Marokko – Lisää kiinnostavia paikkoja
Marrakech
Marrakech
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Marrakech
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotellin julkisivu Marrakechissa
Marrakechin eksoottinen vanhakaupunki eli Medina on keskeinen paikka hotellille tai majatalolle (riad).

Mikä hotelli Marrakechissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Marrakechin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Marrakech on Marokon hankalin paikka löytää majapaikka, jonka hintataso vastaisi Marokon muuta hintatasoa, ja käytännössä siellä joutuu maksamaan hotellista enemmän kuin muualla maassa.

Edullisimmat hotellit maksavat 12–15 euroa per kahden hengen huone, ja yleisesti ottaen niitä on eniten tarjolla muulloin kuin sellaisina loma-aikoina kuin joulusta loppiaiseen, helmikuun loppupuolen talvilomien aikaan ja pääsiäisenä. Tätä kalliimmat hotellit voivat olla paremmilla paikoilla, paremmin varusteltuja tai hienommin sisustettuja, mutta normaalista hotellista, johon ei kuulu aterioita, esityksiä tai jotakin muuta erikoista, ei kannata maksaa yli 40–50 euroa kahden hengen huoneelta. Normaalien, turisteille suunnattujen hotellien keskihinnat pyörivät 40–60 eurossa, joskin kaikki hinnat muuttuvat vilkkaina matkustusaikoina.

Talvisin eli joulukuun alkupuolelta helmikuun loppupuolelle Marrakechissa on öisin sen verran kylmää, että lämmitetty huone olisi paras vaihtoehto, sillä muuten huoneissa on öisin kylmää. Kaikissa huoneissa on marokkolaiseen tyyliin aina paksuja vilttejä, joiden alla on lämmin nukkua, mutta jos iltaisin ei halua olla kylmissään, on lämmitys oleellinen. Jos Marrakechiin jostakin syystä matkustaa toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, on ilmastointi aivan välttämätön, sillä lämpötilat ovat yötä myöten melkoisia.

Huoneiden hinnat ovat keskimäärin edullisempia Medinassa kuin Guélizissa ja muissa keskustan uusissa osissa. Guélizissa on hienosti sisustettuja, tyylikkäitä majapaikkoja joka lähtöön, ja edullisimmat huoneet maksavat yleensä vähintään 25–30 euroa.

Marrakechissa on valtava määrä majapaikkoja, eikä sinne ole mitään suuria ryntäyksiä odotettavissa mihinkään vuodenaikaan. Huoneita on kuten muuallakin Marokossa aina vapaina, mutta jos on tarkka sijainnin ja majapaikan varustelun suhteen, on sellaista hyvä katsella hyvissä ajoin, kenties jopa pari kuukautta ennen matkan alkamista. Kaikkein olennaisinta on valita ja varata hyvissä ajoin etukäteen majapaikka Marrakechista vilkkaina matkustusaikoina, joihin kuuluvat lokakuun syyslomien viikot, aika joulunalusajasta loppiaiseen sekä helmi- ja maaliskuun eurooppalaisten talvi- ja kevätlomien viikot.

Hotellin julkisivu Medinan alueella
Marokossa majapaikkojen valikoimilla ja hinnoilla on suuri haitari, ja käytännössä siellä on kahdenlaisia hotelleja: paikallisille suunnattuja ja turisteille suunnattuja.

Paikallisille suunnatut hotellit

Marokossa majapaikkojen valikoimilla ja hinnoilla on suuri haitari, ja käytännössä siellä on kahdenlaisia hotelleja: paikallisille suunnattuja ja turisteille suunnattuja. Paikallisille suunnatuissa hotelleissa voi hinnoiltaan Marokon kalleimmassa kaupungissa eli Marrakechissakin yöpyä 50–100 dirhamilla. Paikallisille suunnatuissa hotelleissa, joissa etenkin suuremmissa kaupungeissa on myös ulkomaalaisia asiakkaita, on melko yksinkertaiset puitteet ja yleensä mahdollisuus valita spartalaisesti varustettu huone tai sitten huone, jossa on wc ja kenties myös suihku.

Marrakechista tällaisia pääosin paikallisille suunnattuja hotelleja ei ole helppo löytää, mutta Djemaa el-Fna -aukiolta lähtevä Rue Bani Marine [kartalla] on katu, jolla on normaalia edullisempia vaihtoehtoja. Jos Marrakechiin saapuu muualta Marokosta ilman hotellivarausta, on tämä katu paras paikka katsastaa ainakin jonkinlainen majapaikka yhdeksi yöksi. Yksi suhteellisen vaatimaton vaihtoehto on Hotel Gazelle (Rue Bani Marina 12), josta saa huoneen alkaen noin kymmenellä eurolla.

Majoituksen löytäminen Marrakechista

Marrakechissa on viisi pääasiallista yöpymisseutua, joita kaupunkiin matkaavat suosivat. Ne esitellään seuraavaksi tarkemmin.

Vanhakaupunki eli Medina – Kaupungin humussa viihtyville

Eksoottinen vanhakaupunki eli Medina on keskeinen paikka hotellille tai majatalolle (riad). Täällä yöpyvien on helppo tehdä ostoksia, käydä syömässä ja nauttia Djemaa el-Fna -aukion poppamiehistä ja ruokailumahdollisuuksista iltaisin.

Medina on kiireinen ja äänekäs paikka etenkin Djemaa el-Fna -aukion ja sen alapuolella olevan Place Foucauldin alueella. Niiden, jotka arvostavat rauhaa iltaisin, kannattaa yöpyä muissa kaupunginosissa tai Medinan syrjäisemmissä osissa. Toisaalta juuri Place Foucauld on liikenteen solmukohta, johon on helppo tulla bussilla lentokentältä ja josta saa ruuhka-aikoja lukuun ottamatta (aamulla ja illalla klo 17–20) helposti taksin tai hevoskyydin. Medinassa on paljon rauhallisia kujia, joille pääaukion meteli ei kuulu iltaisin, ja myös Medinan alueella voi yöpyä hiljaisissa taloissa, joissa on Ville Nouvellen hienoja hotelleja enemmän paikallistunnelmaa.

Riad
Mikäli haluaa yöpyä Medinassa unohtumattomalla tavalla, kannattaa länsimaistyylisen hotellin sijaan yöpyä riad-majatalossa, jossa myös yleensä on mahdollisuus nauttia parhaita mahdollisia marokkolaisia ruokia.

Mikäli haluaa yöpyä Medinassa unohtumattomalla tavalla, kannattaa länsimaistyylisen hotellin sijaan yöpyä riad-majatalossa, jossa myös yleensä on mahdollisuus nauttia parhaita mahdollisia marokkolaisia ruokia.

Hyviä hotellivaihtoehtoja Medinan ja muun vanhan ydinkeskustan alueella ovat esimerkiksi kätevällä paikalla sijaitseva Les Borjs de la Kasbah, kookas ja keskeinen majapaikka Riad Karmela ja tyypillinen riad-majatalo Riad Tchina.

Hivernage ja Guéliz – Tyyliä ja hyvää varustelutasoa nykyaikaisissa kortteleissa

Medinan ja muiden ydinkeskustan vanhojen osien paksujen muurien toisella puolella on Ville Nouvelle eli kaupungin uusi puoli, jolla on pitkiä leveitä katuja ja paljon tilaa. Hivernage on melko lähellä Medinaa, ja sieltä voi liikkua kävellenkin vanhalle puolelle, mutta yleensä Ville Nouvellen kaupunginosissa yöpyvien kannattaa varautua käyttämään melkoisesti taksia tai jossain tapauksissa bussia. Hivernagen ja Guélizin alueella on paljon kaikenlaisia hotelleja, joilla toisin kuin Medinan majapaikoilla on yleensä uima-altaat ja harrastusmahdollisuuksia tenniksestä golfiin.

Hivernage ja Guéliz ovat omalla tavallaan myös Medinan veroisia shoppailupaikkoja, ja etenkin Rue de la Libertén varrella ja lähikaduilla tulee tehtyä muodikkaita ja tyylikkäitä ostoksia.

Medinassa on vain vähän yöelämää, johon kuuluu joko paikallista tai länsimaista musiikkia ja alkoholia. Huomattavasti enemmän sitä on tarjolla Guélizissa ja Hivernagessa, joista jälkimmäisessä on erittäin hienoja ja kalliita baareja, ravintoloita ja yökerhoja. Nämä kaupunginosat sopivatkin niille, joita ei Djemaa el-Fna -aukion lähinnä alkoholiton ilonpito innosta.

Hivernagesta hotellia etsiessä kannattaa tarkastaa ainakin kylpylähoitojakin tarjoava Mansour Eddahbi and Palais des Congres ja ravintola- ja baarialueella sijaitseva huokeahintainen , ja Guélizin puolelta tasokas on esimerkiksi kohtuuhintainen Dar Karam.

Agdal – Lomatunnelmaa Medinan lähellä

Kaakkois-Marrakechissa Hivernagen naapurissa sijaitsee myös uudehko lomakeskus Agdal, jonka naapurissa on kuninkaallinen palatsi ja Agdalin suuri puutarha-alue, joka on avoinna yleisölle pari kertaa viikossa. Jotkin Agdalin osat ovat lähellä Mellahia ja Medinaa, mutta pidemmälle turistikaupunginosaan majoittuvien pitää kulkea hotellin ja Medinan väliä taksilla, joskin jotkin hotellit tarjoavat ilmaisia kyytejä Medinaan ja takaisin.

Agdalissa sijaitsee esimerkiksi rauhallinen lomahotelli Adama Resort.

Palmeraie – Lomapaikka kaukana kaupungin hälystä ja pölystä

Vielä kauempana Medinasta sijaitseva Palmeraie on vastaavanlainen, resortinomainen yöpymisseutu ilman kaupungin hälyä, ja sen hotelleilla on yleensä aina uima-altaat, hyvät auringonottopaikat ja harrastusmahdollisuuksia. Kuten Guélizin ja Hivernagen majapaikatkin, nämä sopivat hyvin niille, jotka eivät halua jatkuvasti viettää aikaa Medinassa ja jotka iltaisin mieluummin lipittelevät uima-altaan äärellä drinkkejä kuin seuraavat minttuteen kanssa poppamiesten touhuja ja afrikkalaista katuteatteria.

Palmeraiessa ei ole suuria nähtävyyksiä, mutta siellä on hyviä kylpylöitä (hammam) hoitoineen, suosittuja ruoanlaittokursseja, hyviä pyöräilymahdollisuuksia ja länsimaista yöelämää. Kaupunginosasta on parinkymmenen minuutin taksimatka Medinaan.

Palmeraiessa sijaitsee hyvätasoinen Palmeraie Village Apart'Hotel, joka sopii sekä aktiivi- että löhölomailijoille.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Marrakechissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Marrakechissa

Adama Resort

(Route d’amizmiz)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Agdal-turistikaupunginosassa oleva lomahotelli, jonka plussia ovat uima-allas ja rauhallinen sijainti. Lapsiperheet viihtyvät täällä hyvin, ja Medinaan pääsee helposti ilmaisilla bussikyydeillä.

Dar Karam

(Derb Halfaoui Bab Doukkala 18)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Guélizissa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka siisteys, aamiainen ja sisustus ovat olleet kohdallaan. Hotelli on reilun kolmen kilometrin päässä Bab Doukkalasta ja Medinasta.

Les Borjs de la Kasbah

(Rue du Mechouar)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Medinan Kasbah-alueella sijaitseva hotelli. Hotellilta on vartin kävelymatka Djemaa el-Fna -aukiolle, ja muutenkin sijainti on erinomainen nähtävyyksien, ravintoloiden ja yöelämän kannalta. Hotellin löytäminen on ollut osalle vieraista vaikeaa. Tilatessa on hyvä selvittää, miten hotelliin pääsee, ja kenties järjestää samalla kuljetus lentokentältä tai muilta asemilta.

Mövenpick Hotel Mansour Eddahbi and Palaisdes Congres
des Congres

(Avenue Mohammed VI)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivernagessa – eli kaupungin uuden puolen pitkillä bulevardeilla sijaitseva lomakeskus, jossa on upeat puutarhat, uima-altaat ja kaikenlaisia palveluita kylpylähoidoista kuntosaleihin.

Meriem Hotel

(Rue Mohammed el Bekkal 154)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivernage-kaupunginosassa sijaitseva huokeahintainen hotelli, jossa yöpyvät voivat nukkua rauhassa kaukana Medinan hälinästä. Hotelli on baarien ja ravintoloiden suosimalla alueella, ja se on hyvin lähellä rautatieasemaa, josta pääsee niin junalla kuin bussillakin päiväretkelle ja jonka edestä myös Medinaan suuntaavat bussit kulkevat.

Palmeraie Village Apart'Hotel

(Circuit de la Palmeraie 1488)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Palmeraien lomakeitaassa sijaitseva hotelli, jonka yhteydessä on aktiivilomailijalle runsaasti tekemistä, ja lepolomalla oleville uima-altaat ja hyvät auringonottomahdollisuudet.

Riad Karmela

(Derb el Farrane Azbezt 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Medinassa sijaitseva riad-majatalo on kookas ja keskeinen majapaikka, josta on helppo kävellä illalla Djemaa el-Fna -aukion humuun. Kuljetus kannattaa järjestää tilausta tehdessä, sillä sokkeloisessa Medinassa hotelli on ollut osalle vieraista vaikea löytää.

Riad Tchina

(Derb Boutoil 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskihintainen tyypillinen riad-majatalo, joka sijaitsee lähellä Bab Aylen -porttia. Vieraat ovat panneet merkille majatalonpitäjien ystävällisyyden ja avuliaisuuden. Alue on vilkas, ja täällä jos missä pääsee hyvin sisään Medinan satoja vuosia samanlaisena pysytelleeseen elämänmenoon.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti