Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Rantakatu Abu Dhabissa
Rantakatu Abu Dhabissa

Abu Dhabi, Arabiemiraatit

Sivu 1: Johdanto ja nähtävyydet
Sivu 2: Tekemistä, ruokailu ja tapahtumat

Ostoksilla

Abu Dhabin aktiviteeteista shoppailu on ykkönen. Kaupungissa on valtavia ostoskeskuksia, joiden kiertämiseen tarvitaan useampi päivä. Ostoskeskukset kuten Al Wahda Mall, Abu Dhabi Mall, Marina Mall, ja monet muut tarjoavat lukuisia erikoisliikkeitä shoppailunhaluisille. Kullakin ostoskeskuksella on omat erikoisuutensa, olipa kyse sitten paikan arkkitehtuurista tai tarjolla olevista tuotemerkeistä - tarjolla on mm. vaatteita, kosmetiikkaa, huonekaluja ja paljon muuta. Siellä täällä on myös leikkipaikkoja, joissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Tutustumisen arvoisia ovat myös perinteiset souq:t*, joista alueen kuuluisin on iranilainen souq. Lisää aiheesta osoitteessa www.visitabudhabi.ae.
*) Souq on arabiaa ja tarkoittaa kauppaa.

Sukeltaminen

Myös sukeltaminen on hyvin suosittu tapa nauttia Abu Dhabin vesistöistä hauskalla ja jännittävällä tavalla. Sukeltajat pääsevät uimaan kalojen kanssa ja näkemään syvyyksien salaisuuksia tavalla, jolle ei löydy vertaa. Sukeltaminen on suosituinta kesällä, jolloin se tarjoaa tervetulleen helpotuksen auringon paahtavasta kuumuudesta. Viileä ja puhdas vesi houkuttelee puoleensa niin kokeneita kuin täysin uusiakin sukeltajia. Abu Dhabin vedet ovat hyvä paikka tutustua sukeltamiseen hauskimmalla kuviteltavissa olevalla tavalla. Lisätietoja osoitteesta www.abudhabi.ms.

Lasten kanssa Abu Dhabissa

On vaikea uskoa Abu Dhabin sijaitsevan keskellä aavikkoa, kun katsoo kaupungin läpi levittäytynyttä vehreyttä. Lapset voivat pitää hauskaa keinuissa ja liukumäissä kaupungin lukuisissa leikkipuistoissa, jotka tarjoavat tervetullutta vaihtelua myös aikuisille työpaikan ja kodin arkeen. Monet perheet viihtyvät grillaamassa puistojen raittiissa ilmassa samalla, kun lapset voivat leikkiä ystäviensä kanssa. Lisätietoja osoitteesta www.visitabudhabi.ae.

Al Ain:ssa sijaitseva Hili Fun City on mieluisa kohde lapsille. Vaikka se sijaitseekin hieman kauempana kaupungista, kannattaa viettää pari päivää lomastaan Al Ain:ssa. Hili Fun City tarjoaa lukuisia huvittelulaitteita niin isoille hurjapäille kuin aivan perheen pienimmillekin. Huvipuiston lähellä on myös Al Ain:n eläintarha. Se on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien vanhin eläintarha, mutta uudistettu siten, että se tarjoaa eläimille luonnonmukaiset elinolosuhteet häkkien sijaan. Lapset nauttivat eläintarhavierailusta ja oppivat siitä varmasti paljon. Lisätietoja osoitteesta www.middleeasthub.com.

Tapahtumat ja esitykset

Abu Dhabi ei ole tunnettu juhlista ja karnevaaleista, ja juhlapyhät ja vapaapäivät perustuvatkin tiukasti islamilaiseen kalenteriin. Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien kansallispäivää juhlitaan vuosittain, jolloin kaupunki täyttyy erilaisista koristeista ja tapahtumista. Valtio itsenäistyi 2. joulukuuta 1971, jolloin Britannian ja Sheikkikuntien sopimus päättyi ja Sheikkikunnista tuli itsenäisiä. Kansallispäivänä rantabulevardi on koristeltu juhlavaloin päästä päähän, kuten myös monet rakennukset, joista kaunein palkitaan. Itsenäisyyspäivänä syntyvät lapset saavat valtiolta lahjoja.

abudhabiliving.net -sivusto kertoo, mitä Abu Dhabissa tulee tapahtumaan. Sivusto on hyödyllinen etenkin silloin, kun mietit, mihin aikaan vuodesta haluat vierailla kaupungissa.

Ruokailu ja ravintolat

Vieraillessasi arabimaassa sinun täytyy kokea arabialaisen keittiön unohtumattomat maut. Aitoa arabialaista ruokaa voit nauttia paikallisissa ravintoloissa, kuten Al Fawar, Al Farouj, jne. Grillattu kana, shawarma, tikka, kebab, ja muut ovat esimerkkejä paikallisista herkuista. Kaupungissa on myös muiden kulttuurien ruokaa tarjoavia ravintoloita, joista esimerkiksi ainakin intialainen, pakistanilainen, englantilainen ja kiinalainen keittiö ovat hyvin edustettuina - kenelläkään ei siis pitäisi tulla koti-ikävää ruokatarjonnan puolesta. Lisää kaupungin ravintoloista osoitteessa www.timeoutabudhabi.com.

Nähtävää Abu Dhabin lähellä

Jabal Hafeet on vuori Al Ain:ssa, joka kannattaa nähdä Abu Dhabin matkalla. Se on 1240 metriä korkea ja tarjoaa vaikuttavan näköalan kaupunkiin. Vuoren läpi kiemurtelee laaja tunnelisto luonnon tekemiä luolia. Näkymä vuorelta on parhaimmillaan iltaisin, jolloin katuvalot valaisevat kaupungin kuin pienet tähdet. Vuorelta voi nähdä jopa Omaniin asti. Green Mubazzarah Jabal Hafeetin juurella on myös suosittu matkailukohde kuumavesilähteineen, jotka yhdistyvät pieniksi puroiksi ja järviksi. Joka puolelle Green Mubazzarrahia on siroteltu uima- ja porealtaita. Jabal Hafeet on myös monien eläimien, kuten lepakoiden, kettujen ja käärmeiden koti.

Kulttuuri ja turvallisuus

Arabien kulttuurissa ja laeissa on paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja opittavaa. Arabit kiinnittävät erityistä huomiota kulttuurinsa säilyttämiseen, josta esimerkkinä ovat tiukat pukeutumissäännöt niin miehille kuin naisillekin. Myös perinteinen kieli on säilynyt hyvin, toisin kuin monessa muussa maassa. Yhdistyneet Arabiemiirikunnat on hyvin turvallinen maa, koska laki on hyvin tiukka rikkojiaan kohtaan. Vaikka hallintomuoto on monarkia, eivät valtion kehitys ja kansan hyvinvointi ole siitä vaarantuneet. Maa toimii myös monien ulkomailta Abu Dhabiin muuttaneiden kotina.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti