Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bukarest
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintola Strada Covaci -kadulla vanhassakaupungissa
Vanhankaupungin pääkävelykadut ovat terassiravintoloineen erinomaisia paikkoja syödä. Strada Covacilla on baareja, jazzklubeja, pubeja, ravintoloita ja yökerhoja, joilla kaikilla on kesäterassit.

Ostokset, ravintolat ja yöelämä Bukarestissa

Ostokset

Bukarest ei ole kaupunki, johon lähdettäisiin varta vasten ostoksia tekemään, mutta siellä on paljon hyviä käsitöitä, viina ja tupakka ovat edullisia ja siellä on myynnissä jonkin verran tavaraa, jota kohtaan on yleistä kiinnostusta. Romaniassa on käytössä leu (RON), joita on yleensä 4–5 yhtä euroa kohden.

Kaupungilla pyöriminen pelkästään ostokset mielessään voi olla aikaa vievää ja epämukavaa puuhaa, sillä kaupunki on suuri ja etäisyydet pitkiä. Niinpä on kannattavaa siirtyä joihinkin paikkoihin, joista voi kerralla ostella kiintiön täyteen.

Keramiikka, tekstiilit, villatuotteet, kansallisasut ja muut käsityöt ovat hyvin nähtävissä Romanian kansantaidetta esittelevässä museossa (engl. Museum of the Romanian Peasant, avoinna ti–su klo 10–18 ) [kartalla], jonka kauppa on erityisen hyvä ja joka on lähellä suurta voitonaukiotavoitonaukiota (Piaţa Victoriei), jolla on samanniminen metroasema. Viime vuosina samantyylisiä matkamuistoja myyviä kauppoja on ilmaantunut melkoisesti myös vanhaankaupunkiin, mutta ne myyvät kiinalaisia tuotteita, joista on yritetty tehdä romanialaisen näköisiä.

Bukarest on monin tavoin äärimmäisyyksien kaupunki, ja jos missä, se näkyy ilmastossa. Kesät ovat tukahduttavan kuumia, talvet kylmiä ja viimaisia, ja näin ostoskeskukset ovat hyviä osoitteita niille, jotka haluavat katsella normaaleja tuotteita, joita on kyllä saatavissa muuallakin. Keskeisellä aukiollaaukiolla (Piața Unirii) oleva Unirea (avoinna klo 10–22) on kätevä ostoskeskus, ja siellä on lähinnä vaatekauppoja ja Mega Image -valintamyymälä. Samalla aukiolla on myös muita liikkeitä, ja siltä löytyy esimerkiksi 24 tuntia vuorokaudessa avoinna oleva apteekki.

Jos Bukarestissa on sunnuntaina, yksi hyvä osoite on kirpputori, joka on Parcul Carol -puiston pääportilla [kartalla], suihkulähteensuihkulähteen vieressä. Kirpputori, jolla on keräilytavaraa ja antiikkiakin, pidetään klo 10–16.

Bucharest Travel kertoo ostoksista.

Ruoat ja ravintolat

Bukarestissa on erinomaiset, kohtuuhintaiset ruoat, joita on mukavin syödä vanhassakaupungissa. Romanialaiset ja muut alueen ruoat ovat kaikkein parhaita, ja kaikkialla on pöytiintarjoilu. Muualtakin tulevia ruokia on niitäkin tarjolla, ja vanhastakaupungista saa hyviä kebabeja ja muita lähi-idän ruokia, italialaisia ruokia, jotka voivat olla erittäin tasokkaita, ranskalaisia ruokia ja aasialaisia ruokia.

Ruokailu ja ruokajuomat ovat yleensä edullisia, mutta kalliitakin paikkoja löytyy. Niille, jotka eivät halua pysähtyä syömään tai jotka haluavat nopean aamiaisen, erilaiset piiraatpiiraat, joita myydään kaikkialla, ovat erinomaisia. Bukarest on kielitaitoinen kaupunki, ja tämä käy ilmi etenkin baari- ja ravintolaelämässä, ja kaikki ruokalistat ovat englanniksi, joskus myös saksaksi. Tarjoilijat ovat ystävällisiä ja kielitaitoisia, eivätkä tee töitään tippien toivossa, mutta loppusummaa on aina kannattavaa pyöristää 5–10 % ylöspäin.

Vanhankaupungin pääkävelykadut ovat terassiravintoloineen erinomaisia paikkoja syödä. Strada CovaciStrada Covaci on yksi kaikkein vilkkaimpia katuja, ja sillä on baareja, jazzklubeja, pubeja, ravintoloita ja yökerhoja, joilla kaikilla on kesäterassit. Taverna Covaci (Strada Covaci 1) on vilkas ja edullinen perheravintola, jossa voi esimerkiksi syödä perinteistä ateriaa ”lihapullat ja perunamuusi tomaattikastikkeella”tomaattikastikkeella”. Söi mitä söi, on hyvä pitää mielessä, että salaatit ja vihannekset ovat erityisen hyviä, ja aterian kanssa kannattaa ottaa esimerkiksi kaalisalaatti.

Jos haluaa syödä oikein perinteisissä tunnelmissa, on paras ratkaisu siirtyä entiseen ottomaanien käyttämään matkustajakotiin. Sinne sijoitettu Hanu' lui ManuckuvaHanu lui Manuc ] [kartalla] on ikimuistoinen suuri ravintola, jolla on sekä ulko- että sisätiloja, ja kesällä sen sisäpihalla voi syödä maistuvan perinneaterian.

Bukarestissa voi ainakin vanhassakaupungissa ja muualla ydinkeskustassa aika huoletta syödä muissakin paikoissa, sillä ruoat ovat hyviä ja etenkin kesällä Romanian annit ovat vertaa vailla. Yksi hyvä ketjuravintola on La Plăcinte, jolla on todella monipuoliset ruoka- ja juomavalikoimat. Siellä on ruokia kuten piiraita myös kasvissyöjille, ja lihanystävät saavat sieltä mahan täydeltä grillilihaa. Yksi keskeinen ketjun ravintola [kartalla] on aivan vanhankaupungin laidalla, ja muitakin ketjun ravintoloita tulee ytimessä vastaan.

TripAdvisor esittelee Bukarestin ravintoloita.

Strada Selarin terasseja
Paras paikka janojuomalle on vanhakaupunki, jonka pääkaduilla kuten Strada Selarilla on tuhoton määrä terasseja.

Yöelämä

Bukarest on etenkin kesäkauden aikana aivan ehdoton paikka siirtyä viihteelle, mutta muutama vuosi sitten voimaan tullut tupakkalaki on mullistanut kaupungin yöelämää odottamattomin tavoin. Terassit ovat aina olleet yleisiä mutta nykyään ne ovat entistäkin yleisimpiä ja niitä on ympäri vuoden, eikä baarien sisällä istu juuri kukaan.

Pasajul Macca - Vilacrosse
Vanhassakaupungissa sijaitseva Pasajul Macca - Vilacrosse on hyvä paikka löytää jotakin monen baarin joukosta, ja siellä on myös muutama hyvä ravintola ja kahvila.

Paras paikka mennä lähes koska tahansa janojuomalle on vanhakaupunki, jonka pääkaduilla kuten Strada Covacilla ja Strada Selarilla on tuhoton määrä terasseja. Erilaisia baareja ja muita paikkoja, jotka tarjoavat pienpanimo-oluita ja muualta maailmasta peräisin olevia oluita, on paljon, mutta romanialainen olut on paitsi kohtuuhintaista myös maukasta. Paikkoja, joista oluen saa alkaen parilla eurolla on paljon, mutta on myös baareja, joissa juominen on huomattavasti hintavampaa. Oluen ja muiden alkoholijuomien hinnat ovat viime vuosina nousseet, ja vaikka kaupoissa hinnat ovat alhaisia, on vanhassakaupungissa kaupungin korkeimmat hinnat, jotka lähentelevät monien läntisen Euroopan suurten kaupunkien hintoja. Tilanne on tietenkin täysin toinen muualla kaupungissa ja Romaniassa, ja oluen voi saada monesta paikasta eurolla parilla.

Strada Covaci on yksi suosittu katu terassien puolesta, ja sillä on paljon erilaisia paikkoja, joille voi mennä alkuillasta alkaen oluelle, viinille tai koktailille. Yksi normaalia edullisempi on nuorekas Nişte Domni şi Fiii (Strada Covaci 11), mutta jos haluaa juoda tyylillä, on sitä vastapäätä oleva BazaarBazaar parempi ja kansainvälisempi terassiravintola.

Vanhassakaupungissa sijaitseva Pasajul Macca - VilacrossePasajul Macca - Vilacrosse [kartalla], joka on aivan kansallispankin vieressä, on hyvä paikka löytää jotakin monen baarin joukosta, ja siellä on myös vesipiippu- eli hookah-paikkoja ja siellä on myös muutama hyvä ravintola ja kahvila.

Like a Local esittelee illaviettomahdollisuuksia.

Tapahtumat: ooppera ja konsertit

Bukarestiin ei oikeastaan lähdetä tapahtumien takia, mutta siellä voi mennä oopperaan tai klassisen musiikin konserttiin.

Bukarestin kansallinen oopperatalo [kartalla] on paikka, jossa muulloin kuin keskikesällä voi nähdä oopperaa ja balettia. Se on Eroilor-metroaseman vieressä.

Bukarestin pääkonserttitalo on kaikkein loistokkaimman kadun (Calea Victoriei) varrella, ja sen vieressä on useita suuria nähtävyyksiä. Ateneul Roman eli Romanian AthenaumkuvaAteneul Roman ] [kartalla] on puitteiltaan kaikki mitat täyttävä klassinen konserttisali, joka valmistui vuonna 1888 ja jossa soittaa kaupungin filharmoniaorkesteri.

Tapahtumakalenteri:

Romania Insider kertoo tapahtumista.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/05

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti