Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Karnevaalikulkua Havannassa.
Havannan karnevaaleissa asuinalueiden esitysryhmät, comparsa:t näyttävät kykynsä ja pitävät hauskaa värikkäiden asujen, energisen tanssin ja eloisan musiikin kera.

Havanna

Sivu 1: Johdanto ja nähtävyydet
Sivu 2: Tekemistä, ruokailu ja tapahtumat

Ostokset

Kuuba on ollut pitkään tunnettu sikareista, rommista ja maailmanluokan taiteesta. Vanha Havanna on muotoutumassa shoppailun tyyssijaksi, josta löytyy kaikkea käsityönä valmistetusta suklaasta ja parfyymeista laatuhopeisiin ja käsin ommeltuihin vaatteisiin. Myös kaikkea edellä mainittua tarjoavat ostoskeskukset ovat alkaneet ilmaantua katukuvaan. Design-tuotteita etsiville La Maison on paikka, josta löytyvät niin vaatteet, kosmetiikka kuin korutkin. Kaikissa turistihotelleissa on matkamuistomyymälä, joissa hinnat esitetään Kuuban vaihdettavissa pesoissa (epävirallinen valuuttakoodi CUC). Lue lisää www.worldtravelguide.net-sivustolta.

Ruokailu

Kaikki rakastavat Havannan aitoja, kotitekoisia erikoisuuksia. Aloita lasillisella sangriaa ja kokeile kuuluisaa palomilla-pihviä, lampaanpotkaa viinikastikkeessa, Arroz con Polloa, ja muita paikallisia herkkuja. Havannassa kahvi on oma taiteenlajinsa ja maistuu vielä paremmalta, kun sen kanssa nautitaan Tres Leches, Flan de Caramelo tai guavasimpukoita kermajuustolla. Yksi syy Havannan suosioon onkin hyvien, runsaiden ja edullisten ruoka-annosten saatavuus. Kun haluat kokea kuubalaista keittiötä parhaimmillaan, ota suunnaksesi paikallinen paladare eli kotiravintola. Vaikka paladaret sijaitsevat ihmisten kodeissa, ovat ne valtion säännöstelemiä, valvomia ja verottamia - mutta paljon persoonallisempia, kuin julkiset ravintolat.

Yöelämä

Havanna on pullollaan yökerhoja, ja yöelämä tarjoaakin monia mahdollisuuksia hauskaan iltaan: paljon elävää musiikkia tarjoavia baareja sekä erilaisia klubeja tanssimiseen ja musiikin kuunteluun. Kullakin on omat erikoisuutensa ilmeensä ja tyylinsä suhteen: siinä missä jotkin keskittyvät Kuuban perinteiseen musiikkiin ja ruokaan, toiset tarjoavat vain kaikkein uusinta uutta joka puolelta maailmaa. Tämä valikoima tekee Havannasta osuvan kohteen myös yö- ja klubielämästä kiinnostuneille. Katso myös www.lahabana.com/nightlife/.

Lasten kanssa Havannassa

Kuuban kansallinen eläintarha Havannassa on maan- ja maailmanlaajuisestikin erikoinen, sillä kaikki sen eläimet elävät yhteisöissä aitojen ulkopuolella. Puisto on sijoitettu topografisesti vaihtelevalle alueelle, mikä helpottaa eläinten sopeutumista kun ne voivat löytää mahdollisimman samankaltaisen ympäristön kuin mitä niiden luonnollinen elinympäristö on. Puiston alueella on havaittu viidenneksi eniten eri lintulajeja Kuubassa ja se tarjoaa oivan lepopaikan muuttolinnuille niiden vaelluksilla. Eläintarha on varustettu tarpeellisella henkilöstöllä ja välineillä ruokinnan ja eläinten lisääntymisen onnistumisen varmistamiseksi. Lapset viihtyvät täällä varmasti nähdessään eläimet niiden luonnollisessa ympäristössä.

Leninin puisto on majesteettinen puistoalue, missä havannalaiset rentoutuvat mielellään koska se sijaitsee riittävän kaukana hektisestä kaupunkielämästä. Puistossa on paljon tilaa lapsille leikkiä sekä paljon nähtävää ja koettavaa, kuten monia uima-altaita, ravintoloita ja kahviloita joka makuun, 1800-luvun höyryjuna kiertoajeluita varten, akvaario, ulkoilmateatteri, taidegalleria, sekä paljon muuta. Puistossa on myös suuri lampi, jossa voi ajella veneellä tai vesipolkupyörällä tai vaikkapa kierrellä lammen rantoja hevosella ratsastaen.

Lisätietoa Havannasta

www.webhavana.com-sivusto on hyvä paikka aloittaa matkavalmistelut Havannaan. Sivustolta löytyy runsas valikoima tietoa kaupungista.

Esitykset ja tapahtumat

Havannan tunnetuin festivaali on Havannan Karnevaali, joka järjestetään vuosittain heinäkuussa. Lähes jokainen asuinalue kokoaa oman esitysryhmänsä, comparsa:n, joka harjoittelee kuukausia ennen suurta päivää, jolloin osallistutaan paraatiin ja tanssiesitykseen. Täällä jokainen saa tilaisuuden näyttää kykynsä ja pitää hauskaa värikkäiden asujen, energisen tanssin ja eloisan musiikin kera. Karnevaalin aikana musiikki ja ilo leviävät Havannan ilmaan. Karnevaaliviikonloppu käynnistää myös lomakauden Kuubassa.

Cuba Absolutely -sivusto on omistettu kertomaan Kuuban tapahtumista. Sivustolta löytyvät kuvien lisäksi tapahtumien aikataulut ja muut tärkeät tiedot.

Lukijoiden kommentteja

Kuubassa kannattaa aloittaa Mojitolla, mintunraikkaalla rommilla ryyditetyllä kansallisjuomalla. /Makutarkkailija

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti