Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Ranta Paseo Costa -rantabulevardin varrella
Playa del Inglésin ranta on kolme kilometriä pitkä, ja sijaitsee San Agustínin ja Maspalomasin välimaastossa.

Playa del Inglés, Kanariansaaret

Sivu 1: Nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet, sää ja ilmasto
Sivu 2: Ruokailu, ostokset, yöelämä ja tapahtumat
Sivu 3: Perheet sekä lähistön nähtävyydet

Gran Canarian etelärannikko on 70-luvulta lähtien vetänyt puoleensa suomalaisia, ja edelleenkin edulliset hinnat ja talviöinäkin lämpiminä pysyttelevät ilmat ovat sen vetonauloja. Saaren aurinkoiselle etelärannikolle ihmisiä vetävät myös hienohiekkaiset rannat, joista Maspalomasin dyynit Playa del Inglésin vieressä ovat unohtumattomimmat. Playa del Inglésissä on hyvä ottaa aurinkoa, uida, harrastaa tai sitten vain ladata akkuja. Mikäli lomaan haluaa yhdistää kulttuuria ja nähtävyyksiä, sijaitsee Las Palmas alle tunnin bussimatkan päässä.

Playa del Inglés on erityisen sopiva matkakohde perheille, varttuneille pariskunnille ja niille, jotka haluavat lämpimään ja takuuvarmasti aurinkoiseen paikkaan. Playa del Inglés on seksuaalisten vähemmistöjen piirissä suosittu bailupaikka etenkin talvisin, mutta muiden bailaamaan mielivien on hyvä viettää lomansa mieluummin Las Palmasissa tai ainakin käydä siellä iltaa viettämässä.

Nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet

Seuraavaksi esitellään Playa del Inglésin parhaat nähtävyydet ja tyypillisimmät harrastusmahdollisuudet rannalla ja muualla.

Rannat

Playa del Inglésin ranta [kartalla] on kolme kilometriä pitkä ja melko kapea. Se sijaitsee San Agustínin ja Maspalomasin välimaastossa. Rannalle voi olla monelta Maspalomasin ja Playa del Inglésin hotellilta hyvin pitkä matka, joten rannalle mielivien on hyvä katsoa, ettei hotelli ole turhan kaukana rannasta. Rannalla on aurinkopetejä ja jonkin verran palveluita, ja siellä on siistiä ja turvallista. Läheisillä hotelleilla on uima-altaita, ja mikäli mieluummin viihtyy uima-altaan äärellä, kannattaa katsoa uima-altaalla varustettu hotelli.

Maspalomasin ranta eli Dunas de Maspalomas [kartalla] on huomattavasti Playa del Inglésin rantaa suurempi hiekkaranta, joka on Gran Canarian pääranta. Toisin kuin Playa del Inglésin rannalta, siltä löytyy ympäri vuoden rauhallisia auringonottopaikkoja.

Ranta- ja muut harrastusmahdollisuudet

Playa del Inglésissä ja sen vieressä sijaitsevassa Maspalomasissa voi ympäri vuoden ottaa aurinkoa ja uida lämpimässä merivedessä. Kummankin lomakohteen lähellä on mahdollista harrastaa kaikenlaista muutakin.

Tennistä ja golfia voi pelata hyvin Faro de Maspalomas -majakan vieressä olevilla alueilla, mutta tennistä paljon pelaamaan mielivien on hyvä katsoa hotelli, jolla on omat tenniskentät.

Surfaus on suosittua Kanarialla, mutta Gran Canarian etelärannikko ei ole saarten paras paikka tälle harrastukselle. Poikkeuksena on Faro de Maspalomas -majakan tienoo, missä on aaltoja mutta missä vaativat harrastajat eivät viihdy. Gran Canarialla Pozo Izquierdo, Bahía Feliz ja Playa Águila ovat parhaita paikkoja purjelautailijoille.

Sukellus ei ole sekään parhaimmillaan Kanarialla Playa del Inglésin tienoolla, mutta alle tunnin bussimatkan päässä sijaitseva Puerto de Mogán on saaren pääsukelluspaikka. Siellä Dive Academia Gran Canaria vuokraa laitteita ja järjestää kursseja.

Kajakilla soutelemaan mielivien ja muutenkin rajuihin harrastuksiin mieltyneiden on hyvä vierailla Canaries Extreme -pisteessä [kartalla], joka sijaitsee lähellä Playa del Inglésin rantaa ja bussiasemaa.

Playa del Inglésin ympäristö on erittäin hyvää maastoa pyöräilylle. Täällä pyöräillä voivat niin harrastelijat kuin kilpailijatkin. Niille, jotka eivät ota omaa pyörää mukaan, Happy Biking [kartalla] vuokraa pyöriä ja myös järjestää pyöräilyretkiä. Toimisto sijaitsee lähellä rantaa ja linja-autoasemaa.

Ratsastus on sekin mahdollista: Happy Horse järjestää hevoskyytejä ja -kierroksia. Hintaan kuuluu kyyti hotellilta ratsastuspaikalle.

Suosituin tekeminen auringonoton ja uimisen jälkeen Gran Canarian etelärannikolla on kävely San Agustínista [kartalla] Maspalomasiin. Matka tarjoaa viisi kilometriä hiekkarantaa ja rantapromenadeja, ja sen aikana on hyvä pysähtyä virvokkeelle. Eniten kuntoa kohentaa Maspalomasin dyyneillä tallailu.

Mungo Aborigen

Kanariansaarten alkuperäisasukkaat eli guanchit ovat kiinnostavia, ja lähellä etelärannikkoa sijaitsevassa Fatagan kaupungissa sijaitsee heistä enemmän kertova teemapuisto [kartalla]. Teemapuistoon on melko kova pääsymaksu, ja sinne mielivien on hyvä kysellä turisti-infosta, miten sinne parhaiten pääsee.

Palmitos Park

Palmitos Park -teemapuisto [kartalla] sijaitsee Playa del Inglésin lähellä Maspalomasissa, ja se on monipuolinen vierailupaikka. Siellä voi nähdä delfiinejä, siellä on kaikkialta maailmasta tulevia trooppisia eläimiä ja myös perhostalo, useita eri akvaarioita ja apinasaari. Palvelut ovat hyvät, monenlaisia ruokia on tarjolla ja perheillä on tapana tulla tänne viihtymään koko päiväksikin. Paikalle pääsee kulkemalla bussilla ensin Plaza Maspalomas -pysäkille, jolta bussi numero 45 kulkee puistolle, tai sitten Faro de Maspalomas -pysäkille, jolta bussi numero 70 kulkee Palmitos-puistoon.

Aqualand

Aqualand-vesipuisto [kartalla] sijaitsee samalla suunnalla Palmitos-puiston kanssa, ja sinne pääsee samoilla busseilla 45 ja 70 Maspalomasista. Vesipuisto on monipuolinen, siellä viihtyvät kaikenikäiset ja palvelut ovat hyvät. Palmitos-puiston tavoin se avautuu joka päivä klo 10.00.

Rannan ja teemapuistojen lisäksi Playa del Inglésin ympäristössä ei ole paljon muuta nähtävää. Las Palmas noin tunnin bussimatkan päässä on Kanarialla paras paikka käydä museoissa, kävellä vanhassakaupungissa ja katsella nähtävyyksiä.

Sää ja ilmasto

Gran Canarian eteläosissa on ikuinen kesä, ja siellä lämpötilavaihtelut niin kesän ja talven kuin päivän ja yönkin välillä ovat pienet. Keskitalvella lämpötila on yöt päivät 18-22 astetta, kuumimpaan keskikesäaikaan 22-28 astetta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat keskikesälläkin harvinaisia, eikä elohopea juuri koskaan talviöinäkään laske alle 15 asteen. Vaikka lämpötila ei varjossa kohoa keskitalvella yleensä paljon yli 22 asteen, on auringossa hyvin kuumaa. Itsensä kannattaa rasvata kunnolla, eikä Suomesta paikalle saapuvan kannata heti viettää turhan paljon aikaa auringossa.

Talvisin mukaan on hyvä ottaa lämmintä vaatetta iltoja varten, ja pitkät housut ja ohut takki tai villapaita ovat hyviä niille, jotka haluavat viettää terassilla aikaa pikkutunneille. Aurinko paistaa Playa del Inglésissä melkoisesti, niin että keskitalvella 10 valoisasta tunnista on 7 aurinkoista, keskikesällä 14 valoisasta tunnista 9 on keskimäärin aurinkoisia.

Sääennuste Playa del Inglésiin

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ruokailu, ostokset, yöelämä ja tapahtumat Playa del Inglésissä.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/12

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti