Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Sitges
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintolan terassi
Jos haluaa vain syömään eikä parinkymmenen euron upottaminen ruokiin ja juomiin arveluta, löytyy Sitgesistä nimenomaan rantojen tuntumasta ravintolaa ravintolan perään.

Ostokset, ruokailu ja yöelämä Sitgesissä

Ostokset

Sitgesin rautatieaseman ja rannan välissä olevissa kortteleissa on melkoinen määrä erilaisia liikkeitä, ja niitä on lisää rautatieaseman ympäristössä missä on kauppakeskus [kartalla] valintamyymälöineen (ma–la klo 9–21). Sitgesissä kaupat eivät ole sunnuntaisin avoinna, ja valtaosa niistä pitää siestaa noin klo 14–17. Yleisesti ottaen liikkeet, jotka sulkeutuvat iltapäivisin, avaavat ovensa ma–la joko klo 10 tai 11 ja sulkevat ne klo 20–21.

Eniten kauppoja on tarkalleen rannan ja rautatieaseman puolivälissä olevalla, eräänlaisella pääaukiolla (Plaça Cap de la Vila) [kartalla], jolta lähtevät kadut ovat kaupungin parhaimpia ja vilkkaimpia kauppakatuja. Sitgesissä on paljon muodikkaita liikkeitä, siellä on mukava katsella kauppoja mutta on hyvä pitää mielessä, että lauantai-iltapäivät ovat ympäri vuoden hektisiä aikoja kiertää liikkeitä.

Ruoat ja ravintolat

Sitgesissä suurimmat herkut liittyvät kalaan ja mereneläviin, ja kaikkein mukavinta niitä on syödä grillattuna yhdellä rantapromenadilla olevista ravintoloista, joista Chiringuitoravintola Chiringuito [kartalla] on paikallisten keskuudessa suosituin.

Koko rantapromenadi sekä keskustan puoleisen rannan että vanhankaupungin toisella puolella olevan rannan (Platja de Sant Sebastià) edustalla on paljon ravintoloita, jotka tosin ovat jonkin verran hintavia. Menu del dian, jonkalaisia mainostetaan myös viikonloppuisin, saa 16–20 eurolla. Monet kyltit ovat englanniksi, sillä Sitges on kansainvälinen lomapaikka, jossa englantia osataan monia muita Espanjan kaupunkeja paremmin. Yleisesti ottaen paikat, joissa on englanninkielisiä kylttejä ja tekstejä, ovat turisteille suunnattuja eivätkä hinta-laatusuhteeltaan yhtä hyviä kuin paikallisten suosimat ravintolat.

Jos haluaa vain syömään eikä parinkymmenen euron upottaminen ruokiin ja juomiin arveluta, löytyy Sitgesistä nimenomaan rantojen tuntumasta ravintolaa ravintolan perään. Jos mielii syömään muualle, on yksi vaihtoehto rantapromenadille rannan ja pääaukion välillä kulkeva Carrer de Sant Pau [kartalla]. Kadulla on Baskimaan ruokia tarjoava ravintola, intialainen ravintola, ranskalaisia ravintoloita ja monia muitakin ravintoloita. Myös tämän kadun varrella olevissa ravintoloissa tarjotaan menu del diaa, ja täältä sen voi saada kahdellatoista eurolla.

Monet kadun vieressä olevat kadut ovat samantyylisiä katuja ravintoloidensa puolesta, ja jos mielii säästää ravintolamenoissa, kannattaa suunnata kadulle nimeltään Carrer Primer de Maig (Carrer del Marquès de Montroig) [kartalla] ja sen sivukadulle nimeltä Carrer Santa Tecla. Näillä kaduilla on useita intialaisia ravintoloita, joita Sitgesiin on muutenkin rantautunut hämmästyttävän paljon, ja Santa Teclalla on myös vegaaneille suunnattu ravintola. Yksi paikka, joka on helppo, lomalaisten mieleen olevia ruokia tarjoava ravintola, on Los Vikingos, josta saa myös kolmentoista euron menu del dian maanantaista perjantaihin.

TripaAdvisor esittelee Sitgesin ravintoloita.

Yöelämä

Sitgesissä on lähes ympäri vuoden eläväistä yöelämää, ja eniten siellä juhlitaan heinä- ja elokuussa. Baareja on melkoinen määrä, ja rantapromenadin varrella on mukava aloitella iltaa. Varsinaiset baarikadut ovat jonkin matkan päässä rannasta, ja baareja on paljon samoilla kaduilla kuin joilla on ravintoloitakin.

Yksi pääkatuja on Carrer Primer de Maig, jonka varrella voi juhlia aamuneljään asti ja jolla on sen puolivälin jälkeen eri nimi (Carrer del Marquès de Montroig) [kartalla]. Ison tuopin olutta saa monista paikoista alle neljällä eurolla, joskus kolmellakin. Baarikadun sivukatu Carrer de Joan Tarrida on myös hyvä illanviettokatu, ja itse asiassa näiden kahden kadun kulmauksen tienoilla olevalla aukiolla (Plaça de la Indústria) ilo on usein on ylimmillään.

Jos hotelli on toisen rannan tuntumassa, on siellä oleva Pub Voramar (Carrer del Port Allegre 55) hyvä vanhanajan baari. Siellä on pidetyt cocktailit, hyvää musiikkia ja mukavat istuinpaikat.

Jos mielii yökerhoon, niitä on parhaiten muualla kuin keskustassa. Aiguadolç-sataman [kartalla] vieressä on useita yökerhoja, joista Sweet Pachá (Avinguda Port d’ Aiguadolç 9) on yksi suosituimpia.

Seksuaaliset vähemmistöt: homot ja lesbot

Sitges on homojen ja lesbojen luvattu kaupunki, ja lähes kaikki paikat ovat siellä tavalla tai toisella alan edustuksessa. Sitgesissä niin baareista kuin muistakin paikoista tavataan puhua ”heteroystävällisinä”, jos ne eivät ole täysin homoille ja lesboille suunnattuja.

Sivuja, joilla esitellään Sitgesin tätä puolta, ovat esimerkiksi B-gay Sitges ja Patroc.

Tapahtumat

Sitgesin suosituin tapahtuma on laskiaiskarnevaali, joka on matkustuskauden ulkopuolella mutta joka noin viikon ajaksi riehaannuttaa kaupungin täysin. Karnevaali pidetään 40 vuorokautta ennen pääsiäistä eli yleensä tammikuun lopun ja helmikuun lopun välisenä aikana, ja tämä kaupungin vapaamielisyyttä edustava rieha ei ole kaikkien makuun. Sunnuntai- ja tiistai-iltana on suurimmat kulkueet, joissa perinteisesti nähdään drag queeneja ja kaikenlaista värikästä, ja viikon ajan baarit pysyvät avoinna läpi yön. Jos Sitgesiin suuntaan karnevaalin aikaan, kannattaa majapaikkavaraus tehdä ainakin kolme neljä kuukautta etukäteen, sillä kaikki hotellit eivät ole karnevaalin aikaan vielä avanneet kesäkaudeksi oviaan.

Sitgesin toinen suuri tapahtuma on Festa Major, joka kestää suurin piirtein viikon ja joka pidetään elokuussa, Sitgesin suojeluspyhimyksen kunniaksi. Pääasiallinen päivä kulkueille on 23.8., ja jos Sitgesiin haluaa tulla näihin aikoihin, kannattaa hotellivaraus tehdä jo keväällä.

Niille, jotka pitävät fantasia- ja kauhuelokuvista, Sitgesin kansainvälinen elokuvafestivaali on hyvä ajankohta lähteä käymään Sitgesissä. Festivaali kestää lokakuussa viikon ajan, ja yleensä sen voi olettaa olevan perjantaista perjantaihin kuun toisen viikon tienoilla. Festivaaleilla näytetään valtava määrä elokuvia, melkoisessa määrässä eri esityspaikkoja, joihin kuuluvat Meliá-hotelli ja pääaukiolla oleva Maricel-palatsi. Meliá-hotellin teatteri on yksi Välimeren alueen suurimpia, sillä siihen mahtuu yli 1300 katsojaa. Jos Sitgesiin mielii elokuvafestivaalin aikaan, kannattaa majapaikka varata jo kesällä.

Visit Sitges esittelee kaupungin tapahtumia

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti