Mallorca – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Soller
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kauppa Carrer de sa Lluna-kadulla
Carrer de sa Lluna on paras ostoskatu Sóllerissa. Kaikenlaisia paikallisia tuotteita voi katsella numerossa 30 olevassa Natural Mentessä.

Ostokset, ravintolat ja yöelämä

Ostokset

Port Sóllerin rantakadulla on kauppoja, mutta siellä ei paljon ostoksia ole mahdollista tehdä. Rantakadulla voi kuitenkin katsella matkamuistoja ja muuta tarjontaa. Taksitolppia vastapäätä on klo 7–22 avoinna oleva EuroCop-valintamyymälä, ja kaupunkia kiertelevä löytää muutaman muunkin valintamyymälän.

Sóllerissa on paremmat kaupat, ja siellä Carrer de sa Lluna [kartalla] on paras ostoskatu.

Numerossa 43 oleva Arte Artesania on kätevä liike hankkia kaikenlaista taiteellista ja koristeellista kotiin, ja siellä on myös koruja, keramiikkaa ja veistoksia. Yläkerrassa on näyttelyitä, ja täällä on sekä paikallista että muualta maailmasta peräisin olevaa taidetta ja muotoilua.

Toinen hyvä liike saman kadun numerossa 74 on Ben Calçat, josta saa mallorcalaisia, kierrätysmateriaaleista tehtyjä kenkiä. Kengät ja nahkatuotteet ovat muutenkin Mallorcalla erinomaisia ja hyvissä hinnoissa, ja siellä on myös hyviä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Kaikenlaisia paikallisia tuotteita voi katsella myös numerossa 30 olevassa liikkeessä nimeltään Natural Mente.

Paikallisia vaatteita ja asusteita voi katsella kadun numerossa 24 olevassa liikkeessä nimeltään Merceria sa Lluna, mutta muitakin alan liikkeitä tulee kaupungissa vastaan.

Muuallakin Sóllerissa on kauppoja, ja vanhankaupungin kujia kannattaa kierrellä. Mallorcalaisia viinejä ja elintarvikkeita voi ostella Fet a Sóllerissa (Plaça des Mercat). Oliiviöljyt, viinit, mantelit, hillot, konjakkiin säilötyt viikunat, paikallisista appelsiineista tehdyt balsamiviinietikat ja myös jotkin muut tuotteet kuten keramiikka ovat sen tuotteiden joukossa. Sitä vastapäätä sijaitseva kauppahalli, joka on muulloin kuin sunnuntaisin avoinna vain klo 14 asti, on tietenkin paras paikka hankkia elintarvikkeita. Eroski City -valintamyymälä (Carrer de Prosperitat 22) [kartalla] löytyy sivukadulta, ja se on avoinna klo 21 asti. Muitakin valintamyymälöitä ja pieniä ruokakauppoja Sóllerissa tulee vastaan.

TripAdvisor esittelee Sóllerin ja Port de Sóllerin kauppoja

Ruoat ja ravintolat

Sekä Port de Sóllerissa että Sóllerissa on paljon ravintoloita, joilla kaikilla on terassit. Eniten ihmisiä vetävät puoleensa Port de Sóllerin rantakadun ja satama-alueen terassit ja Sóllerin pääaukion terassit, mutta ne ovat myös hintavimpia paikkoja syödä tai juoda. Aterian saa näiltä tienoilta 10–25 eurolla, ja yksi alueen bravuureista eli paella marisco eli merenelävin höystetty riisipohjainen paella-annos maksaa 15–20 euroa.

Jonkin verran edullisempia paikkoja voi tulla vastaan, jos niitä haluaa etsiä, ja Port de Sóllerissa kannattaa tällöin siirtyä pois rantakadun pääpaikoilta ja Sóllerissa pääaukion tuntumasta. Yksi tapa syödä edullisesti on löytää kolmen lajin lounas (menu del dia), jonkalaisen saa ruokajuomineen yleensä 10–15 eurolla.

Paellan lisäksi kalaruoat ja merenelävät ovat Länsi-Mallorcan parhaita ruokia. Mallorcalaiset ruoat, joita mainostetaan siellä täällä, ovat tietenkin maistamisen arvoisia. Mallorcalla asuu pysyvästi paljon italialaisia, ja sieltä saa myös autenttisia pitsoja ja muita italialaisia ruokia.

Port de Sóller

Port de Sóllerissa on myös heikkoja ja keskinkertaisia ravintoloita, ja jos siellä haluaa syödä takuuvarmasti maukkaan ja tasokkaan aterian, on siellä muutama normaalia arvossapidetympi ravintola.

Yksi pidetyimpiä on Kingfisher [kartalla], joka on sataman toisella puolella. Siellä ateriat maksavat suurin piirtein 20 euroa, ja siellä on myös mahdollista saada varsinaisen ruokalistan lisäksi kasvisannoksia.

Ravintolan terassi
Port de Sóllerissa eniten ihmisiä vetävät puoleensa rantakadun ja satama-alueen terassit.

Toinen pidetty ja hieno ravintola on Es Passeig [kartalla], joka on Repic-rannan vieressä ja jossa pääruoat maksavat 20–30 euroa. Siellä on monipuoliset, fuusiotyyliset ruoat, joissa voi olla aasialaisia aineksia, ja siellä on aterioita myös kasvissyöjille.

Jos haluaa syödä ravintolassa, joka ainakin vaikuttaa paikallisille suunnatulta, on samalla tienoolla kuin Es Passeig sijaitseva El Sabor hyvä ravintola tapakselle, pastalle tai muillekin ruoille.

Sóller

Sóllerissa on enemmän kohtuuhintaisia ravintoloita, ja siellä on myös enemmän paikallisille suunnattuja ravintoloita. Valtaosa ravintoloista on kuitenkin hintavia, ja siellä voi ainakin jonkin verran säästää syömällä pitsaa, pastaa tai tapaksia.

Normaalia edullisempi on Sa Lluna Dolca (Carrer de Sa Lluna 102), jossa on tapas-annoksia, menu del dia ja kaikenlaisia ruokia, mutta sisustus on varsin minimalistinen.

Toinen edullinen, paikallistenkin suosiossa oleva ravintola on Bar Sa Butigueta [kartalla], jossa voi syödä kohtuuhintaan aamiaisesta illalliseen. Se on myös kohtuuhintainen baari juomiensa suhteen, ja se on mukava paikka illallakin.

Jos haluaa syödä takuulla erinomaisen italialaisen aterian ravintolassa, jossa kaikki on kohdallaan ja jossa ei pyöri tuhottomasti turisteja, on aivan pääaukion vieressä sijaitseva Ca’n Llimona [kartalla] varma valinta.

ABC Mallorca esittelee Port de Sóllerin ja Sóllerin ravintoloita

Yöelämä

Sekä Port de Sóllerissa että Sóllerissa on tuhottomasti erilaisia anniskelupaikkoja, joista saa juomia melkoisella hintahaitarilla. Juomat eivät yleensä ole lähellekään Suomen hinnoissa, ja sieltä voi saada muualta kuin aivan pääpaikoilta ison tuopin kolmella eurolla ja lasin viiniä suhteessa samalla hinnalla.

Baari
Port de Sóllerissa Hotel Edenin yhteydessä oleva Brother’s Bar on monia muita paikkoja edullisempi.

Port de Sóllerissa kalleimmat terassit ovat sataman ja rantakadun tienoilla, mutta Hotel Edenin yhteydessä oleva Brother’s Bar on monia muita paikkoja edullisempi. Jos siirtyy vähän pääpaikkojen ulkopuolelle, löytää nopeasti edullisempia mutta myös vähemmän hohdokkaita ja tylsempiä paikkoja kuin rantakadulla tai Sóllerin pääaukiolla.

Sóllerissa normaalia edullisempi drinkkipaikka on Bar Sa Butigueta, joka on enemmän paikallisten kuin turistien suosiossa ja jonka terassilta voi katsella ohikulkevia raitiovaunuja. Kallein paikka Sóllerissa ottaa mitään on pääaukio (Plaça de sa Constitucio), jolla on kylläkin hyvää tunnelmaa ja lukuisia terasseja. Huomionarvoinen seikka on se, että jos juomalista ei ole selkeästi esillä, on paikka luultavasti täysin ylihintainen.

Tapahtumat

Port de Sóllerissa tai Sóllerissa on vähän tapahtumia, mutta Port de Sóllerissa on klassisen musiikin festivaali, jonka aikana, syyskuun viimeiseltä viikonlopulta neljän viikon ajan, on joka lauantai konsertti. Ne ovat Oratorio de Santa Catalina -salissa, joka on merimuseon [kartalla] yhteydessä. Museo on viime vuosina ollut suljettu, mutta siellä on edelleen konsertteja.

Sóllerin yksi merkkipäiviä on toukokuun alussa, jolloin maurien eli marokkolaisten viimeinen hyökkäys vuonna 1561 torjuttiin. Toukokuun alussa, yleensä toisen viikonlopun aikana, pidetään Es Firó, jolloin esitetään leikkimielisesti taisteluita tuolta päivältä mutta lähinnä kuitenkin juodaan hyvässä hengessä.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti