Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Strasbourg
Strasbourg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Strasbourg
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Raitiovaunu
Strasbourgin ytimessä on helppo liikkua paikasta toiseen kävellen, ja jos haluaa siirtyä pidempiä matkoja tai jos haluaa vierailla Saksan puolella Kehlin pikkukaupungissa, kannattaa käyttää raitiovaunuja.

Perheen kanssa Strasbourgiin, liikkuminen, matkat ja hotellit

Perheen kanssa Strasbourgissa

Strasbourg on aivan hyvä kohde perheille, joilla on pieniäkin lapsia, mutta se on melko hintava paikka lähteä kaupunkilomalle. Se on kuitenkin suosittu perheiden keskuudessa, ja siellä ja lähiympäristössä on paljon kaikenlaista sellaista mikä kiinnostaa lapsia ja nuoria.

Lasten ja nuorten kanssa voi nousta kaupunkijunan kyytiin, ja 40 minuuttia kestävällä kierroksella näkee paljon kaikenlaista. Toinen suosittu huvi on mennä jokiristeilylle, joita on kahdenlaisia ja joille voi nousta läheltä tuomiokirkkoa. Lasten ja nuorten kanssa voi myös käydä Kehlissä, jonne pääsee raitiovaunulla, ja se on pieni kaupunki, jossa kesäkauden aikana on mukava kierrellä, mennä syömään ja istahtaa jäätelökahveille.

Itse Strasbourgissa tuomiokirkon ympäristö on yleensä turistien hallitsemaa aluetta, jolla on mukava vähän aikaa oleskella, mutta sen vieressä oleva Place GutenbergPlace Gutenberg on hyvä aukio lapsiperheille, sillä sen karuselli edustaa vanhanajan tyyliä. Jos haluaa nähdä vanhanaikaisia taloja muutenkin kuin risteilyn kyydistä, kannattaa aukiolta kävellä kohti kaupungin pääkatua (Grand’Rue), joka johtaa Petite-Franceen, alueeseen jolla on ainutlaatuista tunnelmaa. Petite-Francesta kulkee kanavan toiselle puolelle katettu silta, jonka sisällä on näyttelyitä ja ilmaiset vessat, ja sen katolta on mukavat näkymät.

Kesä on parasta aikaa Strasbourgissa, mutta talvikaudella perheitä kiinnostavat joulutorit, jotka jatkuvat joulun jälkeenkin. Strasbourgin joulumarkkinat aloitettiin vuonna 1570, ja ne ovatkin Euroopan vanhimmat yhtäjaksoisesti pidetyt joulumarkkinat.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Strasbourgin ytimessä on helppo liikkua paikasta toiseen kävellen, ja jos haluaa nähdä keskustan ulkopuolella olevia alueita, voi vuokrata pyörän. Jos haluaa siirtyä pidempiä matkoja tai jos haluaa vierailla Saksan puolella Kehlin pikkukaupungissa, kannattaa käyttää raitiovaunuja, joilla matkustaminen on yllättävän helppoa niille, jotka ovat älynneet etukäteen hankkia 24 tuntia voimassa olevan vuorokausilipun. Lipun voi ostaa automaateista, joihin käyvät kortit, tai sitten kioskeista ja kaupoista. Yhdensuuntainen lippu maksaa 1,70 euroa ja vuorokauden voimassa oleva lippu 4,30 euroa, ja liput pitää leimata ennen raitiovaunuun tai muuhun liikennelaitteeseen menemistä, laitteisiin joita on vain pysäkeillä, ei liikennelaitteissa.

Strasbourgin raitiovaunuverkostolla on kuusi linjaa, jotka tunnetaan kirjaimin A, B, C, D, E ja F. Linja D kulkee Kehliin, ja kaikki reitit voi katsoa pysäkeillä olevista kartoista kuten myös etukäteen CTS-sivuilta.

Aukio, jolla kaikki linjat kohtaavat on aivan ytimessä sijaitseva Homme de FerHomme de Fer , ja raitiovaunuilla on Kehlin lisäksi hyvä kulkea päärautatieasemalle (Gare de Strasbourg) ja linja-autojen käyttämälle aukiolle (Etoile Bourse), jolla on Eurolinesin toimisto.

Matkat Strasbourgiin

Strasbourgiin on kaikkein paras tutustua niin, että kiertelee muutenkin alueella. Sinne voi matkustaa helposti Ranskan joka kolkasta, ja Pariisista sinne on vain parin tunnin junamatka. Sinne pääsee helposti myös Saksasta, ja pois voi jäädä myös Kehlissä, joka on Saksan puolella, vartin matkan päässä Strasbourgin keskustasta. Kehliin pääsee monesta Saksan kaupungista junalla, ja sekä Strasbourgiin että Kehliin voi matkustaa junalla muistakin maista.

Rautatieasema
Monesta Ranskan kaupungista voi matkustaa junalla Strasbourgin päärautatieasemalle.

Monesta Ranskan kaupungista voi matkustaa junalla tai bussilla Strasbourgiin, ja niin juna- kuin bussiyhteyksiäkin voi katsella SNCF:n sivuilta. Uudehko halpabussiyhtiö Ouibus kulkee sekin Strasbourgiin ja sieltä moneen paikkaan Ranskassa.

Saksasta voi matkustaa Kehliin ja myös Strasbourgiin sekä junalla että linja-autolla.

Lisää mahdollisuuksia voi löytyä Go Eurosta.

Järjestetyt matkat

Strasbourgiin ei tällä hetkellä tehdä Suomesta järjestettyjä matkoja, mutta se on monien jokiristeilyjen reittien varrella. Ne ovat melko hintavia, mutta jokiristeily tarjoaa tilaisuuden tutustua ilman laukkujen jatkuvaa rahtaamista moneen eri kaupunkiin.

Omatoimimatkat

Strasbourg on erinomainen kohde omatoimimatkailijoille, jotka haluavat nähdä monenmoisia paikkoja, ja se on hyvä kohde lähes kenelle tahansa. Strasbourgissa voi tuntea yhdistyneen Euroopan henkeä paremmin kuin oikeastaan missään muussa kaupungissa, ja vaikka se on melko suuri ja äärimmäisen kosmopoliittinen kaupunki, on sillä huomattavia kylämäisiä piirteitä.

Strasbourgissa on kenties kaikkein helpoin käydä Pariisista, jonne on paljon lentoja Suomesta. Strasbourgiin voi lentää välilaskun kanssa reilussa neljässä tunnissa KLM:n koneilla, ja Skyscannerista voi katsoa muitakin lentoja.

Hotellit ja muut majapaikat

Strasbourgin hotellit eivät ole edullisia, mutta siellä on jonkin verran sekä halpoja hotelleja että huoneistoja, joissa yöpymiskuluissa voi säästää. Strasbourgin hotellit ja muut majapaikat menevät viimeistä sijaa myöten silloin kun kaupungissa on EU-parlamentin kokous, joka on kerran kuukaudessa, ja kokousajat ovat kaikin tavoin huonoja aikoja viettää muuten aikaa Strasbourgissa. Jos Strasbourgissa tuntuu olevan tilanpuutetta tai kallista, on myös mahdollista yöpyä noin vartin ratikkamatkan päässä olevassa Kehlissä (Kehl am Rhein), joka on Saksan puolella.

Place Ggutenberg lähellä Tuomiokirkkoa
Huoneet ja huoneistot ovat kalleimmillaan ytimessä, lähellä tuomiokirkkoa, mutta jos tyytyy yöpymään muualla kuin ytimessä, voi huoneen helposti saada alle viidellä kympillä yöksi.

Strasbourgin edullisimmat hotellihuoneet maksavat alkaen noin 35 euroa, ja viidelläkympillä voi saada kohtalaisen hyvän huoneen. Hinnat kohoavat vilkkaina matkustusaikoina, kuten EU-kokouksien aikaan, ja myös keskikesä ja joulunalusaika voivat olla normaalia kalliimpia aikoja. Strasbourg on suosituimmillaan viikonloppuisin, ja siellä voi olla edullisempi yöpyä viikolla. Huoneet ja huoneistot ovat kalleimmillaan ytimessä, lähellä tuomiokirkkoa, mutta jos tyytyy yöpymään muualla kuin ytimessä, voi huoneen helposti saada alle viidellä kympillä yöksi.

Strasbourgissa on tietenkin valtava määrä erilaisia majapaikkoja. Siellä on vähän halpoja vaihtoehtoja, ja varaus kannattaa aina tehdä ainakin kuukauden etukäteen. Kannattavaa on myös katsella koska EU-parlamentti kokoontuu Strasbourgissa, sillä silloin sinne ei muista syistä kannata matkustaa.

Yksi peruspaikka, joka soveltuu perheillekin, on Cap Europe. Se ei kuitenkaan sovellu minkäänlaisen luksuksen perässä oleville tai nirppanokille, mutta huoneistot ovat hyvin varusteltuja jääkaapein ja keittokomeroin.

Jos haluaa enemmän tasoa ja hotellihuoneen, josta on pidetty keskimääräistä enemmän, on Comfort Hotel yksi mahdollisuus.

Jos haluaa takuuvarmasti mukavan ja vähän luksukselta tuntuvan hotellikokemuksen aivan ytimen parhailta paikoilta, on Maison Rouge yksi kaikkein edullisimmista ytimen hotelleista. Se on saanut paljon kehuja, mutta niille, jotka haluavat viiden tähden ehdotonta laatua, se ei välttämättä sovellu.

Kehlissä on huomattavasti rajallisempi määrä majapaikkoja, mutta siellä ei ole kovin edullista. Strasbourgin läheisyys on tehnyt siitä suositun vierailupaikan, ja siellä joutuu maksamaan huoneesta enemmän kuin monessa Saksan suuressa kaupungissa. Yksi pidetty ja suosittu majapaikka on huoneistohotelli Apart’ Hotel.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti