Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Strasbourg
Strasbourg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Strasbourg
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintolan terassi Petite-Francen alueella
Jos mielii tunnelmalliselle aterialle, on Petite-France siihen oiva paikka.

Ostokset, ravintolat ja yöelämä Strasbourgissa

Ostokset

Strasbourgissa on mahdollisuus tehdä ostoksia aivan ytimessä, lähellä nähtävyyksiä, ravintoloita ja kaikkea muuta oleellista. Ytimen lisäksi lyhyen ratikkamatkan päässä sijaitseva Kehl, joka on Saksan puolella, on paikka, josta saa vähän erilaista tavaraa ja kaikkea huomattavasti edullisemmin kuin Strasbourgista. Sekä Kehlissä että Strasbourgissa vain harvat liikkeet ovat avoinna sunnuntaisin ja pyhäpäivinä.

Jos Strasbourgissa mielii ostoksille, on Grand’Rue kävelykatu, joka kannattaa kävellä päästä päähän. Sen varrella on monta elintarvikeliikettä ja myös lähellä Petite-Francea on liike, jossa kaikki maksaa pari euroa. Grand’Ruen varrella on numerossa 15 elintarvikeliike, joka on avoinna myös sunnuntaisin (klo 9–12.45). Elintarvikeliikkeet ovat avoinna yleisesti ma–la klo 8.30–21, mutta ulkomaalaistaustaisten pitämät liikkeet, joita on etenkin lähellä rautatieasemaa, ovat avoinna sunnuntaisin. Kaikki kuitenkin laitetaan kiinni klo 20–21, eikä esimerkiksi illan alkoholijuomien ostamista kannata lykätä viime tippaan. Jos juuri mikään ei ole enää avoinna, on itse rautatieasemalla liikkeitä ainakin yksi kaksi avoinna tätä myöhempäänkin, ja siellä on myös automaatteja, joista saa kaikenlaista. Jos mielii nähdä eksoottisia elintarvikkeita ja juomia, kuten afrikkalaisia elintarvikkeita, kannattaa tutustua tarkoin rautatieaseman ja kanavan välimaastoon.

Jos mielii tehdä ostoksia suurissa liikkeissä ja tavarataloissa, on Homme de Fer -aukion laidalla PrintempsPrintemps. Sen ohi kulkevalla kadulla, jota pitkin raitiovaunut kulkevat, on useita hienoja liikkeitä. Kaupungin suurimmalla aukiolla (Place Kléber) on ostoskeskus, ja myös sen ympäristössä on paljon muodikkaita ja luksusluokan tavaraa myyviä liikkeitä.

Suurin keskittymä turisteille tarkoitettuja matkamuistoja ja muita vastaavia tuotteita on tuomiokirkkoa ympäröivällä aukiolla, jolla on lähinnä kaupan kliseenomaisia matkamuistoja.

Ruoat ja ravintolat

Strasbourgissa on paljon ravintoloita, jotka ovat sekä turistien että kovapalkkaisten kansainvälisten organisaatioiden työntekijöiden mieleen, mutta siellä on myös normaalia edullisempia ravintoloita. Elsassilaiset ruoat ovat maistamisen arvoisia, ja Strasbourgissa voi nauttia yleisestä ranskalaisesta ruokakulttuurista, joka hakee vertaistaan. Lisää mahdollisuuksia, jotka ovat huomattavasti edullisempia ja myös toisenlaisia kuin ranskalaiset pöperöt, on Saksan puolella Kehlissä, jonne on lyhyt raitiovaunumatka.

Strasbourgin ravintolat tarjoavat monipuolisia ja usein yllättävän edullisiakin ruokia, ja erilaisia ruokapaikkoja kannattaa pistää merkille samalla kun katselee nähtävyyksiä ja tutustuu kaupunkiin.

Lounastarjoukset viikolla ovat hyviä, ja esimerkiksi Grand’Ruen varrella on useita hyviä lounaspaikkoja, joista monet ovat hyviä myös illalliselle. Kadun varrella on kirjava joukko ruokapaikkoja, ja esimerkiksi aivan Petite-Francen lähellä on useita erilaisia ravintoloita, joista saa vegaaneille soveltuvia ruokia, tiibetiläisiä ruokia ja paikallista erikoisuutta nimeltään ”tarte flambée” (saks. ”flammkuchen”).

Jos mielii tunnelmalliselle aterialle, on Petite-France siihen oiva paikka, ja siellä parhaat tunnelmat ovat ehdottomasti joen ja kanavien rannoilla olevilla terasseilla. Toinen paikka, jossa on mukava istahtaa terassille, on tuomiokirkon takana oleva aukio nimeltään Place du Marché GayotPlace du Marché Gayot [kartalla]. Aukion tuntumassa, tuomiokirkon takana, on paljon normaalia edullisempia ravintoloita, joihin kuuluu kebabpaikkoja. Rue des Fréres on kaupungin pääravintolakatu, jolla myös on varsin mukavaa tunnelmaa, ja jos mielii säästää ruokamenoissa mutta ei siirtyä Kehliin, on tämä keskustan paras alue ruokailulle.

Yöelämä

Strasbourg ei ole yöelämältään erityisen hyvä kaupunki, mutta ranskalaiseen tyyliin maaliskuulta lokakuulle siellä on paljon terasseja, joilla on mukava koska tahansa napata jotakin. Olut on melko hintavaa, samoin muut juomat, ja jos Strasbourgissa mielii riekkua baareissa, kuluu helposti pieni omaisuus. Myös tupakka on erittäin hintavaa, jopa niin hintavaa että sitä kannattaa ottaa kotimaasta mukaan. Jos mielii säästää yöelämään liittyvissä kuluissa, kannattaa siirtyä raitiovaunulla Saksan puolella olevaan Kehliin, jossa on parempaa olutta ja edullisemmat hinnat paitsi alkoholin myös tupakan suhteen.

Rue du Maire Kuss
Jos majapaikka on lähellä rautatieasemaa, on sen tuntumassa paljon houkuttelevia terasseja ja myös meneviä baareja.

Jos Strasbourgissa mielii ottaa jotakin, erilaisia anniskelupaikkoja on paljon tuomiokirkon takana olevissa kortteleissa, joiden pääkatu on Rue des Fréres. Myös sen sivukatu (Rue des Sœurs) on katu, jolla on paljon anniskelupaikkoja.

Jos majapaikka on lähellä rautatieasemaa, on sen tuntumassa paljon houkuttelevia terasseja ja myös meneviä baareja. Pääkatu on aseman edustalta kohti ydintä kulkeva Rue du Maire Kuss, jonka varrella olevien kebabpaikkojen terassit ovat eräitä kaupungin edullisimpia paikkoja siirtyä alkoholipitoiselle juomalle. Hyvä baari, jossa on erikoisiakin oluita ja erilaisia vodkia, on terassilla varustettu La Perestroika [kartalla], joka on Rue du Maire Kussin sivukadulla.

Tapahtumat

Strasbourgin pääasiallisia tapahtumia ovat kokoukset ja konferenssit, joista EU:n parlamentin kokoontumisajankohdat ovat aikoja, jolloin Strasbourgiin ei kannata muiden syiden takia matkustaa.

Muita merkittäviä tapahtumia ovat musiikkitapahtumat kuten kesäkuussa pidettävä Festival de Musique ja syys-lokakuussa pidettävä Musica.

Syyskuussa pidetään fantasia-, scifi- ja kauhuelokuviin pureutuvat festivaalit.

Strasbourgiin saapuvan on hyvä vierailla turisti-infossa, joka on tuomiokirkon vieressä, sillä sieltä saa kartan, kaikenlaista tietoa ja myös läpileikkauksen tapahtumista.

Lisää tapahtumista:

Alsacen turistisivut näyttävät lähiaikojen tapahtumia.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti