Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia

Napolin parhaat paikat kartalla

Katsotuimmat vinkit

Napolin matkaoppaamme katsotuimmat paikkavinkit listataan alla. Kartta siirtyy vinkin kohdalle kun klikkaat vinkin järjestysnumeroa. Kartalla ovat kaikki 95 oppaassamme mainittua paikkaa Napolissa höystettynä poiminnoilla Wikipediasta. Paikkoihin kuuluu niin nähtävyyksiä, kauppoja, ravintoloita kuin muutakin mielenkiintoista. Klikkaamalla paikkamerkkiä kartalla, saat siitä lisätietoa.

1 Kävelykatu (Via Armando Diaz) on tutustumisen arvoinen, sillä se on Toledo-metroaseman vieressä ja se on nykyään torikatu, jolla on kojuja ja normaalia enemmän kaikenlaista, etenkin alkuillasta.
Koordinaatit: 40.8425, 14.2493
2 Yksi hyvä etappi Via Chiaia -kävelykadun varrella on Pizzeria Brandi (Salita Sant’Anna di Palazzo 2), jossa Pizza Margherita keksittiin. Samalla kadulla ja sen sivu- ja lähikaduilla on enemmänkin erilaisia ruokapaikkoja.
Koordinaatit: 40.8367, 14.2468
3 Mikäli mielii saada parhaan kuvan katakombeista ja muista maan alla olevista vanhoista rakennelmista, kannattaa siirtyä keskustan ulkopuolelle oleville Catacombe di San Gennaro -katakombeille (Via di Capodimonte 13). Tälle Capodimonten palatsin yhteydessä olevalle nähtävyydelle on hankalahko kävelymatka, joten moni siirtyy sinne mielellään taksilla.
Koordinaatit: 40.8647, 14.2471
4 Vanhan kortteliston toisessa päässä oleva aukio eli Piazza Dante on yksi Napolin vilkkaimpia.
Koordinaatit: 40.8489, 14.2502
5 Vomero on mäen päällä oleva mukava kaupunginosa, joka on laaja ja huomattavasti rauhallisempi kuin centro storico ja jopa seesteisen oloinen Quartieri Spagnoliin nähden. Vomeroon voi nousta funikulaarilla, mutta kaikkein helpoin sinne on mennä metrolla (asema: Vanvitelli), jonka asema on aivan kaupunginosan keskuksessa.
Koordinaatit: 40.8438, 14.2317
6 Kaupungin ulkopuolelle matkustettaessa Vesuviusta kiertävä Circumvesuviana on varsin kätevä. Junat lähtevät kohti Pompeijia, Ercolanoa ja Sorrentoa yleensä päiväsaikaan Porta Nolanan asemalta suunnilleen kymmentä yli ja kahtakymmentä vaille joka tunti. Liput ovat edullisia, niin että matka Sorrentoon maksaa reilut neljä euroa, Pompeijiin vähemmän.
Koordinaatit: 40.8491, 14.2694
7 Castel Nuovon läheisyydessä sijaitseva kaupungin hienoin aukio, Piazza del Plebiscito, on suosittu vierailupaikka niin turisteille kuin paikallisillekin, etenkin lomapäivinä ja alkuillasta. Aukiolla on mukava vähän aikaa tepastella ja ihmetellä suuria rakennuksia, joihin kuuluu kuninkaallinen linna Palazo Reale.
Koordinaatit: 40.8366, 14.2504
8 Via Toledon merenpuoleisessa päässä oleva Piazza Trieste e Trento on yksi kaupungin merkittävimpiä aukioita. Se jakaa kahtia keskustan tämän alueen, ja sen toisella puolella ovat Piazza Danten ja Via Toledon kaltaiset arkiset korttelit ja toisella puolella Piazza del Plebisciton ympäristössä olevat monumentaaliset nähtävyydet, joihin kuuluvat oopperatalo, kuninkaanlinna ja Castel Nuovo.
Koordinaatit: 40.8372, 14.2487
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti