Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Napoli
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Lungomaren alueella
Napolin hienoimmat hotellit sijaitsevat yleensä Santa Luciassa, kaupunginosassa, joka on keskeisellä mutta rauhallisella paikalla Lungomare-rantabulevardin varrella ja lähistöllä.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Napoliin

Tällä sivulla kerrotaan niistä Napolin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat, kaupunkivero ja saatavuus

Huoneiden hinnat ovat Napolissa jonkin verran edullisempia kuin Roomassa tai Pohjois-Italiassa, joten siellä voi säästää hotellikuluissa tai sitten ottaa normaalia tasokkaamman majapaikan. Edullisimmat majapaikat ovat hosteleita, joissa voi yöpyä 10–15 eurolla per yö, mutta huoneet ovat yhteismajoitushuoneita. Rautatieaseman vieressä olevissa kortteleissa, joissa on hosteleitakin, on paljon edullisia hotelleja, ja niissä voi yöpyä jopa alle 30 eurolla yön, mutta jos haluaa oman kylpyhuoneen, maksaa huone lähemmäs 40 euroa yö. 50 euroa sijoittava voi yöpyä tasokkaassa majapaikassa, ja kaikkein parhailta paikoilta saa huoneen 80–100 eurolla, joskin sitäkin kalliimpiakin huoneita Napolissa on.

Huonetta etsivän on hyvä olla tietoinen siitä, että majapaikoissa verotetaan ylimääräinen vero kaikilta, jotka ovat yli 18-vuotiaita. Napolissa se on jonkin verran alhaisempi kuin monissa muissa Italian suurissa kaupungeissa, ja kolmen tähden tai sitä vaatimattomamman majapaikan vero on 2,5 euroa per asiakas per vuorokausi. Neljän tai viiden tähden majapaikasta joutuu pulittamaan enemmän, ja lähes poikkeuksetta tämä “kaupunkivero” (city tax) maksetaan paikan päällä käteisellä.

Napoli ei ole yhtä suosittu turistikohde kuin jotkut muut Italian kaupungit, ja monet siellä vierailevat ovat vain päiväretkellä. Siellä on paljon majapaikkoja, ja jonkinlaisen majapaikan sieltä löytää lyhyelläkin varoajalla. Jos kuitenkin haluaa tietyltä paikalta hinta-laatusuhteeltaan hyvän majapaikan, kannattaa varaus tehdä vähintään kaksi mutta mieluiten neljä viikkoa ennen matkan alkamista

Majoituksen löytäminen Napolista

Majapaikan löytäminen Napolista on varsin helppoa, koska hotelleja siellä on paljon ja valtaosa niistä on keskittynyt tietyille tienoille. Kannattaa huomata, että kesät ovat Napolissa pitkiä ja kuumia, eikä heinä-elokuu ole hyvä aika viettää öitään ydinkeskustassa hotellissa, jossa ei ole ilmastointia. Muutenkin ilmastointi on tärkeä kesäkuulta syyskuulle, mutta nykyään lähes kaikissa huoneissa on ilmastointilaite, joka viilentää kesäisin ja lämmittää talvisin.

Piazza Garibaldia päärautatieaseman edustalla
Piazza Garibaldin lähitienoo on hyvä niille, jotka haluavat tutustua Napolin eri osiin, sillä aukiolla kohtaavat kolme metrolinjaa. Alueelta on myös hyvä lähteä päiväretkille junalla, bussilla tai paikallisjunalla.

Päärautatieaseman tienoot - paljon hotelleja ja hektistä menoa

Paljon hotelleja halvoista hyvälaatuisiin on päärautatieaseman läheisyydessä, Piazza Garibaldin [kartalla] ympäristössä. Tämä on hyvin vilkas ja rauhaan tottuneelle luotaantyöntävä paikka, jossa elämänmeno on hektistä ja värikästä. Alue on maahanmuuttajien suosimaa seutua, niin että siellä on kaikenlaista puolalaisia ruokia ja votkaa myyvistä liikkeistä autenttisiin marokkolaisiin pikaruokapaikkoihin.

Aukion eri puolet ovat kuitenkin erilaisia, ja paljon liikematkustajille ja turisteille suunnattuja hotelleja ja palveluita on aukion merenpuoleisella laidalla, jolla metroasemien sisäänkäynnitkin ovat. Edulliset hotellit ovat toisella puolella aukiota, Via Firenzen ympäristössä, ja niitä on myös Piazza Garibaldin ja vanhojen osien välimaastossa, esimerkiksi Piazza Mancinin tuntumassa.

Piazza Garibaldin lähitienoo on nykyään kelvollinen yöpymistienoo kenelle tahansa. Se on erityisen hyvä niille, jotka haluavat käydä päiväretkillä etenkin junalla, bussilla tai paikallisjunalla, ja aukiolta on myös metrolla nopea yhteys laivasatamaan. Alue on myös hyvä niille, jotka viettävät Napolissa vain lyhyen ajan ja myös niille, jotka haluavat tutustua Napolin eri osiin, sillä aukiolla kohtaavat kolme metrolinjaa.

Jos haluaa viettää yönsä tyylillä, kannattaa majoittua metroasemien lähikortteleihin. Jos haluaa säästää, voi yöpyä aukion toisella puolella olevissa kortteleissa. Kaikkein rauhattomin ja sijainniltaan huonoin tienoo on Piazza Mancini ja etenkin sen ja vanhojen osien välinen korttelisto, sillä liikennevälineisiin on matkaa ja kortteleissa on iltayhdeksän jälkeen aavemainen tunnelma.

Hyviä majapaikkoja Piazza Garibaldin läheisyydessä ovat esimerkiksi Hotel Zara ja Ramada Naples Ne sijaisevat vilkkailla paikoilla, mutta niiden hinta-laatusuhde on kohdallaan. Forcella-kaupunginosan puolella mutta kävelymatkan päässä päärautatieasemasta sijaitseva San Gennaro Bed on jonkin verran erilaisella tienoolla kuin muut Piazza Garibaldin lähistöllä sijaitsevat hotellit, mutta siellä yöpyvä pääsee nopeasti nauttimaan samoista asioista ja sijainti on kenties alueen paras mahdollinen.

Piazza Bellini Napolin vanhoissa kortteleissa
Alueet lähellä Piazza Belliniä ovat hyvää maastoa hotellille vanhoissa kortteleissa.

Vanhat korttelit - aidointa Napolia

Pian Piazza Garibaldin jälkeen alkavat Euroopan suurimmat keskiaikaiset korttelistot eli centro storico, joka on laitamiltaan varteenotettava paikka hotellille. Etenkin tienoo kaukana Piazza Garibaldista, lähellä Piazza Danten metroasemaa on erityisen hyvää maastoa hotellille. Tärkeää onkin Napolissa ja etenkin centro storicossa varmistaa, että hotelli on lähellä metroasemaa tai katua, jota bussit kulkevat, sillä Spaccanapolin ja Via dei Tribunalin keskiosista on turhan pitkä matka metroasemille ja bussipysäkeille.

Hyvää maastoa hotellille ovat alueet lähellä Piazza Belliniä ja Piazza Dantea, ja toinen hyvä tienoo on lähempänä Piazza Cavour- tai Museo-metroasemaa ja arkeologista museota. Piazza Cavourin ja Museon lähellä myös centro storicon ulkopuolella on hotelleja, ja ne ovat sijainniltaan suurin piirtein yhtä hyviä kuin varsinaisen centro storicon alueellakin olevat. Täällä yöpyvät voivat nauttia lomasta autenttisissa napolilaisissa kortteleissa, lähinnä paikalliset seuranaan. Nähtävyyksille, ostoksille ja syömään on lyhyt kävelymatka, ja yöelämää on kenen tahansa tarpeiksi aivan lähistöllä.

Centro storicossa tai sen lähellä Piazza Cavourin ympäristössä sijaitsevia hyviä hotelleja ovat esimerkiksi hinta-laatusuhteeltaan kenties paras Napolin keskustan hotelli Le Stanze del Vicere ja vanhankaupungin miellyttävimmän aukion läheisyydessä sijaitseva Hotel Piazza Bellini.

Vanhoista kortteleista merelle päin oleva alue - turisteja ja nähtävyyksiä

Centro storicon liepeillä on muutama tienoo, jotka ovat hyviä majapaikalle, ja yksi tällainen on lähempänä merta ja Piazza Municipale -aukiota. Tämä turistien suosiossa oleva tienoo on pullollaan nähtävyyksiä linnoista palatseihin ja museoihin. Kaupungin pääoopperatalo sijaitsee täällä, täältä on lyhyt kävelymatka rantakadulle, ja hyvät liikenneyhteydet metrolla ovat hyvä lisä nekin. Lisäksi matkustajasatama, josta pääsee muun muassa Caprille, on sekin lähellä. Kaupungin parhaat ostoskadut Via Toledo ja Via Chiaia kuuluvat nekin alueen antiin, ja etenkin jos majoittuu lähelle metroasemaa, ovat nämä eräitä kaupungin parhaita kortteleita majapaikalle.

Hyviä majapaikkoja näillä tienoin ovat metroaseman vieressä sijaitsevat Palazzo Turchini, Grand Hotel Oriente ja kylpylähotelli Carten, jotka tosin kaikki ovat hyvin hienoja ja hintavia hotelleja.

Rantabuleverdi Santa Lucia -kaupunginosassa
Santa Lucian alueelta voi valita hotellin, jolta avautuvat maisemat kohti Vesuviusta ja Napolin rantabulevardeja, ja alue on tunnettu myös hienoista ravintoloista.

Santa Lucia - hienoja hotelleja meren rannalla

Napolin hienoimmat hotellit sijaitsevat yleensä Santa Luciassa, kaupunginosassa, joka on keskeisellä mutta rauhallisella paikalla Lungomare-rantabulevardin varrella ja lähistöllä. Diplomaatit ja varakkaat asuvat täällä. Maisemat ovat kohti Vesuviusta ja Napolin rantabulevardeja ovat hienot, ja alue on tunnettu kaupungin parhaista ravintoloista. Caprille pääsee hyvin läheisestä satamasta, ja muutenkin moneen paikkaan on lyhyt matka. Alueen huonoihin puoliin kuuluu se, että liikkuminen muualle kaupunkiin on hankalaa, eikä se kuulukaan suomalaisten suosimiin alueisiin viettää yönsä.

Mergellina - majapaikkoja kaukana keskustasta

Muutaman kilometrin päässä Santa Luciasta, Mergellinassa, on myös hotelleja. Parhaat niistä ovat rantakadun varrella tai tuntumassa, sillä kadulla on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kulkuyhteydet ovat joihinkin paikkoihin hyvät mutta muulla kuin taksilla ei jouhevasti pääse muualle kaupunkiin siirtymään. Tämä on myös tienoota, joka Santa Lucian tavoin on parhaimmillaan kesäkuukausina. Yksi alueen majapaikoista on vain yksi huoneisto, Apartment Ginevra, jonne majoittuva ei välttämättä halua kauas tienoolta lähteäkään.

Hostelit

Hotellien lisäksi Napolissa on hosteleja, joissa yöpyminen on edullisempaa mutta myös vaatimattomampaa ja suoraviivaisempaa kuin varsinaisessa hotellissa. Yhteismajoitushuoneiden lisäksi hosteleissa on usein huoneita ainakin 1–2 hengelle, joskus suurempiakin huoneita, ja niissä yöpyy yhden yön 10–25 eurolla henkeä kohti.

Hostel tai muu vastaava edullinen majapaikka on helppo löytää Booking.comista tai Hostelbookerista.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Napolissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Napolissa

Apartment Ginevra

(Via Galiana 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mergellinan rantakadulla sijaitseva 40 neliön ilmastoitu huoneisto, johon mahtuu hyvin kaksi mutta tarpeen tullen myös useampi ihminen. Sijainti on sinänsä hyvä mutta syrjäinen, ja vaikka lähistöllä on paljon ravintoloita, kahviloita ja kauppojakin, joutuu tänne majoittuva turvautumaan taksiin tai ainakin julkisiin liikennevälineisiin. Huoneistosta on uima-altaineen pidetty paljon, mutta se täytyy varata kuukausia etukäteen.

Carten

(Calata San Marco 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Municipio-metroaseman, suurten nähtävyyksien ja sataman vieressä oleva pieni mutta äärimmäisen hyvin varusteltu hotelli, joka soveltuu parhaiten kahdestaan matkustaville. Huoneissa on poreamme ja kaikki mahdolliset herkut, ja ne ovat tilavia ja tyylillä sisustettuja. Kävellä voi moneen paikkaan, kuten parhaille ostoskaduille, parhaisiin ravintoloihin ja vanhoihin kortteleihin, ja pidemmälle pääsee hujauksessa aivan vieressä olevalta metroasemalta.

Grand Hotel Oriente

(Via Armando Diaz 44)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden luksusluokan hotelli, josta parhaimmillaan saa huoneen noin 150 eurolla ja jonka huoneet soveltuvat parhaiten 2–3 yöpyjälle. Sijainti Toledo-metroaseman naapurissa on erinomainen, ja tänne majoittuva voi nauttia Napolin parhaista paloista ilman taksikyytejä tai matkoja julkisilla. Kaupungin pääostoskadut, vanhat korttelit, suuret merenrannan tuntumassa olevat nähtävyydet ja rantapromenadi ovat kävelymatkan päässä. Metrolla pääsee nopeasti päärautatieasemalle, ja myös satamaan matkaamista voi jouduttaa kulkemalla metrolla pysäkin tai kaksi.

Le Stanze del Vicere'

(Via Stella 94)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hinta-laatusuhteeltaan kenties paras Napolin keskustan hotelli, jonka sijainti lähellä arkeologista museota ja metroasemaa on erinomainen. Centro storico on lähellä, ostoksille on helppo lähteä ja illallakin on mukava lähteä jaloittelemaan lähistölle. Edullisuudestaan huolimatta hotelli on saanut miltei yksinomaan kehuja asiakkailtaan.

Palazzo Turchini

(Via Medina 21/22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Municipio-metroasemaa ja suurimpia nähtävyyksiä sijaitseva hintava neljän tähden hotelli, jossa yöpyvällä ei ole ongelmia tiedossa. Paikalle on helppo siirtyä esimerkiksi metrolla päärautatieasemalta, satamaan on kävelymatka ja suurimpien nähtävyyksien lisäksi kaksi pääostoskatua ovat lähellä. Vanhojen korttelien unohtumaton tunnelma on sekin muutaman sadan metrin päässä, ja näille tienoille yöpyvä pääsee nauttimaan Napolin parhaista paloista kaupungin paraatipaikoilla.

Hotel Piazza Bellini

(Via Santa Maria di Costantinopoli 101)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Centro storicossa, vanhankaupungin miellyttävimmän aukion läheisyydessä sijaitseva hotelli, joka on hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä. Yöelämä, ravintolat ja kaikenlaiset kaupat ovat lähellä, Piazza Danten metroasemalta pääsee nopeasti eri puolille kaupunkia ja kävelymatkan etäisyydellä hotellilta on paljon nähtävää ja yöelämää.

Ramada Naples

(Via Galileo Ferraris 38–40)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman ja Piazza Garibaldin naapurissa oleva kohtuuhintainen hotelli, josta on hyvät liikenneyhteydet niin eri puolille Napolia kuin päiväretkillekin. Lähitienoot ovat vilkkaita ja liikennettä on etenkin ruuhka-aikoina lähikaduilla paljon, mutta toisaalta lähellä on paljon ravintoloita, kauppoja ja kahviloita.

San Gennaro Bed

(Via dei Tribunali 138)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Via dei Tribunalin ja muun vanhan kortteliston päärautatieaseman päässä, Forcella-kaupunginosan alueella sijaitseva majatalo, jossa on huoneita 2–6 hengelle. Sijainti on ollut kaikkien mieleen, ja tästä voi kävellä vartissa päärautatieasemalle ja samantyylisessä ajassa Piazza Dantelle. Tuomiokirkko, parhaat pizzeriat, vanhankaupungin tärkeimmät paikat ja arkeologinen museo ovat lyhyen etäisyyden päässä, ja myös yöelämää alueella riittää. Merenrannan tuntumassa olevat nähtävyydet ja satama ovat melko kaukana, kuten myös kaikkein parhaat ostoskadut, mutta niille pääsee melko vaivattomasti niin, että kävelee päärautatieaseman metroasemalle tai Universitá-metroasemalle, jonne tosin on jonkin verran matkaa.

Hotel Zara

(Via Firenze 81)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman ja Piazza Garibaldi -aukion lähellä sijaitseva edullinen hotelli, joka on liikenteeltään melko vilkkaalla ja muutenkin vähän rauhattomalla alueella mutta jonka puutteita hinta monen mielestä paikkailee. Hotelli ei tietenkään ole kaikkien mieleen, mutta palvelu on ystävällistä, hotelli on siisti eikä tämän edullisempia kelvollisia huoneita näin keskustassa juuri muualla ole.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti