Booking.com
Piazza Bellini
Hyvää maastoa hotellille on esimerkiksi Piazza Bellini -aukion tienoot.

Minkälainen hotelli Napolissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Napolin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Napolista

Majapaikan löytäminen Napolista on varsin helppoa, koska hotelleja siellä on paljon ja valtaosa niistä on keskittynyt tietyille tienoille. Huoneiden hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin Roomassa tai Pohjois-Italiassa, joten Napolissa voi helposti ottaa normaalia ylellisemmän huoneen. Kannattaa huomata, että kesät ovat Napolissa pitkiä ja kuumia, eikä heinä-elokuu ole hyvä aika viettää öitään ydinkeskustassa hotellissa, jossa ei ole ilmastointia.

Päärautatieaseman tienoot - paljon hotelleja ja hektistä menoa

Paljon hotelleja halvoista hyvälaatuisiin on Napoli Centrale -päärautatieaseman läheisyydessä, Piazza Garibaldi -aukion ympäristössä. Tämä on hyvin vilkas ja rauhaan tottuneelle luotaantyöntävä paikka, jossa elämänmeno on hektistä ja värikästä. Alue on maahanmuuttajien suosimaa seutua, niin että siellä on kaikenlaista puolalaisia ruokia ja votkaa myyvistä liikkeistä autenttisiin marokkolaisiin pikaruokapaikkoihin.

Tämä tienoo, joka on suurelta osin Forcella-kaupunginosan alueella, on kuitenkin rauhaton vain noin iltayhdeksään, minkä jälkeen se hiljenee melko totaalisesti kuten muukin Napoli. Öiseen aikaan alueella ei ole erityisen vaarallista, mutta sen hämärillä kujilla ei kannata harhailla eikä tällä tienoolla kannata kulkea Rolex ranteessa eikä kalliita jalokiviä kaulassa. Piazza Garibaldin lähitienoo on hyvä yöpymispaikka ennakkoluulottomille nuorille, seikkailunhaluisille ja pienellä matkakassalla liikkeellä oleville, mutta voivat siellä viihtyä muutkin. Alueelta on hyvin lyhyt kävelymatka centro storicoon, legendaarinen Da Michele -pizzeria on kivenheiton päässä ja liikenneyhteydet ovat hyvät.

Hyviä vaihtoehtoja Piazza Garibaldin läheisyydessä ovat esimerkiksi Hotel Zara, Ramada Naples ja Una Hotel Napoli. Ne sijaisevat vilkkailla paikoilla, mutta niiden hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Centro storico - aitoja napolilaisia kortteleja lyhyen matkan päässä

Pian Piazza Garibaldin jälkeen alkavat Euroopan suurimmat keskiaikaiset korttelistot eli centro storico, joka on laitamiltaan varteenotettava paikka hotellille. Etenkin tienoo kauempana Piazza Garibaldista, lähellä Piazza Danten metroasemaa on erityisen hyvää maastoa hotellille. Tärkeää onkin Napolissa ja etenkin centro storicossa varmistaa, että hotelli on lähellä metroasemaa tai katua, jota bussit kulkevat, sillä Spaccanapolin ja Via dei Tribunalin keskiosista on turhan pitkä matka metroasemille ja bussipysäkeille.

Hyvää maastoa hotellille on nimenomaan lähellä Piazza Belliniä ja Piazza Dantea, ja toinen hyvä tienoo on lähempänä Piazza Cavour- tai Museo-metroasemaa ja arkeologista museota. Piazza Cavourin ja Museon lähellä myös centro storicon ulkopuolella on hotelleja, ja ne ovat sijainniltaan suurin piirtein yhtä hyviä kuin varsinaisen centro storicon alueellakin olevat. Täällä yöpyvät voivat nauttia lomasta autenttisissa napolilaisissa kortteleissa, lähinnä paikalliset seuranaan. Nähtävyyksille, shoppailemaan ja syömään on lyhyt matka, ja yöelämää on kenen tahansa tarpeiksi aivan lähistöllä.

Centro storicossa tai sen ulkopuolella lähellä Piazza Cavouria sijaitsevia hyviä hotelleja ovat esimerkiksi hinta-laatusuhteeltaan kenties paras Napolin keskustan hotelli Le Stanze del Vicere', vanhankaupungin miellyttävimmän aukion läheisyydessä sijaitseva Hotel Piazza Bellini ja Palazzo Caracciolo Naples, joka on korkeatasoinen mutta kohtuuhintainen hotelli puoli kilometriä lähimmästä metroasemasta.

Centro storicosta merelle päin oleva alue - turistien suosima ja pullollaan nähtävyyksiä

Centro storicon liepeillä on muutama tienoo, jotka ovat hyviä majapaikalle, ja yksi tällainen on lähempänä merta ja Piazza Municipale -aukiota. Tämä turistien suosiossa oleva tienoo on pullollaan nähtävyyksiä linnoista palatseihin ja museoihin. Kaupungin pääoopperatalo sijaitsee täällä, täältä on lyhyt kävelymatka Lungomare-rantabulevardille, ja hyvät liikenneyhteydet metrolla ja bussilla ovat hyvä lisä nekin. Lisäksi Molo Beverello -matkustajasatama, josta pääsee muun muassa Caprille, on sekin lähellä. Kaupungin pääshoppailukadut Via Toledo ja Via Chiaia ovat nekin lähellä - täällä yöpyvät ovat lähellä kaikkea. Tällä seudulla sijaitseva hyvätasoinen hotelli on esimerkiksi La Ciliegina Lifestyle Hotel, jonka huoneet eivät kuitenkaan ole turhan kalliita.

Santa Lucia - hienoimmat hotellit

Napolin hienoimmat hotellit sijaitsevat yleensä Santa Luciassa, kaupunginosassa, joka on keskeisellä mutta rauhallisella paikalla Lungomare-rantabulevardin varrella ja lähistöllä. Diplomaatit ja varakkaat asuvat täällä. Maisemat ovat kohti Vesuviusta ja Napolin rantabulevardeja ovat hienot, ja alue on tunnettu kaupungin parhaista ravintoloista. Caprille pääsee hyvin läheisestä satamasta, ja muutenkin moneen paikkaan on lyhyt matka. Tällä alueella sijaitsevista hotelleista esimerkiksi Grand Hotel Santa Lucia on varteenotettava majapaikka.

Hostellit

Hotellien lisäksi Napolissa on hostelleja, joissa yöpyminen on edullisempaa mutta myös vaatimattomampaa ja suoraviivaisempaa kuin varsinaisessa hotellissa. Yhteismajoitushuoneiden lisäksi hostelleissa on aina huoneita ainakin 1-2 hengelle, joskus suurempiakin huoneita, ja niissä yöpyy yhden yön 10-25 eurolla henkeä kohti. Hostelli tai muu vastaava edullinen majapaikka on helppo löytää Hostels of Naples -sivuston avustuksella. Siellä on paitsi pari hostellia Napolissa myös yksi Caprilla ja muualla Napolin lähistöllä.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Napolissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja Napolissa

Grand Hotel Santa Lucia

(Via Partenope 46)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lungomare-rantabulevardin varrella sijaitseva hieno hotelli, jossa yöpyvä voi nauttia luksuksesta, upeasta sijainnista ja lähistön nähtävyyksistä, ravintoloista ja putiikeista.

Hotel Piazza Bellini

(Via Santa Maria di Costantinopoli 101)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Centro storicossa, vanhankaupungin miellyttävimmän aukion läheisyydessä sijaitseva hotelli, joka on hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä. Yöelämä, ravintolat ja kaikenlaiset kaupat ovat lähellä, Piazza Danten metroasemalta pääsee nopeasti eri puolille kaupunkia ja kävelymatkan etäisyydellä hotellilta on paljon nähtävää ja yöelämää.

Hotel Zara

(Via Firenze 81)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman ja Piazza Garibaldi -aukion lähellä sijaitseva edullinen hotelli, joka sijaitsee liikenteeltään melko vilkkaalla ja muutenkin vähän rauhattomalla alueella mutta jonka puutteita hinta monen mielestä paikkailee. Hotelli ei tietenkään ole kaikkien mieleen, mutta palvelu on ystävällistä, hotelli on siisti eikä tämän edullisempia kelvollisia huoneita näin keskustassa juuri muualla ole.

La Ciliegina Lifestyle Hotel

(Via Paolo Emilio Imbriani 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeisen ja vilkkaan Piazza Municipio -aukion lähellä sijaitseva korkealuokkainen ja tyylikäs hotelli, jonka huoneet eivät kuitenkaan ole turhan kalliita. Hyvät liikenneyhteydet etenkin bussilla. Hotelli on lähellä kaikkea oopperatalosta turistien suosikkiaukioon, ja kaupungin parhaat shoppailukadut ovat naapurissa, samoin kuin ravintolat ja yöelämä.

Le Stanze del Vicere'

(Via Stella 94)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hinta-laatusuhteeltaan kenties paras Napolin keskustan hotelli, jonka sijainti lähellä arkeologista museota ja Piazza Cavour -metroasemaa on erinomainen. Centro storico on lähellä, shoppailemaan on helppo lähteä ja illallakin on mukava lähteä jaloittelemaan lähistölle. Edullisuudestaan huolimatta hotelli on saanut miltei yksinomaan kehuja asiakkailtaan.

Palazzo Caracciolo Naples

(Via Carbonara 112)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen mutta kohtuuhintainen hotelli, jonka sijainti ei ehkä kaikkien mielestä ole hyvä mutta joka sijaitsee centro storicon laitamilla ja puolen kilometrin päässä Piazza Cavour -metroasemasta. Monelle huippunähtävyydelle on tätäkin lyhyempi matka, ja hotellin ystävällisyys ja palvelutaso ovat saaneet paljon kehuja.

Ramada Naples

(Via Galileo Ferraris 38-40)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman ja Piazza Garibaldin naapurissa oleva kohtuuhintainen hotelli, josta on hyvät liikenneyhteydet niin eri puolille Napolia kuin päiväretkillekin. Lähitienoot ovat vilkkaita ja liikennettä on lähikaduilla paljon etenkin ruuhka-aikoina, mutta toisaalta lähellä on paljon ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

Una Hotel Napoli

(Piazza Garibaldi 9/10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä päärautatieasemaa mutta myös centro storicoa sijaitseva hotelli, josta on parempi kävellä tärkeille paikolle kuin monilta muilta alueen hotelleilta. Spaccanapoli ja kaupungin parhaat pizzeriat ovat lähellä, liikenneyhteydet ovat hyvät niin päiväretkille lähteville kuin muualle Napoliin haluaville ja hinta-laatusuhdekin on kohdallaan.

Muut Napolin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Napolissa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2012/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti