Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Sorrento
Sorrento
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Ilmoitus
Marina Piccola
Satama-alueille tulee lauttoja ja veneitä Napolinlahden ympäristöstä, ja täällä on mukava Sorrentossa ollessaan viettää aikaa.

Sorrento, Italia

Vesuviuksen juurella, Napolinlahden rannalla sijaitseva Sorrento on tyylikäs lomakohde, joka sijaitsee mielenkiintoisella, ilmastoltaan ihanteellisella seudulla. Sorrento sijaitsee alle tunnin matkan päässä värikkäästä Napolista, joka on Italian mielenkiintoisimpia kaupunkeja, ja sieltä voi vaivattomasti lähteä käymään myös Pompeijissa, Caprilla ja monilla muilla alueen viehättävillä vierailupaikoilla. Sorrento on parhaimmillaan pitkän kesäkauden aikana, huhtikuulta lokakuulle, ja kesällä auringonpaiste ja lämpö ovat taattuja.

Sorrento on sopiva lomakohde perheille, pariskunnille ja niille, jotka haluavat rauhallisen mutta mielenkiintoisen loman. Hinnat Sorrentossa ovat monen suomalaisen kukkarolle sopivia, mutta tyyliä ja korkeaa tasoa hakeville se sopii lomakohteeksi myös. Hyviä syitä lähteä Sorrentoon lomalle ovat hyvien säiden lisäksi erinomaiset ruoat ja shoppailumahdollisuudet, merkittävät nähtävyydet ja monipuoliset päiväretkimahdollisuudet. Paikalliset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Sorrenton tienoo on ollut lomakohde jo parin tuhannen vuoden ajan, joten vierailijoihin on siellä totuttu.

Nähtävyydet

Seuraavaksi esitellään Sorrenton parhaat nähtävyydet: Marina Grande ja Marina Piccolo, Duomo, Chiesa di San Francesco ja Villa Comunale -puisto, Museo Correale ja Museo Bottega della Tarsia Lignea.

Marina Grande ja Marina Piccolo

Alas rannalle pääsee jyrkkiä rappuja pitkin tai sitten euron maksavalla hissillä Villa Comunale -puistosta. Täällä sijaitsevat satama-alueet, joille tulee lauttoja ja veneitä Napolinlahden ympäristöstä, ja täällä on mukava loman aikana viettää paljon aikaa. Kaksi rantaa eivät ole alueen parhaita, mutta täällä on lomatunnelmaa ja mahdollisuus vuokrata vene tai sukeltaa. Sic Sic (Marina Piccola) vuokraa toukokuulta lokakuulle mitä erilaisimpia veneitä ja muita vesipelejä. Sukeltamaan aikoville Sorrento Diving Center (Marina Piccola 63) on paikka, josta voi vuokrata laitteita ja jossa järjestetään sukelluskursseja.

Duomo – Tuomiokirkko

Corso Italia -pääkävelykadun varrella sijaitseva Duomo-tuomiokirkko on ulkopäin koruton mutta sisältä hyvin hulppea kirkko. Täällä on kaikenlaisia koristuksia ja yksityiskohtia, joihin on hyvä käydä ainakin muutaman minuutin ajan tutustumassa.

Chiesa di San Francesco ja Villa Comunale -puisto

Villa Comunale -puistossa sijaitseva San Francescon kirkko on kesäisin hyvä paikka konserteille, ja myös tämän hienon kirkon arkkitehtuuriin on hyvä kiinnittää jonkin verran huomiota. Sen vieressä sijaitsevasta Villa Comunale -puistosta on upeat näkymät satamaan, Napolinlahdelle ja Vesuvius-tulivuorelle.

Museo Correale

Sorrenton päämuseo on Museo Correale (Via Correale 50), jossa on esillä lähinnä taidetta 1500–1800-luvuilta. Mukana on taidetta Napolin seudulta, japanilaista, kiinalaista ja eurooppalaista keramiikkaa ja huonekaluja, samoin kuin kaikenlaista antiikin Kreikan ja Rooman ajoilta. Museo on avoinna muina päivinä kuin tiistaisin klo 9–14.00.

Museo Bottega della Tarsia Lignea

Sorrenton huonekalumuseo on Museo Bottega della Tarsia Lignea (Via San Nicola 28), jonne on korkea pääsymaksu mutta jossa rahoilleen saa vastinetta. Upeassa palatsissa on esillä niin sanottuja intarsio-huonekaluja, jotka tulevat Sorrentosta ja joita on valmistettu 1700-luvulta lähtien. Museo on avoinna ma–la klo 10–13 ja 15–18.00.

Harrastusmahdollisuudet

Sorrentossa voi rannalla harrastaa kaikenlaista, ja muualla kaupungissa ja sen ympäristössä voi pyöräillä, pelata tennistä, golfata, ratsastaa ja tehdä paljon muuta. Veden äärellä veneretket, sukellus, kalastus ja vesiskootterilla ajelu ovat suosittuja harrastuksia. Sorrento Tour -sivusto antaa lisätietoa alueen harrastusmahdollisuuksista.

Sää ja ilmasto

Sorrenton tienoo on muun Napolin alueen tavoin ollut suosittu lomakohde jo Rooman valtakunnan ajoilta lähtien, ja yksi syy suosiolle on aina ollut suotuisa ilmasto. Kesät ovat pitkiä ja aurinkoisia, talvet lyhyitä ja leutoja. Sadetta esiintyy eniten syksyllä ja talvella, mutta kesät ovat kuivia ja kuumia.

Sorrenton kesäkausi pyörähtää liikkeelle kuten monessa muussakin Italian kolkassa huhtikuussa, jolloin päivälämpötilat kohoavat keskimäärin parinkymmenen asteen tienoille ja jolloin vuonna 2013 koettiin 30 asteen helteitäkin. Toukokuu on takuuvarmasti kuukausi, jolloin uintisäät alkavat ja jolloin rannalla voi ruskettua päivä toisensa jälkeen hellettä hipovissa lukemissa. Aina syyskuun loppupuolelle asti Sorrentossa päivälämpötilat pysyttelevät yleensä hellelukemissa, ja öisinkin lämpötila on 15–20 astetta. Lokakuu on monena vuotena hyvä kuukausi viettää aikaa rannalla, mutta talvikausi alkaa viimeistään marraskuun alussa. Silloin päivät ovat lämpimiä, mutta rantailmat ovat tauolla aina seuraavaan huhtikuuhun asti. Aurinko paistaa melkoisesti toukokuun alkupuolelta syyskuun loppuun, ja tämä onkin paras aika matkustaa kaupunkiin rantalomalle. Kesäkausi on myös kiireisin matkustusajankohta, sillä tällöin etenkin heinä-elokuussa Sorrento voi olla täysin tukossa. Jos paikalle mielii kuumimpien säiden aikaan, ovat touko-kesäkuu ja syys-lokakuu parhaita aikoja suunnata Sorrentoon.

Talvikausi lähtee Sorrentossa liikkeelle yleensä vasta joulukuussa, sillä marraskuu voi pilvisyydestään huolimatta olla melko lämmin kuukausi, jolloin monena päivänä on parinkymmenen asteen lämpötiloja. Joulu-helmikuussa päivälämpötilat ovat 12–13 asteessa, öisin on 3–5 astetta, ja aurinko näyttäytyy hyvin vähän ennen helmi- tai viimeistään maaliskuuta. Maaliskuu on marraskuun tapainen siirtymäaika, jolloin ilmat ovat arvaamattomia ja jolloin on sekä lämpimiä että koleita päiviä. Talvikausi ei ole kovin hyvä ajankohta matkustaa Sorrentoon, ja jos alueelle haluaa matkustaa joulu-helmikuussa, on Napoli Campanian alueella parempi vaihtoehto.

Katso myös: Sorrenton sääennuste

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Shoppailu, ruokailu ja yöelämä Sorrentossa.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti