Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Riccione
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ranta (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Riccionen parhaisiin puoliin kuuluvat pitkä ja kuuma kesä, monta kuukautta lähes tauotta paistava aurinko.

Riccione, Italia

Italian pitkän hiekkarannan varrella sijaitseva Riccione on tunnettu pakettilomakohde, joka on erityisen suosittu nuorten ja perheiden keskuudessa. Sen parhaisiin puoliin kuuluvat pitkä ja kuuma kesä, monta kuukautta lähes tauotta paistava aurinko, erinomaiset harrastus- ja ajanvietemahdollisuudet sekä riehakas kesäajan yöelämä. Pitkä ranta tarjoaa paljon kaikenlaista harrastusmahdollisuutta, ja niin rannalla kuin muuallakin kaupungissa on kesällä eksoottista etelämaan tunnelmaa. Elämä on kesäisin Riccionessa rentoa, turhista ei murehdita ja myös ylittämättömästä italialaisesta tyylistä pääsee loman aikana nauttimaan. Ruoat ovat tietenkin hyviä, väriä ja meininkiä on melkoisesti ja Riccionessa lomailee paljon paitsi italialaisia myös kaikkialta Euroopasta saapuvia ihmisiä.

Riccione on vauhdikas, kansainvälinen mutta silti varsin tyypillisen italialainen rantapaikka, jossa on rentoa suuren maailman tunnelmaa. Sinne on hyvä lähteä toukokuulta syyskuulle, mutta kuuma, vilkas ja kallis keskikesä ei ole parhaita aikoja lomailla siellä. Riccioneen suuntaavat mieluiten nuoret eli alle 30-vuotiaat, jotka nauttivat sen railakkaasta yöelämästä, ja myös perheet, joilla voi olla lähes minkäikäisiä lapsia tai nuoria tahansa. Riccionessa on hyvä harrastaa kaikenlaista tenniksestä ratsastukseen ja pyöräilyyn, ja siellä on hyviä kylpylöitä ja perheille soveltuvia teemapuistoja.

Sää, ilmasto, matkustuskausi ja parhaat matkustusajat

Norjan meteorologisen laitoksen (erityisen tarkkana pidetty) pitkän ajan sääennuste Riccioneen

Ilmasto

Riccionessa on subtrooppinen ilmasto, joka takaa pitkät, lämpimät kesät ja lyhyet, leudot talvet. Riccionessa on kesäistä huhtikuun loppupuolelta lokakuun alkupuolelle, mutta joinain vuosina kesä voi olla tätä pidempi, toisina jonkin verran lyhyempi.

Riccionen kesäkausi alkaa huhti- ja toukokuun vaihteen tienoilla, jolloin päivälämpötilat nousevat yli 20 asteen ja öisin on noin 12 astetta. Hellettä on lähes päivä toisensa jälkeen viimeistään kesäkuun alkupuolelta lähtien, ja kuuma kesä jatkuu syyskuun loppupuolelle. Vasta lokakuussa korkeimmat päivälämpötilat eivät nouse keskimääräisesti yli 20 asteen, ja tällöinkin voi olla hyvin lämmintä kuun puoliväliin asti. Säät kuitenkin viilenevät melko nopeasti lokakuun loppupuolen aikana, ja marraskuussa elohopea nousee vain harvoin 15 asteeseen ja öisin on enää 5 astetta.

Talvikausi on marraskuulta lähtien vähäaurinkoinen ja kostea jakso, ja pilviset säät, viileät päivät ja kylmät yöt jatkuvat aina maaliskuun alkupuolelle asti. Maaliskuussa aurinko alkaa taas paistaa melkoisesti, mutta yöt pysyvät kylminä eli alle 10-asteisina aina huhtikuun loppupuolelle tai toukokuun alkuun asti.

Riccionessa aurinko paistaa eniten kesäkuun alusta elokuun loppuun, ja vuoden aikana aurinkoa nähdään keskimäärin 2100 tuntia. Hyvin kuumaa Riccionessa on heinä- ja elokuussa, jolloin yli 35 asteen lämpötilat eivät ole tavattomia. Koska Riccionessa ilmankosteus on ympäri vuoden 72–84 %, tuntuvat helteet siellä hyvin kuumilta eivätkä kesäyöt juurikaan tuo helpotusta.

Matkustuskausi ja parhaat matkustusajat

Riccionen matkustuskausi on suhteellisen lyhyt ajanjakso, ja sinne matkustetaan rantalomalle toukokuun alkupuolelta lokakuun alkupuolelle. Eniten kaikenlaista harrastusmahdollisuutta ja muuta lomailuun liittyvää on kuitenkin tätäkin lyhyemmän ajan, eli kesäkuun alusta syyskuun loppupuolelle. Kaiken kaikkiaan Riccioneen on kannattavaa matkustaa rantalomalle toukokuulta syyskuun loppupuolelle, mutta ei missään nimessä lokakuun syyslomien aikaan.

Riccioneen on paras matkustaa alkukesästä touko- tai kesäkuussa tai sitten loppukesästä syyskuussa. Lokakuu on epävarma kuukausi, kaikki hotellit eivät ole avoinna ja paikka hiljenee pikkuhiljaa lokakuun aikana. Heinä- ja elokuu ovat kuumia, kalliita ja kiireisiä kuukausia vierailla Riccionessa, ja siellä on silloin valtavasti ihmisiä, hinnat ovat korkeimmillaan ja meteliä riittää aina pikkutunneille asti.

Nähtävyydet ja ajanviete

Riccionessa ei ehkä ole paljon perinteistä nähtävää, mutta siellä on huomattava määrä erilaisia harrastus- ja ajanvietemahdollisuuksia. Niitä voi siellä harrastaa toukokuun alusta lokakuun puoliväliin, mutta eniten kaikenlaista tekemistä ja harrastusmahdollisuutta siellä on kesäkuulta syyskuun loppupuolelle.

Piazzale Roma
Piazzale Roman erikoinen suihkulähde, nimeltään Fontana Bosco della Pioggia, ansaitsee tulla ikuistetuksi kameralla.
Kuva: Peter Forsberg

Nähtävyydet

Riccionessa ei oikeastaan ole nähtävyyksiä, mutta Piazzale Roma [kartalla] on paikka, jossa on suuren maailman tuntua. Sen erikoinen suihkulähde, nimeltään Fontana Bosco della Pioggia, ansaitsee tulla ikuistetuksi kameralla. Aukiolla on kaikenlaista tapahtumaa kesäkauden aikana, ja lavalla on joskus suuriakin nimiä esiintymässä.

Aukiolta alkaa Riccionen pääkävelykatu eli Viale Ceccarini, joka johtaa kohti pientä vanhaakaupunkia (centro storico). Myös vanhassakaupungissa on tapahtumia kuten katumarkkinoita ja huvipuistohärveleitä polvenkorkuisille. Sinne pääsee kävelemällä pitkin Viale Ceccarinia, joka jatkuu rautatien jälkeen aivan erilaisena. Matkan varrella mennään käytävää pitkin rautatien alitse ja jatketaan samaa katua aina Corso Cervi -kadulle asti. Katu on ensin normaali katu mutta muuttuu sitten kävelykaduksi [kartalla], ja centro storicon parhaat paikat ovat kävelykadun varrella. Vanhankaupungin ympäristössä on muutama hyvä ravintola, joiden joukossa on peräti kolme aasialaisia ruokia tarjoavaa, siellä on jonkin verran kauppoja ja muutenkin kävelymatka sinne tutustuttaa myös Riccionen arkiseen puoleen.

Jos Riccionen-matkalla haluaa nähdä maailmanluokan nähtävyyksiä, kannattaa hurauttaa taksilla tai trollikkabussilinjalla numero 11 Riminiin. Siellä on etenkin vanhassakaupungissa ja sen liepeillä upeita nähtävyyksiä ja suuremman kaupungin tuntua. Pieni matkaopas kertoo lisää Riminin nähtävyyksistä.

Ajanviete ja harrastusmahdollisuudet

Ranta

Riccionesta kuten sen vieressä sijaitsevasta Riministä on tehnyt suositun lomakohteen nimenomaan sen ranta, joka jatkuu kymmenien kilometrin matkan. Monella hotellilla on oma pätkänsä rantaa, jolla voivat olla vain hotellin asiakkaat, mutta rannalla on muillekin kaikenlaista harrastus- ja ajanvietemahdollisuutta, yksityisistä rannoista rantalentikseen ja tyypillisiin vesilajeihin.

Ranta
Riccionesta kuten sen vieressä sijaitsevasta Riministä on tehnyt suositun lomakohteen nimenomaan sen ranta, joka jatkuu kymmenien kilometrin matkan.
Kuva: Peter Forsberg

Ranta ei sinänsä kaipaa mitään esittelyjä, vaan siellä on toukokuun alkupuolelta syyskuun loppupuolelle kaikenlaista harrastusmahdollisuutta, eikä sinne tarvitse kuin mennä ja katsoa mitä haluaa tehdä. Monet hotellit järjestävät nekin erilaisia aktiviteetteja, ja etenkin jos on pakettimatkalla, voi kysyä minkälaista tarjontaa matkatoimistolla tai hotellilla on. Rannalla on melkoinen määrä kioskeja, joista saa ruokia ja juomia, eikä rannalta tarvitse niin halutessaan poistua koko päivän aikana.

Tennis ja squash

Riccionessa on mahdollista pelata tennistä hyvillä massakentillä kohtuuhintaan, ja pelaaminen onnistuu parhaiten toukokuun alkupuolelta syyskuun loppupuolelle. Yksi vaihtoehto on Piazzale Curiel -aukiolla oleva Villa Mussolini -tenniskeskus [kartalla], joka on aivan lähellä Riccionen pääpaikkoja. Riccionen paras keskus tennikselle on Polisportiva, jonka vieressä sijaitsee Riccionen tenniskeskus [kartalla].

Polisportivan yhteydessä on paljon kaikenlaista uima-altaasta squash-kenttiin, ja sen lähellä on toinen urheilukeskus, Play Hall [kartalla], jossa myös on kaikenlaista. Keskusten nettisivut ovat italiaksi, joten jos mielii pelaamaan tennistä, uimahalliin tai tekemään jotakin muuta urheilukeskuksiin, kannattaa asiasta kysyä hotellilta ja mennä paikalle taksilla.

Golf

Riviera Golf Resort [kartalla] on noin kolmen kilometrin päässä Riccionesta, ja siellä on 18-reikäinen golf-kenttä, jonka yhteydessä voi myös yöpyä ja mahdollisesti viettää kentän tuntumassa koko loman. Täällä on myös tenniskenttiä, kylpylä ja kaikenlaisia muitakin mahdollisuuksia, mutta sieltä on matkaa Riccioneen ja Riminiin ja loma luultavasti kuluu lähinnä hotellin ympäristössä.

Pyöräily

Pyöräily on suosittua pitkien välimatkojen Riccionessa, ja sieltä voi hyvin pyöräillä melko nopeasti Riminiin ja näin saa aivan toisenlaista otetta rannoista ja tienoon mahdollisuuksista kuin vain kävellen tai bussissa istuen. Riccionen tienoo kuuluu yhteen kaikkein parhaista pyöräilypaikoista koko maailmassa, ja tänne voivat tulla myös alan harrastajat, kilpailijat ja ammattilaiset.

Pyöriä voi vuokrata rannan vieressä kulkevalta kadulta, ja monet hotellit ja muutkin paikat vuokraavat pyöriä. Pyörän voi vuokrata ja sillä voi ajella omaan tahtiin ja haluamiaan reittejä pitkin, mutta Riccionessa voi myös ottaa osaa opastetulle pyöräilykierrokselle.

Dory Bike Rental vuokraa pyöriä ja järjestää kaikenlaista. Yksi hotelli, jolla on erityisen laaja pyörävalikoima, on Adlon. Pyörän saa alleen edullisimmillaan noin 18 eurolla koko päiväksi ja reilulla 100 eurolla koko viikoksi.

Ratsastus

Riccionen lähellä sijaitseva Horses Riviera Resort [kartalla] on maineeltaan yksi Euroopan parhaita ratsastuspaikkoja. Se on avoinna ympäri vuoden, ja sinne on helpoin siirtyä taksilla.

Kylpylä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Riccionessa on monia kylpylöitä, joissa voi peseytyä, rentoutua ja hoidattaa itseään.

Kylpylät

Riccionessa on monia kylpylöitä, joissa voi peseytyä, rentoutua ja hoidattaa itseään.

Yksi vaihtoehto on hotellin yhteydessä oleva Atlantic Spa [kartalla]. Tässä sataman lähellä sijaitsevassa keskuksessa on erilaisia hoitoja, siellä voi viettää koko päivän ja siellä on hyvät ravintolat ja muutkin palvelut. Hotellissa voi tietenkin myös yöpyä, ja hotelli on varsin hyvällä paikalla sataman ja pääkävelykadun välimaastossa.

Toinen hyvä kylpylä on monipuolinen, päärantakadun eli Viale Torinon varrella oleva Riccione Terme (Viale Torino 4/16) [kartalla]. Täällä on kaikenlaista normaaleista uima-altaista termaalivesialtaisiin ja mutakylpyihin.

Riccionen ympäristössä on kymmenkunta muutakin kylpylää, ja ne listaa TripAdvisor

Vesipuistot

Riccionen ympäristössä on vesipuistoja, mutta on hyvä olla tietoinen siitä, että ne ovat äärimmäisen suosittuja viikonloppuisin ja elokuussa.

Aquafan [kartalla] on italialaiseen tyyliin avoinna vain varsinaisen kesäkauden aikana, ja sinne voi mennä kesäkuun alusta syyskuun puolivälin paikkeille, päivittäin klo 10–18.30. Se ei ole mikään edullinen paikka, ja liput maksavat 20–28 euroa.

Vieressä sijaitseva Oltremare [kartalla] on avoinna maaliskuun lopulta marraskuulle, ja myös joulukuussa se on avoinna muutaman päivän. Paikka on avoinna päivittäin klo 10–18 paitsi elokuussa klo 19 asti. Se on suuri vesipuisto, ja se soveltuu myös perheille, joilla on aivan pieniä lapsia. Siellä on kaikenlaista esitystä ja aktiviteettia myös, ja se on hyvin monipuolinen ja mieleenpainuva vierailupaikka. Alle metrin korkuiset pääsevät ilmaiseksi sisään, mutta muilta pääsymaksu on 20–28 euroa.

Visit Riccione esittelee lähemmin ajanviete- ja harrastusmahdollisuuksia

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ostokset, ravintolat, yöelämä, urheilu ja tapahtumat.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Paolo Sarteschi /Flickr, Peter Forsberg, simon thomas /Flickr
2017/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti