Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Riccione
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Linja-autopysäkki
Riccionesta pääsee Riminiin linja-autolla. Parhaiten liikkuu johdinautolinja numero 11, joka kulkee pitkää rantakatua pitkin ensin Riminin rannan viereen ja siitä kohti rautatieasemaa.

Perheen kanssa Riccionessa, liikkuminen, Riccionen-matkat ja hotellit

Perheen kanssa Riccioneen

Riccione on pieni mutta kosmopoliittinen ja tyylikäs rantalomakohde perheille, joilla on minkäikäisiä lapsia tai nuoria tahansa. Sinne on hyvä matkustaa alku- tai loppukesästä, mutta keskikesä ei ole paras mahdollinen aika matkustaa sinne perheen kanssa. Toukokuun alusta kesäkuun loppupuolelle ja syyskuussa Riccione on perheille soveltuva rantapaikka, mutta heinä-elokuussa siellä on rajuja, ympärivuorokautisia juhlia, valtavasti ihmisiä ja hinnat nostetaan pilviin. Huhtikuu ja lokakuu ovat epävarmoja kuukausia rantakelien suhteen, eivätkä keväällä ja syksyllä kaikki paikat ole auki.

Riccionessa on monia teemapuistoja, vesipuistoja ja muita vastaavanlaisia koko perheen vierailupaikkoja. Niistä voi lukea lisää Visit Riccionesta.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Riccionessa on hyvä kävellä paikasta toiseen, siellä näkee enemmän jos vuokraa pyörän ja sieltä pääsee Riminiin linja-autolla. Parhaiten liikkuu johdinautolinja numero 11, joka kulkee pitkää rantakatua pitkin ensin Riminin rannan viereen ja siitä kohti rautatieasemaa. Aseman edustalla olevalta bussiasemalta on varsin lyhyt matka vanhaankaupunkiin. Toinen kätevä linja on numero 58, joka menee Aquafan- ja Oltremare-vesipuistoille, ja se kulkee vain Riccionesta, esimerkiksi rautatieaseman vierestä.

Bussit kulkevat viikonloppuisin ja iltaisin harvakseltaan, ja pysäkeillä on aikataulut. Lipun voi ostaa T-merkillä varustetuista kioskeista ja myös Riminin bussiasemalta 1,30 eurolla, ja jos lipun ostaa kuskilta tai bussin automaatista, maksaa se kaksi euroa. Jos matkustaa useamman kerran 24 tunnin aikana, kannattaa sijoittaa 4,50 euroa maksavaan päivälippuun.

In the Rimini kertoo lisää busseista

Saapuminen Riccioneen

Riminin Federico Fellini -lentoasema on aivan Riccionen vieressä, ja sieltä on helppo kulkea mihin tahansa Riccionen alueelle. Koska linja 9 kulkee Riminin rautatieasemalle, on Riccioneen paras siirtyä kentältä taksilla.

Riccionella on oma rautatieasemansa [kartalla], mutta läheskään kaikki junat eivät pysähdy siellä. Asema ei ole aivan sillä alueella, jolla hotellit sijaitsevat, vaan sieltä on vähintään kilometrin pituinen kävelymatka alikulkutunnelin kautta Riccionen rannan läheisyyteen. Sitä, mitkä junat pysähtyvät Riccionen asemalla, voi katsella Trenitalian sivuilta.

Matkat Riccioneen

Riccioneen voi lähteä matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle, johon kuuluvat lennot ja hotelli. Suomalaisista matkatoimistoista esimerkiksi Aurinkomatkat tekee tyypillisiä viikon mittaisia matkoja Riccioneen. Matkan hinnaksi tulee vähintään 400 euroa, ja siihen sisältyy hotelli aamiaisella ja lennot. Hotellit ovat hyviä, mutta jos valitsee kahden tähden hotellin neljän tähden hotellin sijaan, säästää satoja euroja.

Hotellit ja muut majapaikat Riccionessa

Jos Riccioneen matkustaa omatoimisesti, voi sieltä varata hotellin Hotels.comin kautta. Huoneiden hinnat ovat edullisia huhti- ja toukokuussa sekä syyskuun lopulla ja lokakuussa, mutta hinnat ovat korkeita heinä- ja elokuussa. Omatoimimatkailijan ei välttämättä kannata matkustaa Riccioneen keskikesällä, sillä tällöin pakettimatkalaiset vievät parhaat majapaikat, mutta muulloin siellä on petejä hyvin tarjolla.

Riccionen hotellien taso on hyvin kirjava, ja siellä on sekä kaikkein hienoimpia hotelleja että hyvin alkeellisia majapaikkoja, joissa voi yöpyä edullisesti mutta ei välttämättä kovin mukavasti. Kannattaa katsoa, ettei hotelli ole kaukana rannasta tai Riccionen pääpaikoista, jotka ovat Viale Ceccarinin ja Piazzale Roman lähistöllä. Hyvää tienoota majapaikalle on myös sataman tienoo, ja kenties parhaat alueet hotellille ovat Piazzale Roman ja Riminin rajan välisellä alueella.

Kohtuuhintaisia ja pidettyjä hotelleja Riccionessa ovat esimerkiksi lähellä rantaa ja satamaa sijaitseva Hotel Cristallo, Piazzale Romalla sijaitseva Hotel Mediterraneo ja rantakadulla sijaitseva Lungomare Hotel.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti