Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Riccione
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Viale Ceccarini
Viale M. Ceccarinin varrella on hyvin kaupan koruja, kelloja, jalokiviä, muodikkaita vaatteita, kenkiä, muita asusteita ja kaikenlaista muuta, lähinnä muodikasta ja normaalia tasokkaampaa tavaraa.

Ostokset, ruokailu, tapahtumat ja yöelämä Riccionessa

Ostokset

Riccionen pääostoskatu on Piazzale Romalta alkava kävelykatu, nimeltään Viale M. Ceccarini [kartalla]. Monet sen sivukadut ovat myös hyviä ostoskatuja, ja tämän kävelykadun ympäristöä kannattaa loman aikana koluta. Kadun varrella on hyvin kaupan kaikenlaista sellaista, mitä Riccionesta tullaan hakemaan: koruja, kelloja, jalokiviä, muodikkaita vaatteita, kenkiä, muita asusteita ja kaikenlaista muuta, lähinnä muodikasta ja normaalia tasokkaampaa tavaraa. Ennen alikulkukäytävää näkyy mainoksia, jotka johdattavat Palazzo dei Congresso -keskukselle. Vaikka sitä mainostetaan ostoskeskuksena, on se hyvin köykäinen keskus ostoksille ja muutenkin se on erikoinen keskus, jolla viihtyvät lähinnä paikalliset teinit.

Viale Ceccarini jatkuu alikulkukäytävän ja rautatieaseman jälkeen normaalina katuna, ja tämä pätkä, joka johtaa kohti vanhaakaupunkia (centro storico), on hyvä katu arkisille ostoksille. Sen varrella on parikin valintamyymälää, joista saa kaikkea mahdollista kuten juomaa ja elintarvikkeita, ja sen varrella on myös muita liikkeitä, kuten apteekki.

Toinen paikka, jossa on hyvä tehdä ostoksia, on pieni vanhakaupunki, jonka pääkatu eli Corso Fratelli Cervi [kartalla] on katu, jolla on kauppoja. Sen varrelta saa hyvin elintarvikkeita, lääkkeitä ja muita apteekkituotteita, kenkiä, asusteita, vaatteita ja kaikenlaista muuta.

Riccionessa on paljon kaikenlaista muodikasta ja laadukasta kaupan, mutta tietysti pienessä rantapaikassa tarjonta on rajallista ja hinnatkin voivat olla suurta paikkaa korkeampia. Riccionessa lomailevan onkin hyvä ainakin kerran lähteä parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä olevaan Riminiin ostoksille. Riminissä on parhaiten liikkeitä vanhassakaupungissa (centro storico), mutta siellä monet liikkeet pitävät iltapäivätaukoa pari tuntia noin klo 14–17. Lue Pienestä matkaoppaasta lisää Riminin ostospaikoista ja parhaista ostoksista.

Visit Riccione kertoo lisää ostoksista

TripAdvisor esittelee Riccionen kauppoja

Ruoat ja parhaat ravintolaseudut

Riccionessa on hyvin tarjolla erilaisia ruokia, joita löytääkseen ei kauas tarvitse kulkea. Yleisiä ruokia ovat pitsat, pastat ja muut italialaiset ruoat, ja tarjolla on myös lomalaisille soveltuvia ruokia kuten pihvejä ja kalaa. Riccionesta ja lähellä olevasta Riministä saa hyvin myös aasialaisia ruokia, jotka ovat yleisimpiä muualta tulevia ruokia myös muualla Italiassa. Riccionessa on paljon ravintoloita, jotka ovat avoinna vain lounasajan ja illallisaikaan, ja noin klo 15–18 on melko vähän varsinaisia ravintoloita avoinna.

Paikallinen erikoisuus on piadina eli littana leipä, jonka sisällä voi olla vaikka mitä. Normaalit täytteet ovat juustoja, kasviksia tai kinkkua, mutta Riccionen ympäristössä on tarjolla paljon muitakin, kuten Nutellalla täytettyjä jälkiruokaversioita. Hyvä paikka maistella piadinaa, jota kutsutaan myös piada-nimellä, on TripAdvisorin Riccionen parhaaksi ravintolaksi rankattu La Piadina Riccionese (Viale Castrocaro 17) [kartalla]. Toinen, hyvin keskeinen paikka syödä piadinia on Kalamaro Piadinaro (Viale Ceccarini 134) [kartalla], joka on heti rautatieasemalle johtavan alikulkukäytävän toisella puolella. Toisin kuin monet muut ravintolat, tämä paikka on avoinna koko päivän aina klo 01 asti.

Riccionen ravintolavalikoima on varsin rajallinen, mutta siellä on hyviä ravintoloita, joissa voi syödä lounaan tai illallisen. Lähellä Piadina Riccionesea sijaitseva kanava ja satama (Porto di Riccione) [kartalla] ovat paikkoja, joissa on hyviä kalaravintoloita ja muitakin vaihtoehtoja. Ravintoloiden terasseilla on merellinen tunnelma, ja sataman tienoilla on mukava syödä etenkin illallista. Yksi varsin pidetty kalaravintola satamassa on Kalamaro Fritto d'Osteria, joka tosin on kiinni klo 15–19. Sataman yhteydessä ja sen lähistöllä on lukuisia muitakin ravintoloita ja kahviloita, joiden joukossa on hyviä jäätelöpaikkoja ja kahviloita.

Spagettia ravintolassa
Yleisiä ruokia Riccionessa ovat pitsat, pastat ja muut italialaiset ruoat, ja tarjolla on myös lomalaisille soveltuvia ruokia kuten pihvejä ja kalaa.

Pääkävelykadun eli Viale Ceccarinin varrella ei ole montaa ravintolaa, mutta aivan sen lähistöllä on useita. Näissä kortteleissa on sen verran vaihtoehtoja, että on varaa valita, ja ravintoloiden joukossa on lukuisia pizzerioita, kuten myös jäätelöä myyviä gelaterioita.

Muualta tulevia ruokia on tarjolla jonkin verran, ja lähellä vanhaakaupunkia oleva ja sinne johtava Corso Cervi lähiympäristöineen on paikka, jossa on muutama aasialainen ravintola. Kadun varrella on numerossa 73 ja aivan Viale Ceccarinin kulmauksessa Azuki Sushi, joka ei ole iltapäivisin avoinna. Aivan sen lähellä, numerossa 89 on intialainen ravintola nimeltään Namaste India, joka on hyvin edullinen, koko päivän avoinna oleva paikka, joka soveltuu erinomaisesti myös kasvissyöjille. Lähellä näitä ravintoloita on myös kiinalainen ravintola China Town (Viale Ruffini 11), joka on suljettu klo 15–18.

Jos Riccionessa ollessa haluaa nauttia vähän parempia ruokia ja monissa tapauksissa paremmalla hinta-laatusuhteella, kannattaa lähteä käymään Riminissä. Siellä on erilaisia ravintoloita, jotka soveltuvat niin lounaalle kuin illallisellekin, ja niistä voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Hyvä apuväline paikantaa Riccionesta normaalia parempi tai ainakin omaan mieleen oleva ravintola on TripAdvisor, joka myös laittaa ravintoloita paremmuusjärjestykseen.

Yöelämä

Riccionessa on paljon baareja ja yökerhoja, mutta hyvää yöelämää siellä on vain rantakauden aikana toukokuulta syyskuun loppupuolelle ja kaikkein hektisintä yöaikaan siellä on heinä- ja elokuussa. Riccione on erittäin suosittu lomapaikka nuorten eli lähinnä 18–25-vuotiaiden keskuudesta juuri vilkkaan yöelämänsä takia. Riccionesta voi myös mennä Riminiin juhlimaan, ja siellä on sekä rannan tuntumassa että vanhassakaupungissa baareja ja diskoja. Riccionesta ei kuitenkaan niin halutessaan tarvitse lähteä yhtään mihinkään juhlimaan, vaan siellä ei tarvitse kuin mennä kadulle illan pimettyä ja katsella sopivaa paikkaa. Jos haluaa diskoon, voi niistä saada tietoa Visit Riccionesta.

Tapahtumat

Riccionen suurin tapahtuma on heinäkuun alussa pidettävä La Notte Rosa eli englanniksi Pink Night. Siellä on jonkin verran muitakin tapahtumia, joista kertoo Cambucina.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti