Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintoloien mainoskylttejä Pythagorionissa
Centro storicossa on paljon ruokapaikkoja, ja Corso d’Augusto -kävelykatu Piazza Cavour -aukiolta Ponte di Tiberio -sillalle on hyvä paikka löytää ruokapaikka.

Ravintolat, ruoka ja ruokailukulttuuri

Tällä sivulla käydään läpi mistäpäin Riminiä löytyy kätevimmin hyviä ravintoloita, minkälaisia ruokia kaupungissa on tarjolla ja minkälainen hintataso ruokapaikoissa on.

Riminin parhaat ravintolaseudut

Riminin ravintolat ovat keskittyneet rannan läheisyyteen, etenkin Viale Amerigo Vespucci -kadulle [kartalla] ja sen sivukaduille, joista parhaita ovat Viale Trieste ja Viale Tripoli, ja vanhaan keskustaan eli centro storicoon ja sen lähikortteleihin.

Ranta

Rannan läheisyydessä ateriat ovat yleensä kalliitta, joskin muutama edullisempikin paikka sinne on eksynyt, ja siellä voi syödä yksinkertaisen pasta-aterian alkaen noin kuudella eurolla. Kalliita ravintoloita on runsaasti, niin että pääruoat kalaruokien johdolla ovat usein 20–30 euroa ja myös ruokajuomat ovat yleensä hintavia. Hyvä ravintola, jossa aterian ruokajuomineen pitäisi saada 20–30 eurolla on Amerigo (Viale A. Vespucci 137). Edullisempi on Rimini Key (Piazzale Croce 7), ja normaalia vähän edullisempi on myös Casina del Bosco (Via Beccadelli 15), jonka täytetyt piadinileivät ovat kohtuuhintaisia. Sen vieressä on muitakin ruokapaikkoja, joiden hintataso on yleensä korkea.

Jonkin verran pitsapaloja, muita pikaruokia ja joitain muitakin ruokia on tarjolla rannan päässä olevan maailmanpyörän alapuolella, Largo Boscovich -aukiolla [kartalla], missä on edullisempia hintoja kuin Viale Vespuccin varrella. Täällä on edullisia pitsapaloja, muita ruokia ja juomia myyviä pisteitä, mutta myös ravintoloita, joista saa hyviä kalaruokia. Täällä on myös muutama tasokas ravintola, joissa on hyvät kalaruoat.

Rautatieaseman vieressä Piazzale Battisti -aukiolla [kartalla] on puistoalueella ja myös rautatieasemaa vastapäätä ruokapaikkoja, joiden joukossa on paljon pikaruokia, ja kansainvälisten ketjujen lisäksi täällä on kebabpisteitä. Näitä ja jonkin verran muita vastaavanlaisia vaihtoehtoja, kuten edullisia pitsapaikkoja, on myös Corso Giovanni XXIII -kadun varrella, centro storicon vieressä.

Vanha keskusta eli centro storico

Centro storicossa on paljon ruokapaikkoja Piazza Cavour -aukion laitamilla ja lähistöllä, ja Corso d’Augusto -kävelykatu aukiolta Ponte di Tiberio -sillalle on erinomainen paikka löytää ruokapaikka. Tämä kadunpätkä on alkuillasta, noin klo 18–21, erinomainen paikka aperitivo-noutopöydälle, joka lienee Riminin hinta-laatusuhteeltaan paras tapa täyttää vatsansa iltaisin. Olut, viini tai cocktail maksaa yleensä 4–8 euroa, ja sellaisen ostava voi vierailla noutopöydässä mielensä mukaan. Tarjolla on vähän erilaisia ruokia samoissakin paikoissa eri iltoina, ja useimmat paikat tarjoavat aperitivoa joka ilta, myös viikonloppuisin.

Piazza Cavourin laitamilla on vähän ruokapaikkoja. Jonkin verran niitä on Pescheria-markkinapaikan vieressä, ja Piazza Cavour -aukion takana olevalla Piazza Malatesta -aukiolla [kartalla] ja sen ympäristössä on lisää vaihtoehtoja, edullisista korkeatasoisiin.

Borgo San Giuliano

Jos Corso d’Augustoa jatkaa sillalle [kartalla] ja menee sen yli, saapuu Borgo San Giuliano -kaupunginosaan, jossa on omalaatuista tunnelmaa ja jossa on hyvä ainakin kerran käydä kävelyllä. Siellä on jonkin verran ravintoloita, jotka ovat hyvin avoinna etenkin illalliselle, ja tasokas ruokapaikka täällä on esimerkiksi Ponte di Tiberio (Viale Tiberio 11), jonka ruoat ovat paikallista luomua ja jonka viinilistassa on yli 600 vaihtoehtoa. Borgo San Giuliano on aina ollut kalastajien suosimaa asuinaluetta, ja siellä on hyvä ottaa kalaruokia. Ruokapaikkoja löytyy paljon juuri Viale Tiberion ja sen poikkikatujen kuten Viale Forzierin ja Via San Giulianon varrelta.

Lisätietoa: TripAdvisorin käyttäjät rankkaavat Riminin ravintoloita

Ravintoloiden tyypilliset ruoat

Riminissä on tarjolla paljolti samanlaisia ruokia kuin muuallakin Italiassa, ja siellä on lomakaupunkina tarjolla paljon etenkin pikaruokia ja yleensä herkuiksi miellettäviä makupaloja, jotka ovat muualtakin Italiasta tuttuja.

Kalaruoat ovat Riminissä hyviä mutta ne ovat usein melko hintavia. Pitsat ovat usein edullisia, joskin niidenkin hintaa voi nostaa palvelumaksu, ja kalaruokapitsa kuten myös merenelävin höystetty pasta-annos ovat yleensä kohtuuhintaisia aterioita, jotka saa noin 10 eurolla. Varsinaiset grillikalat ja muut merenelävät ovat kalliimpia, ja niitä voi syödä niin rannan lähistöllä kuin muuallakin kaupungissa. Klassiset pasta-ateriat kuten tuliset puttanesca ja arrabiata kuten myös pelkkää tomaattikastiketta sisältävä pomodoro ovat paitsi hyviä ja vähäkalorisia myös edullisia. Hyviä Riminissä ovat myös lasagnet ja risotot, joista kalarisotto on täällä hyvä annos.

Tortelliinien valmistusta ravintolassa
Pasta-ateriat ovat paitsi hyviä ja vähäkalorisia myös edullisia. Edullisia pasta-annoksia tarjoavat kahvilat, jotka päivisin toimivat myös ruokapaikkoina

Pastat ja risotot, jotka eivät sisällä lihaa tai kalaa, ovat yhdessä pitsojen ja salaattien kanssa parhaita aterioita kasvissyöjille, ja he löytävät usein myös lihattomia aterioita aperitivo-noutopöydistä. Normaalien ravintoloiden lisäksi Riminissä on kasvisruokia tarjoavia ravintoloita, joista Happy Cow -sivusto kertoo tarkemmin.

Jälkiruoat kuuluvat Italiassa ja etenkin Riminin kaltaisessa lomakaupungissa olennaisena osana ruokavalioon, ja jäätelön johdolla täällä on hyvä pistää vähän väliä suu makeaksi. Italialainen jäätelö hakee vertaistaan, ja kahvileivät ja sellaiset leivonnaiset kuin tiramisu ovat siellä aina hyvin tarjolla ja huomattavasti edullisempia kuin kotimaassa. Kahvittelu kuuluu sekin asiaan pitkin päivää, ja kahveista cappuccino on hyvä valita, ja sellaisen saa 1–2 eurolla. Kahviloissa hinnat ovat usein mutta eivät aina kalliimpia silloin jos tarjoilija tuo juomat pöytään kuin jos ne juo tiskillä seisaaltaan.

Hintataso, juomaraha ja ruokailuajat

Riminin hintataso vaihtelee melkoisesti, mutta siellä saa edullisimmin pitsoja ja kebabaterioita alkaen 4–5 eurolla, etenkin Corso Giovanni XXIII -kadun varrelta ja rautatieaseman vierestä. Edullisia pasta-, lasagne- ja risottoannoksia tarjoavat kahvilat, jotka päivisin toimivat myös ruokapaikkoina ja joista klassiset pasta-annokset ja muut vastaavat ruoat saa alkaen noin 5 eurolla. Näitä on etenkin centro storicon varrella, missä Corso d’Augusto lähellä Ponte di Tiberio -siltaa on paras katu sellaiselle, ja myös Piazza Ferrari -aukiolla ja siltä lähtevillä kaduilla on muutama edullinen kahvia, joista perinteisesti saa myös kohtuuhintaista olutta (noin 3 euroa 0,66 litran pullo) ja viiniä.

Riminissä valtaosaan aterioista, jotka tuodaan pöytään, kuuluu ainakin coperto-palvelumaksu, joka on yleensä 2–3 euroa, ja joissain paikoissa sen sijaan lisätään 10–15 % palvelurahaa kokonaissummaan, joten tipeillä ei siellä kannata päätään vaivata.

Rimini on lomakaupunki, jossa kesällä voi syödä koska tahansa. Ruokia on rannan tuntumassa tarjolla aamusta yömyöhään, ja centro storicossakin on varsin hyvin ravintoloita avoinna joka päivä, myös myöhään illalla, etenkin Corso d’Auguston varrella Ponte di Tiberion ja Piazza Cavourin välimaastossa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti