Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bologna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Via Clavature -katu Quadrilateron alueella
Quadrilatero on erinomainen korttelisto monenmoiselle ravintolalle.

Ravintolat, ruoka ja ruokailukulttuuri

Bolognassa tarjotaan Italian kuuluisimpia, raskaimpia ja parhaimpina pidettyjä ruokia, joiden maistelu kuuluu loman kohokohtiin. Ravintoloita ja muita ruokapaikkoja on kaikkialla, ja ydinkeskustan vanhoja osia kiertelevä löytää ravintolan vaikka pääaukioiden ympäristöstä. Kauppahallit ovat erinomaisia tarjonnaltaan, ja niiden ympäristössä on kaupungin parhaita ravintoloita, joten kauppahalleja on ainakin päiväsaikaan myös hyvä kokeilla.

Tarjottavista ruoista pitsa, pasta ja muut italialaiset klassikot ovat hyvin tarjolla, mutta ulkomaisia ruokia on tarjolla vähän. Paikallisista pastoista tortelliini on muuallakin arvostettua, ja Bolognasta saa myös muita ainutlaatuisia, käsintehtyjä pastoja, kuten lasagnea ja tagliatellea. Ruokailu onnistuu parhaiten lounas- ja illallisaikaan, mutta Bolognassa on paljon kahviloita ja pizzerioita, jotka ovat iltapäivälläkin avoinna. Bolognan hintataso on ruokien tasoon nähden kohtuullinen, ja sieltä saa hyvän aterian alle 10 eurolla.

Yleistä ravintoloista

Ravintolan löytäminen on Bolognan keskustassa helppoa, sillä ravintoloita on paljon ja ne ovat järjestään vähintäänkin hyvää tasoa. Paikalliset ruoat ja juomat ovat erinomaisia, raaka-aineet ovat aina parhaita mahdollisia ja yleensä paikallisia, ja ravintoloissa on ammattimainen ja ystävällinen ote niin ruoanlaittoon kuin asiakaspalveluunkin. Bolognaan suuntaavan on hyvä ottaa ruoista ja ravintoloista etukäteen ainakin vähän selvää, sillä näin pääsee automaattisesti selville yhdestä paikallisten suurista ylpeydenaiheista, eli paikallisesta ruokakulttuurista.

Bolognan parhaat ravintolaseudut

Bolognan pääasialliset ravintola-alueet ovat vanhassa keskustassa, jossa on muutama erityisen tiivis keskittymä ruokapaikkoja. Paljon ravintoloita on rautatieaseman ja pääaukioiden välimaastossa, etenkin parin korttelin päässä Via dell’Indipendenza -kadusta ja Mercado Della Erbe -kauppahallin ympäristössä. Aivan sen vieressä sijaitsevien pääaukioiden eli Piazza del Nettunon ja Piazza Maggioren ympäristö on erittäin otollista tienoota hyvälle ravintolalle, ja etenkin sen vieressä sijaitseva Quadrilatero on erinomainen korttelisto monenmoiselle ravintolalle. Myös kahden jäljellä olevan tornin tuntumassa, Quadrilateron vieressä, torneilta alkavalla Via Zambonilla ja yliopistoalueella on hyvä määrä ruokapaikkoja, joiden joukossa ovat kaupungin edullisimmat ruokapisteet.

Rautatieaseman ympäristö ja Via dell’Indipendenza

Jos Bolognassa on rautatieasemalla eikä halua lähteä sen tuntumasta minnekään, on sitä vastapäätä oleva Mavit varsin käypä asemaravintola. Mavitilla on mahdollista syödä itsepalvelu- tai pöytiintarjoilumenetelmällä, ja itsepalvelupuolelta saa ruoan juomineen helposti alle 10 eurolla, tarjoilupuolelta 15–20 eurolla. Sen vieressä olevat voileipä- ja pitsapaikat, joista saa nopeasti välipalaa, ovat täysin ylihintaisia kaiken muun paitsi kahvin suhteen, ja kävelemällä muutaman korttelin keskustaan päin voi säästää rahaa ja syödä miellyttävämmällä tienoolla.

Via dell’Indipendenza on hyvä katu pikaruoille ja muille nopeasti saataville ja helposti syötäville ruoille. Pitsapalat, kebabit ja muutamat muita kuin italialaisia ruokia myyvät pisteet ja ravintolat ovat täällä yleisiä, ja ne ovat rautatieasemaa vastapäätä olevia pisteitä edullisempia. Mikäli mielii syödä kunnollisen aterian kadun varrella, on Diana (Via dell’Indipendenza 24) normaali ravintola, josta saa paikallisia ruokia.

Via dell’Indipendenzan varrella ja Piazza del Nettunon edustalla olevalla Via Rizzolilla on lukuisia kansainvälisiä pikaruokaravintoloita.

Quadrilatero ja sen ympäristö

Jos pääkatua jatkaa vielä jonkin matkaa etelään, tulee pian vastaan ensimmäinen kahdesta pääaukiosta eli Piazza del Nettuno. Sen vieressä eli sen ja kahden jäljellä olevan tornin välimaastossa sijaitsee Quadrilatero [kartalla] ], joka on kenties paras paikka löytää tasokas ravintola.

Quadrilaterossa hyvä katu bolognalaisille ja muille tienoon herkuille on Via Caprarie. A. F. Tamburini (Via Caprarie 1) on hyvä paikka paitsi ostella sen etuosan herkkuosastolta juustoja, makkaroita ja muita herkkuja myös syödä tyypillisiä paikallisia ruokia kohtuuhinnalla sen takahuoneissa olevassa itsepalveluravintolassa (ma–su klo 12–18). Monet lähikadut ovat hyviä ravintolalle myös.

Pappagallo
Jos kahden tornin ympäristössä haluaa saada takuuvarmasti hyvän kunnon aterian, on lähistöllä sijaitseva Pappagallo (Piazza della Mercanzia 3) takuuvarma valinta.

Kahden tornin ympäristö

Monilla Quadrilateron ja sen lähialueiden kaduilla on erinomaisia ravintoloita, ja niitä on myös muualla ydinkeskustassa. Via San Vitale on hyvä ravintolakatu, ja varsin hyvä ruokapaikka on paikallisten suosiota nauttiva Pizzeria Ristorante la Brace (Via S. Vitale 15). Huomionarvoinen seikka Bolognassa on se, että pizzeriat ovat monasti parhaita paikkoja nauttia mereneläviä, ja myös la Brace on sellainen paikka – mutta ei sen 4–8 euroa maksavissa pitsoissakaan ole mitään vikaa.

Kahdelta tornilta alkavista kaduista Via Zamboni on hyvä katu paitsi kahviloiltaan ja yöelämältään myös joiltain ravintoloiltaan. Aivan sen alkupäässä oleva Zamboni (Via Zamboni 6) tarjoaa brunssin joka päivä puolestapäivästä eteenpäin. Paikka on kuitenkin viime vuosina muuttunut baarimaisemmaksi ja ruoiltaan heikommaksi, mutta siellä saa kyllä lounasaikaan 11 eurolla rahoilleen vastinetta.

Jos näillä tienoilla haluaa saada takuuvarmasti hyvän kunnon aterian, on lähistöllä sijaitseva Pappagallo (Piazza della Mercanzia 3) [kartalla] takuuvarma valinta.

Yliopistokorttelisto: Piazza Verdi ja lähikadut

Via Zamboni johtaa Piazza Verdille, jonka laidalla on Bolognan oopperatalo ja jonka jälkeen laajat yliopiston hallitsemat alueet alkavat. Yliopiston korttelit tarjoavat kaupungin parhaat hinta-laatusuhteet aterialle, ja täällä on myös parhaat apajat välipaloille, pitsoille, kebabille ja ylipäätään edullisille ja nopeasti saataville ruoille. Itse Piazza Verdillä on lähinnä kahviloita ja baareja, joista saa parhaiten voileipiä ja muita ruokia, mutta monet sen sivukadut ovat hyviä ravintolakatuja tai ne johdattavat alueen parhaille ravintolaseuduille.

Ensimmäinen sivukatu oikealla eli Via Petroni on katu, jolla on monta baaria ja ravintolaa. Yksi kokeilemisen arvoinen paikka on Alce Nero Berberé, jolla on pisteitä muuallakin Italiassa. Sieltä saa luomuruokia, ravintola on sisustettu paikallisella taiteella ja sieltä voi myös ostaa luomutuotteita. Kadun varrella on monenmoista muutakin ruokapaikkaa, ja ravintolaa etsivälle se on yksi alueen parhaista kaduista tutkia.

Piazza Verdin toiselta puolelta alkava poikkikatu on aukionomainen Largo Respighi, jolla on lukuisia hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Se johtaa kadulle nimeltään Via de’ Castagnoli, joka on erittäin monipuolinen etenkin pizzerioiden ja nopeasti saatavien ruokien suhteen.

Katua seuraava poikkikatu Via Belle Arti [kartalla], joka on alueen paras baari-, kahvila- ja ravintolakatu, on jo aivan yliopistokorttelien sydämessä. Sen varrella on parhaiten keskinkertaisia mutta kohtuuhintaisia ravintoloita, jotka tarjoavat italialaisia ruokia, ja sen varrella on myös lukuisia edullisia pitsapaikkoja, joista hyvä take away -paikka on numerossa 6/A oleva Pizza Casa.

Varsin mielenkiintoinen ja pidetty lettupaikka on korttelin päässä, Via de’ Castagnolia jatkavalla Via delle Molinella, jonka numerossa 4 on vain klo 15 jälkeen avoinna oleva Bombo Crep. Kadun varrella on monia muitakin mielenkiintoisia ravintoloita, joihin kuuluu vain lounaalle ja illalliselle avoinna oleva ja myös kasvissyöjille soveltuvia aasialaisia ruokia tarjoava Wok Around.

Via delle Molinen sivukatu Via Borgo di San Pietro on sekin yliopistokortteleiden sydämessä. Täällä tyylikäs vaihtoehto mille tahansa aterialle on La Stanze (Via Borgo di San Pietro 1). Kannattaa huomata, että klo 18–21 tämä on hyvä paikka suunnata maistelemaan ruokia aperitivo-noutopöydästä yhden drinkin hinnalla.

Mercato Delle Erben ympäristö

Quadrilateron toisella puolella sijaitsevat korttelit, jotka ovat pääaukioiden ja rautatieaseman välimaastossa, ovat otollisia kortteleita hyvälle ravintolalle. Via dell’Indipendenzan varrella ei ole kovin montaa tasokasta ravintolaa, mutta parin kolmen korttelin päässä siitä niitä on montakin. Eniten ravintoloita on Via Ugo Bassin varrella olevan kauppahallin eli Mercato Delle ErbenMercato Delle Erben [kartalla] yhteydessä ja sen ympäristössä, etenkin sen takana olevalla Via Belvederellä ja kauppahallin ohitse kulkevalla Via Nazario Saurolla, jolla on myös intialainen ravintola. T asokas ja mutkaton ruokapaikka on itsepalvelumenetelmällä lounasaikaan klo 10.30–14.45 ja normaalina osteriana iltaisin klo 18.30–21.30 toimiva Bass’Otto (Via Ugo Bassi 8).

Kauppahallin ja sen ohi kulkevan Via Ugo Bassin lähellä olevista kaduista Via del Pratello [kartalla] on ruokapaikoiltaan monipuolisin. Sen varrella on kaksi kebabpaikkaa, japanilainen ravintola ja myös perinteinen italialainen trattoria. Kadun varrella on myös lukuisia aperitivo-noutopöytiä tarjoavia baareja ja kahviloita, ja tämä on myös lähikatujen osalta oivaa maastoa illalliselle ja yömyssylle, etenkin niille joiden majapaikka on lähellä tätä aluetta.

Näiden korttelien ravintolat ovatkin avoinna mieluiten vain lounas- ja illallisaikaan, eikä täällä ole montaakaan avointa ravintolaa noin klo 15–18.

Lisätietoa

Bologna Welcome -sivuilta voi hakea mieleistä ravintolaa tai muuta ruokapaikkaa
TripAdvisorin käyttäjät rankkaavat Bolognan ravintoloita
Michelin-tähtiä saaneet ravintolat Bolognassa

Bolognalle tyypillisiä elintarvikkeita ja ravintoloissa tarjottavia ruokia

Emilia-Romagnan ja Bolognan ruoat kuuluvat Italian parhaimpiin. Bologna tunnetaan italialaisten suussa nimellä La Grassa eli paksukainen, ja sen kuuluisimpia ruokia ovatkin kermaiset ja lihaa sisältävät ateriat. Tienoon kaupunkeihin kuuluvat Modena ja Parma, jotka ovat tunnettuja balsamiviinietikkaöljystä, parmankinkusta ja parmesaanijuustosta. Parmesaania sisältävät ruoat ovat niitä, joiden nimeen on lisätty ”alla Parmigiana”. Bolognaan omaan ansioluetteloon kuuluvat esimerkiksi tortelliinit, mortadella-makkara ja pasta alla Bolognese. Paikallisia ja läheltä tulevia aineksia on hyvä katsella ja ostella kauppahalleissa, joista Mercato Delle Erbe on erityisen hyvä paikallisten elintarvikkeiden puolesta.

Bolognasta saa aika huonosti muualta tulevia ruokia, mutta kebabia, sushia ja intialaisia ruokia siellä tulee vastaan.

Gourmet -kauppa Via Caprarie-kadulla
Tuoreet, käsintehdyt pastat ovat tämän tienoon suurimpia herkkuja, mutta Emilia-Romagna on tunnettu myös makkaroistaan.

Bolognan ja Emilia-Romagnan elintarvikkeet ja ruoat

Tuoreet, käsintehdyt pastat ovat tämän tienoon suurimpia herkkuja, ja niitä täällä tuleekin maisteltua, mitä erilaisimpien lisukkeiden kanssa. Bolognan yksi ylpeydenaiheita on tortelliini, jota ei kannata sekoittaa suurempaan mutta samantyyliseen tortelloniin. Tortelliinia saa hyvin vaikkapa Mercato Delle Erben takaosassa, Via Belvederen puolella olevasta erikoisliikkeestä. Muista pastoista tagliatelle ja lasagne tehdään käsityönä Bolognassa, ne ovat kotoisin tältä tienoolta, ja näin ne ovat hyviä paikallisia valintoja pastalle.

Tietenkin myös kokonaiset pasta-annokset ovat oma lukunsa täällä, ja kaikkialla maailmassa tunnetaan pasta Bolognese, joka Italiassa tunnetaan yleensä pasta al Ragu -nimisenä. Pasta-annokset on hyvä ottaa tagliatellen kanssa, ja tietysti myös lasagne on täälläpäin pasta, jota kannattaa ainakin vähän maistaa. Ravintoloiden ja kauppahallien lisäksi Via Caprarien erikoisliikkeet ovat erityisen hyviä paikkoja päästä kärryille paikallisista ruoista ja elintarvikkeista, ja paljon oppii vain esimerkiksi katselemalla Paolo Attin tai Tamburinin näyteikkunaa.

Joillekin on yllätys se, että Sisilian jälkeen eniten kalaruokia Italiassa syödään Emilia-Romagnassa. Kalat tulevat Adrianmerestä Riminin ja Anconan suunnalta, mistä on lyhyt matka Bolognan korkeatasoisten ravintoloiden keittiöihin.

Emilia-Romagna on tunnettu myös makkaroistaan, joista mortadella on alueen kuuluisin ja suojelluin makkara.

Illalla, yleensä noin klo 18–21.00, aperitivo-aika tarjoaa hyvän tilaisuuden maistella paikallisia ruokia yhden drinkin hinnalla. Drinkit, joista yleisiä ovat oluen ja viinin lisäksi vaikkapa Campari soodalla, maksavat hivenen enemmän kuin normaalisti (viidestä eurosta ylöspäin), mutta yhdenkin drinkin ostanut saa vierailla noutopöydän äärellä niin monta kertaa, että maha täyttyy.

Muualta tulevat ruoat

Jos Bolognassa haluaa syödä muualta tulevia ruokia, on niitä tarjolla melko vähän. Tyypillisimpiä ovat kebabin lisäksi intialaiset ja muut aasialaiset ruoat, joista nykyisin trendikkäät sushit ja muut japanilaiset ruoat ovat suosittuja ja yleensä hintavia. Lähellä pääpaikkoja sijaitseva Ristorante India (Via Nazario Sauro 14/A) on tasokas etninen ravintola, mutta se on avoinna vain klo 12–14 ja klo 17–23.

Kahvilan terassi
Suosituimpia turistien keskuudessa ovat pääaukioiden kahvilat ja paikalliset viihtyvät lähinnä vähän syrjäisemmillä kujilla olevissa kahviloissa.

Kahvilat ja gelateriat

Bolognassa kahviloihin pistäydytään tämän tästä, ja siellä juodaan ainakin kahvi nopeasti seisaaltaan tai sitten lomapäivänä otetaan gelatoa eli jäätelöä, joka täällä on vertaansa vailla. Bolognassa on kaikkialla kahviloita, suosituimpia turistien keskuudessa ovat pääaukioiden kahvilat ja paikalliset viihtyvät lähinnä vähän syrjäisemmillä kujilla olevissa kahviloissa.

Yliopistoalueella on eräitä rennoimpia ja edullisimpia kahviloita, joita on esimerkiksi Via Belle Artilla, ja monet niistä saavat baarimaisia tai jopa klubimaisia piirteitä illan hämärryttyä.

Kahviloita ei tarvitse erikseen etsiskellä, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että eniten takuuvarmasti paikallistunnelmaa on muualla kuin pääaukioiden ja kahden tornin ympäristössä.

Kahviloihin menevän on hyvä olla tietoinen siitä, että tiskillä (banco) juomansa tai ruokansa nauttiva maksaa ilosta huomattavasti vähemmän kuin jos ne tarjoillaan pöytään (tavola).

Monet kahvilat ovat hyviä aperitivo-illallispöydälle, ja niitä voi alkaa katsella iltakuuden jälkeen, mutta kahviloiden aperitivo -tarjonta on usein melko vaatimatonta, lähinnä välipalaksi soveltuvaa.

Kasvisruoat ja gluteenittomat ruoat

Monet kaikkein tunnetuimmat italialaiset ruoat ovat kasvisruokia, ja niihin kuuluvat monet pitsat ja pasta-annokset. Ne eivät kuitenkaan sovellu gluteenia vältteleville, mutta Bolognan keskustasta löytyy gluteenittomiakin ruokia tarjoavia ravintoloita. Muualta tulevista ruoista aasialaiset ovat intialaisten ja sushien johdolla monasti lihattomia, ja Bolognassa on myös kasvissyöjille suunnattuja ravintoloita, joista osa sopii vegaaneillekin.

Yksi keskeinen, vegaaneillekin soveltuva ja myös vegaaneille soveltuvia viinejä tarjoava viinitupa on Enoteca Radici (Via San Vitale 31) [kartalla]. Pääaukioiden ja rautatieaseman välimaastossa sijaitseva La Margherita (Via Nazario Sauro 28/B) [kartalla] on hyvä paikka lounaalle muulloin kuin sunnuntaisin. Lähellä yliopistoaluetta, Via Zambonin poikkikadulla sijaitseva Un’Altra Idea (Via Marsala 29/B) [kartalla] soveltuu sekin vegaaneille, ja sieltä saa myös mikrobioottisia ja raakaruokia. Happy Cow esittelee kaikki Bolognan tienoon kasvisravintolat.

Gluteenittomia ruokia etsiville vaihtoehtoja on kohtalainen määrä. Jos mielii syömään kaikkein parhaille paikoille, on Clavature (Clive T.) (Via Clavature 17/C) [kartalla] tasokas ravintola ja viinibaari. Muita gluteenittomia ruokia tarjoavia ravintoloita esittelevät Glutenfree Roads ja Taste Bologna.

Hintataso

Bolognan hintataso on kohtuullinen, ja ruokien hinta-laatusuhde on parempi kuin monissa muissa Italian kaupungeissa. Etenkin Venetsiaan ja Milanoon nähden ruoat ovat kohtuuhintaisia, eikä ikäviä yllätyksiä ole juurikaan luvassa.

Ruoista halvimpia ovat lihattomat pitsat ja pastat, jotka maksavat yleensä neljästä eurosta ylöspäin. Liha- ja kalaruoat ovat kalleimpia, mutta valtaosasta paikoista saa 10–15 eurolla erinomaisia pääruokia illallisellekin.

Jono itsepalveluravintolaan
Itsepalveluperiaatteella toimivat ravintolat ovat Bolognassa edullisimmasta päästä.

Bolognassa syöminen ei ole mitään hullunhalpaa puuhaa, mutta rahoilleen siellä saa vastinetta ja harva purnaa syötyään 11 euron hintaisesta brunssipöydästä lounaan. Normaali lounas maksaa kaupungissa 10 euroa, korkeintaan 12, ja normaalin illallisen viinilasillisen kanssa saa parillakymmenellä eurolla.

Yleisesti ottaen hintataso on edullisempi vähän syrjemmällä kuin turistien suosimilla alueilla pääaukioiden vaiheilla ja Quadrilateron tunnelmallisilla kaduilla. Edullisinta hintatasoa on luvassa Piazza Verdin tienoilla, mistä erinomaisia pitsoja ja muita nopeasti tarjottavia ruokia on tarjolla melkoinen määrä esimerkiksi Via de’ Castagnolin ja Via delle Belle Artin varrella. Numerossa 6/A esimerkiksi on puu-uunilla varustettu Pizza Casa, josta voi hakea edullisen ja erinomaisen pitsan.

Juomarahat

Juomarahoja ei Bolognassa ole tarpeen ollenkaan jättää, sillä monet ravintolat lisäävät coperto-maksun, joka on yleensä 1–3 euroa ja kattaa joskus myös leivän. Pizzerioissa ei tosin pitsan syöjältä aina oteta palvelumaksua, ja paikat, jotka eivät ota palvelumaksua, mainostavat sitä tavalla tai toisella ravintolan ulkopuolella.

Jos copertoa ei ole, voidaan laskuun lisätä 10 %:n palvelulisä, ja tästä on yleensä ainakin pieni präntti ulkona olevan ruokalistan alaosissa. Brunssien ja aperitivo-noutopöytien yhteydessä ei yleensä ole minkäänlaisia lisämaksuja, eikä kahviloissakaan ole mitään varsinaista copertoa tai palvelulisää.

Yksi asia mikä kahvilaan menevän on hyvä ottaa huomioon on se, että tiskillä (banco) syöminen ja juominen on huomattavasti edullisempaa kuin jos sen tekee pöytiintarjoilun yhteydessä (tavola).

Eli Bolognassa palveluraha tai juomaraha otetaan jos se kuuluu asiaan, eikä asiakkaan ole tarpeen itse huolehtia juomarahojen antamisesta.

Maksukortit

Bolognassa voi maksaa kortilla varsinaisissa ravintoloissa ja monissa kahviloissakin, mutta siellä on paljon myös paikkoja, joissa käteinen on paras tai ainoa maksuväline. Hienoissa ravintoloissa voi nykyisin jouhevasti maksaa kortilla, mutta käytännössä käteistä on hyvä olla alle parinkympin aterioiden maksamiseen ja maksukorttia voi käyttää sitten isompien summien maksamiseen.

Kaikkein turvallisinta on nostaa rahaa automaatista ja käyttää käteistä muiden kuin suurten maksujen yhteydessä. Jos välttämättä haluaa maksaa kortilla, on luottokortti aina huomattavasti turvallisempi maksutapa kuin debit- tai pankkikortti.

Ruokailuajat

Ruokailuajat ovat tyypillisiä italialaisia siinä mielessä, että paikalliset ruokailevat myöhään. Lounasta aletaan havitella aikaisintaan kahdeltatoista mutta yleensä vasta yhden jälkeen, ja lounasaika jatkuu monissa paikoissa klo 15 saakka. Illalliselle paikalliset lähtevät yhdeksän jälkeen, ja mikäli haluaa syödä päivällisen korkeatasoisessa ravintolassa, on sinne hyvä suunnata jo viimeistään kahdeksalta tai sitten käydä tekemässä aiemmin päivällä tai edellisenä päivänä pöytävaraus. Hienoimmat ravintolat ovat avoinna vain lounas- ja illallisaikaan, mutta monet kahvilat, pizzeriat ja edulliset ravintolat kuten kebabpaikat ovat avoinna ilman taukoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Tamburinin katubistrossa hyvä palvelu, viinisuositukset aina osuvat ja annokset hyvät. Zambonin kahvila rento ja nuorekas.
Muuten, kannattaaa mennä pääkaduista sivummalle, niin löytää hyvällä hintalaatusuhteella olevia paikkoja. Ja kannattaa maistaa paikallisia Lamburschoja, ihan toista kuin Alkossa oleva Reunite. /Minna

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti