Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bologna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Rautatieaseman ympäristöä
Suosittu tienoo hotellille on päärautatieaseman (Bologna Centrale) ympäristö. Hotelleja on niin rautatieaseman edessä kuin sen takanakin.

Mikä hotelli Bolognassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Bolognan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja huoneiden saatavuus

Bologna on niin huoneiden hintojen kuin saatavuudenkin kannalta hankala kaupunki, sillä matkustusajankohta on hyvin tärkeä. Bolognassa on paljon suuria tapahtumia, etenkin messuja, jotka muutaman kerran vuodessa saattavat jopa tuplata huoneiden hinnat ja viedä kaikki muut paitsi huonot ja ylihintaiset hotellihuoneet.

Ympäri vuoden hotellivaraukset on hyvä tehdä muutama viikko etukäteen, ja mikäli mahdollista kannattaa myös vältellä kaikkein vilkkaimpia ajankohtia. Bologna on suosittu paikka liikematkustajien keskuudessa, ja näin siellä myös voi viikonloppuisin olla enemmän tilaa kuin viikolla ja huoneiden hinnat saattavat viikonloppuisin ja joinain loma-aikoina olla normaalia edullisempia. Yksi normaalia edullisempi ajankohta on keskikesä, noin juhannuksen tienoilta syyskuun alkupuolelle, jolloin Bolognassa on vähän tapahtumia eikä paljonkaan liikematkustajia. Jos puolestaan tulee Bolognaan messuille, kannattaa hotelli varata kuukausia etukäteen ja pitää mielessä se, että messukeskuksen yhteydessä ja lähellä sitä on edullisempia majapaikkoja kuin ydinkeskustassa.

Bolognasta saa kahden hengen huoneen 50–100 eurolla, ja etenkin vanhan ydinkeskustan (centro storico) alueelta on hankala saada huonetta alle 50–60 eurolla. Parhaita hintoja tulee vastaan vanhan keskustan ulkopuolella, ja esimerkiksi rautatieaseman takana oleva Bolognina on alue, jolla on ydinkeskustaa edullisempia majapaikkoja.

Hostelit ja muut edulliset vaihtoehdot

Bolognan vanhassa keskustassa on muutama hostel tai hostel-tyyppinen majapaikka, kuten myös muutama normaalia edullisempi muunlainen majapaikka, mutta nämä eivät läheskään aina ole pidettyjä tai hyviä majapaikkoja. Jos vanhassa keskustassa tulee vastaan paljon alle 50 euroa maksava huone, on se luultavasti melko alkeellinen ja kannattaa tutkia tarkkaan majapaikan ja sijainnin kuvausta ja minkälaisia arvioita se on asiakkailta saanut. Hosteleissa viihtyvien on kenties parempi yöpyä muussa kaupungissa kuin Bolognassa ja vierailla siellä päiväretkellä, sillä Bologna on tunnetusti hankala kaupunki hostelien ja muiden edullisten majapaikkojen suhteen.

Lentokenttäbussi
Lentokenttäbussi saapuu rautatieasemalle, joten jos ei halua siirtyä siitä mihinkään, kannattaa varata hotelli rautatieasemaa vastapäätä olevista kortteleista.

Bolognan virallinen HI-hostel on kuuden kilometrin päässä keskustasta. Bolognassa on keskustassa ja muuallakin kaupungissa jonkin verran muitakin hostelien tyylisiä majapaikkoja, mutta ne ovat melko hintavia ja osa on hankalissa paikoissa. Bolognan hosteleita voi katsoa ja varata vaikka hostels.comissa.

Liikenneyhteydet majapaikoille

Bolognassa ei juurikaan tarvitse miettiä liikenneyhteyksiä, sillä metroa ei ole eikä bussia juuri tarvitse Bolognassa käyttää. Lentokenttäbussi saapuu rautatieasemalle, joten jos ei halua siirtyä siitä mihinkään, kannattaa varata hotelli rautatieasemaa vastapäätä olevista kortteleista. Siitä on vanhan keskustan pääaukioille noin vartin kävelymatka, sen voi kävellä matkalaukun kanssa mutta on hyvä olla tietoinen siitä, että alkuillasta ja viikonloppuiltapäivisin keskustan kadut ovat lähes poikkeuksetta tukossa.

Ilmastointi ja lämmitys

Bolognassa on kesäkuulta syyskuulle hyvin kuumaa, öisinkään ei juuri ole luvassa helpotusta, ja näin kannattaa varmistaa, että hotellissa on ilmastointi. Jos ilmastointia ei ole, hotelli on luultavasti melko edullinen, mutta huoneessa voi olla todella kuumaa ainakin heinä- ja elokuussa.

Marraskuun loppupuolelta maaliskuulle Bolognassa on päivisin korkeintaan 10–15 astetta lämmintä ja tammi-helmikuussa harvoin yli 10 asteen. Öisin on talvisin usein pakkasta mutta käytännössä valtaosa öistä ollaan muutaman asteen plussan puolella. Talot eivät ole mitenkään eristettyjä, ja talvikausi on viileä jakso sisätiloja myöten. Jos Bolognaan matkustaa etenkin joulukuun alun ja maaliskuun puolivälin välisenä aikana, kannattaa varmistaa, että hotellissa tai muussa majapaikassa on jonkinlainen lämmitys.

Bolognan parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Jos Bolognassa haluaa yöpyä, on siellä kaksi tienoota, jotka ovat parhaita hotellille: pääaukioiden eli Piazza Nettunon ja Piazza Maggioren ympärillä olevat vanhat korttelit ja päärautatieaseman ympäristö. Muualla kaupungissa on myös majapaikkoja, ja messuille saapuvan on hyvä katsella majapaikkaa messukeskuksen yhteydestä tai rautatieaseman takana olevasta kaupunginosasta, nimeltään Bolognina. Se on hyvä alue majapaikalle kaikille niille, jotka haluavat säästää majoituskustannuksissa ja jotka haluavat olla lyhyen kävelymatkan päässä rautatieasemasta ja lentokenttäbussipysäkistä. Bologninassa on huomattavasti rauhallisempaa ja edullisemmat hinnat kuin lukuisissa keskusaseman (Bologna Centrale) vieressä olevissa ja liikematkustajien suosiossa olevissa hotelleissa.

Piazza del Nettuno -aukio
Piazza del Nettunon (kuvassa) ja Piazza Maggioren eli Bolognan pääaukioiden ympärillä olevat vanhat korttelit ovat tunnelmallisia ja käteviä hotellille.

Pääaukioiden ympärillä olevat vanhat korttelit – Tunnelmallista mutta vilkasta

Piazza del Nettunon ja Piazza Maggioren eli Bolognan pääaukioiden ympärillä olevat vanhat korttelit ovat tunnelmallisia ja käteviä hotellille, joskin kesäaikaan toukokuulta syyskuun loppupuolelle siellä voi olla rauhatonta ja meluisaa. Kaikki on lähellä ravintoloista nähtävyyksiin ja yöelämään, eikä alueelta tarvitse niin halutessaan poistua koko loman aikana. Rautatieasemalle on 15–20 minuutin kävelymatka, ja sieltä pääsee bussilla lentoasemalle ja rautateitse päiväretkille. Hintataso ei keskustassa aina ole korkeampi kuin muualla, ja siellä on melkoinen määrä hotelleja.

Keskustan vanhoissa kortteleissa lähellä Piazza Maggiorea ja Piazza del Nettunoa sijaitsevista hotelleista hyvässä maineessa ovat esimerkiksi Al Cappello Rosso, Hotel Holiday ja Hotel Internazionale, jolta ei ole pitkä kävelymatka rautatieasemallekaan.

Päärautatieaseman ympäristö – Edullisempaa majoittumista

Toinen suosittu tienoo hotellille on päärautatieaseman (Bologna Centrale) ympäristö. Hotelleja on niin rautatieaseman edessä kuin sen takanakin, mistä on 10–15 minuuttia pidempi matka kävellä Piazza Maggiorelle kuin rautatieaseman edestä. Rautatieaseman alapuolella olevat tunnelit nopeuttavat nykyään siirtymistä Bologninan ja keskustan välillä, mutta niistä laitureille johtavat ovat etenkin alkuillasta käsittämättömän vilkkaita. Asemaa kannattaa muutenkin vältellä ruuhka-aikoihin, joihin kuuluvat aamupäivät, alkuilta ja etenkin perjantai-iltapäivä ja -alkuilta. Lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin iltapäivästä iltaan asemalla pyörii valtavasti ihmisiä, joista osa tukkii myös lähistön katuja. Rautatieaseman edustalla olevan valtakadun ylittäminen on aikaa vievää ja rasittavaa puuhaa, ja siihen voi hyvin kulua 5–10 ylimääräistä minuuttia. Ylipäätään rautatieaseman tienoo on niin vilkas, että sen viereen tai taakse majoittuvan ei kannata ravata huoneen ja muun kaupungin väliä, vaan se soveltuu parhaiten majapaikaksi niille, joilla ei ole tapana käydä välillä hotellissa.

Vaikka päärautatieaseman edestä kulkeva valtakatu on vilkas, on sen varrella iltaisin ja öisin rauhallista ja hotellien äänieritys yleensä on erinomainen. Mikäli haluaa vaivatta kävellä Piazza Maggiorelle eikä lainkaan turvautua taksiin, kannattaa hotelli katsoa rautatieaseman edustalta, tai mikäli ei ole kova kävelijä, vähän lähempää pääaukioita. Hintataso näillä kulmin on joskus mutta ei aina alhaisempi kuin vanhoissa kortteleissa.

Rautatieaseman lähellä sijaitsevista hotelleista hyviä ovat esimerkiksi Mercure Bologna Centro ja Starhotels Excelsior. Metropolitan sijaitsee lähellä rautatieasemaa, mutta sieltä on hyvin lyhyt matka myös Piazza Maggiorelle ja muualle vanhoihin kortteleihin.

Keskustan ulkopuolella

Mikäli Bolognaan tulee messuille tai haluaa yhdistää kaupunkilomaan muita piirteitä, voi yöpyä jossain muualla. Parhaita alueita ovat Bolognina ja messukeskus ympäristöineen, mutta autolla olevat tai vähän erilaista kaupunkilomaa haluavat voivat yöpyä muuallakin. Muualla kuin keskustassa on esimerkiksi hotelleja, joissa on uima-allas tai muita vastaavia lisukkeita, kuten kuntosali. Jos mielii majoittua keskustan ulkopuolelle, on silloin lähes välttämätöntä, että käytössä on auto. Messukeskuksen yhteydessä yöpyvälle yhteydet eivät ole niin tärkeitä, sillä aika kuluu messukeskuksella, mutta liikenneyhteydet ovat keskustaan ja muuallekin hyvät. Rautatieaseman takaa Bologninasta on aika lyhyt kävelymatka keskustaan mutta sinne kannattaa majoittua vain niiden, jotka ovat tottuneita kävelijöitä ja jotka mielellään kävelevät ylimääräisen puoli tuntia tai tunninkin joka päivä. Bologninaan menee jonkin verran busseja, mutta käytännössä kävely on paras tapa siirtyä sen ja keskustan välillä.

Pidettyjä hotelleja, jotka sijaitsevat muualla kuin keskustassa, ovat esimerkiksi Bologninassa sijaitseva Best Western City Hotel ja kohtuuhintainen mutta pidetty ja lähellä messukeskustakin sijaitseva Hotel Il Guercino. Lisää messukeskuksen lähellä olevia hotelleja löytyy Booking.comista.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Bolognassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Bolognassa

Al Cappello Rosso

(Via dè Fusari 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhan keskustan kortteleissa sijaitseva romanttinen hotelli, jonka palvelutaso on hyvä. Pyörät voi ottaa käyttöön ilmaiseksi, ja shoppailemaan, ruokailemaan ja nähtävyyksiä katsomaan on lyhyt matka. Tämä erinomaisella paikalla sijaitseva hotelli on saanut asiakkailta pääasiassa kiitosta ja on hyvin pidetty hotelli.

Best Western City Hotel

(Via Ambrogio Magenta 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bologninassa, rautatieaseman takana ja lyhyen kävelymatkan päässä siltä sijaitseva ketjuhotelli, jonka hinta-laatusuhde on hyvä. Kielitaitoinen ja palvelualtis henkilökunta on saanut paljon kiitosta asiakkailta, ja hotellin varustelutaso on hintaan nähden hyvä. Hotellin vierestä on bussiyhteys keskustaan.

Hotel Holiday

(Via Bertiera 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen, vanhojen korttelien keskellä sijaitseva hotelli, josta asiakkailla on paljon hyvää sanottavaa. Rautatieasemalle on lyhyt kävelymatka, huoneet ovat isoja, aamiainen pitää tyytyväisenä lounaaseen asti ja henkilökunta on bolognalaiseen tyyliin ystävällistä ja asiantuntevaa.

Hotel Internazionale

(Via dell’Indipendenza 60)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä rautatieasemaa mutta myös pääaukioita sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka asiakkaat ovat arvioineet erittäin hyväksi. Hotelli on siisti, ja sen henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista. Hotellin sijainti on erinomainen: se on lähellä lentokenttäbussin pysäkkiä, ja sieltä on helppo lähteä katselemaan nähtävyyksiä.

Mercure Bologna Centro

(Viale Pietro Pietramellara 59)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan rautatieaseman edessä ja hyvin lähellä lentokenttäbussin pysäkkiä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on jopa Bolognassa äärimmäisen hyvä. Harva asiakas on moittinut hotellia, eikä siellä yöpyvä joudu pettymään. Ainoa miinus on hivenen vilkas ympäristö, mutta toisaalta sijainti helpottaa loman viettoa etenkin niille, jotka haluavat vaivattomasti kulkea lentokentälle tai päiväretkille.

Metropolitan

(Via dell’Orso 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla lähellä pääaukioita mutta myös rautatieasemaa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, josta on pidetty valtavasti. Kaikki huoneet eivät ole kovin suuria mutta henkilökunta on kielitaitoista ja avuliasta ja hotellin varustelutaso on hyvä.

Starhotels Excelsior

(Viale Pietro Pietramellara 51)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen ja moderni hotellivalinta aivan päärautatieaseman ja lentokenttäbussipysäkin naapurissa. Lyhyt kävelymatka kaikkialle kaupunkiin, aamiainen on saanut paljon kehuja ja vilkkaasta sijainnista huolimatta hotelli on sisältä hiljainen ja rauhallinen.

Hotel Il Guercino

(Via Luigi Serra 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bologninassa, muutaman sadan metrin päässä rautatieasemasta sijaitseva pidetty mutta kohtuuhintainen hotelli. Hotellissa on hyvät palvelut ja varustelutaso, on saunaa, kuntosalia ja poreallasta, ja monipuolinen noutopöytäaamiainen kuuluu asiaan. Alue on aina rauhallinen, mutta sieltä ei ole kuin puolentoista kilometrin matka pääaukioille. Messukeskukselle on sama matka, joten tämä on käypä valinta myös messuille suuntaaville.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti