Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Verona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Piazza Bra
Piazza Bra -aukion tienoot ovat monien hotellia etsivien mieleen. Sieltä on lyhyt kävelymatka keskustaan, ja lähellä on suuri määrä majapaikkoja mistä valita.

Mikä hotelli Veronassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Veronan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Edullisimmat hotellihuoneet maksavat Veronassa alkaen 40–50 euroa, mutta ne ovat harvinaisia keskustassa ja parhaiten niitä löytyy ydinkeskustan ulkopuolelta kuten Veronetasta.

Kalleimmat alueet yöpyä ovat Piazza Bran ja Piazza delle Erben välimaastossa ja lähellä näitä kahta aukiota, ja sieltä kahden hengen huone maksaa hiljaisinakin matkustusaikoina talvella yli 100 euroa ja osa yli 150 euroa.

Edullisempia hintoja on ydinkeskustan ulkopuolella, mutta Verona on majapaikoiltaan melko kallis kaupunki ympäri vuoden eikä sinne kannatakaan lähteä majoituskuluissa säästelemään.

Jos Veronaan haluaa jonkin verran tutustua mutta ei halua käyttää vierailuun paljon rahaa, kannattaa sinne tulla päiväretkelle joltakin pienemmältä ja edullisemmalta paikkakunnalta, kuten Mantovasta tai Vicenzasta. Veronassa menee kahden hengen huoneeseen ympäri vuoden vähintään 60–80 euroa mutta käytännössä keskustaan kesäkauden aikana majoittuva maksaa tätäkin jonkin verran enemmän, vähintään 80–100 euroa.

Veronassa kuten muuallakin Italiassa on majoitusvero, joka on aikuisilta 2 euroa per yö kultakin henkilöltä, mutta korkeintaan vain viiden vuorokauden ajan. Eli jos hotellihuoneen hinta vaikuttaa vähän arvioitua korkeammalta tai jos paikan päällä pyydetään lisää rahaa, on syynä tämä vero.

Saatavuus

Veronassa ei ole valtavaa määrää hotelleja, mutta siellä on vuoteita tarpeeksi valtaosaksi vuodesta. Jos varauksensa tekee kuukauden pari etukäteen, on siellä tilaa, mahdollisesti aivan kaikkein vilkkaimpia ajankohtia lukuun ottamatta.

Vilkkaimpia ja myös kalleimpia ajankohtia matkustaa Veronaan ovat pääsiäinen, oopperajuhlan aika juhannuksesta elokuun lopulle, lokakuun syyslomien viikot ja joululoman aika jouluviikolta loppiaiseen. Näinä aikoina Veronaan matkustavan kannattaa varautua kalliisiin hintoihin ja siihen, että jos varausta ei tee paria kolmea kuukautta ennen matkaa, on luvassa täysin ylihintainen, syrjällä sijaitseva tai yksinkertaisesti huono majapaikka.

Corso Porta Borsari
Veronan keskusta on melko pieni ja siellä on hyvin majapaikkoja.

Parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Veronan keskusta on melko pieni ja siellä on hyvin majapaikkoja, mutta Veronassa moni mielellään yöpyy myös keskustan ulkopuolella.

Veronassa kannattaa silti pitää mielessä, että illalla kaikkiin paikkoihin siirtyminen bussilla ei ole kovin joutuisaa ja monet bussilinjat lopettavat kulkunsa aikaisin. Taksi on tällöin hyvä kulkuneuvo, mutta pienellä matkakassalla liikkeellä olevien kannattaa katsoa majapaikka, jonne pääseminen ei vaadi taksia. Veronettaan pääsee bussilla kohtalaisen hyvin, mutta hankalaa busseilla liikkuminen voi myöhäisten iltojen lisäksi olla myös sunnuntaisin tai arkipyhinä, jolloin on normaalia vähemmän vuoroja liikenteessä.

Toinen asia mitä on hyvä katsoa ennen varauksen tekemistä on se, että Veronassa on kesällä ja talvella hyvä olla ilmastointi ja lämmitys. Kesällä juhannuksen tienoilta syyskuun puoliväliin on hyvin kuumaa öitä myöten, ja silloin ilmastoitu majapaikka on pelastava enkeli. Talvella joulukuulta maaliskuun alkupuolelle on päivisin melko kylmää ja öisin joskus pakkastakin, joten kannattavaa on varmistaa, että majapaikassa on lämmitys.

Keskusta – hintavia hotelleja kätevällä paikalla

Keskustan kätevimpiä tienoita majapaikalle on Piazza Bra -aukion tienoo. Aukiolta ja sen lähistöltä on lyhyt kävelymatka kaikkialle keskustaan, ja lähellä sitä on suuri määrä kaikenlaisia majapaikkoja. Piazza Bran ja Piazza delle Erben välissä kulkevan Via Mazzini -kävelykadun liepeillä on paljon hyviä majapaikkoja, ja kadun lähikorttelit ovat suosituimpia paikkoja hotellille Veronassa.

Varteenotettavia hotelleja tällä alueella ovat pieni ja tyylikäs Colomba d'Oro, Piazza Bran ja Piazza delle Erben välillä sijaitseva varsin kohtuuhintainen Hotel Accademia ja myös Piazza Bran ja Piazza delle Erben välimaastossa sijaitseva Hotel Gabbia d'Oro.

Veronetta
Hotelleja ja muita majapaikkoja on jonkin verran myös joen toisella puolella Ponte Pietra -sillan takana olevassa Veronetassa, jonne on hyvä sijoittua kesän kuumina kuukausina.

Piazza delle Erben, Duomon ja Veronetan tienoot sekä Corso Porta Nuova – aivan ydintä edullisempia hintoja ja rauhallisempaa

Syvemmältä Veronan vanhojen osien uumenista läheltä Piazza delle Erbeä löytyy jonkin verran majapaikkoja ja sivukujilta ympäri vuoden rauhallisia öitä. Toinen keskittymä hotelleja Veronassa on taas lähellä Duomoa, ja tämä onkin hyvä seutu hotellille rauhallisten kortteliensa ja kauniiden näkymiensä ansiosta. Hotelleja ja muita majapaikkoja on jonkin verran myös tässä joen toisella puolella Ponte Pietra -sillan takana olevassa Veronetassa, jonne on hyvä sijoittua kesän kuumina kuukausina. Tällöin keskusta ja etenkin Piazza Bran ympäristö ovat rauhattomia ja meluisia pitkälle yöhön. Veronetan majapaikoista varteen otettava on ainakin pieni mutta pidetty ja kohtuuhintainen Veronetta House, joka sijaitsee Veronetan parhailla paikoilla.

Mikäli mielii vilkkaalle paikalle kaupungissa ja lähemmäs linja-auto- ja rautatieasemia, on Piazza Bralta kohti näitä kulkeva Corso Porta Nuova -valtakatu lähistöineen tähän varteenotettava vaihtoehto. Kadun varrella on paljon edullisia ruokapaikkoja ja kahviloita, ja tänne majoittuvat pääsevät kaikkein vaivattomimmin päiväretkille Veronan ulkopuolelle. Tämän kadun varrella sijaitsevista hotelleista hyvä on etenkin kohtuuhintainen Hotel Verona, joka on vain viiden minuutin matkan päässä Piazza Bralta eikä paljon pidemmän kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

Keskustan ulkopuolella – sopivia majapaikkoja aikaisin lentäville tai autolla liikkeellä oleville

Veronassa keskustan ulkopuolella on lähes yhtä paljon hotelleja kuin keskustassakin. Siellä yöpyminen on hyvä vaihtoehto omalla autolla liikkeellä oleville tai muuten rauhaa hakeville. Etenkin kesällä keskustan ulkopuolella on mukavampi majoittua. Hotelleilla on uima-altaita, ja matka keskustaan voi olla vain kolmekin kilometriä. Hyviä hotelleja keskustan ulkopuolella ovat esimerkiksi lentoaseman vieressä sijaitseva Airport Hotel Verona ja kohtuuhintainen mutta oikeastaan vain omalla autolla liikkeellä oleville soveltuva Hotel Brandoli.

Hostelit ja huoneistot

Varsinaisten hotellien ja huoneistohotellien lisäksi B&B-tyyliset ratkaisut ovat melko tavallisia Veronassa, jossa ei ole valtavaa määrää hotelleja ja jonne matkustaminen varsinaiselle lomalle on melko kausiluontoista, Veronassa on muutama hostel, joista Veronetassa sijaitseva Sleep Easy Hostel, on majapaikka, jossa on vain yhteismajoitushuoneita.

Huoneistot ja huoneistohotellit ovat yleisiä majapaikkavalintoja Veronassa, ja etenkin vilkkaina matkustusaikoina kuten kesällä niissä voi olla tilaa paremmin kuin hotelleissa. Huoneistohotellien hinnat ovat kuitenkin melko korkeita, ja niistä saa yleensä talvellakin maksaa 65 eurosta ylöspäin. Yksi pidetty vaihtoehto noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Piazza Bralta on Truly Verona. Monet huoneistot ja huoneistohotellit sijaitsevat pitkien matkojen päässä keskustasta, joten sijaintiin on hyvä kiinnittää etenkin edullisten huoneistohotellien kohdalla huomiota.

Hotels.comista voi katsoa Veronan huoneistot ja huoneistohotellit.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Veronassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Veronassa

Airport Hotel Verona Congress & Relax

(Via Monte Baldo 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lentokentän lähellä sijaitseva tasokas hotelli, jonka huoneet ovat kohtuuhintaisia ja varustelutaso hyvä. Tämä pidetty ja kohtuuhintainen hotelli sijaitsee alle kilometrin päässä lentoasemasta ja on hyvä vaihtoehto niille, joiden pitää lähteä aikaisin aamulla.

Colomba d'Oro

(Via Carlo Cattaneo 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Piazza Brata ja Via Mazzinia sijaitseva erittäin hyväksi arvosteltu hotelli. Harva löytää hotellista pahaa sanottavaa, mutta hinta on korkea ja lisäksi kannattaa huomata, että hotelli veloittaa lisää pysäköinnistä ja joistain muista palveluista.

Hotel Brandoli

(Via Antonio da Legnano 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva huokeahintainen hotelli, josta asiakkaat järjestelmällisesti pitävät ja joka sopii omalla autolla liikkeellä oleville. Hotellissa on 44 ilmastoitua huonetta, palvelut ovat hyvät ja se on keskustahotelleja edullisempi.

Hotel Accademia

(Via Scala 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimpia hotelleja, joka on monen asiakkaan mielestä täydellinen ja joka ei ole niin kallis kuin voisi luulla. Piazza Bra ja Via Mazzini ovat aivan lähellä, Piazza delle Erbelle on kivenheitto, ja täällä yöpyvä pääsee nauttimaan Veronan parhaista puolista automaattisesti. Lentokentältäkin voi hyvin tulla paikalle bussilla, sillä Piazza Bran pysäkki on sekin aivan lähellä.

Hotel Gabbia d'Oro

(Corso Porta Borsari 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Luksusluokan hotelli, jonka hinta kuvastaa sen tasoa ja jossa yöpyvä voi olla varma lomansa onnistumisesta. Hotelli sijaitsee tyylikkään kadun varrella lähellä kaikkea ja etenkin Piazza Brata. Erinomaisia ravintoloita ja viinitupia on mielin määrin lähistöllä, ja hotellin taso ei jätä toivomisen varaa.

Hotel Verona

(Corso Porta Nuova 47/49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uusi, tyylikäs hotelli rautatieaseman ja Piazza Bran välillä kulkevan valtakadun varrella. Hotellin huoneet ovat kohtuullisen hintaisia, ja täältä on erityisen hyvä lähteä päiväretkille ja kävellä Piazza Bralle syömään ja iltaa viettämään.

Veronetta House

(Via Scrimiari 46)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Veronetassa, vain reilun puolen kilometrin päässä Piazza delle Erbestä sijaitseva pieni hotelli, johon mielivän on hyvä varmistaa varauksensa useita kuukausia etukäteen. Sen 3 huonetta ovat edullisempia kuin keskustan hotellihuoneet, ja tienoolla on kesäisinkin rauhallista.

Truly Verona

(Viale Ponto Rofiolo 2/A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen syrjässä mutta kuitenkin varsin hyvällä paikalla puolen kilometrin matkan päässä Piazza Bralta sijaitseva huoneistohotelli, jossa on tilavat ja ilmastoidut huoneistot. Huoneistoja on vain viisi, joten varaus on hyvä tehdä varhain, vähintään pari kolme kuukautta ennen matkaa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti