Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Rooma
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Centro Storico
Etenkin lyhyellä lomalla hotelli kannattaa valita läheltä Termini-päärautatieasemaa. Jos Roomassa viipyy useamman yön, myös centro storico ja muut vanhan keskustan osat ovat hyviä yöpymispaikkoja.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Roomassa

Rooma on majapaikoiltaan kaikin tavoin monipuolinen kaupunki. Suuressa, turistien suosimassa metropolissa on tietenkin monella eri alueella kaikenlaisia majapaikkoja, mutta siellä kannattaa tarkkaan harkita missä yönsä viettää.

Suosittuja alueita majapaikalle ovat päärautatieaseman ympäristö, jonne on kaikkein helpoin tulla lentoasemalta, ja laaja vanha korttelisto, joka viikonloppuisin ja loma-aikoina on äärimmäisen vilkas ja pahimmillaan myös ylihintainen paikka viettää yönsä. Joen toisella puolella Trasteveressa on myös erityisen hyvä yöpyä, sillä siellä on paljon ravintoloita ja yöelämää ja sieltä on helppo kävellen ja raitiovaunulla siirtyä ytimeen tai muualle kaupunkiin.

Hinnat, kaupunkivero ja saatavuus

Kaikkein edullisimmat ja sijainniltaan monin tavoin kätevimmät majapaikat löytyvät päärautatieaseman (Termini) ympäristöstä. Sen molemmilla puolilla on hosteleita, majataloja ja hotelleja, joskaan viiden tähden luksusluokan hotelleja sen lähikortteleissa ei juuri ole. Näissä kortteleissa on mahdollista yöpyä omassa huoneessa alkaen alle 30 eurolla, mutta tällaiset hinnat ovat yleisimpiä talvikauden aikana ja muulloin kuin yleisinä loma-aikoina. Normaalimpi hinta kahden hengen halvalta huoneelta on 40–60 euroa, ja jos haluaa lähemmäs ydintä ja todellista laatua, nousee hinta herkästi sataan euroon. Roomassa on paljon tätäkin kalliimpia majapaikkoja, ja se on kaupunki, jossa voi nukkua noin 10 eurolla hostelin yhteismajoitushuoneessa tai sitten tuhlata satoja euroja huoneeseen.

Jokaisen yli 10-vuotiaan on Roomassa maksettava 3 euroa huoneestaan per yö, ja tämä koskee jokaista matkustajaa. Eli jos kaksi henkeä lähtee neljän vuorokauden matkalle kolmen tähden tai sitä vaatimattomampaan hotelliin, tulee käteisellä paikan päällä heti maksaa kaksi kertaa 12 euroa vielä huoneen hinnan lisäksi. Neljän tähden hotelleissa tämä marraskuun alussa 2019 noussut vero on 6 euroa ja viiden tähden hotelleissa 7 euroa per henkilö jokaiselta yöltä. Jos viipyy Roomassa yli 10 yötä, ei 11. yöstä eteenpäin enää tarvitse maksaa veroa.

Roomassa on valtava määrä hotelleja, ja lyhyelläkin varoajalla sekä päärautatieaseman ympäristöstä että ympäri kaupungin olevista hintavista ketjuhotelleista saa huoneen vaikka vasta paikalle saavuttuaan. Jos Roomaan saapuu ilman majapaikkavarausta, mitä ei suositella, on asemalla piste, josta voidaan alkaen noin 60 eurolla järjestää jostakin läheltä kelvollinen majapaikka. Kaikkein järkevintä on kuitenkin varata majapaikka niin paljon etukäteen kuin mahdollista, ja hiljaisina matkustusaikoina pari viikkoa ja vilkkaina aikoina 4–6 viikkoa ennen matkaa huoneensa varaava voi valita omansa hinta-laatusuhteeltaan parhaiden joukosta.

Majoituksen löytäminen Roomasta

Roomassa on paljon hotelleja ja monet niistä sijaitsevat keskustassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella tai lähellä niitä. Rooma on kuitenkin suuri kaupunki ja siellä saattaa olla hankala siirtyä nopeasti paikasta toiseen, mikä kannattaa huomioida hotellia valitessa.

Etenkin lyhyellä lomalla olevien kannattaa valita hotelli läheltä Termini-päärautatieasemaa. Niille, jotka viipyvät Roomassa useamman yön, myös centro storico ja muut vanhan keskustan osat ovat hyviä yöpymispaikkoja. Tutustumme seuraavaksi kunkin alueen ominaispiirteisiin tarkemmin.

Via Merulana, joka johtaa Piazza Santa Maria Maggiorelle
Aivan päärautatieaseman vieressä on hivenen rauhatonta, mutta suuri osa hotelleista, hosteleista ja majataloista (guesthouse) sijaitsee ainakin korttelin parin päässä asemalta.

Päärautatieaseman lähistö - hyvät liikenneyhteydet ja parhaat hinnat

Päärautatieaseman (Termini) tienoo on Rooman pääasiallinen paikka hosteleille ja muille edullisille majapaikoille. Aivan rautatieaseman vieressä on hivenen rauhatonta, mutta suuri osa hotelleista, hosteleista ja majataloista (guesthouse) sijaitsee ainakin korttelin parin päässä asemalta, ja näin aseman rauhattomuus ei yllä niiden ulko-ovelle asti.

Päärautatieasemalta [kartalla] on hyvät liikenneyhteydet paitsi kummallekin lentoasemalle myös muualle Roomaan ja sitä ympäröiviin päiväretkikohteisiin. Terminin ympäristössä on myös runsaasti ostosmahdollisuuksia viikon jokaisena päivänä, ja sen alueella on monenlaisia ravintoloita erityisen paljon niille, jotka mielellään syövät aasialaisia ruokia tai kebabia mutta myös herkullista italialaista ateriaa kaipaaville.

Terminiltä on kävelymatka muinaisen Rooman alueelle, Piazza Venezia -aukiolle ja siitä kohti centro storicoa ja sellaisia turistimagneetteja kuin Trevin suihkulähdettä. Mikäli centro storicosta tai Trasteverestä ei jaksa illalla kävellä takaisin hotellille, tulee busseja ympäri vuorokauden kohti Terminiä ja sen paikallisbussiasemaa hyvin etenkin Piazza Venezian ja Trasteveren suunnalta. Vatikaaniin on Terminiltä suora metroyhteys, ja myös muinaisen Rooman pääpaikoille sieltä pääsee metrolla nopeasti ja ruuhkista huolimatta.

Jos haluaa olla mahdollisimman lähellä rautatieasemaa, sen metroasemaa ja palveluita, on Hotel Impero juuri sopivan etäisyyden päässä siitä.

On myös kannattavaa olla kävelymatkan päässä rautatieasemasta mutta silti kävelymatkan päässä muinaisesta Roomasta ja ytimestä. Jos kuitenkin haluaa käyttää julkisia, on muinaisen Rooman ja päärautatieaseman välimaastossa kolme metroasemaa, joihin kuuluu Cavour, ja monet bussit ja raitiovaunut kulkevat alueen läpi. Hotel Mecenate Palace on paraatipaikalla, ja siltä voi vartissa kävellä muinaiseen Roomaan, sitäkin lyhyemmässä ajassa rautatieasemalle ja parin sadan metrin säteellä on kymmeniä erilaisia kauppoja ja ruokapaikkoja.

Terminin ympäristössä olevista majapaikoista osa on lähes yhtä lähellä Repubblica-aukiota kuin itse asemaa, ja korttelit niiden välimaastossa ovatkin hyviä majapaikalle. Tällä palveluiltaan ja kulkuyhteyksiltään erinomaisella alueella sijaitsevat tasokkaat Hotel Mondial ja Hotel Centro, joihin on kätevää majoittua myös vain yön tai pari Roomassa viihtyvien.

Melko lähellä rautatieasemaa mutta kenties sitäkin lähempänä muinaista Roomaa, Piazza Veneziaa ja sen vieressä olevia vanhoja kortteleita oleva Hotel Virgilio kuuluu myös rautatieaseman ympäristössä oleviin, normaalia pidetympiin hotelleihin.

Repubblica-aukio
Melko lähellä rautatieasemaa sijaitseva Piazza della Repubblica ja sen lähikadut ovat erinomaista majapaikkaseutua.

Repubblica-aukio ja sen lähikadut - matkatoimistojen suosimia tasokkaita hotelleja

Tunnelmallisimmat yöpymisseudut ovat myös melko lähellä Terminiä, kortteleissa joista on hyvät liikenneyhteydet ja jotka ovat monin tavoin pariisilaistyylisiä kortteleita. Melko lähellä rautatieasemaa sijaitseva Piazza della Repubblica [kartalla] ja sen lähikadut ovat erinomaista majapaikkaseutua lähellä lentoasemalta tulevia kyytejä ja rautatieaseman palveluita ja yhteyksiä mutta aivan toisenlaisissa tunnelmissa.

Alueella on paljon matkatoimistojen suosimia hotelleja, ja monet niistä ovat korkeatasoisia. Repubblica-aukion ympäristössä on pariisilaista, urbaania tunnelmaa ja hienoja kauppoja, etenkin yhdellä sillä alkavista kaupungin pääostoskaduista, Via Nazionalella. Aukion tuntumassa on jonkin verran nähtävyyksiä, ja siltä on yllättävän lyhyt kävelymatka Piazza Barberinin tuntumaan. Tällä alueella on kaikenlaista nähtävää, ja paljon lisää jos lähtee kohti joko kohti presidentinpalatsia eli Quirinalea ja Trevin suihkulähdettä tai sitten kohti Espanjalaisia portaita ja vanhojen korttelien pääostoskatuja.

Niille, joiden aika tai halu ei riitä kävelylenkkeihin, on aukion tuntumasta erinomaiset liikenneyhteydet metrolla ja muilla kulkuvälineillä kaikkialle kaupunkiin. Repubblica-metroasemalta on vain yksi pysäkinväli Terminille, joka on ainoa paikka, jossa voi vaihtaa metrolinjaa. Sitä kautta voi muutamassa minuutissa edetä Colosseumin viereen ja muualle muinaisen Rooman alueelle. Toiseen suuntaan metrolla pääsee kohti Villa Borghesea ja Vatikaanin lähimmälle metroasemalle (Ottoviano).

Hyviä hotelleja tällä alueella ovat esimerkiksi parin sadan metrin päässä metroasemasta sijaitseva Artemide Hotel ja aivan Repubblica-metroaseman vieressä sijaitseva Hotel Quirinale, jolta on lyhyt kävelymatka rautatieasemalle ja josta voi myös nopeasti kävellä Trevin suihkulähteelle.

Campo de Fiori
Vanhoissa kortteleissa kaikkein suosituimpia ja tunnelmaltaan roomalaisimpia ovat sellaiset aukiot kuin Campo de’ Fiori.

Vanhat korttelit – kaikki lähellä mutta usein vilkasta

Rooman vanhat laajat korttelit (centro storico) ovat parhaimmillaan tunnelmaltaan supiroomalainen alue viettää yönsä. Nähtävyydet, kaupat, ravintolat, kahvilat ja kaikenlaiset palvelut ovat lähellä. Alueella on metroasemia ja muutenkin kulkuyhteydet ovat linja-autoilla hyvät. Kävellen pääsee nopeasti etenkin muinaisen Rooman alueelle, mutta pitkä matka ei ole myöskään Villa Borghesen puistoon tai joenrannoille. Kaikkein suosituimpia ja tunnelmaltaan roomalaisimpia ovat sellaiset aukiot kuin Campo de’ Fiori [kartalla] ja Piazza Navona, jotka ovatkin kävelymatkan päässä Trasteveresta ja myös muinaisen Rooman nähtävyyksistä. Liikenneyhteydet centro storicosta ovat hyvät, sillä sen poikki kulkee vilkas katu, jolla kulkee raitiovaunuja ja busseja kohti niin Trastevereä kuin päärautatieasemaakin.

Tällä seudulla sijaitsevista hotelleista suomalaisten matkustajien mieleen on esimerkiksi ollut Pantheon Inn.

Espanjalaiet portaat
Tridente on parhaimmillaan hieno alue yöpyä, mutta jatkuvat turistivirrat tekevät siitä rasittavan paikan viettää koko lomansa.

Tridente

Vanhoihin kortteleihin kuuluu olennaisena osana myös joissain yhteyksissä omana alueenaan tunnettu Tridente. Se kuitenkin sijaitsee melko kaukana Campo de’ Fiorista ja Piazza Navonasta, ja sen luonne on monin tavoin vähän erilainen. Sen alueella ja lähistöllä on paljon hallintorakennuksia kuten presidentin asuntona toimiva Quirinalen palatsi ja Italian parlamenttitalo, ja alue on virallisen oloinen ja poliiseja siellä on aina paljon.

Tridenten alue alkaa Piazza del Popolo -aukiolta ja kulkee siitä kohti Treviä ja Piazza di Spagnaa [kartalla], missä ovat Espanjalaiset portaat. Tämä on parhaimmillaan hieno alue yöpyä, mutta käytännössä jatkuvat turistivirrat ja valtavat määrät sekä paikallisia että vierailijoita ja tekevät siitä rasittavan paikan viettää koko lomansa. Täällä yöpyvän on hyvä katsoa tarkkaan, mitä hotellin asiakkaat ovat sanoneet hotellin alueen melutasosta ja vilkkaudesta.

Alueelle on hyvät kulkuyhteydet etenkin Trevin ja Espanjalaisten portaitten lähitienoilta, ja Piazza del Popolon lähistöllä sijaitsee Flaminio-metroasema. Tämä on kaupungin parhaita tienoita ostoksille, käydä syömässä, viettää iltaa ja tutustua nähtävyyksiin.

Paljon pidetty hotelli, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä Espanjalaista portaista, jolla on myös metroasema, on Hotel Condotti.

Muinainen Rooma

Muinainen Rooma on keskustan kaupunginosista varteenotettava yöpymispaikka, ja sieltä liikenneyhteydetkin ovat metrolla ja busseilla hyvät. Alue ei ehkä kuitenkaan sovi ensi kertaa kaupungissa vierailevalle, koska ostosmahdollisuudet, ravintolat, kahvilat, yöelämä ja muut palvelut eivät ole aivan lähellä. Muutama hyvä ravintola ja drinkkipaikka etenkin Colosseumin liepeillä tosin on. Ne kuitenkin sopivat paremmin yhdelle tunnelmalliselle drinkille tai aterialle kuin päivittäisiin käynteihin.

Colosseumilla on metroasema, jolta pääsee hyvin eri puolille kaupunkia. Liikennettä sen ympäristössä ei enää linja-autoja lukuun ottamatta ole, mutta alue on silti yksi kaupungin vilkkaimpia.

Tämän alueen laitamilla sijaitsee Traiano Hotel, josta tosin on lyhyempi matka Piazza Venezian vieressä oleviin vanhoihin kortteleihin kuin Colosseumille.

Samoilla tienoilla sijaitseva Cosmopolita Hotel on hyvin lähellä Piazza Veneziaa, Tridenteä mutta myös antiikin ajan Rooman päänähtävyyksiä.

Trastevere
Trastevere on pääosin keskiaikainen korttelisto, jossa kuitenkin on uudempiakin osia.

Trastevere - ravintoloita, baareja ja paikallisväriä

Joen toisella puolella rautatieasemasta, muinaisesta Roomasta ja vanhoista kortteleista katsottuna on Trastevere, joka on tunnelmaltaan melko toisenlainen kuin joen toisella puolella olevat alueet. Se on pääosin keskiaikainen korttelisto, jossa kuitenkin on uudempiakin osia, ja siellä on monia erilaisia alueita, joilla yönsä voi viettää. Esimerkiksi Via della Scalan [kartalla] ympäristössä on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja mutta myös viikonloppuisin ja loma-aikoina tuhottomasti ihmisiä.

Tunnelma on melko erilainen raitiovaunujen käyttämän pääkadun (Viale di Trastevere) [kartalla] varrella ja lähistöllä.

Jos haluaa kävellä toiselle puolelle jokea, kannattaa majoittua sen pääkadun lähikortteleihin. Alueella ei ole metroasemaa, ja parhaat liikenneyhteydet muualle ovat ratikkalinjalla 8. Jonkinlainen ongelma on siirtyä rautatieasemalta, jolle monet lentokenttäkuljetukset saapuvat, Trastevereen, mutta se ei ole suuri ongelma niille, jotka mielellään hyppäävät taksiin tai joiden loma Roomassa kestää ainakin kolme neljä yötä.

Erinomaisella paikalla, lähellä jokea ja raitiovaunupysäkkiä sijaitseva Trastevere Luxury Guest House on ollut monen suomalaisen mieleen, ja se onkin yksi parhaita majapaikkoja joen tällä puolella.

Vatikaani ja Borgo

Vatikaani ja sen muurien ulkopuolella sijaitseva Borgo ovat hyviä paikkoja hotellille. Täällä hintataso on usein vähän korkeampi kuin monessa muussa osassa, mutta on varsin mukavaa kallistaa päänsä tyynylle, joka on vain muutaman sadan metrin päässä Pietarinkirkosta. Alueella on hyviä ostosmahdollisuuksia, ja nähtävyyksiä on Vatikaanin lisäksi muitakin, kuten Castel Sant’Angelo. Keskusta vanhoine kortteleineen ovat kävelyetäisyydellä joen yli, mutta jos haluaa varmistaa hyvät liikenneyhteydet muualle, kannattaa majoittua lähelle Ottoviano-metroasemaa.

Hostelit

Roomassa on paljon hosteleita, joskin niiden huippuajat ovat menneet. Etenkin kahdelle hengelle edullisia huoneita löytyy sen verran paljon, että hosteliin ei enää ole kustannusten takia välttämätöntä mennä. Hosteleissa on paljon nuoria ja elämää, ja niissä voi tavata kaikkialta maailmasta peräisin olevia ihmisiä. Käytännössä kuitenkin aasialaiset nuoret matkustajat ja etenkin korealaiset ja nuoret amerikkalaiset katolilaiset, jotka saapuvat Roomaan näkemään Vatikaanin, ovat kaikkein yleisimpiä hostelien asiakkaita.

Roomassa on paljon hosteleita päärautatieaseman ympäristössä, mutta niitä on muuallakin. Sekä Booking.com että Hostelworld ovat sivustoja, joilta löytyy monenmoisia hosteleja.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Roomassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja ja muita majapaikkoja Roomassa

Artemide Hotel

(Via Nazionale 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 200 metrin päässä metroasemasta, kävelyetäisyyden päässä parhaimmilta nähtävyyksiltä. Vaikka hotelli sijaitsee vilkkaalla alueella, ovat sen huoneet siellä käyneiden mukaan hiljaisia. Huoneiden hinnat saattavat olla joillekuille liikaa, mutta hyvänä pidettävä aamiainen ja erinomainen sijainti helpottavat Roomassa lomailua.

Cosmopolita Hotel

(Via Santa Eufemia 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä paikalla sijaitseva hotelli, josta voi kävellä Trevin suihkulähteelle ja Piazza Venezia -aukiolle. Kohtuuhintainen majapaikka niille, jotka haluavat kävellä nähtävyyksille. Liikenteen melu ei kuulu huoneisiin, ja hintaan sisältyvät normaalit mukavuudet ja palvelut.

Hotel Centro

(Via Firenze 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman ja Piazza della Repubblican välimaastossa oleva kolmen tähden hotelli, johon majoittuvalla ei ole tiedossa minkäänlaisia ongelmia kaupungin muihin osiin tai lentoasemalle siirtymisessä. Keskeinen mutta rauhallinen sijainti, henkilökunta, huoneet ja yleinen ilmapiiri ovat saaneet paljon kiitosta. HotelllinHotellin sijainti on paras mahdollinen, ja se soveltuu esimerkiksi niille, jotka haluavat oopperaan tai kävellä reilussa vartissa Trevin suihkulähteelle.

Hotel Condotti

(Via Mario Dè Fiori 37)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä hintatasoltaan yllättävän edullinen vanhanajan tyyliä edustava hotelli sijaitsee kivenheiton päässä Espanjalaisista portaista ja on mitä parhaimmalla seudulla niille, jotka haluavat viettää aikaa Rooman parhaiden ostospaikkojen ja nähtävyyksien naapurissa. Kulkuyhteydet ovat hyvät Spagna-metroaseman kautta, ja myös Villa Borghesen puisto näkymillään ympäri Rooman on muutaman espanjalaisen askelman päässä.

Hotel Impero

(Via del Viminale 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan rautatieaseman vierestä kulkevat kadut ovat rauhattomia, mutta jos haluaa olla mahdollisimman lähellä asemaa, sijaitsee tämä kolmen tähden hotelli 300 metrin päässä asemalta, sen metroasemasta ja muista palveluista. Alueen ja muun kaupungin välillä voi kulkea myös kävellen tai bussilla, ja hotellin kulmilla on paljon illallis- ja illanviettopaikkoja. Huoneen voi saada noin sadalla eurolla, ja hotellissa sen tyylikkyys, sijainti, henkilökunta ja aamiainen ovat saaneet paljon kehuja.

Hotel Mecenate Palace

(Via Carlo Alberto 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rautatieasemaa mutta siitä muutaman korttelin päässä kohti muinaista Roomaa ja ydinkeskustaa sijaitseva neljän tähden hotelli, jossa yöpyvä voi hoitaa sellaiset käytännön asiat kuin liikkumisen, ruokailun ja elintarvikeostosten tekemisen äärimmäisen helposti. Kattoterassilla nautittu aamiainen, lentoasemalle matkustamisen helppous, palveluiltaan hyvä mutta kuitenkin rauhallinen sijainti ja huoneiden koko ja siisteys ovat saaneet paljon kiitosta.

Hotel Mondial

(Via Torino 127)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suurin piirtein samanlaisen matkan päässä päärautatieasemalta ja Piazza della Repubblicalta sijaitseva neljän tähden hotelli, jossa yöpyvällä on kaikki palvelut lähikortteleissa ja josta on hyvin helppo siirtyä metrolla ja kävelläkin moneen tärkeään paikkaan. HotellissäHotellissa yöpyneet ovat kehuneet etenkin huoneiden tilavuutta ja siisteyttä, henkilökuntaa ja lyömätöntä sijaintia. Myös luomuaamiainen on ollut lähes kaikkien mieleen.

Hotel Quirinale

(Via Nazionale 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä keskihintainen hotelli sijaitsee lähellä Repubblica-aukiota ja päärautatieasemaa, kävelymatkan etäisyydellä nähtävyyksistä ja lyhyen metromatkan päässä Vatikaanista. Kannattaa huomata, että aamiainen ja Wi-Fi eivät kuulu automaattisesti kaikkien huoneiden hintaan.

Hotel Virgilio

(Via Palermo 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kävelymatkan päässä rautatieasemalta, jonne lentoasemalta tulevat bussit ja junat saapuvat, sijaitseva kolmen tähden hotelli, josta saa huoneen alle 100 eurolla. Rautatieaseman ympäristössä olevat palvelut ovat lähellä, mutta muinaiseen Roomaan ja vanhoihin kortteleihin, jotka alkavat Piazza Venezialta, on myös kävelymatka. Metroasemia on lähellä parikin, mutta tähän hotelliin majoituvanmajoittuvan ei välttämättä tarvitse Rooman ytimessä käyttää lainkaan julkisia liikennevälineitä.

Trastevere Luxury Guest House

(Via di Monte Fiore 34)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Joen toisella puolella Trasteveressa sijaitseva kodikas luksusluokan majatalo, joka on aivan joen ja raitiovaunupysäkin vieressä. Keskiaikaisten korttelien pääpaikat ovat muutaman sadan metrin päässä, mikä on etenkin vilkkaina aikoina hyvä asia, sillä majatalon tienoot pysyttelevät aina rauhallisina.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/03

Lukijoiden kommentteja

Yövyin hostellissa, joka oli vain korttelin päässä rautatieasemalta, ja se oli todella halpa ja kätevä. Jos etsit Roomasta majoitusta pienellä budjetilla, päärautatieaseman alue on hyvä paikka aloittaa etsintä. Alueella on monia hotelleja, hostelleja ja majataloja, ja useimmat niistä ovat kohtuuhintaisia. Kannattaa kuitenkin huomata, että rautatieaseman ympäristö voi olla hieman meluisa ja kaoottinen, joten jos etsit rauhallista ja rentouttavaa yöpymispaikkaa, kannattaa ehkä etsiä muualta. (4.3.2023)

Pyysitte kokemuksia hotelleista. Valintamme oli U-Visionary Roma Hotel. Tässäpä hotelli, jonka huoneet ovat aivan omaa maataan, suunniteltu hyvin tummanpuhuvasti. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ja lähellä nähtävyyksiä, ja sen lähellä on hyviä ravintoloita, joista henkilökunnalta voi pyytää suosituksia. Pystyimme kävelemään Trevin suihkulähteelle ja muille nähtävyyksille. Myös metroon ja busseille pääsee helposti. Huoneet ovat korkeatasoisia ja kalustettu mukavilla patjoilla, mutta kuten sanottu varsin tummia varmasti joidenkin makuun, valoa olisi kiva ollut saada hieman lisää. Yleinen siisteys oli hyvällä tolalla. Aamiainen on hotellin heikko lenkki, ihan ok, mutta ei mitenkään erikoinen ja se kannattaisi päivitätä hotellin muulle tasolle. Jotkut lämpimät ruoat olivat hieman kylmiä. (31.1.2023)

Yövyin EXE International Palace -hotellissa vieraillessani Roomassa, ja minun on sanottava, että en ollut vaikuttunut. Huone oli pieni ja pölyä oli kaikkialla. Ilmastointi ei toiminut ja kylpyhuone haisi tupakansavulle. Suihkupää oli rikki ja hinta ei vastannut huoneen laatua. Ainoastaan sijainti oli hyvä, Terminin rautatieasemalta käveli 10-15 minuutissa ja koko matkan aikana jouduin käyttämään vain kerran taksia. Kävely kaikkialle muualle oli helppoa, lähellä korkeintaan 25 minuutin kävelymatkan etäisyydellä olivat mm. Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde, tori, gelaterioita, ravintoloita ja kahviloita. Elintarviketäydennyksiä pystyi hakemaan vastapäätä olevasta Coopista. (10.1.2023)

En yleensä ole mikään kaupunkilomien ystävä. Yleensä pidän enemmän jostain rauhallisesta paikasta. Lähdin kuitenkin ystävien kanssa Roomaan, ja saavuimme illalla perille ja suuntasimme hotelliimme, Hotel Santa Mariaan. Hämmästyttävää kyllä, se oli hiljainen ja rauhallinen ottaen huomioon paikan sijainnin Trasteveren sydämessä. Olimme ehkä 10 minuutin kävelymatkan päässä keskeisimmiltä paikoilta. Ympäröivä Trasteveren alue oli kyllä vilkas. Ja luonteikas. Mukulakivikatuja, pieniä aukioita, kauppoja oli kaikkialla. Paljon ravintoloita, joista valita, myös noutoruokaa. Itse hotellista en keksi mitään valitttavaa. Huoneet sijaitsivat sisäpihan ympärillä jossa syötiin aamupalaa ja illallista. Hintakaan ei ollut paha. (29.11.2022)

Trastevere on loistava paikka yöpyä Roomassa vieraillessa. Tässä kaupunginosassa vallitsee omanlaisena, oman erillisen pikkukaupungin tunnelma kapeine katuineen ja vanhoine rakennuksineen, vaikka se on osa suurta Rooman kaupunkia. Alue on erityisen vilkas iltaisin, kiitos kaikkien ravintoloissa, trattorioissa ja pizzerioissa vierailevien turistien. Vaikka Trastevere oli aikoinaan syrjässä, sen maine yöelämästä, kauneudesta ja tunnelmasta on kiirinyt viime vuosina eteenpäin, ja joistakin alueista, erityisesti Santa Maria in Trasteveren basilikan ympärillä, on tullut varsin turistisia. Onneksi väkijoukkoja on kuitenkin helppo välttää kunhan poikkeaa pääkaduilta hiemankin sivuun. Täällä voi eksyä mutkittelevien katujen keskelle ja löytää kauppoja, baareja ja ravintoloita, joihin suurin osa turisteista ei koskaan päädy. (21.10.2022)

Majoituin Hotel Milton Romassa neljä päivää ja kolme yötä. Hotelli ei ole aivan keskustassa, mutta hyvin saavutettavissa, sillä se on suoraan metrolinjan edessä ja vain 10-15 minuutin kävelymatkan päässä Colosseumilta! Huone itsessään oli ihan ok, ei mitään erikoista. Ainoa asia, josta emme pitäneet, oli se, että huoneen seinät olivat liian ohuet ja käytävältä kuului ääniä. Muuten huoneessa ei ollut mitään muuta valittamista. Aamiainen oli ihan tyydyttävä, hyvä valikoima leikkeleitä, juustoa, pekonia, munia, leipää jne. Huoneessamme ei ollut toimivaa ilmastointia, mutta asiasta muistutettuamme vastaanotossa se saatiin korjattua. (3.10.2022)

Yövyin B & B Rudy Centerissä, joka oli ihan kelvollinen, edullinen majoituspaikka. Sijainti oli hyvä, varsinkin jos liikkuu junalla, koska se on kävelymatkan päässä Roma Terminin rautatieasemalta. Lähellä oli myös hyviä ravintoloita ja markkinat. Huomasin kuitenkin, että henkilökunta ei ollut aina paikalla ja että kuumaa vettä ei aina tullut tasaisesti hanoista. Lisäksi kadun melu oli helposti kuultavissa yöllä. Nämä seikat huomioon ottaen tämä kuitenkin oli ihan kelvollinen majapaikka, jos on pienellä budjetilla liikkeellä. (19.9.2022)

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti