Booking.com
Repubblica-aukio
Repubblica-aukio ja sen lähikadut ovat erinomaista majapaikkaseutua. Tämän alueen hotellit ovat monien matkatoimistojen suosiossa ja Termini-rautatieaseman hyvät liikenneyhteydet ovat lähellä.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Roomassa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Rooman alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Roomasta

Roomassa on paljon hotelleja ja monet niistä sijaitsevat keskustassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella tai lähellä niitä. Rooma on kuitenkin suuri kaupunki ja siellä saattaa olla hankala siirtyä nopeasti paikasta toiseen, mikä kannattaa huomioida hotellia valitessa.

Etenkin lyhyellä lomalla olevien kannattaa valita hotelli läheltä Termini-päärautatieasemaa. Niille, jotka viipyvät Roomassa useamman yön, myös centro storico ja muut vanhan keskustan osat ovat hyviä yöpymispaikkoja. Tutustumme seuraavaksi kunkin alueen ominaispiirteisiin tarkemmin.

Termini-päärautatieaseman lähistö - hyvät liikenneyhteydet

Terminin tienoo on Rooman pääasiallinen paikka hostelleille ja muille edullisille majapaikoille. Aivan rautatieaseman vieressä on hivenen rauhatonta, mutta suuri osa hotelleista, hostelleista ja majataloista (guest house) sijaitsee ainakin korttelin parin päässä asemalta, mikä parantaa asiaa.

Termini-päärautatieasemalta [kartalla] on hyvät liikenneyhteydet paitsi kummallekin lentoasemalle myös muualle Roomaan ja sitä ympäröiviin päiväretkikohteisiin. Terminin ympäristössä on myös runsaasti ostosmahdollisuuksia viikon jokaisena päivänä, ja sen alueella on monenlaisia ravintoloita erityisen paljon niille, jotka eivät etsi gourmet-elämyksiä, mutta myös herkkuateriaa kaipaaville.

Terminiltä on kävelymatka muinaisen Rooman alueelle, Piazza Venezia -aukiolle ja siitä kohti centro storicoa ja Trevin suihkulähdettä. Mikäli centro storicosta tai Trasteverestä ei jaksa illalla kävellä takaisin hotellille, tulee busseja ympäri vuorokauden kohti Terminiä ja sen paikallisbussiasemaa hyvin etenkin Piazza Venezian ja Trasteveren suunnalta. Vatikaaniin on Terminiltä suora metroyhteys, ja myös muinaisen Rooman pääpaikoille sieltä pääsee metrolla nopeasti ja ruuhkista huolimatta.

Repubblica-aukio ja sen lähikadut - matkatoimistojen suosimia tunnelmallisia hotelleja

Tunnelmallisimmat yöpymisseudut ovat myös melko lähellä Terminiä. Aivan lähellä sijaitseva Repubblica-aukio [kartalla] ja sen lähikadut ovat erinomaista majapaikkaseutua lähellä Terminin liikenneyhteyksiä mutta aivan toisenlaisessa tunnelmassa. Alueella on paljon matkatoimistojen suosimia hotelleja, ja monet niistä ovat korkeatasoisia. Repubblica-aukion ympäristössä on pariisilaista tunnelmaa ja hienoja kauppoja, etenkin yhdellä sillä alkavista kaupungin pääostoskaduista, Via Nazionalella.

Piazza Navona -aukio
Centro storicon Piazza Navona -aukio on hyvä paikka kävellä drinkille tai syödä illallinen.

Täältä on melko lyhyt kävelymatka kohti Barberinia ja muuta centro storicoa, mutta täältä on myös erinomaiset liikenneyhteydet metrolla ja muilla kulkuvälineillä kaikkialle kaupunkiin. Terminin lisäksi alueella on muitakin metroasemia, kuten Repubblica ja Barberini. Hyviä hotelleja tällä alueella ovat esimerkiksi Artemide Hotel ja Hotel Quirinale.

Centro storico - illanviettomahdollisuuksia

Centro storico on tunnelmallinen yöpymispaikka, ja täällä kuten Trevin ja Espanjalaisten portaittenkin lähettyvillä on paljon yöelämän viettopaikkoja, konserttisaleja, ravintoloita ja kauppoja. Centro storicossa kuten Trevin suihkulähteenkin lähellä tunnelmaa riittää, ja illan pimetessä sellaiset aukiot kuin Campo de’ Fiori [kartalla] ja Piazza Navona ovat hyviä paikkoja kävellä drinkille tai syödä illallinen. Liikenneyhteydet centro storicosta ovat hyvät, sillä sen poikki kulkee vilkas katu, jolla kulkee raitiovaunuja ja busseja kohti niin Trastevereä kuin Terminiäkin. Tällä seudulla sijaitsevista hotelleista on hyvä esimerkiksi Pantheon Inn.

Tridente

Centro storicon vieressä sijaitseva Tridente on toinen vanhan keskustan osa, joka on tunnelmaltaan ja tyyliltään samanlainen kuin centro storico. Tridenten alue alkaa Piazza del Popolo -aukiolta ja kulkee siitä kohti Treviä ja Piazza di Spagnaa [kartalla], missä ovat Espanjalaiset portaat. Tämä on parhaimmillaan hieno alue yöpyä, mutta käytännössä jatkuvat turistivirrat ja valtavat määrät paikallisia shoppailijoita ja täällä tapaavia tekevät siitä rasittavan. Täällä yöpyvän on hyvä katsoa tarkkaan, mitä hotellin asiakkaat ovat sanoneet hotellin alueen melutasosta ja vilkkaudesta.

Alueelle on hyvät kulkuyhteydet etenkin Trevin ja Espanjalaisten portaitten lähitienoilta, ja Piazza del Popolon lähistöllä sijaitsee Flaminio-metroasema. Tämä on kaupungin parhaita tienoita shoppailla, käydä syömässä, viettää iltaa ja tutustua nähtävyyksiin. Hyviä hotelleja tällä seudulla ovat esimerkiksi Hotel Condotti ja Hotel Sistina.

Trastevere - ravintoloita, baareja ja paikallisväriä

Joen toisella puolella centro storicosta katsottuna on Trastevere, joka on tunnelmallinen yöpymispaikka ja sopii niille, jotka haluavat viettää iltansa baareissa ja ravintoloissa. Alue on keskustan kaupunginosista myös se, jolla on eniten paikallisväriä, ja täällä pystyy keskustaa paremmin kokemaan sitä aitoa roomalaista elämänmenoa.

Via della Scala -kävelykatu
Trasteveren tunnelmallisimmat ja miellyttävimmät korttelit löytyvät Via della Scala -kävelykadun ympäristöstä.

Liikenneyhteydet eivät ole yhtä hyvät kuin ydinkeskustan kaupunginosista, mutta bussit ja raitiovaunut kulkevat hyvin, ja centro storicon pääosiin ja etenkin Piazza Navona -aukiolle täältä on melko lyhyt kävelymatka. Trasteveressä ei ole metroa, ja vaikka kartalla matka Vatikaaniin vaikuttaa lyhyeltä, on sinne ainakin kävellen hankala päästä täältä nopeasti. Trasteveren pääkatu on Viale Trastevere [kartalla], jota pitkin raitiovaunu kulkee, mutta kaupunginosan tunnelmallisimmat ja miellyttävimmät korttelit löytyvät Via della Scala -kävelykadun [kartalla] ympäristöstä.

Vatikaani ja Borgo

Vatikaani ja sen muurien ulkopuolella sijaitseva Borgo ovat hyviä paikkoja hotellille. Täällä hintataso on usein vähän korkeampi kuin monessa muussa osassa, mutta on varsin mukavaa kallistaa päänsä tyynylle, joka on vain muutaman sadan metrin päässä Pietarinkirkosta. Täällä on hyviä ostosmahdollisuuksia, ja nähtävyyksiä on Vatikaanin lisäksi muitakin, kuten Castel Sant’Angelo. Keskusta ja centro storico ovat kävelyetäisyydellä joen yli. Hyvä tällä seudulla sijaitseva hotelli on esimerkiksi Hotel Columbus.

Muinainen Rooma

Muinainen Rooma on keskustan kaupunginosista varteenotettava yöpymispaikka, ja sieltä liikenneyhteydetkin ovat metrolla ja busseilla hyvät. Alue ei ehkä kuitenkaan sovi ensi kertaa kaupungissa vierailevalle, koska ostosmahdollisuudet, ravintolat, kahvilat, yöelämä ja muut palvelut eivät ole aivan lähellä. Muutama hyvä ravintola ja drinkkipaikka etenkin Colosseumin liepeillä tosin on - ne sopivat kuitenkin paremmin yhdelle tunnelmalliselle drinkille tai aterialle kuin päivittäisiin käynteihin.

Colosseumilla on metroasema, jolta pääsee hyvin eri puolille kaupunkia. Liikennettä sen ympäristössä ei enää linja-autoja lukuun ottamatta kulje. Autottomuus onkin tehnyt alueesta entistä rauhallisemman. Tämän alueen laitamilla sijaitsee Traiano Hotel, josta tosin on lyhyempi matka centro storicoon kuin Colosseumille.

Ilman huonevarausta Roomaan saapuvat

Omatoimimatkailijoiden, jotka saapuvat Roomaan jostain syystä ilman huonetta tai petiä, kannattaa marssia Termini-päärautatieaseman laituri 24:n vieressä olevaan palvelupisteeseen [kartalla]. Siellä on sekä ystävällinen turisti-info että palvelu, joka pystyy varaamaan saman tien ilman palvelumaksuja huoneita majapaikoista läheltä ja muualtakin Roomasta alkaen 50 euroa yö kahden hengen huoneelta. Piste on avoinna joka päivä klo 8-20, ja puhelinnumero on 06 0608. Terminillä ollessa ei missään nimessä kannata alkaa juttusille miesten kanssa, jotka väittävät järjestävänsä huoneita turisteille.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Roomassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja ja muita majapaikkoja Roomassa

Cosmopolita Hotel

(Via Santa Eufemia 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huoneKätevällä paikalla sijaitseva hotelli, josta voi kävellä Trevin suihkulähteelle ja Piazza Venezia ?aukiolle. Kohtuuhintainen vaihtoehto niille, jotka haluavat kävellä nähtävyyksille. Liikenteen melu ei kuulu huoneisiin, ja hintaan sisältyvät normaalit mukavuudet ja palvelut.

Hotel Condotti

(Via Mario Dè Fiori 37)
Tutustu hotelliin ja varaa huoneTämä hintatasoltaan yllättävän edullinen vanhanajan tyyliä edustava hotelli sijaitsee kivenheiton päässä Espanjalaisista portaista ja on mitä parhaimmalla seudulla niille, jotka haluavat viettää aikaan Rooman parhaiden shoppailumahdollisuuksien ja nähtävyyksien naapurissa. Kulkuyhteydet ovat hyvät Spagna-metroaseman kautta, ja myös Villa Borghesen puisto näkymillään ympäri Rooman on muutaman espanjalaisen askelman päässä.

Artemide Hotel

(Via Nazionale 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone200 metrin päässä metroasemasta, kävelyetäisyyden päässä parhaimmilta nähtävyyksiltä. Vaikka hotelli sijaitsee vilkkaalla alueella, ovat sen huoneet siellä käyneiden mukaan hiljaisia. Hotellin hinta saattaa olla joillekuille kynnyskivi, mutta siihen sisältyy normaalia parempi aamiainen ja Wi-Fi.

Hotel Columbus

(Via Della
Conciliazione 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huoneTämä hotelli kävelyetäisyyden päässä Vatikaanista, Borgon mukavassa kaupunginosassa on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat yöpyä joen toisella puolella. Hotellin hinta on keskivertoa kovempi, mutta etäisyys 100 metrin päässä Vatikaanin pääaukiosta on monen mielestä korotetun hinnan arvoinen. Läheinen metroasema antaa hyvät liikenneyhteydet monelle eri alueelle.

Hotel Quirinale

(Via Nazionale 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huoneTämä keskihintainen hotelli sijaitsee lähellä Repubblica-aukiota ja päärautatieasemaa, kävelymatkan etäisyydellä nähtävyyksistä ja lyhyen metromatkan päässä Vatikaanista. Kannattaa huomata, että aamiainen ja Wi-Fi eivät kuulu automaattisesti kaikkien huoneiden hintaan.

Pantheon Inn

(Via di Santa Caterina
da Siena 57)
Tutustu hotelliin ja varaa huonePiazza Navona ?aukion lähellä sijaitseva hotelli on kohtuuhintainen vaihtoehto niille, jotka haluavat viettää aikaansa kävelymatkan etäisyydellä sekä Trasteverestä että Espanjalaisista portaista. Hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua yöpyä ketjuhotelleissa. Kannattaa huomata, että metroasemaa ei kovin lähellä ole, mutta bussit ja raitiovaunut kulkevat läheltä.

Hotel Sistina

(Via Sistina 136)
Tutustu hotelliin ja varaa huoneHyvällä paikalla hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva hotelli, josta voi kävellä Espanjalaisille portaille vartissa. Hotellin palvelut ovat vähäisiä ja huoneet yksinkertaisia, mutta huokea hintataso paikkaa puutteita.

Traiano Hotel

(Via Quattro
Novembre 154)
Tutustu hotelliin ja varaa huoneTämä hotelli on kohtuuhintainen vaihtoehto kävelymatkan päässä antiikin Roomasta ja viiden minuutin kävelymatkan päässä Trevin suihkulähteestä (mutta jonkin matkan päässä metroasemasta). Aamiainen ei sisälly kaikkien huoneitten hintaan. Hotelli on hyvä majapaikka niille, jotka viihtyvät Roomassa useamman kuin yhden tai kaksi yötä.

Muut Rooman hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Roomassa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Päivitetty: 2014/11

Miten onnistuimme? Arvostele tämä sivu

Arvostele napsauttamalla haluamasi tähtimäärän kohdalla.

Lukijoiden kommentteja

Artemide Hotel: "mutta siihen sisältyy normaalia parempi aamiainen". Linkin kautta kun käy katsomassa kuuluuko aamiainen hintaan, niin eipäs kuulukkaan. /Virheellistä infoa

Hyvä, että ilmoitit epäilyksestäsi. Hotellin kotisivujen mukaan hotelli kuitenkin "features Free mini-bar restocked daily and a free full American breakfast Buffet", minkä mukaan aamiainen siis sisältyy hintaan. /Pieni Matkaopas

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti