Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Genova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
NH Plaza -hotelli
Genovassa on hienoja hotelleja, perushotelleja, huoneistohotelleja ja hosteleita, ja halvimmillaan sieltä voi saada huoneen reilulla 30 eurolla.

Mikä hotelli Genovassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Genova ei ole kovin suosittu vierailupaikka, mutta se on suuri, vilkas kaupunki, jossa on paljon erilaisia majapaikkoja ja jossa myös majapaikkojen hintataso on alhaisempi kuin monessa tunnetummassa italialaisessa kaupungissa.

Genovassa on hienoja hotelleja, perushotelleja, huoneistohotelleja ja hosteleita, ja halvimmillaan sieltä voi saada huoneen reilulla 30 eurolla. Hinnat ovat ytimessä korkeimpia, ja yleensä edulliset majapaikat ovat vähemmän keskeisillä paikoilla. Liikkuminen voi metron takia parhaimmillaan olla hyvinkin jouhevaa, joten sijaintiin ja kulkuyhteyksiin kannattaa Genovan kaltaisessa vilkkaassa ja sekavassa kaupungissa kiinnittää erityistä huomiota.

Huoneen Genovasta saa yleensä lyhyelläkin varoajalla, mutta viikonloput ja loma-ajat ovat joskus vilkkaita, niin että majapaikkaa kannattaa katsella muutama viikko ennen matkan alkua.

Majoituksen löytäminen Genovasta

Hotellin tai muun majoituksen löytyminen Genovasta ei ole ongelma, sillä siellä on paljon vuodepaikkoja eikä turisteja sinne kuitenkaan tule valtavia määriä mihinkään vuodenaikaan.

Vanhakaupunki vaikuttaa tunnelmallisimmalta alueelta hotellille, mutta siellä ei juurikaan ole hotelleja ja vanhaankaupunkiin erityisen hyvin tutustumaan aikovien on mahdollista yöpyä sen vieressä, vaikkapa sataman ja vanhankaupungin välillä tai sitten lähellä Piazza de Ferrari -aukiota [kartalla], joka on kätevä paikka siinäkin mielessä, että sille on yhteys metrolla. Tämän aukion tuntuma, joka on vanhankaupungin ja keskustan uusien osien välimaastossa, on ruoka- ja ostospaikoiltaan monipuolinen, ja tänne voi siirtyä rautatieasemalta, jonne lentokenttäbussitkin saapuvat, metrolla parissa minuutissa.

Sataman lähistö

Satama (Porto Antico) [kartalla] on paikka, jota moni tulee Genovaan ihastelemaan, ja sen lähellä yöpyvä voi tutustua myös vanhaankaupunkiin turvautumatta julkisiin. Sataman edustalle tulee metro kummaltakin rautatieasemalta, joiden kautta lentokenttäbussit kulkevat, ja metrolla voi myös kulkea muutamassa minuutissa rautatieasemille toiseen kaupunkiin matkustaakseen.

Ravintolat, kahvilat, baarit, parhaat ostosmahdollisuudet ja tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat kaikki sataman ja vanhankaupungin alueella tai lähellä sitä. Jos haluaa yöpyä lähellä vanhaakaupunkia, on sataman tienoo yhdessä Piazza de Ferrarin kanssa siihen paras ja kulkuyhteyksiltään kätevin tienoo.

Hyviä hotelleja tällä alueella ovat esimerkiksi Holiday Inn Genoa City, Morali Palace ja NH Marina.

Kaupungin uusi puoli

Vanhankaupungin toisella puolella satamasta katsoen sijaitsevat Piazza de Ferrari -aukiolta alkavat keskustan uudet osat. Aukiolla on metroasema, ja täältä pääsee nopeasti metrolla satamaan ja molemmille rautatieasemille, joille myös lentokenttäbussit kulkevat. Varsinaisella aukiolla ei juurikaan hotelleja ole, mutta joitain kaupungin hienoimpia hotelleja on aivan lähellä, Via XX Settembre -kadulla [kartalla] ja sen lähellä.

Via XX Settembre -katua
Via XX Settembre -kadulla ja sen lähellä on kaupungin hienoimpia hotelleja.

Melko lähellä Piazza de Ferrari -aukiota mutta ei välttämättä kaikille aivan kävelymatkan päässä sijaitsee myös Brignolen rautatieasema, ja koko alue Ferrari-aukiolta satamaan kuuluu Genovan keskustan uuteen puoleen. Alueella on hyvä syödä, tehdä ostoksia ja viettää iltaa, ja vanhankaupungin parhaat ostos- ja huvittelupaikat ovat nekin aivan Piazza de Ferrarin naapurissa.

Hyviä hotelleja kaupungin uudella puolella ovat esimerkiksi Hotel Bristol Palace ja Ricci.

Principe-rautatieaseman vieressä oleva tienoo

Kolmas keskustan tienoo, missä on hotelleja ja mistä on hyvät kulkuyhteydet, on Principe-rautatieaseman vieressä oleva tienoo, etenkin Via Balbi -kadun [kartalla] ympäristössä. Täältä on melko lyhyt matka vanhaankaupunkiin ja satamaan, mutta kaupunkia tuntemattomalle matka ei etenkään pimeän laskeuduttua ole vaivaton.

Kulkuyhteydet ovat asemalta taksilla, metrolla tai bussilla hyvät, joskin metroasema sijaitsee hivenen asemasta poispäin. Lentokenttäbussit tulevat tänne ja junilla pääsee päiväretkille, ja alueella on hyvin kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.

Hyviä hotelleja tällä tienoolla ovat esimerkiksi Albergo della Posta ja Hotel Continental Genova.

Nervi

Nervi on kaupunginosa [kartalla], joka sijaitsee reilun 10 kilometrin päässä keskustasta tarjoaa vaihtoehtoisen alueen hotellille tai muulle majapaikalle, mutta sieltä on matkaa kaupunkiin ja nähtävää siellä tarjoavat oikeastaan vain museot.

Hyvä hotelli Nervissä on Rex Hotel Residence.

Halvimmat majapaikat: hostelit

Jos Genovaan matkustaa pienellä budjetilla tai jos siellä ei halua tuhlata rahojaan yösijaan, on vanhassakaupungissa ja muualla keskustassa hosteleita, joissa voi nukkua yhteismajoitushuoneessa alkaen noin 20 eurolla per yö.

Hosteleissa on huoneita myös yhdelle, kahdelle ja joskus useammallekin hengelle, ja ison yhteismajoitushuoneen voi myös koko porukka varata itselleen. Yksityishuoneessa voi yöpyä alkaen reilulla sadalla eurolla kaksi henkeä, mikä on korkea hinta, ja halvoista hotelleista löytyy huoneita huomattavasti edullisemmalla hinnalla mutta ei välttämättä yhtä keskeisiltä paikoilta. Hosteleita on vanhassakaupungissa useita, mutta muita majapaikkoja, joissa voisi yöpyä näin edullisesti, siellä on vain vähän.

Yksi hostel eli Ostello Bello sijaitsee aivan Principe-rautatieaseman vieressä, majapaikoiltaan muutenkin tunnetulla Via Balbilla.

Kaikkia Genovan hosteleita voi katsella Booking.comissa.

Kaikki Genovan majapaikat:

Kaikkia Genovan ja lähialueiden majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Genovassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Albergo della Posta

(Via Balbi 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Principe-rautatieasemaa sijaitseva 3 tähden hotelli, joka on edullinen mutta pidetty majapaikka. Hotelli on vain viiden minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta, jonne pääsee hyvin lentokentältä, ja sieltä on myös melko lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin ja satamaan. Huoneet ovat siistejä, aamiainen hyvä ja muutenkin hotellista on pääosin pidetty erittäin paljon. Hotelli on pieni, siinä on vain 19 huonetta, mutta ne ovat kaikki ilmastoituja.

Holiday Inn Genoa City

(Via Milano 47)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Porto Antico -sataman ja vanhankaupungin vieressä sijaitseva neljän tähden ketjuhotelli, jonne pääsee hyvin metrolla ja jossa yöpyvällä on kaikki kävelymatkan päässä. Tienoo on mielenkiintoinen, huoneet siistejä ja palvelu ystävällistä, ja hotellista löytyy 134 ilmastoitua huonetta.

Hotel Bristol Palace

(Via XX Settembre 35)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, kaupungin uudella puolella sijaitseva neljän tähden korkeatasoinen hotelli, joka kuitenkin on varsin kohtuuhintainen. Kaikki on lähellä, metrolla pääsee tarvittaessa rautatieasemille, ja kävelläkin voi hyvin pääaukiolle, vanhaankaupunkiin ja moneen muuhunkin paikkaan.

Hotel Continental Genova

(Via Arsenale de Terra 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Principe-rautatieasemaa ja lentokenttäbussin pysäkkiä sijaitseva hotelli, josta on lyhyt matka moneen paikkaan ja josta on pidetty erittäin paljon. Hotellissa on 44 ilmastoitua huonetta, siinä on vanhanajan tyyliä ja täällä yöpyvät ovat viihtyneet erittäin hyvin.

Morali Palace

(Piazza Della Raibetta 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sataman ja vanhankaupungin vieressä, erittäin hyvällä paikalla sijaitseva pieni neljän huoneen hotelli, joka on ilmastoitu ja joka kuuluu kaupungin pidetyimpiin. Tänne pääsee nopeasti lentokenttäbussipysäkiltä metrolla, metrolla on hyvä lähteä rautatieaseman kautta päiväretkille ja kaikki kaupat, ravintolat ja nähtävyydet ovat kävelymatkan etäisyydellä.

NH Marina

(Molo Ponte Calvi 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Satamassa sijaitseva neljän tähden pidetty ketjuhotelli, jossa on 140 ilmastoitua huonetta ja jossa voi todellakin nauttia Genovan kuuluisan sataman tunnelmasta. Tänne pääsee hyvin metrolla lentokenttäbussilta, kävelymatkaa vanhaankaupunkiin ja päänähtävyyksille on vähän ja kaikki tarpeellinen löytyy läheltä. Sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat tutustua kunnolla satamaan, ja myös niille, jotka haluavat aloittaa päivänsä parhaalla mahdollisella aamiaisella.

Rex Hotel Residence

(Via O de Gaspari 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nervissä, keskustan ulkopuolella sijaitseva pidetty hotelli, jossa on 27 ilmastoitua huonetta. Hotelli on kaikin puolin korkeatasoinen, ja se on kolmen tähden hotelliksi melko tasokas. Keskustaan täältä tulee matkaa, mutta Nervissä on omaa tunnelmaansa ja hyviä museoita.

Ricci

(Piazza Colombo 4–8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Brignole-rautatieaseman lähellä sijaitsevista hotelleista tämä on pidetyin, ja tänne majoittuva voi kävellä tänne Brignole-aseman lentokenttäbussilta, ja täältä on lyhyt kävelymatka pääaukiolle ja vanhaankaupunkiin. Hotellissa on vain 15 huonetta, jotka ovat kaikki ilmastoituja, palvelutaso on hyvä ja muutenkin hotellissa yöpyvät ovat viihtyneet hyvin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti