Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Torino
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli, Porta Nuova -aseman ja Piazza Castello -aukion välimaasto
Lentokenttäbussi saapuu Porta Nuova- ja Porta Susa -asemille, joten niiden, jotka eivät halua siirtyä turhan kauas lentokenttäbussista, kannattaa valita majapaikka asemien läheltä.

Minkälainen hotelli Torinossa kannattaa valita ja miltä alueelta

Jos Torinoon suuntautuvasta matkasta haluaa tehdä yksinkertaisen, kannattaa majapaikkaa valita läheltä Porta Nuova -asemaa, jolle on myös lentoasemalta helppo siirtyä. Jos yöpyy muualla kuin sen tuntumassa olevassa ytimessä, kannattaa kulkuyhteydet lentoasemalta varmistaa, sillä myös julkiset kulkevat varsin hyvin Torinossa.

Torinossa on lähinnä perinteisiä hotelleja, joiden joukossa on paljon sekä edullisia että hienoja hotelleja, mutta siellä on melko vähän yksityisiä huoneistoja tai hosteleja. Torinosta voi hyvin saada perushuoneen 40 eurolla, mutta hotellihuoneiden keskihinta liikkuu reilussa 60 eurossa ja oikein hienossa hotellissa yö maksaa noin 150 euroa.

Torino ei ole kovin vilkas turistipaikka, mutta etenkin loma-aikoina huone kannattaa varata pari kuukautta etukäteen, sillä niin voi varmistaa, että saa hinta-laatusuhteeltaan hyvän majapaikan.

Majoituksen löytäminen Torinosta

Torinossa hotellin valitseminen on yksinkertaista, sillä siellä on paljon hotelleja aivan keskustassa etenkin rautatieaseman ympäristössä. Keskustan lisäksi toinen hyvä paikka hotellille on Lingotto, jonne on lentokenttäbussilta lyhyt metromatka. Torinon keskustassa ja Lingotossa on hyvä valikoima hotelleja, joiden hinnat vaihtelevat 30–40 eurosta aina pariinsataan ja siitäkin ylöspäin kahden hengen huoneelta. Huoneiden keskihinta liikkuu talvikaudella 50–70 eurossa, ja niin halutessaan Torinosta saa aivan kelvollisen huoneen keskustasta jopa alle 50 eurolla.

Torinossa hotellien hinnat ovat usein edullisempia talvella, jolloin vierailijoita on vähän. Myös elokuussa, joka on hiljainen kuukausi kaupungissa, hinnat voivat olla normaalia edullisempia. Lentokenttäbussi saapuu Porta Nuova- ja Porta Susa -asemille, joten niiden, jotka eivät halua siirtyä turhan kauas lentokenttäbussista, kannattaa valita majapaikka asemien läheltä, missä on paljon hotelleja. Lentoasemalta kuten myös Milanosta tai muualta Italiasta voi saapua junalla Torinoon, ja tällöin yleensä voi nousta pois sekä Porta Susalla että Porta Nuovalla. Niiden lähistölle tai hyvien yhteyksien päähän niistä majoittuvalla on helpot lentokenttämatkat eikä julkisia tarvitse vierailun aikana välttämättä käyttää ollenkaan.

Porta Nuova -aseman ja Piazza Castello -aukion välimaasto – Paljon valinnanvaraa

Porta Nuova -aseman ja Piazza Castello -aukion välimaastossa [kartalla] on melkoisesti hotelleja, joista hienoimmat, halutuimmat ja kalleimmat ovat usein lähellä Piazza Castelloa. Tänne on korkeintaan 10 minuutin kävelymatka Porta Nuova -asemalta, mutta askelia voi halutessaan säästää ja nousta raitiovaunuun aseman vierestä, missä Via Sacchi -kadulta kulkee raitiovaunuja kohti Piazza Castelloa ja siitä edelleen Piazza della Repubblican läpi (raitiovaunulinja 4).

Lähellä Piazza Castelloa ja Piazza della Repubblicaa olevista majapaikoista hyviä ovat esimerkiksi Concord Hotel, Principi di Piemonte ja Hotel Victoria & Inside Spa.

Via Nizza lähikatuineen – Edullista

Edullisia hotelleja ja etenkin kaupungissa liikeasioilla olevien suosiossa olevia hotelleja on melkoisesti aivan Porta Nuova -aseman vieressä, missä Via Nizza [kartalla] lähikatuineen on hotellien luvattua aluetta. Tämä on jossain määrin öisin rauhatonta aluetta, mutta ei sinänsä vaarallista, ja etuna Via Nizzan lähistöllä yöpyvälle ovat pizzeriat, kebab-paikat ja muut ravintolat, joita on runsaasti aivan naapurissa. Piazza Castellon lähellä yöpyvillä on heilläkin koko joukko palveluita kaupoista ravintoloihin aivan naapurissa, mutta pääaukion tienoo on kaupungin kalleinta etenkin ravintoloiden osalta.

Hyvä hotelli aseman naapurissa on esimerkiksi .

Porta Susan lähistö – Hieman rauhallisempaa

Porta Susa -asema [kartalla] on sijainniltaan rauhallisempi kuin Porta Nuova, ja tänne majoittuva pääsee nopeasti metrolla tai raitiovaunulla ydinkeskustaan. Palveluita on melko vähän, kadut ovat vilkkaasti liikennöityjä mutta lähellä etenkin Via Cernaia -bulevardin [kartalla] varrella ja sivukaduilla on paljon kaikenlaista ravintoloista kauppoihin ja yöelämään.

Tällä alueella erityisen hyvä majapaikka on Best Quality Hotel Dock Milano.

Piazza Vittorio Veneto -aukion tienoot – Rauhallisinta

Toisella puolella ydinkeskustaa sijaitseva Piazza Vittorio Veneto [kartalla] on kaupungin hienoimpia aukioita, jolta on hyvät liikenneyhteydet moneen paikkaan. Tänne pääsee nopeasti raitiovaunulta Porta Nuova -asemalta. Täällä yöpyvä voi nauttia rauhallisemmasta sijainnista kuin rautatieaseman ja Piazza Castellon tienoilla. Aukion ravintolat ovat kaupungin parhaita, ja monet niistä ovat kohtuuhintaisia. Via Po -katua pitkin kävelee muutamassa minuutissa Piazza Castellolle. Lähellä sijaitsee paljon nähtävyyksiä, kuten Molo Antonelliana -torni ja museoita, ja täällä pääsee käsiksi aitoon torinolaiseen tunnelmaan paremmin kuin aivan ydinkeskustassa.

Lingotto – Kokonaan poissa keskustan humusta

Hotelleja on muuallakin keskustasta ripotellen, mutta kannattaa aina varmistaa, että niille on helppo päästä lentokenttäbussilta tai -junalta, tai sitten vain turvautuu taksiin.

Keskustan ulkopuolelle mieliville Lingotto tarjoaa parhaan paikan hotellille, ja tämä on hyvä alue omalla autolla liikkeellä oleville, perheille ja niille, jotka mielellään eivät yövy keskustan humussa. Lingotossa on paljon palveluita ja jonkin verran nähtävyyksiä, ja sinne pääsee muutamassa minuutissa keskustasta metrolla. Metroasema kuten myös hotellit ovat Fiatin entisten tehdashallien hallitsemalla alueella, jolla on paljon kaikenlaista sellaista mitä sinne lähdetään Torinon-matkalla katsomaan.

Hyviä hotelleja Lingotossa ovat esimeriksi Double Tree by Hilton Lingotto ja NH Lingotto.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Torinossa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Torinossa

Best Quality Hotel Dock Milano

(Via Cernaia 46)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Tämä erikoisesti nimetty hotelli on edullinen kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee Porta Susan lähellä ja jolle voi tulla lentokentältä jäämällä pois Porta Susan pysäkillä. Hotelli on huoneita ja yleisiä tiloja myöten sisustettu hienosti, ja sijainti on loistava mutta ei rauhaton. Hotelli on hyvä myös niille, jotka lentävät Milanon kentän kautta, sillä Malpensasta tuleva bussi pysähtyy aivan viereen.

Best Western Crystal Palace Hotel

(Via Nizza 11)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Porta Nuovan vieressä sijaitseva kohtuuhintainen neljän tähden hotelli, jossa yöpyvän ei halutessaan tarvitse ollenkaan käyttää julkisia menopelejä. Hotelli on siisti, henkilökunta ystävällistä ja avuliasta ja hotellissa yöpyneet ovat yleensä viihtyneet siellä hyvin.

Concord Hotel

(Via Lagrange 47)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Parhaalla mahdollisella paikalla sijaitseva kohtuuhintainen neljän tähden hotelli, jolta on lyhyt kävelymatka paitsi lentokenttäbussille myös Piazza Castello -pääaukiolle. Hotelli on erittäin pidetty, ja sen asiakaspalvelu on ammattitaitoista ja ystävällistä. Tämä sopii hotelliksi vaateliaillekin asiakkaille.

Double Tree by Hilton Lingotto

(Via Giacomo Matte Trucco 1)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Lingoton pääpaikoilla eli Fiatin uuteen käyttöön otettuja tehtailla ja metroaseman vieressä sijaitseva neljän tähden jälkiteollista tyyliä edustava hotelli, jossa on melkoinen valikoima erilaisia, keskihintaista huomattavasti hintavampia huoneita. Huoneet ovat kookkaita, niistä on hyvät näkymät, ilmastointi kuuluu asiaan ja tyylikäs sisustus on arkkitehti Renzo Pianon käsialaa. Hotellissa on paljon palveluita kuten kuntokeskus, baari ja ravintola.

Hotel Victoria & Inside Spa

(Via Nino Costa 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Lähellä Porta Nuovaa, aivan keskustan parhaissa kortteleissa sijaitseva hulppea neljän tähden kylpylähotelli, jossa on mitä erilaisimpia huoneita lähinnä 1–2 hengelle. Keskihintaista reilusti hintavammat huoneet on hyvin näköaloin, ilmastoinnilla ja äänierityksellä varustettuja, ja ne ovat vanhanajan tyylillä sisustettuja. Hotellin kylpylä, aamiainen, puutarha ja sijainti ovat saaneet paljon siellä yöpyneiltä kiitosta.

NH Lingotto

(Via Nizza 262)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Lingotto–keskuksen vieressä sijaitseva neljän tähden hotelli, johon asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä. Hotelli ei ole kaupungin halvimmasta päästä, mutta se on siisti, moderni ja hyvin varusteltu. Metroasema on aivan vieressä, Lingotto–keskus tarjoaa kaikenlaisia palveluita ja huvituksia, ja yöt ovat täälläpäin rauhallisia.

Principi di Piemonte

(Via Piero Gobetti 15)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Aivan pääkadun ja pääaukion naapurissa ja kävelymatkan päässä lentokenttäbussilta ja päärautatieasemalta sijaitseva viiden tähden hotelli, joka kuuluu kaupungin hienoimpiin. Vaikka purnaajia on joka hotellissa aina yöpymässä, on tämä erittäin kiitelty hotelli, jossa yöpyvät kohtaavat mahdollisimman vähän ongelmia majapaikassaan.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti