Booking.com
Hotelli Lista di Spagna -kadulla
Venetsiassa eniten tilaa ja edullisinta on marraskuun alusta jouluun, tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen laskiaiseen asti, ja usein vielä laskiaisen ja pääsiäisen välinen aika on sekin huomattavasti rauhallisempi kuin varsinainen kesän sesonkiaika.

Millainen hotelli Venetsiassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Venetsian alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja huoneiden saatavuus

Venetsiassa käy vuosittain valtava määrä turisteja, varsinkin kaupungin väkilukuun suhteutettuna. Kaikki eivät viivy kaupungissa yön yli, mutta silti hotelleille riittää kysyntää niin paljon, että niiden hinnat ovat pilvissä varsinkin sesonkiaikaan. Kiireisintä aikaa on normaalin kesäsesongin lisäksi Carnevale eli laskiaiskarnevaali helmi-maaliskuun vaihteessa sekä elo-syyskuun festivaalit. Tällöin kaupunkiin ei edes kannata matkustaa, ellet ole esimerkiksi erityisen kiinnostunut festivaaleista, sillä suurin osa hotelleista varataan jopa vuotta aikaisemmin. Myös joulun aikaan sekä pääsiäisenä hotellien hinnat ovat huipussaan.

Sesongin ulkopuolella saattaa löytää joitain tarjouksia, mutta suuria hinnanpudotuksia ei kannata odottaa silloinkaan. Eniten tilaa ja edullisinta on marraskuun alusta jouluun, tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen laskiaiseen asti, ja usein vielä laskiaisen ja pääsiäisen välinen aika on sekin huomattavasti rauhallisempi kuin varsinainen kesän sesonkiaika, joka alkaa pääsiäisestä (tai huhtikuun ensimmäisestä päivästä) ja päättyy vasta loka-marraskuun vaihteessa.

Matkailuhuipun aikana on hyvä harkita majoittumista muualle kuin Venetsian pääsaarelle, esimerkiksi mantereen puolella sijaitsevaan Mestreen. Jos on halukas yöpymään muualla kuin Venetsian pääosissa, on esimerkiksi Lidon, Muranon ja Giudeccan saarilla myös majapaikkoja, joissa voi vilkkainakin aikoina olla tilaa ja edullisemmat hinnat kuin aivan ytimessä. Saarilta pääsee Venetsian pääpaikoille vesibusseilla eli vaporettoilla.

Venetsiaan junalla saapuvilta saatetaan rautatieasemalla tulla kysymään, tarvitseeko matkailija huonetta. Jotkut kysyjistä saattavat olla huijareita, mutta eivät kaikki. Jos tarvitset huoneen, niin kyselijöiden kanssa voi neuvotella hinnasta, mutta tarjousta ei kannata hyväksyä, jos tilanteessa tuntuu olevan jotain epäilyttävää.

Minne Venetsiassa kannattaa majoittua

Venetsian vanhan keskustan alue - luksusta ja nähtävyyksiä

Suurin osa Venetsian hotelleista keskittyy San Marcon sestiereen eli Venetsian vanhan keskustan alueelle, ja ne ovat yleensä Venetsian kalleimpia hotelleja. Monet luksushotellit ovat aivan Canal Granden varrella, ja niiden maisemahuoneet ovat hyvin haluttuja. Nämä hotellit ovat usein neljän tähden hotelleja, jotka tarjoavat kaikki mukavuudet. Jos haluat majoittua hyvässä ja tunnetussa hotellissa, tee varaus mahdollisimman aikaisin.

Hotelli San Marcon alueella
Suurin osa hotelleista keskittyy San Marcon sestiereen eli Venetsian vanhan keskustan alueelle.

Jos kuitenkin haluaa majoittua aivan kaupungin sydämessä, mutta budjetti on rajallinen, Piazza San Marcon liepeillä on myös muutama hostelli. Hostelleja on Venetsiassa yhä enemmän: niitä on ympäri kaupungin, niin San Marcossa, Santa Crocessa, Cannaregiossa kuin Giudeccassakin.

Huokeampaakin majoitusta saattaa löytää keskusta-alueelta, jos vain jaksaa etsiä. Sellaisen voi löytää muun muassa pienempien kanavien varrelta tai vähän kauempaa esimerkiksi Santa Lucian rautatieaseman läheltä. Edullisempia majapaikkoja ovat esimerkiksi pensionet ja pienet majatalot, jotka sijoittuvat hotellin ja hostellin välimaastoon. Keskustan hotelleista hyviä majapaikkoja ovat esimerkiksi Danieli, Rialto, Casanova, Canal Grande, Locanda Herion ja B4 Bellini.

Mestre - ajanvietettä ja sopivat hinnat

Yhden parhaimmista huokeista vaihtoehdoista tarjoaa pitkän sillan toisella puolella sijaitseva Mestre, jossa on edullisia hotelleja ja hostelleja. Mestre tarjoaa myös muuta ajanvietettä ja jonkin verran ravintoloita ja baareja, ja sinne on kohtalaiset kulkuyhteydet Venetsiasta junalla tai bussilla. Hyviä Mestressä sijaitsevia majapaikkoja ovat esimerkiksi Elite ja Plaza.

Lidon saari - huokeasti etäällä

Venetsian laguunissa sijaitseva Lidon saari on myös edullinen yöpymispaikka, ja siellä sijaitsevat Venetsian ainoat hiekkarannat. Tietysti hintaan pitää lisätä matkakulut, ja matka Piazza San Marcolta Lidolle kestää vaporettolla noin 15-20 minuuttia. Hyvä majapaikka Lidossa on esimerkiksi Ca’ del Borgo.

Fondamenta del Rio Marin o dei Garzoti
Huokean hotellin voi keskustastakin löytää muun muassa pienempien kanavien varrelta.

Hostellit

Hostellit ovat entistä yleisempiä Venetsiassa, ja niitä on suurista pieniin ja pitkään toimineista uusiin yrittäjiin, joiden tarjonta voi olla sekavaa. Hostelleissa on yhteismajoitushuoneita, joissa pedit maksavat yhdeltä yöltä noin 20 eurosta ylöspäin henkeä kohti. Yleensä niissä on myös huoneita etenkin kahdelle hengelle mutta joskus myös yhdelle hengelle tai perheillekin, ja nämä yleensä maksavat yhdeltä yöltä 20-30 euroa henkeä kohti.

Uusimpia ja hienoimpia hostelleja on Generator-ketjun Ostello Venezia, joka sijaitsee Giudeccan saarella, jossa on satoja vuoteita, baari ja hyvät palvelut mutta joka kesäkautena on viikkoja etukäteen täysin buukattu. Kesäisin aivan sen vieressä sijaitsee myös Ostello Jan Palach, mutta se on avoinna vain heinäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Kuten Generatoriinkin, tänne pääsee Piazzale Romalta ja rautatieasemalta vaporetolla numero 4.1. Samalla yhteisöllä on toinenkin hostelli Cannaregiossa, vanhassa luostarissa, jossa on hyvää tunnelmaa ja joka on hyvin keskeisellä paikalla. Ostello Santa Fosca on kävelymatkan etäisyydellä rautatieasemalta, eikä sieltä ole pitkä matka kävellen Pyhän Markuksen aukiollekaan. Hostels.com -sivustolta voi katsoa sekä hostelleja että muita edullisia vaihtoehtoja, joita on paitsi Venetsiassa myös Mestressä.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Venetsiassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja Venetsiassa

Danieli

(Riva Degli Schiavoni, 4196)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotel Danieli sijaitsee aivan Canal Granden rannalla lähellä Piazza San Marcoa, ja parhaimmista huoneista on upeat näköalat. Hotelli kuuluu ehdottomasti Venetsian luksushotellien joukkoon, vaikka onkin tässä seurassa yksi edullisimmista. Hotellissa on vanhempi ja uudempi puoli, ja vanhalla puolella on upeita lasimaalauksia ja koristeellisia parvekkeita.

Rialto

(San Marco 5149
Ponte Di Rialto)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan kuuluisan Rialton sillan kupeessa sijaitseva Hotel Rialto on sijaintiinsa nähden edullinen. Hotelli sijaitsee yhdessä kaupungin vilkkaimmassa osassa, mutta toisaalta myös kulkuyhteydet ovat hyvät sillä kaikki vesibussit pysähtyvät Rialtolla. Aamiainen on hyvä, mutta kylpyhuoneissa on parantamisen varaa.

Casanova

(Sestiere San Marco 1284)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotel Casanova sijaitsee aivan Piazza San Marcon laidalla eli kävelymatkan päässä tunnetuimmista nähtävyyksistä. Huoneet ovat pieniä mutta mukavia. Huoneiden äänieristys ei ole kaikkein paras, mutta edullisen hotellin valtti onkin sen sijainti. Lähellä on myös monia ravintoloita.

Canal Grande

(Santa Croce 932,
Campo San Simeone Profeta)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotel Canal Grande sijaitsee lähellä rautatieasemaa ja tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen. Aivan kanavan varrella sijaitsevan hotellin monista pienistä, mutta laadukkaista huoneista on hienot näkymät. Lisäksi kulkuyhteydet vesibussilla ovat hyvät ja helpot.

Locanda Herion

(Rio Terà San Leonardo,
1704/A, Cannaregio)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Cannaregion sestieressä lähellä rautatieasemaa ja Piazzale Romaa sijaitseva Locanda Herion on edullinen ja rauhallinen majapaikka. Sokkeloisten pikkukujien lomasta hotellia saattaa olla hankala löytää, mutta ystävällinen henkilökunta ja hyvät ja siistit huoneet ovat vaivan arvoisia.

B4 Bellini

(Lista di Spagna)
Tutustu hotelliin ja varaa huone B4 Bellinin sijainti on loistava, sillä lähellä on rautatieasema, Canal Grande sekä pääkanavan ylittävä silta. Keskihintainen hotelli on koko perheelle sopiva, ja siistit huoneet ja runsas aamiainen tekevät siitä mukavan yöpaikan. Hotelli ei tosin välttämättä ansaitse kaikkia neljää tähteään.

Ca' del Borgo

(Piazza delle Erbe, 8,
Malamocco)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ca' del Borgo on pieni ja viehättävä hotelli Lidon saarella kaukana keskustan hälystä. Syrjäisen sijainnin vuoksi matkoihin menee aikaa, mutta jos arvostaa rauhallista sijaintia ja budjetti on rajallinen, niin Ca' del Borgo on hyvä valinta. Hotellin sisustus on klassinen ja aamiainen tarjoillaan pihalle katetulle terassille.

Plaza

(Viale Stazione 36, Mestre)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Plaza sijaitsee hyvällä paikalla Mestressä aivan kaupungin päärautatieaseman vieressä, ja Venetsian puolelle pääsee helposti ja nopeasti junalla. Neljän tähden hotelli on laadukas ja edullinen, ja hotellissa on myös oma ravintola. Myös Mestren palvelut ovat lähellä.

Elite

(Forte Marghera 119, Mestre)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotel Elite sijaitsee Mestressä kaupungin laidalla ja tarjoaa edullisen majapaikan. Hotellista on hyvät bussiyhteydet Venetsiaan sekä lentokentälle, mutta Mestren keskusta on kävellen suhteellisen kaukana. Tilavat huoneet soveltuvat hyvin perheille.

Muut Venetsian hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Venetsiassa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti: Anniina Simula, Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg
Uudistettu: 2015/02

Miten onnistuimme? Arvostele tämä sivu

Arvostele napsauttamalla haluamasi tähtimäärän kohdalla.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti