Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli lähellä rantaa
Rantalomaa ajatellen erityisen kätevä alue on majakan ja kohti vanhaakaupunkia kulkevan Viale Tripolin välimaastossa, jolla sijaitsee mm. hieno Grand Hotel.

Minkälainen hotelli Riminissä kannattaa valita ja miltä alueelta

Riminissä on kaikkein suosituinta yöpyä lähellä lähes 15 kilometriä pitkää hiekkarantaa, joka alkaa rautatieaseman takana olevalta majakalta ja jatkuu aina Riccioneen asti. Rannan parhaat osat ovat lähellä Riminin ydintä, ja jos haluaa vierailla usein vanhassakaupungissa tai käydä päiväretkellä junalla tai bussilla, ei kannata majoittua turhan kauas rautatieasemasta.

Rautatieaseman tienoo kaupungin puolella on toinen varteenotettava alue hotellille, sillä siitä noin vartin kävelymatkan päässä sijaitsevassa vanhassakaupungissa on hyvin vähän majapaikkoja. Rautatieasemalta onkin yhtä pitkä matka rannalle ja vanhaankaupunkiin, ja siltä kulkee busseja eri puolille Riminiä, pitkin rantaviivaa lentoasemalle ja Riccioneen ja myös San Marinoon, jonne voi tehdä päiväretken.

Miltä seudulta majapaikka kannattaa varata

Riminin suosituimmat hotellit ovat rannalla, sen edustalla tai hyvin lähellä tätä 15 kilometriä pitkää rantaa, ja jos kaupunkiin matkustaa toukokuun alun ja lokakuun puolivälin välisenä aikana, on tämä paras alue yöpyä. Muina vuodenaikoina kannattaa yöpyä keskeisellä paikalla lähellä rautatieasemaa, mutta Riminiä parempia vierailupaikkoja talvikaudella Italiasta löytyy roppakaupalla.

Marina eli ranta-alue on laaja alue, ja mikäli lähtee Riminiin nimenomaan rantalomalle, hotelli kannattaa varata mahdollisimman läheltä rantaa. Hotellille erityisen kätevä alue on majakan ja kohti vanhaakaupunkia kulkevan Viale Tripolin välimaastossa [kartalla], sillä tällöin on kävelymatka myös vanhaankaupunkiin [kartalla].

Erityisen hieno hotelli tällä alueella on Grand Hotel, joka on erinomaisella paikalla niin rantaa, sen lähistön ravintoloita ja palveluita, rautatieasemaa ja vanhaakaupunkia silmällä pitäen. Sen vieressä on kuitenkin edullisempia hotelleja, joissa on aivan yhtä hyvä yöpyä kuin kaupungin hienoimmassa hotellissa.

Vanhassakaupungissa ei ole paljon majapaikkoja, mutta se on hieno vanha korttelisto, joka pääsee ominaisuuksiinsa iltaisin. Jos ei halua majoittua rannan lähelle, kannattaa majoittua lähelle rautatieasemaa, jonka lähistöllä on pari majapaikkaa, kuten hyvin lähellä vanhojen osien pääpaikkoja oleva Hotel Card International.

Jos ei halua vierailla paljon vanhassakaupungissa tai jos on halukas käyttämään linja-autoja tai polkupyörää liikkuakseen kaupungissa, voi hotellin varata myös lähempää Riccionea tai muualta rantaviivan läheisyydestä, jolloin matkaa vanhaankaupunkiin tulee kilometritolkulla. Ranta-alue on laaja alue, lähes 15 kilometriä pitkä, ja se mihin sen osaan majoittuu, pitkälti määrää loman luonteen. Riminiin matkustavan on hyvä miettiä missä tarkalleen haluaa siellä yöpyä ja haluaako rannan lisäksi nähdä muutakin ja lähteä kenties junalla päiväretkelle.

Ranta-alue
Ranta-alue on laaja alue, lähes 15 kilometriä pitkä, ja se mihin sen osaan majoittuu, pitkälti määrää loman luonteen.

Rimini on kesällä kuuma kaupunki, jossa on hyvä olla hotellissa ilmastointi, etenkin keskikesällä. Majapaikat, jotka sijaitsevat lähellä yökerhoja ja Lungomare-rantakatua, ovat useimpina iltoina äänekkäitä öisin, ja sama pätee kyllä kesällä koko Riminiin, sillä kaikenlaiset juhlat kuuluvat olennaisesti sen kesäajan elämänmenoon.

Riccione

Lähellä lentoasemaa sijaitseva Riccione on kliseenomainen lomakohde, jonka pääpaikat ovat Piazzale Roman [kartalla] tuntumassa. Sen lähellä ovat parhaat ostoskadut, pieni Riccionen vanha korttelisto, jossa on joskus tapahtumia, ravintolat ja monet majapaikat. Riccionella on oma rautatieasema, joka on lähellä vanhoja kortteleita, ja junalla voi siirtyä Riminin ja sen välin huomattavasti nopeammin kuin bussilla.

Jos on kiinnostunut yöpymään Riccionessa, voi majapaikkoja siellä katsella Booking.comissa.

Edullisimmat majapaikat

Riminissä on aina ollut ainakin yksi hostel, ja siellä on joidenkin huokeahintaisten hotellihuoneiden lisäksi mahdollista yöpyä hostelin yksityis- tai yhteismajoitushuoneessa alkaen noin 20 eurolla.

Pitkään toiminnassa ollut ja tasokas Sunflower Youth City Hostel on varteenotettava majapaikka kenelle tahansa, joka mielii säästää asumiskuluissa mutta on mielellään keskeisellä, kätevällä paikalla.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Riminissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Riminissä

Erbavoglio Hotel

(Viale Tripoli 211)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rantaa mutta myös kohtalaisen lähellä vanhaakaupunkia sijaitseva 60 huoneen hotelli, jossa on hyvät palvelut kylpylähoitoja myöten. Hotellissa on kaikenlaista kätevää, kuten lastenhoitopalvelu, ja se on tasoonsa nähden melko kohtuuhintainen majapaikka.

Grand Hotel di Rimini

(Parco Federico Fellini)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Fellini-puiston ja rannan vieressä, Riminin ehdottomasti parhaalla paikalla sijaitsee kaupungin hienoin hotelli, jota on käytetty Fellinin elokuvan kuvauksissa. Tässä hotellissa yöpyvä voi nukkua yönsä rauhassa ja pääsee vaivattomasti nauttimaan kaikista Riminin rantaloman parhaista puolista.

Hotel Accademia

(Viale Sabotino 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sataman vieressä, hyvällä paikalla meluisia ja kiireisiä matkustusaikoja ajatellen, sijaitsee tämä tasokas mutta kohtuuhintainen hotelli, jossa on 30 huonetta ja jonka edessä on merenranta. Sijainti on vähän erilainen kuin monilla muilla kaupungin hotelleilla, ja tämä on erittäin pidetty hotelli, jonka palvelutasoa ja ystävällisyyttä pidetään parhaina mahdollisina.

Hotel Card International

(Via Dante Alighieri 50)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty, ystävällinen majapaikka, joka sijaitsee kätevällä paikalla lähellä rautatieasemaa mutta josta on melko lyhyt matka rannalle myös. Tässä 53 huoneen hotellissa on kuntosali, lastenhoitopalvelu, itsepalvelupesula ja muita hyödyllisiä palveluita, ja harva on katunut päästöstään yöpyä täällä.

Hotel Milton

(Via A. Cappellini 1/A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Fellini-puistoa ja majakkaa sijaitseva hotelli, jolta on lyhyt matka rannan parhaille paikoille ja Vespucci-kadulle, ja rautatieasemalle on noin vartin kävelymatka, vanhaankaupunkiin puolen tunnin. Hotellissa on 75 huonetta, siellä on sisä- ja ulkouima-altaat, tenniskenttiä ja sillä on myös oma yksityisranta.

Hotel Trieste

(Viale Trieste 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä 39 huoneen hotelli sijaitsee hyvällä paikalla rannalle jatkuvasti mieliville, joskaan sillä ei ole omaa rantaa eikä vastaanottokaan ole läheskään aina avoinna. Jonkin verran karsituista palveluista huolimatta hotelli on pidetty, ja se sijaitsee kätevällä alueella niin että kauppoja on lähellä ja rautatieasema ja vanhakaupunki ovat kävelymatkan etäisyydellä.

Hotel Villa Lalla

(Viale Vittorio Veneto 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 33 huoneen hotelli, joka sijaitsee ranta-alueella mutta sen verran etäällä, että tämä on pääosin rauhallinen tienoo keskikesälläkin. Huoneet ovat moderneja, siistejä ja hyvin varusteltuja, rannalle kävelee 5 minuutissa, rautatieasema on lähellä, eikä vanhaankaupunkiinkaan ole kuin vartin matka.

National Hotel

(Viale Amerigo Vespucci 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rannan välittömässä läheisyydessä sijaitseva 100 huoneen hotelli, joka on pidetty ja keskihintainen ja jolla on yksityisranta. Palvelut ovat hyviä, ulkona on uima-allas, ja täällä on kuntosali ja kylpylähoitoja.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
2023/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti