Hotelli
Etenkin lyhyellä lomalla kannattaa valita hotelli läheltä Santa Maria Novella -päärautatieasemaa. Aseman viereen kulkee bussi suoraan lentokentältä.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Firenzessä

Tällä sivulla kerrotaan niistä Firenzen alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Firenzestä

Firenzessä käy paljon turisteja, mutta siellä on myös valtava määrä hotelleja ja muita majapaikkoja. Kilpailu asiakkaista on kiivaimpien matkustusaikojen ulkopuolella kovaa, ja kahden hengen huoneen saa aivan ydinkeskustastakin loka-huhtikuussa 50 eurolla per yö. Firenze on myös pienten, yksityisten hotellien kaupunki, ja suurten monikansallisten ketjuhotellien sijaan täällä on kenties mukavampi yöpyä vain muutaman huoneen kokoisessa guesthousessa tai hotellissa tunnelmallisen kujan varrella.

Firenzessä monet hotellihuoneet ovat edullisempia, jos suihku ja kylpyhuone ovat käytävällä ja jos huoneen maksaa käteisellä. Monet hotellit antavat myös alennusta, mikäli viihtyy hotellissa 4 vuorokautta tai pidempään.

Päärautatieaseman tienoot - palveluita ja kävelymatka nähtävyyksille

Majoituksen löytäminen Firenzestä on yksinkertaista, sillä etenkään lyhyellä lomalla ei Santa Maria Novella -päärautatieasemasta kannata hirveän kauas majoittua. Kaikki lentokenttien bussit ja junat saapuvat tälle asemalle, ja asemaa ympäröivällä alueella on paitsi kaikki palvelut ja nopea kävely-yhteys kaikille olennaisille nähtävyyksille myös hyvä valikoima mitä erilaisimpia hotelleja.

Vaikka alue on päärautatieaseman takia vilkas, on tällä alueella myös paljon rauhallisia sivukatuja, kapeita kujia ja tunnelmallisia ja hiljaisiakin hotelleja. Hyvää tienoota hotellille täällä päin on myös Arnojoen tuntumassa, sillä täältä pääsee nopeasti paitsi rautatieasemalle myös Arnojoen toiselle puolelle Oltrarnoon, missä on hyviä paikallisten suosimia ravintoloita ja opiskelijoiden elävöittämä yöelämä.

Lähellä rautatieasemaa ja jokea sijaitsevista majapaikoista erityisen hyviä ovat esimerkiksi Alessandra, Ariele ja Davanzati.

Piazza de Pitti, Oltrarno
Oltrarnon alue on erityisen hyvä yöpymispaikka niille, jotka haluavat tutustua paikallisten elämänmenoon ja syödä paikallisten suosimissa ravintoloissa.

Oltrarno - rauhallista, paikallista elämänmenoa

Päärautatieasemaan nähden toisella puolella jokea sijaitseva Oltrarno on sekin hyvää seutua hotellille etenkin kiireisinä matkustusaikoina, kuten heinä-elokuussa ja pääsiäisen aikaan. Joen tällä puolella on nimittäin aina rauhallisempaa, ja tänne eksyy vain murto-osa turisteista, jotka lähinnä pyörivät keskiaikaisen keskustan suosituimpien nähtävyyksien lähimaastossa. Oltrarno on erityisen hyvä yöpymispaikka niille, jotka haluavat tutustua paikallisten elämänmenoon, syödä paikallisten suosimissa ravintoloissa ja käydä opiskelijoiden suosimissa baareissa.

Hyvä majapaikka joen toisella puolella Oltrarnossa on esimerkiksi Pitti Palace al Ponte Vecchio.

Keskiaikainen keskusta, Santa Croce - tunnelmallinen kävelijäystävällinen alue

Muualla Firenzessä keskiaikaisen keskustan kapeilla kujilla on etenkin talvikuukausina hienoa tunnelmaa. Esimerkiksi Santa Croce -alue, joka on samannimisen kirkon ja Sant’Ambrogion kauppahallin ympäristössä, on hyvää seutua majapaikalle, sillä täällä on paljon kävelykatuja ja enemmän paikallisten suosimia ravintoloita ja baareja kuin muualla keskiaikaisen ydinkeskustan alueella.

Majapaikkaa täällä tosin kannattaa harkita vain, jos aikoo käyttää taksia lentokentältä tai rautatieasemalta hotellille kulkemiseen. Tänne on nimittäin hankala kävellä kiireisten keskustakorttelien halki, eikä kaupunkia tuntematon mielellään ala soheltaa julkisten menopelien kanssa ydinkeskustan alueella. Mikäli mielii kulkea lentokentältä taksilla hotellille, kannattaa huomata, että summa on sama riippumatta siitä, mihin keskiaikaisen ydinkeskustan alueelle tuleekaan.

Varteenotettavia majapaikkoja keskiaikaisen keskustan alueella ovat Axial ja Palazzo Alfani al David.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Firenzessä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja Firenzessä

Alessandra

(Borgo Santa Apostoli 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä päärautatieasemaa mutta myös lähellä Uffizin taidegalleriaa ja Ponte Vecchio -siltaa sijaitseva hotelli, josta on lyhyt kävelymatka Oltrarnon paikallisten suosimiin kauppoihin ja ravintoloihin. Henkilökunnan palvelualttius ja ystävällisyys on saanut paljon kiitosta, ja hotellin sijainti tunnelmallisen kujan varrella on unohtumaton.

Ariele

(Via Magenta 29)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rautatieasemaa mutta jonkin matkan päässä keskiaikaisesta keskustasta sijaitseva hotelli, joka on hyvä valinta niille, jotka eivät halua yöpyä turistiväylien varrella. Hiljainen, konstailematon majapaikka, jonka aamiaispöytä on saanut kiitosta ja jonka hintataso sopii kaikille kukkaroille.

Axial

(Via dei Calzaiuoli 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskiaikaisen ydinkeskustan parhailla paikoilla sijaitseva huokeahintainen hotelli, joka ainakaan kevyiden tavaroiden kanssa kulkeville ei välttämättä ole liian pitkän kävelymatkan päässä päärautatieasemalta. Aamiainen ja internet kuuluvat täälläkin huoneiden hintaan.

Davanzati

(Via Porta Rossa 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vain parin sadan metrin päässä päärautatieasemasta, historiallisen ydinkeskustan nähtävyyksien keskellä sijaitseva hotelli, jota asiakkaat järjestään pitävät yhtenä hienoimmista hotellikokemuksistaan. Erinomainen palvelu, päivittäinen happy hour ja huoneiden siisteys ovat myös saaneet paljon kiitosta.

Il Salviatino

(Via del Salviatino 27)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva hotelli sopii niille, jotka eivät halua yöpyä keskustassa ja jotka eivät halua viettää lomaansa aivan tavallisessa hotellissa. Uima- ja poreallas kuuluvat varustukseen, samoin kuin kuntosali ja kylpylä.

Palazzo Alfani al David

(Via Ricasoli 49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä Duomo-tuomiokirkkoa, mutta kodikas ja hiljainen majapaikka, jolle on vartin kävelymatka päärautatieasemalta. Hyvä majapaikka niille, jotka haluavat yöpyä kunnon huoneistoissa, joissa on hyvät oleskelutilat ja mahdollisuus tehdä omat ruoat.

Pitti Palace al
Ponte Vecchio

(Borgo San Jacopo 3r)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Oltrarnon puolella sijaitseva hotelli, jolta on muutama metri Ponte Vecchio -sillalle ja alle 10 minuutin matka Uffizin taidemuseolle. Yläkerran aamiaishuone on tehnyt näkymillään vaikutuksen moneen, ja muutenkin hotellin huoneet ja oleskelutilat ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Kadun puoleiset huoneet saattavat olla joillekuille etenkin kesäisin liian meluisia.

Muut Firenzen hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Firenzessä ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti: Peter Forsberg
Päivitetty: 2014/12

Lukijoiden kommentteja

Hotel Maxim, erinomainen hotelli keskellä Firenzeä. Kannattaa tutustua, suositelen. www.hotelmaximfirenze.it /Kimmo

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti