Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kauppa Corso d'Augusto -kävelykadulla
Riminin pääostosalue on centro storico eli eräänlainen vanhakaupunki. Sen paras ostoskatu on Corso d’Augusto -kävelykatu, jonka varrella on kaikenlaista, etenkin muotia.

Ostoksilla Riminissä

Tällä sivulla luodaan katsaus Riminin parhaisiin ostospaikkoihin, katsotaan mitä sieltä olisi hyvä ostaa ja miten kaupat ovat avoinna. Lisäksi kerrotaan mistä saa hyvin elintarvikkeita ja minkälaisissa liikkeissä on minkälaisia hintoja odotettavissa.

Parhaat ostosseudut

Ostosten tekeminen Riminissä on helppoa, ja ostoksia voi tehdä niin vanhassakaupungissa kuin rannan lähistölläkin. Kaupungissa on paljon erilaisia shoppailupaikkoja, ja siellä on myös viikonloppuisin markkinoita ja kauppahalli.

Riminin pääostosalue on centro storico eli eräänlainen vanhakaupunki, jossa on paljon putiikkeja, jonkin verran suurempia liikkeitä ja sekä kauppahalli että viikonlopun markkinoita vanhankaupungin pääaukiolla. Paras ostoskatu on Corso d’Augusto -kävelykatu [kartalla], jonka varrella on kaikenlaista, etenkin muotia, ja myös sen sivukaduilla on jonkin verran liikkeitä. Corso d’Augusto kulkee läpi kahden suuren aukion, ja etenkin Piazza Cavour -aukiolla ja sen tuntumassa on katumarkkinoita viikonloppuisin. Myös kauppahallin ulkopuolella on torikojuja, lauantaisin enemmän kuin muulloin, ja niistä saa hyvin etenkin edullisia vaatteita, meikkejä ja kulutustavaroita.

Etenkin turisteille suunnatuista kaupoista saa kaikenlaista halvoista lomavaatteista aurinkolaseihin, rantasandaaleihin ja erilaiseen, lomakäyttöön tarkoitettuun tilpehööriin. Niitä on tarjolla jonkin verran Via Amerigo Vespucci -kadulla, eniten keskitetysti Piazza Marvelli- ja Piazzale Kennedy -aukioiden [kartalla] tuntumassa. Myös Viale Tripolilla, joka kulkee rannalta kohti vanhaakaupunkia, on kauppoja, kuten myös kioskeja ja pieniä elintarvikeliikkeitä. Toisin kuin vanhankaupungin liikkeet, rannan lähellä olevat kaupat eivät yleensä pidä siestaa.

Jonkin verran ostosmahdollisuuksia on rannan loppupäässä olevan majakan alapuolella, Largo Boscovich -aukiolla [kartalla] missä on pitkä aallonmurtaja ja joka on suosittu paikka paikallisten keskuudessa kauniina päivinä viettää aikaa. Täällä on jonkin verran turisteille suunnattuja kauppoja, mutta myös mielenkiintoinen tori, jonka yhteydessä alkuillasta kalastajat myyvät veneistään vastapyydettyä kalaa.

Mitä ostaa Riministä?

Riministä kannattaa hankkia kaikenlaista mitä Italiasta yleensäkin ostetaan, ja vaatteet, elintarvikkeet, alkoholit, kengät ja muut nahkatuotteet, asusteet, korut ja monet muut tuotteet ovat siellä hyvin saatavilla. Vaatteita on joka lähtöön, niin että viimeisin muoti on siellä hyvin kaupan mutta myös ajaton, klassinen tyyli on kaikkialla tarjolla. Vaatteita on myös huippukalliista käsitöistä halpoihin kiinalaisiin, ja sama pätee monen muunkin tuotteet kohdalla. Lomavaatteet voi hankkia edullisesti rannan lähistöltä, ja myös muuta rantavarustetta siellä on hyvin tarjolla.

Elintarvikkeet ovat aina hyviä ostoksia, ja niitä voi tuoda kotiin mielensä mukaan. Etenkin oliiviöljyt, säilötyt hedelmät, pastat, pastakastikkeet, mausteet, juustot, leivät ja erikoiskahvit ovat hyviä ostoksia, mutta Riministä löytyy paljon muitakin kotiin tuotaviksi kelpaavia ruokia. Alkoholijuomat ovat kotimaata paljon edullisempia, valtaosa niistä on hyviä ostoksia ja hintahaitari niidenkin osalta on melkoinen. Apteekki- ja tupakkatuotteet eivät ole paljonkaan kotimaata edullisempia.

Elintarvikeostoksilla

Riminissä on hyvä määrä niin pieniä kuin suuriakin elintarvikeliikkeitä, ja siellä on myös ma–la klo 7–19.45 avoinna oleva Mercato Coperto -kauppahalli [kartalla].

Elintarvikeliikkeitä on niin keskustassa kuin muuallakin, ja normaalien valintamyymälöiden ja pienten elintarvikeliikkeiden lisäksi siellä on muualtakin Italiasta tuttuja eksoottisenpuoleisia liikkeitä, jota myyvät kaikenlaista viinistä ja oluesta mausteisiin ja ruokiin paremmin aukioloajoin kuin monet muut kaupat. Näitä on erityisen hyvä valikoima Corso Giovanni XXIII -kadun varrella centro storicon naapurikortteleissa.

Varsinaisia valintamyymälöitä on Riminissä siellä täällä mutta ei keskustassa liiaksi, ja pitkien etäisyyksien takia niissä käymistä ei kannata lykätä turhan myöhäiseksi.

Mercato Coperto
Elintarvikkeita on runsain mitoin tarjolla Mercato Coperto -kauppahallissa.

Rannan lähellä on Conad-valintamyymälät osoitteissa Viale Vespucci 133 (avoinna ma–su klo 8–20.30) ja Viale Tripoli 133 (avoinna ma–su klo 7.30–20). Monipuolinen Billa löytyy osoitteesta Viale Vespucci 131. Lähempänä rautatieasemaa on päivittäin klo 8–24 avoinna oleva pieni valintamyymälä, joka sijaitsee Viale Principe Amedeo- ja Via Perseo -katujen kulmauksessa.

Torit, kirpputorit ja outlet-myymälät

Etenkin lauantaisin ja juhlapyhinä Riminin vanhaankaupunkiin ilmaantuu torikojuja, jotka myyvät kaikenlaista vaatteista meikkeihin, ja niistä voi löytyä myös antiikki- ja keräilytavaraa viikonloppuisin. Italialaiseen tyyliin toreja on kahdesti viikossa, ja lauantai on aina tärkeä toripäivä, jolloin ostellaan elintarvikkeita, halpoja vaatteita ja kulutustavaroita. Parhaat paikat toreille ovat keskiviikkoisin ja lauantaisin Piazza Cavour ja Piazza Malatesta heti sen takana, ja Italia Mia -sivusto listaa kaikki kaupungin torit.

Lauantaisin torikojujen mukana on kirpputori- ja antiikkikojuja. Niitä on erityisen hyvin Piazza Cavour -aukion vieressä olevalla Pescheria-torilla, jolla ennen myytin kalaa mutta jolla on antiikki- ja keräilytavarakojuja lauantaisin.

Riminin ympäristössä on outlet- ja tehtaanmyymälöitä, joista saa muotia edullisesti. Niitä on kaupungin ulkopuolella, lähellä San Marinoa ja muualla alueella. Hyvän yhteenvedon outlet- ja tehtaanmyymälöistä, niiden aukioloajoista ja muusta vastaavasta antaa Rimini Riccione -sivusto.

Valuutta ja maksukortit

Italiassa on käytössä euro, ja maksukortit käyvät siellä kaupoissa ja valintamyymälöissä hyvin. Maksukortteja ei oteta yleensä vastaan kauppahallissa tai keskustan torikojuilla, ulkomaalaistaustaisten pitämissä elintarvikeliikkeissä tai pienissä rannan lähistön liikkeissä, joista valintamyymälät ja etenkin suuremmat ottavat vastaan maksukortteja. Pankkiautomaatteja on hyvä määrä rautatieaseman läheisyydessä, vanhassakaupungissa ja rannan läheisyydessä, etenkin Viale Amerigo Vespucci -kadulla.

Hintataso ja aukioloajat

Riminin kauppojen hintataso vaihtelee, mutta siellä on yleensä edullisempaa kuin Suomessa. Laatu on Riminissä kuten muuallakin Italiassa kallista, ja korkeatasoiset, käsityönä valmistetut tuotteet ovat tietenkin kalliita mutta myös kestäviä. Riminissä on kaupan myös halpaa krääsää, joten siellä periaatteessa kukin voi ostiskella sen hintaista tavaraa kuin parhaaksi katsoo.

Riminin kaupat noudattavat etenkin vanhassakaupungissa siestaa, noin klo 1316 välisenä aikana tunnin parin ajan. Taukoa ei pidetä lauantaisin, jolloin monet liikkeet sulkevat ovensa varhain iltapäivällä, ja valtaosa liikkeistä on kiinni sunnuntaisin. Rannan lähellä olevat kaupat ovat hyvin avoinna, myös sunnuntaisin, ja rannan lähistöllä voi kesäkaudella ostella kaikenlaista aamusta iltaan. Rannan kaupat alkavat sulkea oviaan talvea varten lokakuussa, ja etenkin marraskuun alusta maaliskuun loppuun siellä on vähän liikkeitä avoinna tai ylipäätään mitään elämää havaittavissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti