Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Milano
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Galleria Vittorio Emanuele II sisätilat
Galleria Vittorio Emanuele II on vanhin ja tyylikkäin Piazza del Duomo -aukiota reunustavista ostospaikoista, ja se on myös erinomainen joskin kallis paikka istahtaa kahville tai välipalalle.

Ostoksilla Milanossa

Muodikkaaseen Milanoon lähdetään kaikkialta maailmasta ostoksille, ja siellä on kauppoja samoilla seuduilla, joilla myös katsellaan nähtävyyksiä ja syödään. Ostoskeskusten, tavaratalojen ja tunnettujen lippulaivaliikkeiden lisäksi kaupungissa on toreja, markkinoita ja kaikenlaisia muitakin ostospaikkoja.

Milanosta on tapana tuoda mukanaan kaikenlaista muodikkaista tai ajattomista vaatteista, asusteista ja kengistä huonekaluihin, designiin, elintarvikkeisiin ja juomiin. Milanossa on hyvä tehdä ostoksia entistä vapaammin aukioloajoin, mutta siellä on hyvin vilkkaita ajankohtia lähteä ostoksille, jolloin on parempi tehdä jotakin muuta.

Parhaat ostosseudut

Milanossa on hyviä ostosseutuja ympäri ydinkeskustan, ja shoppailu tapahtuu täällä lähinnä perinteisissä putiikeissa ja ostoskeskuksissa, joista monet ovat peräisin 1800-luvulta. Uusia ostoskeskuksia ei Milanon keskustassa juuri ole, ja siellä on mukava kävellä, tehdä ikkunaostoksia ja vertailla hintoja.

Ostosten katselu on hyvä aloittaa Piazza del Duomolta, jonka tuntumassa on erittäin hyvät ostospaikat. Aivan lähistöllä sijaitseva Quadrilatero d'Oro (Quadrilatero della Moda) on maailman muodin mekka, ja sen lähistöllä on muitakin hyviä ostosmahdollisuuksia. Näiden kahden alueen lisäksi Via Torino ja jotkin muut kadut sen lähistöllä, joille pääsee kävellen Piazza Duomolta, ovat kaupungin parhaita katuja nuorekkaille vaateostoksille ja ylipäätään kaikelle uudelle ja ihmeelliselle. Muullakin kaupungissa on paljon erilaisia liikkeitä ja Milano on himoshoppailijan unelmien kaupunki.

Piazza del Duomo lähiympäristöineen

Piazza del Duomo [kartalla] on Milanon keskusaukio, ja sinne lähdetään katsomaan nähtävyyksiä, syömään, iltaa istumaan ja ostoksille. Aukion laidalla sijaitseva Galleria Vittorio Emanuele II on vanhin ja tyylikkäin aukiota reunustavista ostospaikoista, ja se on myös erinomainen joskin kallis paikka istahtaa kahville tai välipalalle. Sen vieressä sijaitsee uudempia ostospaikkoja, joista tavaratalo la Rinascente on ehdottoman tyylikäs ja monipuolinen vierailupaikka. Piazza del Duomon laitamilla on paljon muitakin ostospaikkoja, niin ostoskeskusten yhteydessä kuin yksistäänkin, ja yksi vilkkaimpia on ostoskeskuksen edestä, Duomon matkamuistomyymälän vierestä kohti San Babilan aukiota kulkeva kävelykatu.

Aukion toisella puolella, Via Mazzinin kulmauksessa, on hyviä liikkeitä, joihin kuuluvat Benetton ja Gamestop, ja lisää kauppoja on Via Mazzinin varrella. Toinen hyvä katu, joka on hyvä etenkin nuorille muodinystäville, on Via Torino [kartalla]. Sen kuten Via Mazzininkin varrella on kaikenlaisia liikkeitä, ja tämä kuten kaikki lähistön ostoskadut on äärimmäisen vilkas perjantai-iltapäivisin ja lauantaisin. Via Torino johtaa kadulle nimeltään Corso di Porta Ticinese, joka on nuorekas ja monipuolinen katu ostoksille aina Via Molino delle Armille asti. Katua voi kuitenkin kävellä eteenpäin kohti etelää, sillä sen päässä on lisää ostospaikkoja Naviglissa ja sen lähistöllä.

Piazza del Duomolta kannattaa myös kulkea itse tuomiokirkon vierustaa pitkin kävelykadulle nimeltään Corso Vittorio Emanuele II. Tämä katu on tunnettu ketjuliikkeistään, joihin kuuluvat Prada ja MaxMara. Katu johtaa San Babilan metroasemalle, jolta lähtee Corso Venezia [kartalla]. Tämä katu kuuluu sekin Milanon muodikkaimpiin, sen varrella on Pradaa, Zaraa ja Bossia, ja tätä katua kohti Palestro-metroasemaa kulkeva saapuukin pian Quadrilatero d'Oron alueelle.

Quadrilatero d'Oro – Quadrilatero della Moda

Quadrilatero d’Oro eli suomeksi Kultainen neliö (engl. Golden Quad) on Milanon tunnetuin ja tyylikkäin ostosalue, joka on muodostunut Via Monte Napoleonen [kartalla] eli Monte Napon ympäristöön.

Tämä on se alue, jonne muodin keskus siirtyi Firenzestä 1960-luvulla, ja kaiken mullisti Guccin siirtyminen Firenzestä Monte Napolle. Toinen merkittävä tapahtuma oli se kun Giorgio Armani aloitti 1980-luvulla prét-à-porter-kokoelmansa esittelyn, ja tällöin haute couture eli mittatilauksena tehty räätälöintityö jäi vähemmälle. Valmisvaatteet (engl. ready-to-wear) tulivat jäädäkseen, ja Guccilla on suurin liikkeensä edelleen Via Monte Napoleonella, aivan kuten on Versacella ja monella kaikkein tunnetuimmalla muotitalolla. Via Monte Napoleonella on muitakin liikkeitä, kuten Rolexin pääliike, ja katua ja sen sivukatuja tulee katseltua hyvinkin tarkasti.

Muihin alueen hyviin ostoskatuihin kuuluvat Monte Napon päässä oleva ja La Scala -oopperatalolle johtava Via Manzoni, Giorgio Armanin lippulaivaliikkeen katu Via Sant’Andrea ja Via della Spiga [kartalla], jonka ohi kulkeva Corso Venezia on myös muodikas ostoskatu.

Corso Buenos Aires ja sen lähikadut

Corso Venezia johtaa Milanon keskustan laitaosien vilkkaimmalle kadulle eli Corso Buenos Airesille, jonka varrella on useita metroasemia ja joka on täysin erilainen ostospaikka kuin muodin hallitsemat kadut Monte Napoleonen tuntumassa. Sen varrella on paljon edullisia liikkeitä mutta myös tunnettujen ketjujen liikkeitä, ja niille, joiden majapaikka on täälläpäin, se on hyvä katu tutustua kunnolla. Muutkin saattavat intoutua lähtemään tänne, sillä hinnat ovat montaa muuta Milanon keskustan osaa edullisempia, ja täällä on myös edullisia ruokapaikkoja ja kaikenlaista muuta.

Corso Buenos Aires
Corso Buenos Airesin hinnat ovat montaa muuta Milanon keskustan osaa edullisempia, ja täällä on myös edullisia ruokapaikkoja ja kaikenlaista muuta.

Kadut, jotka sijaitsevat Corso Buenos Airesin ja rautatieaseman välimaastossa, ovat kaupungin kansainvälisimpiä. Niillä on kaikenlaista bangladeshilaisista ruokapaikoista afrikkalaisiin ja aasialaisiin elintarvikeliikkeisiin, joista saa ihmeellisiä herkkuja ja kaikenlaista muuta, yleensä hyvällä hinnalla ja myös myöhään illalla ja sunnuntaisin. Katuja, jotka ovat hyviä kansainväliseltä tarjonnaltaan, ovat esimerkiksi Via Vitruvio, Via Petrella ja sen ohi kulkeva, vilkas Via Luigi Settembrini [kartalla]. Näistä kaduista Via Vitruvio johtaa suoraan päärautatieaseman (Milano Centrale) edustalla olevalle aukiolle (Piazza Duca d'Aosta), ja myös siellä on liikkeitä. Sen ostoskeskuksessa on paljon kaikenlaisia liikkeitä, joihin on hyvä tutustua silloin kun muutenkin on asemalla, mutta asema on pääosin ylihintainen ostospaikka.

Brera

Brera, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Via Monte Napoleonesta, on etenkin sen pääkadun eli Via Breran [kartalla] varrella hyvä paikka tehdä ostoksia. Taidemuseon edustalla on usein kojuja, joista saa kaikenlaista keräilytavaroista koristeisiin ja koruihin. Sivukaduista hyvä koluta on ainakin Via Fiori Chiari, jolla on paitsi liikkeitä myös antiikkimarkkinat joka kuukauden kolmas sunnuntai. Myös sellaiset kadut kuin Corso Garibaldi, Via Breraa pohjoiseen jatkava Via Solferino, Via Madonnina ja Via del Carmine [kartalla] ovat perinteisesti olleet erinomaisia katuja yksityisten taidegallerioidensa takia, mutta niiden varrella on nykyisin myös muita, pääosin melko pieniä liikkeitä.

Hello Milanossa on lisää tietoa shoppailusta Milanossa

Elintarvikeostoksilla: valintamyymälät ja torit

Elintarvikeliikkeitä ei Milanon keskustassa ole näkyvästi esillä yhtä paljon kuin joissain muissa Italian kaupungissa, mutta ruoka- ja alkoholijuomaostoksia on siellä helppo tehdä, seitsemänä päivänä viikossa. Milanossa ruoka-, juoma- ja herkkuostoksia on hyvä tehdä valintamyymälöissä, erikoisliikkeissä ja ruokatoreilla, joilta on paras hankkia ainakin vihanneksia ja hedelmiä.

Valintamyymälät

Keskeisin ja kenties hienoin valintamyymälä on Piazza del Duomon laidalla olevan la Rinascenten ruokaosasto, joka onkin valittu Milanon parhaaksi valintamyymäläksi. 7. kerroksessa olevan ruokatorin lisäksi tavaratalossa on erikoisliikkeitä, kuten La Pasta Di Aldo ja useita herkkuliikkeitä. Koko tämä tavaratalo onkin niin elintarvikkeiden kuin muidenkin tuotteiden osalta paikka, jossa on hyvä käydä katsomassa mitä Milanossa on tarjolla ja mitä siellä ollessa kannattaa kotiin tuotavaksi katsella.

Keskeisimmät valintamyymälät, jotka Milanossa ovat monasti Carrefour-ketjun liikkeitä, ovat yleensä avoinna joka viikonpäivä vähintään klo 21 asti. Keskustan liikkeisiin kuuluvat piste osoitteessa Piazza Santo Stefano 6 [kartalla], 24 tuntia vuorokaudessa avoinna oleva express-piste osoitteessa Via San Senatore 16 [kartalla] ja osoitteessa Via Delio Tessa 2 [kartalla], Lanza-metroaseman lähellä.

Toinen Italiassa yleinen ketju on PAM, jolla on Milanon keskustassa liike Sant’Ambrogion metroaseman vieressä, osoitteessa Via Olona 1.

Leivoksia näyteikkunassa
Erikoisliikkeitä, jotka myyvät normaalia hienompia ruokia ja juomia, tulee vastaan tunnetuilla ostoskaduilla ja alueilla, joiden lähistöllä on ruokatori.

Erikoisliikkeet ja muista maanosista peräisin olevat elintarvikeliikkeet

Milanon keskustassa on paljon erikoisliikkeitä, jotka keskittyvät tiettyihin elintarvikkeisiin tai juomiin. Liha- ja juustopuodit ovat yleisiä, ja lähellä rautatieasemaa, Corso Buenos Airesin tuntumassa on myös paljon eksoottisia, aasialaisia tai afrikkalaisia elintarvikkeita ja juomia myyviä liikkeitä. Erikoisliikkeitä on hyvä määrä Via Settembrinin ja Via Petrellan kulmauksen tietämillä, ja myös Via Vitruvio on katu, jolla on kaikenlaista eksoottista. Erikoisliikkeitä, jotka myyvät normaalia hienompia ruokia ja juomia, tulee vastaan muualla kaupungissa, kuten tunnetuilla ostoskaduilla ja alueilla, joiden lähistöllä on ruokatori.

Yelp listaa Milanon valintamyymälöitä ja erikoisliikkeitä

Ruokatorit

Ruokatorit ovat Milanossa kaikkialla, ja niitä on joissain paikoissa päivittäin, toisissa kerran pari viikossa. Ruokatorit aloittavat aikaisin aamulla, ja ne suljetaan sen verran varhain, että ostoksille niille on hyvä lähteä jo aamupäivän aikana. Vihannekset, hedelmät, merenelävät, lihat, juustot ja kaikenlaiset makeat palat ovat niissä tuoreita ja usein edullisempia kuin muualla. Milanolaiset käyvät toreilla ahkerasti, ja niillä on aina tunnelmaa.

Yksi varsin hyvä ruokatori on pieni, suosittu Largo V Alpini -aukion [kartalla] tori, jolle kannattaa mennä perjantaiaamuisin. Toinen taatusti laadukas tori on Isola-metroaseman lähellä oleva Mercato Garigliano [kartalla], joka pidetään tiistaisin ja lauantaisin Piazzale Lagosta -aukiolla. Kolmas on S. Agostino -metroaseman vieressä oleva Papiniano [kartalla], joka pidetään Viale Papinianon varrella tiistaisin ja lauantaisin.

Where Milan esittelee lisää ruokatoreja, myös viikonpäivien mukaan

Naviglin antiikkimarkkinat
Joka kuukauden viimeinen sunnuntai pidettään Mercatone dell’Antiquariato del Naviglio Grande. Jos mielii ostaa arvotavaraa, kannattaa tänne lähteä jo aamutuimaan.

Antiikki- ja kirpputorit

Milano on kaupunki, jonne on hyvä lähteä antiikkimarkkinoille ja kirpputoreille. Kaupunkilaisten nurkkiin on kerääntynyt kaikenlaista, myös arvokasta ja harvinaista tavaraa, ja milanolaiset lähtevät viikonloppuisin mielellään kirpputoreille.

Joka sunnuntai pidetään lähellä tuomiokirkkoa, Piazza Cordusion [kartalla] metroaseman vieressä antiikkipitoinen kirpputori, jolla on paljon keräilytavaraa kaupan. Joka kuukauden kolmas sunnuntai Brerassa on Via Fiori Chiarin [kartalla] varrella kirpputori, jolla on myös antiikkia.

Kaikkein kuuluisin ja paras kirpputori on kuitenkin joka kuukauden viimeinen sunnuntai klo 8.30–18 pidettävä Mercatone dell’Antiquariato del Naviglio Grande. Jos mielii ostaa arvotavaraa, kannattaa tänne lähteä jo aamutuimaan, sillä paras tavara myydään ensimmäisenä. Kirpputori pidetään Naviglin parhailla kaduilla Darsena-kanavan rannoilla [kartalla], ja lähin metroasema on Porta Genova.

Fleamarket Insiders kertoo lisää Milanon kirpputoreista

Tehtaanmyymälät ja Outlet-keskukset

Milano on tehtaanmyymälöiden ja outlet-keskusten luvattu kaupunki, ja siellä voi niin keskustan tuntumassa kuin sen ulkopuolellakin ostella edellisten kausien vaatteita, asusteita ja kenkiä suurilla, jopa 70 % alennuksilla.

Keskeinen, monen hyvin kalliin liikkeen vieressä oleva liike, jossa muodikkaita ostoksia voi tehdä on Dmagazine Outlet (Via Monte Napoleone 26). Asiantuntijoiden mukaan naisten vaatteet ovat siellä paremmin esillä kuin miesten, ja perinpohjainen kaiken tutkiminen ja esiin kaivaminen on paras taktiikka löytää jotakin mieleistä.

Toinen keskeinen outlet-keskus on DT Intrend (Galleria San Carlo 6) [kartalla] lähellä San Babilan aukiota ja sen metroasemaa. Siellä on parhaiten esillä MaxMaran tuotteita.

Milanon keskeisin ja paras outlet-keskus on Il Salvagente (Via Fratelli Bronzetti 16) [kartalla]. Paikalle ei pääse metrolla, mutta tänne ei ole kuin reilun vartin kävelymatka Duomolta, ja bussilinjat 60 ja 62 tuovat aivan sen viereen (pysäkki: Via Archimede).

Milanon ympäristössä on useita outlet-keskuksia, joista Serravalle [kartalla] on huomionarvoinen siitä syystä, että se oli yksi Euroopan ensimmäisiä outlet-kyliä. Koko paikka pyörii outlet-alennusliikkeiden ympärillä, mutta tänne on Milanosta tunnin matka. Helppo ja ilmainen kyyti perille asti on ilmainen bussi, joka lähtee Largo Cairolin ja Via Cusanin kulmauksesta päivittäin klo 10 ja 11 ja joka lähtee outlet-keskukselta takaisin klo 17 ja klo 20.

Where Milan kertoo lisää Milanon ympäristön outlet-keskuksista

Versace
Muoti ja muotoilu ovat kovimmat sanat edelleenkin Milanon shoppailuelämässä.

Mitä ostaa Milanosta?

Muoti ja muotoilu ovat kovimmat sanat edelleenkin Milanon shoppailuelämässä, ja elintarvikkeet ja alkoholijuomat seuraavat tiiviisti perässä. Muoti on tietenkin tärkeää kaupungissa, ja niin miesten, naisten kuin lastenkin vaatteet ovat Milanossa järjestään korkealaatuisia ja joko trendikkäitä tai klassista tyyliä edustavia. Hinnat ovat melko korkeita mutta niin on laatukin, ja monasti luksus saattaa itse asiassa maksaa Milanossa vähemmän kuin muualla. Kaupankäynti on mukavaa, ovimiehet availevat monissa liikkeissä ovia ja kaikki on tehty helpoksi ja houkuttelevaksi.

Muotoilu on yhtä tärkeää kuin muoti, ja normaalille milanolaiselle on hyvin tärkeää että kaikki kotona herätyskellosta sohvaan on laadukasta designia. Paikalliset tuntevat muotoilijoiden nimet, ja aina on nimiä, jotka ovat paremmassa kurssissa kuin toiset.

Elintarvikkeet ovat Milanossa korkeatasoisia, ja Lombardiaa pidetään yleisesti Italian hedelmällisimpänä seutuna. Viinit ja muut alkoholijuomat ovat edullisia, hyvää viiniä saa helposti parilla kolmella eurolla pullo, joskin satoja eurojakin maksavia juomia on monissa liikkeissä tarjolla.

Monet lähtevät Milanoon antiikki- ja keräilyostoksille, ja se onkin yksi Euroopan ykköspaikkoja hankkia tavaraa niin antiikin ajoilta kuin retrohenkistä tavaraa viime vuosikymmeniltä. Etenkin viikonloppuisin pidettävät antiikkimarkkinat ovat paras tapa nähdä mitä kaupungissa on tarjolla ja tehdä löytöjä, ja Naviglin kanavan laitamilla pidettävät antiikkimarkkinat (joka kuukauden viimeinen sunnuntai, metro: Porta Genova) tarjoavat hyvän tilaisuuden lähteä tutkimaan huippuluokan antiikkia ja keräilytavaroita.

Milanossa on kaupan myös paljon muuta, ja vaikka kaupunki on Italian kallein, ovat monet tuotteet siellä edullisempia kuin Suomessa. Kaupungissa ollessa tulee nähtyä paljon kauppoja ja tehtyä ostoksia, joten matkalaukkuun kannattaa jättää hyvin tilaa Milanoon matkatessa.

TimeOut kertoo lisää ostosten tekemisestä Milanossa

Hintataso ja aukioloajat

Milanon hintataso on kenties Italian kallein eikä siellä vertailujen mukaan ole keskimäärin enää edullisempaa kuin Helsingissä. Vertailuja katsellessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että Milanossa on tarjolla kaikkea aivan kaikkien tuotteiden kohdalla, ja siellä on mahdollista tehdä ostoksia huomattavasti halvemmalla kuin mitä ydinkeskustan kalliiden liikkeiden hinnat ovat. Tuotteiden laatu on järjestään korkea, etenkin jos tuote on peräisin Italiasta, sillä Pohjois-Italia on ottanut asiakseen tuottaa uniikkia korkealaatuista tavaraa kilpailemaan kiinalaisen krääsän kanssa. Näin siellä kannattaa maksaa etenkin vaatteista, kengistä ja asusteista vähän enemmän, sillä ne ovat tyylikkäitä ja kestäviä.

Juuston hinta
Elintarvikkeet ovat toreilla ja halvoissa valintamyymälöissä mutta eivät erikoisliikkeissä edullisempia kuin Suomessa.

Elintarvikkeet ovat toreilla ja halvoissa valintamyymälöissä mutta eivät erikoisliikkeissä edullisempia kuin Suomessa, ja niitä on tarjolla normaalissa supermarketissakin upea valikoima. Alkoholituotteet ovat kauttaaltaan edullisempia kuin Suomessa, ja sieltä saa kelvollista viiniä alkaen reilulla eurolla litra. Oluet ja väkevät viinat ovat nekin huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, mutta kaupan on myös kalliita, harvinaisia ja täyttä luksusta edustavia juomia, jotka on hinnoiteltu laadun mukaisesti. Tupakkatuotteet ovat samaa hintaluokkaa kuin Suomessa, ja myös jotkin muut tuotteet, kuten elektroniikka, eivät hinnoiltaan juurikaan poikkea kotimaan tasosta.

Milanon kaupat ovat hyvin avoinna, monet seitsemänä päivänä viikossa, ja Piazza del Duomon tienoo on aamusta iltaan koko viikon varteenotettava mutta hintava shoppailualue. Pienimmät liikkeet avautuvat perinteisesti maanantaisin vasta iltapäivisin, lukuun ottamatta erikoisruokaliikkeitä, jotka ovat usein kiinni maanantai-iltapäivisin. Tiistaista lauantaihin kauppaa käydään pienissä liikkeissä aamusta keskipäivään, jolloin pidetään 1–3 tunnin tauko, ja palataan takaisin iltapäivällä ja ollaan avoinna 19–20.00 asti. Monet pienet yksityiset liikkeet ovat avoinna lauantaisin yhtä kauan kuin muinakin viikonpäivinä, joskin on niitäkin jotka ovat lauantaisinkin kiinni, ja sunnuntaisin suuri osa pienistä liikkeistä on kokonaan suljettu.

Suuret ketjumyymälät, tavaratalot ja ostoskeskukset ovat avoinna aamusta iltaan ma–su, ja Piazza del Duomon tienoilla liikkeet ovat avoinna klo 20–21.00 asti, osa pe–la jopa 22.00 saakka. Mitään taukoa ne eivät pidä, ja monet suuremmat liikkeet keskustassa ovat avoinna sunnuntaisinkin. Piazza del Duomon lisäksi Naviglissa on paljon putiikkeja avoinna markkinoiden aikaan (joka kuukauden viimeinen sunnuntai), ja myös Via Danten, Via Torinon ja Via Buenos Airesin varrella on hyvä määrä sunnuntaisin avoinna olevia liikkeitä. Avoinna olevia suuria ja joitain pienempiäkin liikkeitä löytyy sunnuntaisin nykyään Milanon ydinkeskustasta yllättävän hyvä valikoima. Joulukuussa on eniten liikkeitä avoinna sunnuntaisin, ja elokuussa monet pienet liikkeet ovat osan kuukaudesta tai koko kuukaudenkin lomalla.

Alennusmyynnit pidetään Milanossa kuten muuallakin kaksi kertaa vuodessa. Vuoden alussa alennusmyynnit alkavat eteläeurooppalaiseen tapaan loppiaisena eli 7.1. Kesällä kuumaakin kuumemmat alennusmyynnit alkavat perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina.

Valuutta, pankkiautomaatit ja maksukortit

Italiassa on käytössä euro, ja käteistä on hyvä ottaa mukaan ainakin jonkin verran. Milanossa kovissa tungoksissa etenkin metrossa ja turistien suosimilla alueilla kannattavaa pitää lompakosta ja arvoesineistä erityistä huolta, muuta muunlainen rikollisuus on harvinaista. Milano ei ole vaarallinen kaupunki, siellä ei ole paljon väkivaltaista rikollisuutta mutta näpistyksiä ja varkauksia sattuu.

Pankkiautomaatteja Milanossa on sen verran, ettei niitä erikseen tarvitse etsiskellä. On kuitenkin alueita kuten puistojen kuten Parco Sempionen ja myös joidenkin nähtävyyksien kuten Sant’Ambrogion metroaseman lähistö, joilla ei ole juurikaan pankkiautomaatteja. Näin ollen rahaa kannattaa nostaa silloin kun on esimerkiksi Duomon eli tuomiokirkon läheisyydessä tai muualla keskustan pääostosalueilla.

Maksukortit käyvät Milanon liikkeissä hyvin, mutta toreilla, Via Breran monilla kojuilla ja joissain muissa paikoissa kortit eivät aina käy. Käteistä kannattaa Milanossa olla aina mukana, ja monasti on myös järkevää varmistaa, että mukana on kolikoita ja pieniä seteleitä eikä vain isoja rahoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti