Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Milano
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Monumento a Vittorio Emanuele II
Aurinko paistaa lokakuussa vielä melko paljon, mutta marraskuusta lähtien talvikausi tuo kaupunkiin pilvisiä päiviä ja kylmiä öitä.

Milanon sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Milanossa nyt

Sääennuste

Italian Meteorologisten palveluiden tarjoama Milanon sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Milanossa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Milano poikkeaa säiltään jonkin verran eteläisemmistä ja myös rannikolla sijaitsevista kaupungeista, mutta siellä on subtrooppinen ilmasto, jonka tekevät mahdolliseksi talvisin kylmiä tuulia estävät Alpit. Kesät ovat pitkiä ja kuumia, ja talvisin on öisin pakkasta ja luntakin tulee yleensä muutaman kerran.

Milanon kesäkausi alkaa maalis- tai huhtikuussa, jolloin päivälämpötilat ovat 15–20 astetta ja jolloin öisin on 5–8 astetta. Lämpötilat kohoavat kesäisiksi viimeistään toukokuussa, jolloin usein ollaan helteen puolella ja jolloin aurinko alkaa paistaa yli 200 tuntia kuukaudessa. Kesäkausi on kuumimmillaan heinä-elokuussa, joka ei ole suositeltava matkustusajankohta, ja touko- ja kesäkuun tavoin syyskuu on yksi parhaita kuukausia vierailla Milanossa. Lokakuu on yleensä vielä ainakin osin kesäinen kuukausi, eikä syksyn tai talvenkaan aikana elämä mitenkään täysin pakene sisälle. Syksy on epävarma ajankohta, jolloin lämpötilat voivat vaihdella paljonkin, ja etenkin lokakuussa Italian yli usein kulkee myrskyjä ja Milanon lähistölläkin voi olla tulvia. Aurinko paistaa lokakuussa vielä melko paljon, mutta marraskuusta lähtien talvikausi tuo kaupunkiin pilvisiä päiviä ja kylmiä öitä.

Milanon syksy on pitkä ja usein varsin miellyttävä, mutta marras- tai joulukuussa yöpakkaset yleistyvät eivätkä päivälämpötilat enää yllä kymmeneenkään asteeseen. Joulukuun alusta maaliskuun alkuun on päivisin yleensä 5–10 astetta mutta öisin pakkasta on keskimäärin vain tammikuussa. Milanon säät ovat toki arvaamattomia talvellakin, ja siellä on ollut ajoittain tammikuussakin yli 20 asteen lämpötiloja mutta myös viidentoista asteen pakkaskelit. Talvisin paitsi etelästä tulevat ilmavirrat myös Alpeilta tuleva föhntuuli voi nostaa lämpötilaa muutamassa tunnissa kymmeniä asteita, mutta tällainen on melko harvinaista. Talvisin on yleensä pilvistä, öisin vähän pakkasta ja keskimäärin noin seitsemänä päivänä joka talvi on luvassa lunta, joka yleensä sulaa päivän mittaan pois. Milano on myös tunnettu siitä, että siellä ei tuule juuri lainkaan, eikä siellä juuri koskaan tuule yli 14 metriä sekunnissa.

Parhaat matkustusajat

Jos Milanoon haluaa ostoksille, oopperaan, nähtävyyksiä katselemaan ja kenties jalkapallo-otteluun, voi sinne lähteä koska tahansa syyskuun alun ja toukokuun lopun välisenä aikana. Jos Milanoon haluaa nimenomaan ostoksille, on hyvä pitää mielessä, että siellä on alkuvuodesta ja keskikesällä alennusmyyntejä.

Keskikesä on monin tavoin huono ajankohta vierailla siellä, sillä oopperaa tai jalkapalloa ei silloin ole ohjelmassa, kaupungissa on tukahduttavan kuumaa ja osa liikkeistä ja ravintoloista sulkee elokuussa ovensa. Jos Milanoon mielii kesän aikana, ovat touko-, kesä-, syys- ja monena vuonna myös lokakuu siihen parhaita kuukausia. Jos Milanossa haluaa vältellä kylmiä öitä ja pilvisiä päiviä, sinne kannattaa matkustaa muulloin kuin marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana.

Vaikka Milanossa on elämää kaduilla ympäri vuoden, on siellä talvisin tammi-helmikuussa sen verran viileää, että esimerkiksi puistot ja muut vastaavat paikat eivät ole ollenkaan miellyttäviä. Jos Milanosta haluaa takuuvarmasti nauttia sellaisena kuin se lähes ympäri vuoden on, eli sellaisena että siellä ajellaan pyörällä puistossa ja syödään kaikki ateriat ulkosalla, sinne kannattaa matkustaa maaliskuun loppupuolen ja marraskuun alkupuolen välisenä aikana.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti