Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Rimini
Rimini
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hotelleja – Rimini
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Castel Sismondo
Castel Sismondo – Rocca Malatestiano -linnoituksella järjestetään kesäkautena konsertteja ja muitakin tapahtumia. Linnakkeen tiloihin tehdään myös opastettuja kierroksia.

Riminin tärkeimmät nähtävyydet

Tällä sivulla luodaan katsaus Riminin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja käydään läpi etenkin suosituimpia nähtävyyksiä, museoita, puistoja ja muita kaupungissa vierailulla olevaa kiinnostavia paikkoja.

Riminin turisti-info sijaitsee hyvin lähellä rantaa, Fellini-puistossa [kartalla], ja toinen piste on päärautatieaseman yhteydessä [kartalla].

Tempio Malatestiano eli Malatestianon temppeli

Riminin suosituin ja merkittävin nähtävyys on Tempio Malatestiano eli Malatestianon temppeli [kartalla], joka sijaitsee vanhassakaupungissa ja joka pitkään tunnettiin San Francescon nimellä. Tämä on kaupungin tuomiokirkko, joka on ollut siinä virassa 1400-luvulta lähtien, ja se on merkittävä rakennus siinä mielessä, että sitä rakennettaessa otettiin kenties kaikkein ensimmäistä kertaa käyttöön klassisen arkkitehtuurin piirteitä kristillisen rakennuksen yhteydessä, mistä tuli renessanssiajan tunnusmerkki. Kirkko on saanut nimensä Sigismondo Malatestan mukaan, sillä hän oli Riminin hallitsija 1400-luvulla ja hänen toimestaan kirkkoa alettiin rakentaa.

Kirkko on kaunis ulkoapäin mutta sisällä on kaikenlaista sielläkin, etenkin Riminin kaupungissa 1300-luvulla viihtyneen firenzeläisen Gioton freskoja. Hänen tekemänsä on mahdollisesti myös kirkon kaunis krusifiksi eli ristiinnaulitun Jeesuksen kuva, ja kirkon sisällä on myös muiden taiteilijoiden luomuksia. Täällä on myös merkkejä, jotka muistuttivat Sigismondon eli ”Riminin tyrannin” rakkaussuhteesta Isottaan, jonka muistoa kunnioittamaan tämä temppeli alun perin rakennettiinkin. Kirkko on avoinna hyvin aamu- ja iltapäivisin, mutta siellä on tauko puolestapäivästä puoli neljään, eikä sinne ole pääsymaksua.

Castel Sismondo – Rocca Malatestiano

Aivan vanhankaupungin vieressä sijaitseva linnake [kartalla] on kahdesta nimestään huolimatta paikka, jonka valtaosa turisteista jättää tietämättään huomiotta. Se löytyy aivan läheltä Piazza Cavour -aukiota, ja tänne kannattaa kävellä, sillä matkalla aukiolta linnakkeelle on hyvä määrä ravintoloita, jotka soveltuvat erityisen hyvin illalliselle ja joita on moneen lähtöön. Tämän lisäksi sen parkkipaikalla on kahdesti viikossa (ke ja la) torikojuja, joista saa samanlaista vaatetta ja vastaavaa kuin Piazza Cavourin ympäristöstäkin toripäivinä.

Linnake valmistui 1450-luvulla, ja aluksi se oli lähinnä kuninkaallisten asuinpaikka, myöhemmin yhä enemmän suojapaikka vihollisten hyökkäysten varalle. Nykyisin se on pankin omistuksessa ja sen tiloissa on ympäri vuoden kongresseja ja erilaisia yksityisiä tapahtumia, mutta kesäkautena siellä on konsertteja ja muitakin tapahtumia, joista ilmoitetaan sen ulkopuolella ja joista voi kysellä turisti-infosta. Kesäisin linnakkeen tiloihin tehdään myös opastettuja kierroksia, joista niistäkin kannattaa kysyä turisti-infosta.

Antiikin ajan nähtävyydet

Riminissä on yllättävän suuri ja osin hyvin säilynyt kokoelma antiikin ajan nähtävyyksiä, joita on hyvä siellä kävellessä bongata. Hienoimpia on Arco d’Augusto [kartalla], jonka vieressä on mukava istuskella ja jonka takana on puistoalue, jota pitkin pääsee takaisin kohti rautatieasemaa ja ranta-aluetta.

Jos lähtee Arco d’Augustolta vanhaankaupunkiin Corso d’Augusto -kävelykatua pitkin, tulee pian vastaan kaunis Piazza Tre Martiri, joka on rakennettu tyypillisen Rooman valtakunnan ajan aukion tyyliin ja jolla on Julius Caesarin patsas. Jos katua jatkaa eteenpäin ohi putiikkien ja Piazza Cavour -aukion saapuu Corso d’Auguston ravintola-alueelle, jonka jälkeen tulee edelleen aivan normaalikäytössä oleva Ponte di Tiberio [kartalla], erittäin hyvin säilynyt silta, jolla hämmästyttävää kyllä kulkee paljon liikennettä.

Ponte di Tiberio -sillalta ei ole pitkä matka kaupunginmuseoon ja sen vieressä olevan Piazza Ferrarin alueella olevalle kirurgin talolle (Domus del Chirurgo) [kartalla], jossa lasiseinien takana on säilössä 200-luvulta peräisin oleva lääkärin talo. Paikalta on löytynyt kaikenlaista mielenkiintoista, kuten sen ajan kolikoita ja kirurgin työvälineitä, joita on nähtävissä talon galleriassa. Kirurgin taloon on 6 euron pääsymaksu, ja se on avoinna vähän sekavasti, joten aukioloajat on hyvä tarkistaa etukäteen. Muualla kaupungissa on jonkin verran antiikinaikaista nähtävää, kuten anfiteatro eli amfiteatteri [kartalla], joka sijaitsee lähellä rautatieasemaa mutta joka on päässyt huonoon kuntoon.

Kaupunginmuseo

Kirurgin talon vieressä sijaitsee Museo della Citta eli kaupunginmuseo [kartalla], joka on hyvä paikka oppia Riminin pitkästä ja värikkäästä historiasta ja jonka suojissa on taidetta keskiajalta 1800-luvulle. Tänne pääsee yhteislipulla kirurgin talon kanssa sisään kuudella eurolla, ja aukioloajat ovat sekavat, niin että ne on hyvä tarkistaa ennen kuin lähtee ranta-alueelta tänne.

Leoni Marini -delfinaario

Riminin rannan yhteydessä, maailmanpyörän ja majakan vieressä on delfinaario [kartalla], jossa oppii kaikenlaista meren elämästä ja joka on lapsiperheiden suosikki kesäaikaan. Tämä oli ennen pelkästään delfinaario, jossa katseltiin delfiinien temppuja, mutta täällä on myös muita merieläimiä ja muuta nähtävää, ja siellä on helppo vierailla samalla on käymässä tässä rannan osassa, jonka alueella on kaikenlaista muutakin nähtävää kesän aikana.

Fellini-aiheinen graffiti
Kaduilla tulee vastaan Fellinin elokuvajulisteita ja seinämaalauksia, etenkin Borgo San Giuliano -alueella, joka oli Fellinin suosikkipaikka kaupungissa.

Tämä paikka on avoinna vain kesäisin, syyskuun loppuun, ja sinne on ollut 11 euron pääsymaksu aikuisilta, 9 euron 100–140 senttiä pitkiltä lapsilta ja alle 100 senttiä pitkät pääsevät sinne ilmaiseksi. Sinne voi mennä sisään muutaman kerran päivässä, esim. klo 11, 16 tai 18, mutta tämäkin voi vuodesta ja vuodenajasta toiseen muuttua. Eniten näytöksiä on keskikesäisin, heinä-elokuussa, jolloin siellä on show myös klo 22.

Federico Fellini

Federico Fellini syntyi Riminissä vuonna 1920, ja 1950-luvulla hänestä tuli elokuvantekijä, mutta hänet yhdistettiin nimenomaan uuteen kotikaupunkiinsa Roomaan, jonne hän muutti vuonna 1939. Riminissä kuitenkin seurattiin tarkasti ohjaajan toimia koko hänen vuoteen 1993 jatkuneen elämänsä ajan, ja täällä on aina oltu hyvin ylpeitä Fellinin ansioista elokuvan alalla. Kaduilla tulee vastaan Fellinin elokuvajulisteita ja seinämaalauksia, etenkin Borgo San Giuliano -alueella, joka oli Fellinin suosikkipaikka kaupungissa.

Monet kadut rannan edustalla on nimetty Fellinin elokuvien mukaan, ja rannan vieressä on myös hänen nimeään kantava puisto [kartalla]. Riminissä on myös ollut erityinen Federico Fellini -säätiö vuodesta 1995 asti, ja siellä on myös Museo Fellini (Via Clementini 2) [kartalla], joka on muuttanut uuteen osoitteeseen. Museo oli ennen talossa, jossa Fellini vietti nuoruutensa (Via Nigra 26), ja sitä on myös hyvä käydä katsomassa. Museossa oppii hänen urastaan elokuvan alalla, täällä on asuja hänen elokuvistaan ja tämä on hyvä vierailupaikka kenelle tahansa elokuvan historiasta kiinnostuneelle. Museo on pääsymaksuton, ja se on avoinna ti–su klo 16–19 ja la–su myös klo 10–12.

Amacord- ja Vetelehtijät (I Vitelloni) -elokuvien tapahtumat sijoittuivat Rooman sijaan Riminiin, ja aivan Federico Fellini -puiston vieressä sijaitseva Grand Hotel [kartalla] on paikka, joka näkyy Amacordissa.

Lisätietoa

Visit Rimini -sivusto esittelee lisää nähtävyyksiä kaupungissa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti