Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Matisse-museo
Musée Matisse esittelee laajan kokoelman Henri Matissen töitä hänen koko uransa ajalta. Museo sijaitsee samassa kauniissa 1600-luvun huvilassa, jossa Matisse asui elämänsä viimeiset vuosikymmenet.

Museoita ja taidegallerioita Nizzassa

Nizzassa on runsaasti mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita, kaupunki jää jälkeen museoiden määrässä Ranskassa ainoastaan Pariisille. Varsinkin Chagall-museo on kansainvälisestikin tunnettu, todella vanhaan Nizzaan taas voi tutustua roomalaisilla raunioilla. Museoihin kannattaa tutustua jo etukäteen ja valita niistä kiinnostavimmat, sillä kaikissa ei millään ehdi käydä.

Moniin museoihin on ilmainen sisäänpääsy aina kuukauden ensimmäisenä ja/tai kolmantena sunnuntaina. Joihinkin kaupunginmuseoihin on vapaa pääsy, eivätkä pääsymaksut muutenkaan ole kovin korkeita.

Matisse-museo

Yksi Nizzan mielenkiintoisimmista ja kiehtovimmista museoista on Musée Matisse, joka esittelee laajan kokoelman Henri Matissen töitä hänen koko uransa ajalta. Kokoelmaan kuuluu maalauksia, veistostöitä, piirustuksia ja valokuvia sekä Matissen kuvittama kirjakokoelma. Museo sijaitsee Cimiez'n kaupunginosan puutarhassa samassa kauniissa 1600-luvun huvilassa, jossa Matisse asui elämänsä viimeiset vuosikymmenet.

Chagall-museo

Nizzassa sijaitseva Musée National Marc Chagall on maailmanlaajuisesti hyvin tunnettu museo. Museossa on maailman suurin kokoelma taiteilija Marc Chagallin maalauksia, veistoksia ja piirroksia. Suurin osa Chagallin teoksista kuvaa kohtauksia raamatusta, niitä on kuvattu taulujen ja veistosten lisäksi mm. lasi-ikkunoissa ja mosaiikeissa. Värikkäät ja suurikokoiset työt ovat hyvin näyttäviä. Museo sijaitsee Matisse-museon tavoin Cimiezin kukkulalla.

Nizzan arkeologinen museo ja alue

Nizzan alueella sijaitsi Rooman valtakunnan aikakaudella alueen pääkaupunki ja Nizzan kilpailija Cemenelum, jonka rauniot ovat yhä näkyvissä Cimiezin kaupunginosassa. Alueella on mm. amfiteatteri, muinaisia kylpylöitä sekä basilika. Raunioiden vieressä on Nizzan arkeologinen museo, joka kartoittaa Cemenelumin ja Alpes-Maritimes'n alueen elämää aina pronssikaudelta pimeälle keskiajalle asti. Kokoelmissa on esillä mm. keramiikkaa, kolikoita, koruja, työkaluja sekä muita esineitä.

Théâtre de la Photographie et de l'Image

Théâtre de la Photographie et de l'Image on kunnianosoitus valokuvataiteelle. Museon pysyvässä kokoelmassa on valokuvia Nizzasta ja sen alueista, museon tavoitteena onkin kerätä kokoelmaan lisää materiaalia vanhoja dokumentteja tutkimalla sekä lähettämällä valokuvaajia "raportoimaan" kaupungin kulttuuriperinnöstä, historiasta ja ihmisistä. Museon vaihtuvat näyttelyt käsittelevät usein yleismaailmallisesti tunnettuja ja kiinnostavia asioita. Museo sijaitsee Nizzan keskustassa.

Aasialaisen taiteen museo

Parc Phoenix -puistossa pienen lammen päälle rakennettu Aasialaisen taiteen museo on japanilaisen arkkitehdin Kenzo Tangen suunnittelema ja se vaikuttaa kelluvan veden päällä. Museossa on esillä mielenkiintoinen kokoelma sekä klassisia että moderneja aasialaisen kulttuurin olemusta käsitteleviä ja ilmentäviä teoksia. Museossa voit tutustua tarkemmin mm. buddhalaisuuteen liittyvään taiteeseen tai japanilaisen teetaiteen estetiikkaan ja yksityiskohtiin.

Muita museoita Nizzassa:

  • Modernin ja nykytaiteen museo MAMAC Näyttävässä rakennuksessa on esillä useiden tunnettujenkin modernin ja nykytaiteen taiteilijoiden maalauksia, veistoksia ja installaatioita.
  • Nizzan kuvataidemuseo Nizzan Musee des Beaux Arts -museossa on esillä mm. Belle Époquen sekä impressionismin ajan huippujen teoksia.
  • Masséna-museo Aivan Välimeren rannalla sijaitsevassa Villa Massénassa on taide- ja historiamuseo, myös huvilan puutarha on avoinna yleisölle.
  • Nizzan luonnontieteellinen museo oli kaupungin ensimmäinen museo, nykyisin siellä on yli miljoona näytettä niin eläin- kuin kasvikunnastakin eri puolilta maailmaa.
  • Anatole Jakovsky Kansainvälinen naiivin taiteen museo. Naiivin taiteen historiaa ja sen tunnetuimpia taiteilijoita esittelevä museo.
  • Palais Lascaris. Vanhassakaupungissa sijaitsevassa barokkiajan hienossa palatsissa on esillä mm. 1700-luvun apteekki.
  • Villa Arson 1700-luvun upeassa huvilassa suurine puutarhoineen sijaitsee taideakatemia sekä nykytaiteen keskus.

Teksti: Anniina Simula
2010/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Po. Kansainvälinen naivistisen taiteen museo ja Naivistisen taiteen historia... /kaisa hakkola

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti