Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
ilmoitus
Place Massena
Nizzan keskusta on suhteellisen pieni ja se on täynnä hotelleja. Esimerkiksi Nizzan pääostoskadun Avenue Jean Médecinin varrelta löytyy hotelleja, samoin läheltä Place Massénaa.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Nizzassa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Nizzan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Majoittuminen Nizzalla

Korkein sesonki Nizzassa on heinä- ja elokuussa, jolloin majoitus pitää varata hyvissä ajoin etukäteen. Myös lähellä helmikuista Mardi Gras -karnevaalia ja sen aikana hotellit ja muut majoitusvaihtoehdot täyttyvät nopeasti, joten matkan suunnittelu myös tuolloin kannattaa aloittaa ajoissa.

Nizzassa hotellin hintaan vaikuttaa sen tason ja palveluiden lisäksi suuresti sijainti. Mitä lähempänä merta hotelli on, sitä kalliimpi se yleensä on myös, halvimmat vaihtoehdot löytyvät taas sisämaan suunnalta ja kaupungin ulkopuolelta.

Seuraavassa hieman tarkemmin Nizzan majoituskeskittymistä.

Promenade des Anglais ja ranta-alue

Nizzan kalleimmat hotellit löytyvät ymmärrettävästi läheltä sen upeaa ranta-aluetta, onhan sieltä usein kaupungin parhaat näkymät hotellihuoneesta käsin. Varsinkin Promenade des Anglais'n varrella on toinen toistaan hienompia ja tyylikkäämpiä hotelleja. Vaikka hintataso rantabulevardilla onkin korkeimmillaan, myös hotellien taso on korkea ja yleensä saat rahoillesi vastinetta. Jos haluat majoittua lähellä Nizzan yöelämän keskusta, niin hotelli kannattaa valita vanhankaupungin läheltä. Vanhassakaupungissa itsessään hotelleja ei juuri ole, mutta rantabulevardin loppupään sekä Quai des Etats-Unis'n hotellit sijaitsevat hyvin lähellä yöelämän keskusta. Myös satama-alueella on muutama hyvä hotelli, tältä alueelta voi myös etsiä kalustettuja asuntoja vuokrattavaksi.

Promilta tai läheltä rantaa löytyy monia hienoja hotelleja, kuten Art Deco -henkinen Palais de la Méditerranée hotels.com booking.com (15 Promenade Des Anglais), jonka huoneiden näköalat merelle ovat yhdet kaupungin parhaista, Nizzan parhaimpiin hotelleihin lukeutuva Hôtel Negresco hotels.com booking.com (37 Promenade Des Anglais), alueeseen nähden edullinen ja perheystävällinen Le Meridien hotels.com booking.com (1 Promenade Des Anglais).

Rautatieasema

Nizzan päärautatieaseman läheltä löytyvät kaupungin halvimmat majoitusvaihtoehdot. Alue siis soveltuu ranta-aluetta paremmin budjettimatkailijoille, rautatieaseman lähistöltä löytyy mm. useita hyviä hostelleja, joista monet tarjoavat myös yksityishuoneita. Vaikka alue sijaitseekin noin 20 minuutin kävelymatkan päässä ranta-alueelta ja keskustasta, kävelymatka on mukava ja lisäksi mm. raitiovaunulla pääsee kulkemaan kätevästi.

Alueelta löytyy myös monentyyppisiä ja -hintaisia hotelleja, niistä mainittakoon pieni mutta mukava Hôtel Medicis hotels.com booking.com (58 Rue Herold) ja kauniissa rakennuksessa sijaitseva Hôtel du Centre hotels.com booking.com (2 Rue De Suisse), joka on lähellä sekä keskustaa että rautatieasemaa.

Keskusta

Rautatieaseman ja rannan väliin jäävä keskusta-alue tarjoaa myös monipuolisia majoitusvaihtoehtoja. Nizzan keskusta on suhteellisen pieni ja se on täynnä hotelleja, joten jos haluat majoittua tietylle alueelle tai jopa kadulle, niin todennäköisesti löydät jonkinlaisen majapaikan. Esimerkiksi Nizzan pääostoskadun Avenue Jean Médecinin varrelta löytyy hotelleja, samoin läheltä Place Massénaa.

Harkinnan arvoisia hotelleja keskusta-alueella ovat mm. Villa Rivoli hotels.com (10 Rue De Rivoli), jonka puutarhassa voi nauttia aamiaista, lähellä rantaa ja keskustaa sijaitseva edullinen perushotelli Felix hotels.com booking.com (41 rue Massena), Place Massénan kupeessa oleva Hôtel Acanthe hotels.com booking.com (2 Rue Chauvain) sekä neljän tähden hotelli Ellington hotels.com booking.com (25 Boulevard Dubouchage), joka on lähellä kaikkia palveluita.

Teksti: Anniina Simula
2010/09

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti