Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
ilmoitus
Hotelli lähellä rautatieasemaa
Edullisimmat hotellit ovat lähes poikkeuksetta rautatieaseman ympäristössä. Tämä on kulkuyhteyksiltään, ostospaikoiltaan ja palveluiltaan erinomainen alue.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Nizzassa

Nizza on kaupunki, jossa ympäri vuoden vieraillaan paljon ja jossa on paljon erilaisia majapaikkoja. Hotelleja Nizzassa on valtava määrä, ja niiden joukossa on melkoisesti neljän ja viiden tähden luksusluokan hotelleja. Nizzassa on myös keskihintaisia hotelleja, joita on ytimessäkin, eikä siellä ole pakko upottaa tuhansia euroja majapaikkaan.

Nizzassa raitiovaunu vie ihmisiä lentoasemalta ytimeen. Sijainniltaan kätevimmät alueet hotellille tai muulle majapaikalle löytyvät tämän L2-raitiovaunulinjan reitin varrelta ja tuntumasta: päärautatieaseman tienoo, pääbulevardi Avenue Jean Médecin, sen rannanpuoleisessa päässä oleva pääaukion tyylinen Place Masséna ja rantapromenadi (Promenade des Anglais), joka etenkin lähellä pääaukiota on myös sijaintinsa puolesta kätevä alue majapaikalle ja etenkin normaalia hienommalle hotellille. Vanhakaupunki on hyvä alue viettää aikaa, mutta siellä ei ole paljon majapaikkoja, eivätkä monetkaan Nizzassa vierailevat yövy siellä.

Hotellihuonetta etsiessä ja muutenkin matkaa varatessa ja sille lähdettäessä on hyvä pitää mielessä se, että sekä englanniksi että ranskaksi Nizzan nimi on “Nice” (“niis”).

Kiireisimmät ja kalleimmat ajankohdat

Kaikkein kiireisintä ja majapaikkojen osalta kalleinta Nizzassa on heinä- ja elokuussa, jolloin hotelli kannattaa varata ainakin kaksi kuukautta etukäteen. Myös jotkut muut ajankohdat kuten ystävänpäivän tienoo, laskiainen ja sitä 40 vuorokautta myöhemmin seuraava pääsiäisviikko ovat vuoden vilkkaimpia aikoja. Sama pätee heinä- ja elokuuhun ja syksyn lomaviikkoihin, joita Euroopan eri puolilla vietetään lokakuun pari kolme viimeistä viikkoa. Myös joululoma, uusivuosi ja koko tämä ajanjakso, joka päättyy laskiaisena tai vasta sen jälkeenkin, on normaalia vilkkaampi ajankohta.

Näinä aikoina pitää yleensä maksaa jonkin verran enemmän paitsi majapaikasta mahdollisesti myös lennoista, ja jos liikkeellä ei ole tarpeeksi ajoissa, joutuu sekä majapaikasta että lennoista maksamaan huomattavasti normaalia enemmän. Kiireisinä aikoina majapaikkansa ja lentonsakin hyvissä ajoin varaava voi selvitä huomattavasti halvemmalla kuin viime tingassa toimiva. Se, joka pystyy olemaan matkansa kanssa joustava ja matkustaa Nizzaan muina aikoina kuin kaikkein kiireisimpinä, säästää ainakin jonkin verran majapaikkakuluissa ja mitä todennäköisimmin myös lennoissa.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Nizzan hotelleja kehutaan matkatoimistojen esitteissä normaalia edullisemmiksi, ja perinteisesti Ranskassa on ollut paljon kohtuuhintaisia ja jopa halpoja yksityisiä hotelleja. Nykyään ketjuhotellit ovat vallanneet alaa ja pienet yksityiset hotellit ovat harvinaisia, eivätkä hinnat Nizzan hotelleissa enää ole selkeästi alhaisempia kuin joissain muissa korkean profiilin matkakohteissa.

Hotellin sisäänkäynti, Nizza
Monet hotellit Nizzassa maksavat keskimääräistä enemmän, ja tällaisia hotelleja on etenkin rantapromenadilla ja sen lähistöllä.

Nizzassa on hyvin vähän edullisia hotelleja parhailla paikoilla, jotka ovat ydinkeskustassa rautatieaseman ja merenrannan välimaastossa. Kaikkein halvinta on yöpyä hostelissa, jonkalaisessa voi nukkua punkassa yhteismajoitushuoneessa alkaen noin 20 eurolla ja joissain hosteleissa vuode voi maksaa yli 30 euroa. Jos hostelissa on yksityishuoneita, sellaisen voi saada yhdelle tai kahdelle hengelle alkaen reilusta 60 eurosta ja joissain hosteleissa hinnat kohoavat yli 70 euron. Hosteleita on hyvillä paikoilla esimerkiksi rantapromenadin tuntumassa, joten niissä voivat yöpyä ne, jotka eivät tule Nizzaan hotellihuoneessa oleskelemaan.

Halvimmat hotellit sijaitsevat lähes poikkeuksetta rautatieaseman vieressä, ja tämä on erinomainen alue kulkuyhteyksiensä ja palveluidensa puolesta. Rautatieaseman lähellä olevissa kortteleissa voi yöpyä alkaen reilulla 70 eurolla kahden hengen huoneessa, ja vähän alle 100 eurolla voi saada tältä tienoolta hyvin varustellun huoneen.

Ydinkeskustassa muut alueet kuin rautatieaseman ympäristö ovat melko hintavia, ja esimerkiksi rantapromenadilla ja sen lähellä olevan Place Massénan tuntumassa oleviin hotelleihin ei juuri ole asiaa alle 150 eurolla per yö. 130–150 euroa on eräänlainen keskihinta kesäkauden aikana Nizzassa, mutta huoneen voi keskimääräisesti saada tätä halvemmalla talvikauden aikana.

Monet hotellit Nizzassa maksavat keskimääräistä enemmän, ja tällaisia hotelleja on etenkin rantapromenadilla ja sen lähistöllä. Näillä alueilla on paljon hienoja hotelleja, ja niissä yöpyminen voi maksaa herkästi yli 200 euroa per yö. Hotelleissa on yleensä vähän edullisempia huoneita mutta valtaosa huoneista aamiaisen kanssa maksaa melkoisesti enemmän, etenkin jos huoneessa on merinäköala ja hyvin tilaa.

Nizza on melko vilkas paikka ympäri vuoden, ja kesäkauden aikana se on äärimmäisen suosittu vierailupaikka. Varaamalla majoituksen hyvissä ajoin kuten pari kolme kuukautta etukäteen voi vilkkainakin aikoina varmistaa, että saa hinta-laatusuhteeltaan parhaan mahdollisen huoneen. Mitä lähemmäs matkan aloittamista varauksen jättää, sen todennäköisemmin hotelleissa on jäljellä vain kaikkein hintavimpia huoneita, jotka voivat maksaa lähes tuplasti sen mitä edullisimmat huoneet maksavat.

Jean-Medecin -aukio
Nizzan ytimessä on Jean-Médecin, ja siitä muutaman sadan metrin päässä olevat korttelit ovat kulkuyhteyksiltään parhaita majapaikalle.
Kuva: Maria Sedova

Kulkuyhteyksiltään parhaat alueet

Jos haluaa varmistaa, että matka lentoasemalta ytimeen ja päinvastoin on mahdollisimman helppo, kannattaa katsoa majapaikka L2-raitiovaunulinjan varrelta. Sen keskeisin pysäkki Nizzan ytimessä on Jean-Médecin [kartalla], joka myös on Nizzan keskeisimmän kaupunginosan nimi. Siitä korkeintaan muutaman sadan metrin päässä olevat korttelit, joihin kuuluvat rautatieaseman tienoo ja Promenade des Anglais, ovat kulkuyhteyksiltään ja yleiseltä sijainniltaan kaikkein parhaita majapaikalle.

Rautatieaseman ympäristö

Edullisimmat hotellit ovat lähes poikkeuksetta rautatieaseman [kartalla] ympäristössä. Tämä on kulkuyhteyksiltään, ostospaikoiltaan ja palveluiltaan erinomainen alue, ja koska valtaosa hotelleista on äänieristettyjä, meluhaittaa on luvassa hyvin vähän. Rautatieaseman tuntuman halvimmatkin hotellit on yleensä ilmastoitu, ja rautatieaseman vierestä löytyy myös hotelleja, joissa on uima-allas. Rautatieaseman lähelle voi saapua raitiovaunulla lentoasemalta, ja päiväretkille on vaivatonta lähteä rautatieaseman kautta kulkevilla junilla. Merenrannalle on alle kilometrin matka jos katsoo oikean reitin, ja läheisen Médecin-bulevardin ostospaikat ovat nekin lähellä.

Varteenotettavia hotelleja rautatieaseman lähikortteleissa ovat Best Western Plus Nice Cosy Hotel hotels.com booking.com , Hotel Bristol Nice hotels.com booking.com , Hotel Trocadero hotels.com booking.com ja Ibis Nice Hotel Centre Gare hotels.com booking.com .

Avenue Jean Medecin
Avenue Jean Médecin on yksi Nizzan vilkkaimpia katuja, ja monet houkuttelevimmat hotellit sijaitsevat sen lähikortteleissa.
Kuva: Laszlo Konya

Avenue Jean Médecin ja Place Masséna: rautatieaseman ja merenrannan väliset korttelit

Osin hyvin lähellä rautatieasemaa sijaitseva Avenue Jean Médecin on yksi Nizzan vilkkaimpia katuja, jota pitkin kulkee raitiovaunulinja L1 ja jonka varrella ovat kaupungin tunnetuimmat ostospaikat kuten Galeries Lafayette. Se ja kadun parhaat korttelit ovat Place Massénan [kartalla] lähistöllä, ja monet kaikkein houkuttelevimmat hotellit sijaitsevat sen lähikortteleissa, jotka ovat rautatieaseman ja merenrannan välimaastossa [kartalla] ja joista on lyhyt matka sekä rantapromenadille että asemalle, kuten myös useille eri raitiovaunupysäkeille.

Alue on ostospaikoiltaan, ravintoloiltaan ja nähtävyyksiltään aivan lyömätön. Kulkuyhteydet ovat kaikkialle erinomaiset, ja ranta on lähellä. Lähellä ovat myös vanhakaupunki ja matkustajasatama. Tälle tienoolle yöpyvä on yleensä vain muutaman korttelin päässä Nizzan kuulusta merenrantapromenadista, ja monet tämän alueen hotellit ovat hivenen edullisempia kuin itse promenadin varrella olevat.

Varteenotettavia hotelleja tällä tienoolla ovat Albert 1er hotels.com booking.com , Best Western Hotel Brice Garden Nice hotels.com booking.com ja Hotel Carlton Nice hotels.com booking.com .

Hotelli Promenade des Anglais -rantabulevardilla
Promenade des Anglaisin varrella ovat lähes poikkeuksetta kaupungin hienoimmat ja kalleimmat hotellit.
Kuva: Maria Sedova

Promenade des Anglais ja merenrannalla olevat alueet

Nizzan kuuluisin katu on Promenade des Anglais, jonka varrella ovat lähes poikkeuksetta kaupungin hienoimmat ja kalleimmat hotellit. Jos Nizzaan tulee nauttimaan luksusluokan herkuista, varataan hotellikin yleensä merenrannalta ja otetaan vielä huone, jossa on merelle antava näköala.

Kadun lähellä ja tuntumassa on valtava määrä ravintoloita ja muita palveluita, ja kulkuyhteydet ovat läheltä lähes yhtä hyvät kuin pääkatujen varrelta. Tienoon lähes kaikki majapaikat ovat toisella puolella [kartalla] kuin vanhakaupunki ja satama ovat, ja näistä kortteleista on rautatieasemalle vain muutaman korttelin matka. Vaikka tienoo on kaikin tavoin hienoa ja kallista, on sen lähellä myös valintamyymälöitä ja arkisia palveluita.

Hinta-laatusuhteeltaan Nizzan rantapromenadin varrella olevista hotelleista yksi parhaita on Hotel La Royal Promenade des Anglais hotels.com booking.com .

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Nizzassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Best Western Plus Nice Cosy Hotel

(Rue de Belgique 3)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kätevällä paikalla, rautatieaseman ja Notre Damen katedraalin vieressä sijaitseva suomalaisten suosiota nauttiva neljän tähden hotelli, johon yöpyvä voi nauttia paitsi hyvästä sijainnista ja kulkuyhteyksistä myös korkeasta tasosta ja niin halutessaan suoranaisesta hemmottelusta. Huoneita on lähinnä 1–2 hengelle, aamiainen kuuluu monen huoneen hintaan ja sekä huoneiden että hotellin varustelutaso on erinomainen. Tämä on pieni hotelli, joka on sievästi ja enemmänkin modernisti sisustettu, ja huoneissa on sellaisia yksityiskohtia kuin äänieristys ja ilmastointi. Hotelli on vähän keskihintaista kalliimpi, ja sieltä voi saada edullisimmillaan huoneen reilulla 150 eurolla mutta monet huoneet maksavat etenkin vilkkaina aikoina vähintään 200 euroa.

Best Western Hotel Brice Garden Nice

(Rue du Marechal-Joffre 44)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Noin puolen kilometrin matkan päässä Médecin-bulevardilta mutta hyvin lähellä lentoasemalta saapuvan L2-ratikkalinjan pysäkkiä sijaitseva sekä modernia että perinteistä tyyliä huokuva neljän tähden hotelli. Rautatieasemalle on myös lyhyt kävelymatka päiväretkiä ajatellen, ja hotellin sijainti on monessa mielessä paras mahdollinen. Rantapromenadi on noin puolen kilometrin päässä, ja hotellissa on keskeisestä, urbaanista sijainnista huolimatta puutarha. Huoneita, jotka ovat hyvin varusteltuja ja joiden sängyt ja tyynyt ovat saaneet paljon kiitosta, on 1–4 hengelle. Tämä on keskihintaista kalliimpi hotelli, josta voi saada huoneen aamiaisineen noin 250 eurolla.

Hotel Carlton Nice

(Boulevard Victor Hugo 26)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Erinomaisella paikalla lähellä Médecin-bulevardia, L2-linjan ratikkapysäkkejä ja myös rantapromenadia sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on sijainnistaan huolimatta melko kohtuuhintainen paikka viettää yönsä. Lähes kaikki tarpeellinen on kävelymatkan päässä, ja myös rautatieasemalle on päiväretkiä ajatellen mahdollista nopeasti kävellä. Hotellin sisustus edustaa melko yksinkertaista eteläeurooppalaista tyyliä, mutta se on hyvin toimiva hotelli, joka ei kuitenkaan kuulu kaikkein pidetyimpien hotellien joukkoon. Tämä on hyvä majapaikka niille, jotka haluavat yöpyä keskeisellä, tyylikkäällä paikalla mutta kohtuuhinnoin, ja monet suomalaiset ovat viihtyneet hotellissa.

Hotel La Royal Promenade des Anglais

(Promenade des Anglais 23)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Todellisella pääkallopaikalla, Nizzan maailmankuululla rantapromenadilla sijaitseva yllättävän kohtuuhintainen kolmen tähden hotelli, josta suomalaiset ovat pitäneet paljon. Sijainti on kätevä rantaa ja kahvilaterasseilla istumista ajatellen, myös vanhakaupunki ja monet nähtävyydet ovat lähellä ja kulkuyhteydet ovat lentoasemalle ja moneen muuhunkin paikkaan raitiovaunulla hyvät. Huoneet ovat pääosin kookkaita ja vanhanajan kuninkaallisten tyylillä sisustettuja, mutta aamiainen on hintava, vain jotkin huoneet ovat keskihintaisia ja hotellissa on myös merinäköalalla varustettuja hienoja huoneita. Kaikissa huoneissa on äänieristys ja ilmastointi, ja tämä on tähtiluokituksestaan huolimatta monin tavoin luksusluokan hotelli.

Albert 1er

(Avenue Max Gallo 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Aivan Place Massénan vieressä sijaitseva kolmen tähden keskihintainen hotelli, joka on sijainniltaan erityisen kätevä ja josta on kätevä tutustua Nizzan ytimen kaikkiin osiin. Hinta-laatusuhdetta on pidetty erityisen hyvänä, ja henkilökunnan ystävällisyys, aamiainen ja vähän hintavammat, parvekkeella varustetut huoneet ovat saaneet paljon kiitosta. Hotelli on varsin yksinkertaisesti sisustettu, mutta sitä pidetään tasokkaana kolmen tähden hotelliksi. Huoneita on 1–3 hengelle, niitä on melkoinen valikoima ja niissä kaikissa on äänieristys ja ilmastointi. Hotellin hinnat eivät ole edullisia, mutta tällaiset hinnat ovat tyypillisiä Nizzan rantapromenadin ja sen lähistön majapaikoille, jotka ovat järjestään kaupungin kalleimpia.

Hotel Trocadero

(Rue de Belgique 7)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Rautatieaseman naapurissa, hyvin lähellä ratikkapysäkkiä sijaitseva kolmen tähden perushotelli, jossa voi yöpyä huomattavasti edullisemmin kuin monessa muussa keskustan hotellissa. Hotelli on yksinkertaisesti sisustettu, huoneita siellä on 2–4 hengelle ja niissä kaikissa on ilmastointi ja äänieristys. Hotellin sijainti ei ole ollenkaan huono rantapromenadia ja vanhaakaupunkia ajatellen, ja viereiseltä rautatieasemalta voi helposti siirtyä päiväretkelle. Hotellin hinnat ovat monissa huoneissa noin puolet siitä mitä keskimäärin Nizzan rantapromenadin lähistöllä hotellihuoneet maksavat, mutta sijainti on kaiken kaikkiaan monin tavoin yhtä hyvä kuin merenrannalla.

Hotel Bristol Nice

(Rue Paganini 22)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Päärautatieaseman ja ratikkapysäkin vieressä sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on keskimääräistä vähän edullisempi. Tämä on pieni, siisti ja melko tyylikäs hotelli, jossa on huoneita 1–3 hengelle ja jonka huoneiden hintaan sisältyy lisämaksusta aamiainen. Hotellin sijainti on erinomainen päiväretkiä ja lentokenttämatkaa ajatellen, mutta myös kävellen hotellilta voi vartissa mennä rantapromenadille tai vanhaankaupunkiin. Julkisilla voi myös vaivattomasti matkustella, joten tämä soveltuu majapaikaksi niille, jotka eivät halua maksaa itseään kipeiksi ja jotka mielellään turvautuvat julkisiin liikennevälineisiin tai lähtevät päiväretkille junalla.

Ibis Nice Hotel Centre Gare

(Avenue Thiers 14)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Tälle ketjulle tyypillisessä vaatimattoman näköisessä rakennuksessa sijaitseva kolmen tähden perushotelli, joka on aivan rautatieaseman vieressä ja josta voi saada huoneen kenties hivenen keskimääräistä edullisemmin. Yksi hotellin vetonaula on Nizzan ytimessä melko harvinainen uima-allas, ja toinen seikka, joka vetää tänne suomalaisiakin, on hotellin kätevä sijainti. Lentokentälle ja päiväretkille on helppo siirtyä, mutta merenranta ja vanhakaupunkikaan eivät ole kuin reilun kilometrin päässä. Huoneet ovat kaukana tyylikkäistä, mutta ne ovat siistejä ja toimivia, ja niissä on kirjoituspöytä. Hotellin yleiset tilat ovat erinomaisia, ja tämä on kohtuuhintainen majapaikka hyvin kätevällä paikalla.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
2022/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti