Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pariisi
Pariisi
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Pariisi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Le Maraisin aluetta
Le Marais on Pariisin tunnetuimpia ja hohdokkaimpia kaupunginosia, joka on ollut trendikäs jo satoja vuosia ja joka on kenties paras paikka viettää yönsä Pariisissa.

Mikä hotelli Pariisissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Pariisin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Pariisin hotellit ovat pääasiallisesti kalliita, mutta sieltä voi löytää huoneita alkaen 40–50 eurolla. Tällaiset huoneet ovat kuitenkin yleensä keskustan laitaosissa tai ulkopuolella eivätkä lähellä metroasemaa, ja jos haluaa olla keskeisellä paikalla, lähellä metroasemaa, nousee hinta noin sataan euroon. Sijoittamalla 150–200 euroa saa jotakin luksukselta vivahtavaa, mutta sviitit ja huoneet kaikkein hienoimmissa hotelleissa maksavat alkaen 400–500 euroa.

Pariisissa on aina tilaa, etenkin keskustan laitaosissa, kehätien toisella puolella tai kaikkein suurimmissa ketjuhotelleissa. Varaus kannattaa kuitenkin tehdä ainakin kuukauden mutta mieluusti pari kolme kuukautta ennen matkan alkamista.

Majapaikat löytäminen Pariisista

Pariisissa ei välttämättä ole niin väliä missä kaupunginosassa hotelli sijaitsee, mutta tärkeää on se, että hotelli on lähellä metroasemaa, ja olisi suotavaa, että siitä kävelyetäisyyden päässä olisi kahviloita, ravintoloita ja jonkinlaisia kauppoja. Useimmissa Pariisin kaupunginosissa tämä ei ole ongelma, mutta Pariisissa on myös syrjäseuduilla ja huonoilla paikoilla sijaitsevia hotelleja.

Pariisiin matkustavan ei tarvitse huolehtia pistorasioista tai adaptereista, sillä kuten muuallakin Euroopassa ja lähitienoilla pistorasiat ovat samanlaiset kuin Suomessa. Rottia ei Pariisin hotelleissa yleensä näy, mutta jos yöpyy erityisen ankealla tienoolla tai halvassa hotellissa, voi niitä näkyä. Pariisin hotelleihin kuluu herkästi 100 euroa yöltä kahden hengen huoneeseen, mutta pienellä matkakassalla liikkeellä olevat voivat löytää etenkin kehätien toiselta puolelta huoneen jopa alle 40 eurolla.

Seuraavassa esitellään muutama kaupunginosa ja alue, jotka ovat erityisen suosittuja paikkoja hotellille.

Champs-Elysees
Riemukaarelta lähtevä Champs-Élysées on Pariisin tunnetuin katu, ja sen lähellä on laaja suurten bulevardien (Grands boulevards) verkosto.

Bercy

Bercy [kartalla] on eräänlainen kummajainen Pariisissa, sillä sitä ei edes mielletä oikeaan Pariisiin kuuluvaksi eikä siellä ole mitään pariisilaista ilmapiiriä. Bercy on paikka, joka tunnetaan elokuva-arkistostaan, stadionistaan, uusista toimisto- ja asuintaloistaan ja Bercy Villagesta, joka on hyvä paikka tehdä ostoksia, mennä syömään ja istua iltaa. Bercyyn on hyvät liikenneyhteydet metrolla ja bussilla, ja siellä sijaitsee yksi Pariisin linja-autoasemista, jolta etenkin Flixbus kulkee moneen Euroopan kaupunkiin. Bercystä on hankala kävellen siirtyä oikeastaan minnekään muualle, mutta metrolla pääsee vaikka latinalaiskortteleihin muutamassa minuutissa.

Varteenotettava majapaikka Bercyssa on Kyriad Hotel Paris Bercy Village.

Champs-Élysées ja Grands Boulevards

Riemukaarelta lähtevä Champs-Élysées on Pariisin tunnetuin katu, ja sen lähellä on laaja suurten bulevardien (Grands boulevards) verkosto, joka luotiin 1860-luvulta lähtien. Bulevardit ovat tunnettuja hyvistä ostospaikoistaan, joihin kuuluvat etenkin suuret muotiliikkeet ja tavaratalot, ja alue on kaikin tavoin tyylikäs paikka, jolla myös ooppera ja pörssitalo sijaitsevat.

Nämä tienoot ovat eräänlaista Pariisin ydinkeskustaa, jolla on paljon kaikenlaista tärkeää, eivätkä läheskään kaikki pidä sen vilkkaista ja etenkin viikolla liikenteen pilaamista valtavakaduista. Alue on kuitenkin laaja, sillä on esimerkiksi Louvren museo, upeita puistoja ja myös kuuluisa Ritz-hotelli. Vaikka alueella on kaikenlaista mielenkiintoista, ovat etäisyydet pitkiä, ja alueella onkin valtava määrä metroasemia, joiden ansiosta paikasta toisen siirtyminen on helppoa.

Varteenotettavia hotelleja, jotka sijaitsevat tällä laajalla alueella, ovat esimerkiksi Hotel Ascot Opera, Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe ja Timhotel Opéra Grands-Magasins.

Montmartre
Montmartre lähitienoineen on yksi parhaita paikkoja hotellille Pariisissa.

Montmartre ja lähitienoot

Montmartre tunnetaan Pariisin korkeimmasta kukkulasta, jolla sijaitsee Sacré Coeurin kirkko, ja Moulin Rougesta, jonka ympäristössä reilut sata vuotta sitten pyöri melkoinen määrä taiteilijoita ja muita luovia ihmisiä. Taiteilijat ovat aikoja sitten muuttaneet muualle, mutta alueella on luovaa ja epäsovinnaista tunnelmaa, joka on rajuimmillaan Pigallen ympäristössä.

Tämä on monipuolinen alue, jolla on melkoisesti paitsi nähtävyyksiä myös kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja yöelämää, ja kulkuyhteydet minne tahansa Pariisiin ovat metrolla hyvät. Kaiken kaikkiaan Montmartre lähitienoineen on yksi parhaita paikkoja hotellille Pariisissa.

Kahvila, Le Marais
Le Maraisissa kahviloita, ravintoloita ja yöelämää on lähes loputtomasti, eikä vain Maraisissa vaan myös Oberkampfissa ja muilla lähitienoilla.

Hinta-laatusuhteeltaan hyviä hotelleja Montmartressa ovat esimerkiksi Hôtel des Arts Montmartre, Hotel Audran, Hôtel Lumières Montmartre Paris, Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur ja Timhotel Montmartre.

Le Marais

Le Marais on Pariisin tunnetuimpia ja hohdokkaimpia kaupunginosia, joka on ollut trendikäs jo satoja vuosia ja joka on kenties paras paikka viettää yönsä Pariisissa.

Alue tunnetaan hyvistä ravintoloista, museoista ja muista nähtävyyksistä, tyylikkäistä ostospaikoista ja monipuolisesta, luovasta ilmapiiristä, joka tuo Maraisiin ja lähitienoille joka vuosi kaikenlaista uutta. Kahviloita, ravintoloita ja yöelämää on lähes loputtomasti, eikä vain Maraisissa vaan myös Oberkampfissa ja muilla lähitienoilla.

Le Marais on erinomainen kaupunginosa tutustua kävellen, sieltä on lyhyt matka moneen muuhun kaupunginosaan ja myös joen toisella puolelle, mutta metroasemia on niitäkin sen verran, että siirtyminen kauaskin tapahtuu vaivattomasti.

Hyvä hotelli Le Maraisissa on esimerkiksi Les Jardins du Marais.

St-Germain

Toisella puolella jokea sijaitseva St-Germain tunnetaan nykyään kenties parhaiten jalkapallojoukkueestaan, mutta se on aina ollut tunnettu ja tyylikäs kaupunginosa, jossa ovat viihtyneet monenmoiset merkkihenkilöt. Taiteilijat ja kirjailijat ovat aina tunteneet olonsa kotoisaksi siellä, joskin nykyään se on kallis hienostokaupunginosa, joka monin tavoin on kuitenkin samantyylinen paikka kuin vielä silloin kun Picasso ja Sartre siellä asuivat. St-Germainin ostospaikat hakevat tyylikkyydessään vertaisiaan, siellä on valtavasti ravintoloita, joista osa on kaupungin parhaita, ja siellä on myös nähtävyyksiä kuuluisasta taidemuseosta kaikenlaiseen muuhun.

St-Germainin vieressä on muitakin kaupunginosia, joista Montparnasse on erityisen hyvä ja monipuolinen vierailupaikka, ja latinalaiskorttelisto tarjoaa halpoja hupeja ja värikästä katuelämää. St-Germainessa on metroasemia, joiden kautta pääsee kaikkialle kaupunkiin, mutta niitä ei ole joka korttelissa, ja metroaseman läheisyys kannattaa varmistaa.

Varteenotettava hotelli St-Germainessa on aivan Montparnassen vieressä oleva Hôtel A La Villa des Artistes.

Latinalaiskorttelisto
Latinalaiskorttelisto on laaja, monipuolinen alue, jolla on kaikenlaista nähtävää.

Latinalaiskorttelisto ja Sorbonne

Latinalaiskorttelisto on yksi Pariisin tunnetuimpia paikkoja, ja se on aina ollut melko raju alue nimenomaan yliopiston takia. Sorbonnen yliopisto, jonka ympäristössä ovat esimerkiksi Panthéon ja Luxembourgin puisto, on latinalaiskorttelien vieressä, ja sen mukaan nimetty kaupunginosa poikkeaa melkoisesti latinalaiskorttelien raisuimpien osien tunnelmasta.

Latinalaiskorttelisto on laaja, monipuolinen alue, jolla on kaikenlaista nähtävää, ja yksi suuri vetonaula siellä on torikatu Rue Mouffetard. Kaikkialla Latinalaiskorttelistossa on paljon baareja, kahviloita ja ravintoloita, ja siellä on jonkin verran ostospaikkoja, joista kirjakaupat ovat kaikkein kuuluisimpia ja edelleenkin suosituimpia. Kävellen voi hyvin siirtyä Notre-Damelle ja joen toisella puolelle, mutta metroasemiakin on ja metrolla voi käden käänteessä siirtyä minnepäin Pariisia tahansa.

Hyviä hotelleja latinalaiskortteleissa ovat esimerkiksi Hotel Abbatial St Germain ja Hotel des Arenes.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Pariisissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Hotel Abbatial St-Germain

(Boulevard Saint-Germain 46)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Latinalaiskorttelien ja St Germainin tyylikkään kaupunginosan rajamailla sijaitseva kolmen tähden hotelli, jolta on kävelymatka Notre-Damen kirkolle, Panthéonille, Luxembourgin puistoon ja sekä St-Germainin että latinalaiskortteliston parhaille paikoille. Lähellä on melkoisesti kahviloita, ravintoloita, yöelämää ja ostospaikkoja, ja lähellä on myös melkoisesti museoita ja kaikenlaisia nähtävyyksiä. Hotelli ei ole edullinen mutta huoneita on sanottu kohtalaisen suuriksi, aamiainen on saanut kehuja ja sijainti on saanut kaikilta kiitosta.

Hotel des Arenes

(Rue Monge 51)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Tämä kolmen tähden hotelli, josta huoneen saa alkaen noin 150 eurolla, sijaitsee erinomaisella alueella latinalaiskorttelistossa, lähellä montaa eri paikkaa kuten Rue Mouffetardia, Panthéonia ja kasvitieteellistä puutarhaa. Lähellä on useita metroasemia, ja alueella on paljon kahviloita, ravintoloita ja yöelämääkin. Aamiaista ja huoneita on kehuttu, ja sijaintia on pidetty hyvänä mutta rauhallisena.

Hôtel des Arts Montmartre

(Rue Tholoze 5)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kolmen tähden hotelli, joka ei ole aivan kalleimmasta päästä, mielenkiintoisella alueella, jolta on kymmenen minuutin kävelymatka Sacré Coeurin kirkolle. Alueella on paljon kahviloita, ravintoloita ja illanviettopaikkoja, ja myös Moulin Rouge ja Vincent van Goghin asunto ovat kävelymatkan päässä. Yhteydet muualle kaupunkiin ovat hyvät metrolla, jonka asema on muutaman sadan metrin päässä.

Hotel Ascot Opera

(Rue Monsigny 2)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kolmen tähden hotelli, joka ei suinkaan ole edullinen mutta jonka sijainnista lähellä Louvrea on pidetty erityisen paljon. Huoneet on sisustettu klassiseen paikalliseen tyyliin, ne on ilmastoitu ja hotelli on lähellä metroasemaa. Kävelymatkan päässä on paljon kaikenlaista, etenkin kulttuurielämää ja ostospaikkoja, mutta myös paljon kahviloita ja ravintoloita.

Hotel Audran

(Rue Audran 7)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Tämä kahden tähden hotelli, josta huoneen saa alkaen noin satasella, sijaitsee Montmartren parhailla paikoilla, lähellä metroasemaa ja kävelyetäisyydellä monesta paikasta. Lähellä on paljon ravintoloita ja yöelämää, ja Pohjois-Pariisin elämänmeno tulee täällä yöpyvälle tutuksi. Huoneet ovat melko pieniä ja askeettisia, mutta monet ovat pitäneet hotellin uniikista olemuksesta ja henkilökunnan ystävällisyydestä.

Hôtel A La Villa des Artistes

(Rue de la Grande Chaumière 9)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kolmen tähden hintava hotelli, joka sijaitsee Montparnassen ja St-Germainin rajamailla, lähellä Boulevard du Montparnassen rientoja ja metroasemaa. Luxembourgin puisto, latinalaiskorttelit ja St-Germainin pääpaikat ovat kävelymatkan päässä, ja tämä on hyvä hotelli niille, jotka haluavat tutustua joen eteläpuolen elämään kävellenkin. Kaikki huoneet on ilmastoitu ja äänieristetty, ja hotellin sijaintia on pidetty erityisen hyvänä.

Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

(Rue du Courcelles 51 – 57)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Viiden tähden hotelli lähellä Champs-Élysées -bulevardia, metroaseman lähellä ja alueella, jolta löytyvät kaikki palvelut. Hotelli on hintava ja huoneet siellä maksavat satoja euroja, mutta hotellin palvelutaso onkin sitä mitä viiden tähden hotellilta voi odottaa. Hotellissa on kylpyläpalvelut, kuntosalit ja muut herkut, eikä sieltä välttämättä tarvitse edes loman aikana poistua.

Hôtel Lumières Montmartre Paris

(Rue Damrémont 110)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kolmen tähden hotellin Montmartressa, lähellä Sacré Coeuria ja muita Pohjois-Pariisin vierailupaikkoja. Alueella on metroasema, huoneet on modernisti sisustettu ja henkilökuntaa ja sen ystävällisyyttä on kiitelty. Hotelli ei kuulu kaikkein pidetyimpiin mutta sen hinta-laatusuhdetta on pidetty hyvänä.

Kyriad Hotel Paris Bercy Village

(Rue Baron le Roy 17)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kolmen tähden hotelli, josta saa huoneen alkaen reilulla satasella, ja vaikka alue on erikoinen ja täysin epäpariisilainen, on se melko kätevä ja siitä on pidetty. Metroasema on lähellä, huoneet on ilmastoitu ja äänieristetty ja kaikki palvelut ovat lähellä. Hotellin hinta-laatusuhdetta on pidetty hyvänä, ja muutenkin hotellista on pidetty paljon.

Les Jardins du Marais

(Rue Amelot 74)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hintava neljän tähden hotelli, joka on tyylikkäässä, monipuolisessa Le Marais -kaupunginosassa. Kaikki on tiptop, kaikesta on pidetty, huoneet ovat 1500 neliön pihamaan ympärillä ja huoneet on sisustettu kohtalaisen tyylikkäästi. Varustelutaso on hyvä, huoneet ovat melko tilavia ja huoneissa on pieni mikroaaltouunin ja jääkaapin muodostama keittokomero. Lähistöllä on seitsemän metroasemaa, kaikki oleellinen on lähellä ja täällä yöpyvä voi nukkua yönsä rauhassa.

Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur

(Rue Caulaincort 3)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Montmartren hautausmaan vieressä, lähellä Pigallen huvituksia ja Moulin Rougea sijaitseva neljän tähden hotelli, jonka huoneet on äänieristetty ja ilmastoitu. Metroasema on lyhyen matkan päässä, Sacré Coeurille on reilu kilometrin ja muutenkin hotellin sijainti on sellainen, että sen ansiosta on helppo tutustua paitsi lähikortteleihin myös muuhun Pariisiin.

Timhotel Montmartre

(Rue Ravignan 11)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kolmen tähden hotelli, josta voi saada huoneen reilulla sadalla eurolla ja joka on vain parin sadan metrin päässä metroasemalta. Sacré Coeurin kirkko, Pigallen huvitukset ja Moulin Rouge ovat kävelymatkan päässä, ja alueella riittää ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Huoneet ovat pieniä mutta siistejä ja hotellin varustelutaso on hyvä.

Timhotel Opéra Grands-Magasins

(Rue la Bruyère 35)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Neljän tähden hotelli, joka sijaitsee suurten bulevardien lähellä ja jossa on äänieristetyt huoneet. Pariisin parhaille ostoskaduille on kävelymatka, parin sadan metrin päässä on paljon kahviloita ja ravintoloita ja lähin metroasema on vain kolmen sadan metrin päässä. Alue on siinäkin mielessä kätevä, että siltä on kävelymatka Pigallen rientoihin ja Moulin Rougelle. Huoneista on pidetty mutta aamiaista pidetään turhan heppoisena.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti