Booking.com
Hotellin julkisivu
Montmartren ja Le Marais'n alueen hotellit ovat jossain mielessä ns. Kultaisen kolmion tarjonnan vastakohtia tarjoten vanhempia ja pienempiä, mutta sitäkin ihastuttavampia hotelleja.

Minkälainen hotelli Pariisissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Esittelemme tällä sivulla niitä Pariisin kaupunginosia ja alueita, jotka ovat matkailijalle hyviä valintoja majapaikan sijainnin näkökulmasta. Jokaisen alueen yhteydessä nostamme lisäksi esiin mielestämme hyviä hotelleja ko. alueella.

Klikkaamalla hotellin nimeä saat lisätietoja hotellista ja halutessasi voit myös varata huoneen.

Hinnat

Pariisi on monin tavoin melko kallis kaupunki, mutta sieltä löytyy kuitenkin hyvä tarjonta suhteellisen halpoja ja hyviä hotelleja, ainakin muihin Euroopan suurkaupunkeihin verrattuna.

Hotellien ja muiden majoitusmuotojen hinnat vaihtelevat paljon kausittain, kalleimmillaan ne ovat yleensä loppukeväästä sekä kesällä. Pariisista löytyy hotelleja ja hostelleja ympäri kaupunkia - jos viivyt kaupungissa muutaman viikon tai pidempäänkin, voit hyvin majoittua hieman keskustan ulkopuolelle halvemmin ja ehkä hieman rauhallisempaan ympäristöön; jos taas matka kestää vain muutaman päivän, voi olla parempi majoittua hyvien kulkuyhteyksien päähän esim. lentokentältä sekä kävelymatkan päähän keskustasta, sillä Pariisihan on todella hyvä kävelykaupunki.

Miltä alueelta hotelli kannattaa varata?

Eri tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja löytyy periaatteessa ympäri Pariisia, mutta useimmat hotellit ja hostellit ovat kuitenkin keskittyneet tietyille alueille. Aluetta valitessa kannattaa hotellin hintatason lisäksi miettiä sen sijaintia - vaikka hotelli sijaitsisi aivan keskustassa tunnetuimpien nähtävyyksien lähellä, niin se ei aina ole paras vaihtoehto, sillä alueella ei välttämättä ole paljon muuta, kuten ravintoloita, baareja, kahviloita ja muuta viihdykettä.

Champs Elysées'n ja Avenue Montaignen tienoot

"Kultaisen kolmion" alueelta Champs Elysées'n ja Avenue Montaignen eleganttien katujen lähistöltä löytyvät yhdet Pariisin hienoimmista hotelleista. Alueen luksushotellit soveltuvat vaativimmillekin asiakkaille tarjoten laatua sekä palveluja laidasta laitaan.

Eräitä harkinnan arvoisi hotelleja lukuisten muiden lisäksi ovat esim. Four Seasons Hotel George V Paris, joka on tyyriinpuoleinen, mutta täydellisyyttä hipova luksushotelli, kätketyksi helmeksikin kehuttu rauhallinen Hotelli Daniel, art deco-henkinen vain 50 metriä Champs Elysées:ltä sijaitseva Hotelli Napoleon ja miellyttävässä kulmakahviloiden ja ravintoloiden täplittämässä ympäristössä sijaitseva Hilton Arc De Triomphe.

La Defense, bisnesalue

Toinen alue, josta löytyy useita kansainvälisiä hotelliketjuja, on La Defensen bisnesalue, joka houkuttelee varsinkin monia liikemiehiä. Messujen aikaan muista varata hotellisi hyvissä ajoin, sillä ne täyttyvät alueella silloin nopeasti.

Pari mainitsemisen arvoista hotellia alueella ovat Hilton Paris La Defense, joka on kaikinpuolin tyypillinen Hilton-hotelli, moderni ja yllätyksetön ja jolta on 7 minuutin metromatka champs Elysee:lle ja tämän kilpailija Mercure-ketjusta Mercure Paris La Défense 5. Molemmat täyttävät hyvin bisnesmatkustajien tarpeet.

Montmartre ja Le Marais

Viehättävät Montmartren ja Le Marais'n alueen hotellit ovat jossain mielessä Kultaisen kolmion tarjonnan vastakohtia tarjoten vanhempia ja pienempiä, mutta sitäkin ihastuttavampia hotelleja. Vaikka varsinkin Le Marais'n alue on melko keskeinen ja Montmartren idylli kuuluisa, niin alueilta saattaa löytää hotellin suhteellisen edullisesti.

Alueella sijaitsevat mm. hyvien kulkuyhteyksien äärellä lähellä metroa sijaitseva Le Relais Montmartre, Montmartren sydämestä löytyvä sanallasanoen suloinen vain 30 huoneen Des Arts, Lähellä Moulin Rougea sijaitseva Mercure-ketjuun kuuluva iso Mercure Montmartre ja lisäksi Suitehotel Paris La Chapelle, joka ei sijainniltaan ole mitenkään ideaalinen mutta tarjoaa hyvän vastineen uskaliaan kulkijan rahalle.

Latinalaiskortteli ja Saint-Germain-des-Près

Latinalaiskorttelin ja Saint-Germain-des-Près'n alueelta löytyy myös erilaisia majapaikkoja, yliopistoalue houkuttelee varsinkin "elegantteja intellektuelleja" melko huokeisiin majoitusvaihtoehtoihin.

Pieniä ja viehättäviä vaihtoehtoja alueella ovat mm. 36 huoneen Monge, Abbatial Saint Germain ja Le Sainte Beuve, joista yhdestäkään on vaikea keksiä negatiivista sanottavaa. Isomman kokoluokan hyvä vaihtoehto on Best Western- ketjuun kuuluva Best Western Villa des Artistes.

Gare du Nordi, Gare de l'Esti ja Bastille

Keskustan halvimmatkin hotellit ja muut majoitusvaihtoehdot ovat kuitenkin melko kalliita verrattuna esimerkiksi Itä-Pariisin vaihtoehtoihin. Todellisen budjettimatkaajan kannattaakin melkein suunnata esim. Gare du Nordin ja Gare de l'Estin rautatieasemien liepeille, siellä yleensä törmää moniin reppureissaajiin ja muuhun kansainväliseen nuorisoon. Itäisessä Pariisissa sijaitseva Bastillen trendikäs alue tarjoaa myös muutamia huokeita vaihtoehtoja.

Harkinnan arvoisia hotellivaihtoehtoja ovat mm. Hotel Magenta Paris, josta ei voi erehtyä purppuran sisäänkäynnin ansiosta sekä Libertel Gare Du Nord Suede, WHO - Windsor Hotel Opera ja Campanile Paris 10 - Gare du Nord. Alueelle ominaiseen tapaan yksikään näistä hotelleista ei tarjoa mitään erityisen tavatonta. Ne ovat tavallisia hotelleja joissa uni tulee silmään ja joiden paras valtti on hinta-laatu-suhde.

Disneyland

Jos Pariisin matkan päällimmäisenä tarkoituksena on mennä Disneylandiin, yksi vaihtoehto on majoittua jossakin Disneyn alueen monista hotelleista. Junamatka Pariisin keskustan ja huvipuiston välillä vie aikansa, joten valinta kannattaa tehdä sen mukaan, kummassa aiot viettää enemmän aikaa.
>> Katso tästä Disneyland-hotellivaihtoehdot.

Majoitusmuodot

Pariisissa on tarjolla monia eri majoitusmuotoja, niin hotelleja ja pieniä ja idyllisiä pensionaatteja kuin huokeita hostelleja sekä viikoksi tai pariksi vuokrattavia, kalustettuja asuntoja. Seuraavassa lyhyesti lisää eri vaihtoehdoista.

Hotellit

Pariisin hotellien hintataso vaihtelee suuresta eri alueiden mukaan, lisäksi hintaa vaikuttaa luonnollisesti se, onko kyseessä pieni yhden tähden pension vai suuri kansainvälinen hotelliketju. Jos matkustaa kaksin, niin Pariisista saattaa löytää kahden hengen huoneen halvemmalla kuin maksaa kahdesta hostellisängystä. Hotellit tarjoavat myös enemmän yksityisyyttä ja toisin kuin hostelleissa, huoneiden yhteydessä on (yleensä) oma WC ja suihku. Halvemmissa hotelleissa huoneet ovat yleensä melko pieniä eikä hotelleissa aina ole hissiä. Usein huoneiden hintaan ei sisälly aamiaista, mutta onneksi suurin osa kahviloista tarjoaa yksinkertaisen kahvi+croissant -aamiaisen.

Hostellit

Varsinkin yksin matkustavalle budjettimatkailijalle hostelli voi olla paras vaihtoehto. Pariisin hostellitarjonta on hyvä ja useimmat ovat varusteltu modernein mukavuuksin. Jos et halua majoittua viiden muun reissaajan kanssa, useissa hostelleissa on myös mahdollisuus pienempään kahden hengen huoneeseen lisähinnasta. Kesäaikaan hostellit täyttyvät reppureissaajista ja ne ovat melko täynnä, joten hostelli pitää varata etukäteen. Yhä useammat perheet myös majoittuvat hostelleissa - jos ei kaipaa lisämukavuuksia eikä haittaa, että suihkut ovat käytävillä, niin 4-6 hengen huoneet soveltuvat hyvin myös perhemajoitukseen.

Kalustetun asunnon vuokraaminen

Muutaman viikon tai pidemmän aikaa Pariisissa viipyvä voi harkita kalustetun asunnon vuokraamista. Asunto tulee pidemmän päälle hotellia halvemmaksi ja säästöä tulee myös ruokakustannuksissa, sillä asunnossa voi itse tehdä ruokaa eikä aina tarvitse syödä ulkona. Tietysti toisin kuin hotelleissa, asunnon siivouksesta pitää itse pitää huolta, mutta toisaalta se vain vahvistaa jonkinlaista illuusiota siitä, että oikeasti asuu Pariisissa eikä ole vain turistina muiden joukossa. Asuntoja kannattaa vertailla huolellisesti, sillä niiden tasoissa on eroja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti