Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa marraskuussa 2015

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita marraskuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan joulukuussa 2015.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Barcelona (CC License: Attribution 2.0 Generic)
OnniBus (CC License: Attribution-Share Alike 4.0 Internationa)
Guangzhou (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Burger King (in Public Domain)
SuperPark
Times Square, Amerikka, Yhdysvallat (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Futismuistolla matkalle!

Barcelona (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Barcelona hurmaa myös talvella

Kaipaatko piristystä syksyn pimeään? Suuntaa romanttiseen Barcelonaan! Trivagon Check In -blogissa vinkataan Barcelonan hotellien edullisesta hintatasosta marras-maaliskuussa.

Barcelonan kiireisimmät turistijaksot ajoittuvat lämpimiin mutta ei tukahduttaviin huhti-, touko-, syys- ja lokakuuhun. Leutojen talvikuukausien aikana Barcelonassa on huomattavasti vähemmän turisteja ja enemmän tilaa, mikä tarkoittaa mukavampia shoppailukokemuksia ja vähemmän jonotusta turistikohteisiin. Ja vaikka uimarannalle Barcelonassa ei ehkä enää kannata suunnata, palelemaan tässä miljoonakaupungissa ei varmasti pääse, sillä päivän ylin lämpötila yltää vielä marraskuussakin keskimäärin +18 asteeseen!

Edullisen ja monipuolisen shoppailun lisäksi Barcelonan valtteja ovat sen hyvät kävelymahdollisuudet – kävelyetäisyydet ovat lyhyitä, arkkitehtuuri upeaa ja nähtävää löytyy lähes joka kulmasta – ja erinomainen ruokakulttuuri. Nähtävyyksien kiertämisen lomassa on helppo levähtää hetki jollakin keskikaupungin kymmenistä aurinkoisista terasseista tai ravintoloista, joiden hinnat eivät varsinkaan pahimpien turistiaikojen ja -katujen ulkopuolella päätä huimaa.

OnniBus (CC License: Attribution-Share Alike 4.0 Internationa)

Edullisesti keskustasta keskustaan

Edullisista bussimatkoistaan tunnettu Onnibus pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen entistä parempaa palvelua, sillä se on saanut luvan kuljettaa matkustajia niin Turun kuin Tampereenkin ydinkeskustaan. Tätä ennen bussien kaukoliikenteen vanhat kilpailusuojaan perustuvat säännöt ovat estäneet Onnibusia liikennöimästä keskusta-alueille. Uudistuksen myötä Helsingin ja Tampereen keskustan välillä ajetaan nyt kuusi vuoroa päivässä, Helsingin ja Turun keskustan välillä päivittäisiä vuoroja on viisi.

Keskustasta keskustaan pääsee myös toisella julkisella kulkupelillä, nimittäin junalla! VR:n sarjalipputarjouksella junamatkat voi nyt ostaa edulliseen hintaan ja vaikka puoleksi vuodeksi eteenpäin. Kymmenen matkan sarjaliput ovat myynnissä marraskuun loppuun saakka ja ne ovat voimassa kuusi kuukautta voimassaolon alkamisesta. Mikä parasta, sarjalippu ei ole henkilökohtainen, joten liput voi jakaa vaikka saman tien kavereiden tai sukulaisten kesken. Esimerkiksi Helsingin ja Turun välillä kymmenen matkaa maksaa nyt vain 89 euroa, Helsingin ja Tampereen välillä 99 euroa ja Helsingin ja Vaasan välillä 249 euroa.

Guangzhou (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Uusia suoria lentoyhteyksiä

Finnair on ilmoittanut avaavansa reitit Japanin Fukuokaan ja Kiinan Guangzhouhun kesällä 2016. Aasian ja Euroopan lentoliikenteessä vahvasti vaikuttava Finnair lentää monikulttuuriseen ja lämpimään Fukuokan kaupunkiin kolmesti viikossa koko kesäkauden 2016 ajan. Kiinan kolmanneksi suurimpaan, kolmentoista miljoonan asukkaan Guangzhouhun sen sijaan lennetään touko-lokakuussa peräti neljä kertaa viikossa.

Euroopan sisäisiin lentoihin tuo vuonna 2016 lisävalikoimaa matkayhtiö We Travel, joka aikoo viedä suomalaisia suoraan Kroatian rannikkokaupunkiin Zadariin niin Tampereelta, Oulusta, Vaasasta, Turusta, Kokkolasta ja Kuopiosta kuin Jyväskylästä ja Lappeenrannastakin. Lento Helsingistä Zadariin kestää vain reilut kolme tuntia, ja perillä Zadarissa nautitaan täysillä niin aurinkorannoista ja urbaanista elämästä kuin historiasta ja autenttisesta kulttuuristakin.

Burger King (in Public Domain)

Burger Kingiin ja ysäribileisiin – laivalle siis!

Kuka muistaa vielä vuoden 1993 ja Silja Europan upouuden McDonald’s-ravintolan? Nyt, muutamaa vuosikymmentä myöhemmin, pikaruoasta nauttivien risteilijöiden toiveet toteutuvat jälleen, kun Helsinki-Tallinna-reitillä risteilevälle Tallink Star-pikalaivalle avataan vuoden 2016 alussa ihka oikea Burger King -ravintola. Myös take away -ruokaa tarjoileva Burger King ja Star-alus sopivat Tallink Siljan mukaan yhteen kuin vakka ja kansi, sillä ne kummatkin tunnetaan nopeista mutta silti luotettavista ja korkealuokkaisista palveluistaan.

Maaliskuussa 90-lukua pääsee fiilistelemään laivahampurilaisten lisäksi myös Tallinkin Baltic Queenilla järjestettävällä Parasta ennen! -risteilyllä. Esiintyjäkaartiin lukeutuvat muun muassa takavuosien hittiyhtyeet E-Type ja Waldo’s People, ja onpa YleX:n ysäriristeilyllä mukana myös useita suomalaisia DJ-tähtiä.

SuperPark

Uutta kivaa Tampereella

Tampereen Särkänniemen delfinaarion lakkauttamisen myötä Särkänniemeen nousee kesällä 2016 uusi sisäaktiviteettipuisto. Lasten ja nuorten liikkumiseen ja perheiden laatuaikaan panostava SuperPark koostuu lapsille suunnatusta seikkailualueesta, eri urheilulajien kokeiluun suunnatusta Game Areenasta ja vauhtilajeille, kuten skeittaukselle, varatusta Freestyle Hall -tilasta. SuperPark on avoinna vuoden ympäri.

Toinen hieno tamperelaisuutuus on Tampere-talon naapuriin hiljattain avattu Lapland Hotel. Upeasti Lapin tyyliin sisustettu hotelli houkuttaa huoneisiinsa varmasti ainakin ulkomaisia turisteja, joista monet tulevat Suomeen juurikin Lapin mystiikan perässä – vaikkei se Tampere nyt niin kovin lähellä Lappia olekaan! Astetta lähemmäksi Lappia pääsekin Ouluun näinä päivinä niin ikään avattavassa Lapland Hotel Oulussa.

Times Square, Amerikka, Yhdysvallat (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Lonely Planetin reissuvinkit vuodelle 2016

Matkaopasjätti Lonely Planet on listannut ensi vuoden parhaat matkakohteet. Mikäli Lonely Planetin vinkkejä on uskominen, ensi vuonna kannattaa suunnata maiden top-kolmoseen Botswanaan, Japaniin ja Yhdysvaltoihin.

Budjettitietoisempaa matkailijaa ilahduttanee tieto siitä, että parhaiden budjettimatkakohteiden listauksen ykkösmaa ei tule meille suomalaisille kalliiksi edes matkakustannusten osalta: Lonely Planet kertoo nimittäin Viron olevan paitsi ihanan edullinen, myös upean omalaatuinen maa, jossa idän ja Pohjoismaiden vaikutukset kohtaavat. Parhaiden kaupunkikohteiden listalle sen sijaan pääsivät tällä kertaa mukaan muun muassa Montenegron kuvankaunis rantakaupunki Kotor, Irlannin Dublin, Intian Mumbai ja Italian Rooma.

Teksti: Nelli Kelonen
2015/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti