Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Zadar, Kroatia
Zadar, Kroatia (täyskuva)
Trg Svete Stosije, Zadar

Zadar, Kroatia

Zadar on Pohjois-Dalmatian suurin ja mielenkiintoisin kaupunki, ja sinne on hyvä suunnata aurinkoiselle, kohtuuhintaiselle ja mieleenpainuvalle lomalle.

Zadarin vanhakaupunki on uskomattoman kaunis ja hyvin säilynyt, ja siellä on mahdollista katsella nähtävyyksiä, jotka ovat peräisin Rooman valtakunnan ajalta 2000-luvun alkupuolelle. Vanhassakaupungissa voi myös tehdä ostoksia, syödä, viettää iltaa ja yöpyä, mutta rannoille ja harrastamaan sieltä lähdetään muualle.
Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin.

Zadariin voi matkustaa kuka tahansa ainutlaatuiselle ja unohtumattomalle lomalle, ja sinne on hyvä lähteä huhtikuulta lokakuulle. Zadarissa viihtyvät kaikenikäiset ja myös erilaiset ryhmät perheistä yhdistyksiin ja kuoroihin, voivat lomailla siellä. Zadarin pitkä kesäkausi huipentuu heinä- ja elokuussa, jolloin siellä on normaalia kalliimpaa ja rauhattomampaa, ja muulloin kuin silloin Zadariin matkustava pääsee nauttimaan kaupungin parhaista puolista täysin siemauksin.

Zadariin oli ennen hankalampi matkustaa Suomesta kuin moneen muuhun Kroatian kohteeseen, mutta vuodesta 2022 lähtien Ryanair lentää Helsingistä kesäkauden aikana sinne suoraan.

Sää, ilmasto, matkustuskausi ja parhaat matkustusajat

Suomen ilmatieteen laitoksen sääennuste Zadariin.

Zadarissa on pitkä ja aurinkoinen kesä, joka alkaa huhtikuun loppupuolella ja jatkuu aina lokakuun alkupuolelle. Näiden kuukausien väliin jäävä aika on pääasiallinen aika matkustaa Zadariin, ja vilkkainta aikaa matkustaa Zadariin ovat viikot kesäkuun puolivälistä syyskuun puolivälin paikkeille. Tästä varsinaisesta kesäajasta etenkin heinä- ja elokuu ovat hyvin vilkkaita ja rauhattomia aikoja olla Zadarissa. Huhtikuu ja lokakuu ovat vähän arvoituksellisia kuukausia, ja joinain vuosina jo huhtikuun puoliväliin mennessä on täysi kesä ja lokakuun loppupuolikin on vielä helteinen. Toisina vuosina kesä alkaa paremmin vasta huhtikuun lopussa, ja joskus jo lokakuun alussa on myrskyistä. Olivat säät sitten minkälaisia tahansa ovat Zadarin majapaikat aina huomattavasti edullisempia ennen kesäkuun puoliväliä ja syyskuun puolivälistä eteenpäin kuin ne ovat keskikesällä.

Zadarin säissä on subtrooppisen ja välimerellisen ilmaston piirteitä, ja säiden parhaisiin puoliin kuuluvat kesäkauden vähäsateisuus ja aurinkoisuus.

Kevät ja kesäkausi alkavat leudon talven jälkeen huhtikuussa, jolloin päivälämpötilat etenkin kuun loppupuolella hätyyttelevät 20 astetta ja öisinkin on yli 10 astetta.

Toukokuu on jo varsinaista kesää, turistien määrä kasvaa päivä päivältä ja päivisin on yli 20 astetta ja usein on hellettäkin. Toukokuussa viimeistään aurinko alkaa paistaa päivä toisensa jälkeen, ja sateita on talvikautta vähemmän.

Kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin päivälämpötilat kohoavat päivästä toiseen yli hellerajan, mutta Zadarissa ei keskikesälläkään ole niin kuumaa kuin joissain muissa Välimeren kolkissa, sillä kaikkien aikojen lämpöennätys on vain 36,1 astetta.

Kesän vähäsateisimpia kuukausia ovat heinä- ja elokuu, mutta syyskuussa sateet yleistyvät ja rantakausi päättyy syyskuun loppuun mennessä, vaikka joskus vielä lokakuun puolivälissäkin voi olla hellettä. Lokakuussa päivälämpötilat ovat vielä 20 asteen tienoilla, mutta syysmyrskyt ovat hyvin tavallisia Kroatian rannikolla tähän vuodenaikaan. Esimerkiksi syysloma on hyvin epävarma ajankohta matkustaa Zadariin tai muuallekaan Kroatiaan perinteiselle rantalomalle, mutta rankkoja sadepäiviä lukuun ottamatta siellä on koko lokakuun melko lämmintä eikä öisinkään lämpötila tipu alle 10–15 asteen.

Kävelijöitä merenrantapromenadilla, sää on kaunis
Touko- ja kesäkuu ovat säiltään erinomaisia aikoja matkustaa Zadariin, mutta eivät valtavan vilkkaita.

Talvikausi alkaa marraskuussa, mutta säät pysyttelevät lämpiminä yleensä vielä marraskuunkin, jolloin päivisin on 15–20 astetta. Yölämpötilat, jotka ovat yli 16 asteen vielä syyskuussa, laskevat syksyn aikana, ja joulu- ja helmikuussa ne ovat keskimäärin 4–5 astetta. Talvikaudella sataa kymmenkunta kertaa kuussa ja pakkasta on ani harvoin. Kaikkien aikojen kylmin talviyö on tuonut Zadariin 9 asteen pakkaset, mutta keskimääräiset päivälämpötilat pysyttelevät yli 11 asteen koko talven ajan. Lunta Zadarissa saadaan hyvin harvoin, kenties korkeintaan kerran talvessa, mutta merivesi kylmenee talven aikana jopa vain 7-asteiseksi. Uimavedet lämpenevät keväällä hitaasti, ja näin Zadarissa voikin uida lämpimässä merivedessä vasta touko- tai kesäkuussa.

Parhaat matkustusajat

Parhaat matkustusajat ovat muulloin kuin keskikesällä ja talvikaudella.

Huhtikuun loppupuoli on edullinen, rauhallinen ajankohta vierailla Zadarissa, ja touko- ja kesäkuu ovat säiltään erinomaisia mutta eivät valtavan vilkkaita.

Heinä- ja elokuu nostavat majapaikkojen ja joidenkin retkien ja palveluiden hintoja, kaupungissa on öisinkin tukahduttavan kuumaa ja väkeä riittää tungokseksi asti. Tähän vuodenaikaan Zadarissa ilmastointi on lähestulkoon välttämättömyys.

Syyskuun alusta lokakuun alkupuolelle on kevään ja alkukesän lisäksi toinen erinomainen matkustusaika, mutta lokakuun loppupuoli ja joinakin vuosina jo alkupuolikin voi olla sateinen ja jopa myrskyinen aika.

Talvikaudella Zadariin ei ole mieltä matkustaa, lukuun ottamatta erityissyitä tai jos haluaa käydä nopeasti Zagrebista rannikolla. Zadarissa on joulu- ja tammikuuta lukuun ottamatta ollut yli 20 asteen lämpötiloja kaikkina kuukausina, ja esimerkiksi kulttuuriin tutustumaan tai tennistä ulkona pelaamaan sinne voi suunnata suurin piirtein ympäri vuoden.

Forum-aukio
Keisari Augustuksen aikana rakennettu Forum on vanhan Zadarin unohtumaton keskusaukio.

Nähtävyydet

Zadarin nähtävyydet ovat vanhan keskustan alueella, eikä muualla kaupungissa juuri ole nähtävyyksiä. Kaikki näkemisen arvoinen on pienen alueen sisällä, ja nähtävyyksiä tulee bongattua siellä täältä samalla kun kävelee kaupungin viehättävimmillä kujilla.

Eniten nähtävää keskitetysti on Forum-aukion tienoilla, ja siltä kannattaa kävellä meriuruille ja iltaisin valonäytöstään pitävälle aurinkopaneelille. Zadarissa on muutama museo, joissa etenkin arkeologian ja antiikkilasin ystävät viihtyvät. Nähtävyyksiin ei sinänsä ole tarvetta kiinnittää sen suurempaa huomiota, mutta ne tarjoavat automaattisesti unohtumattomat ja ylittämättömät puitteet lomalle.

Forum-aukion nähtävyydet ja museot

Keisari Augustuksen aikana rakennettu Forum [kartalla] on vanhan Zadarin unohtumaton keskusaukio. Se on vanhankaupungin pääkadun ja Zeleni trg -aukionZeleni trg -aukio välissä, ja se on hämmästyttävä ja suosittu mutta laajuutensa takia lähes ympäri vuoden rauhallinen paikka viettää aikaa ja tutustua nähtävyyksiin.

Lukuisat opastetut ryhmät kiertävät laajaa aukiota keskitalvea ja keskikesää lukuun ottamatta jatkuvasti, ja niin paikalliset kuin kaupungissa vain käymässäkin olevat viettävät siellä aikaa. Aukiolla on lukuisia kahviloita, joilla tietenkin on terassit ja pöytääntarjoilu. Sen alueella ja liepeillä voi syödä ja juoda varsin kohtuullisin hinnoin mutta tietysti kaikkein keskeisimmät terassit ovat jonkin verran muita kalliimpia. Aukiolla on mukava vain kävellä, istahtaa kahville ja ottaa pari kuvaa, mutta siellä on muutama vierailupaikka, joihin voi mennä sisällekin.

Crkva sv. Donata u Zadru
Crkva sv. Donata u Zadru edustaa pitkälti hävinnyttä varhaisromaanista arkkitehtuuria, ja on Euroopan suurin tätä tyylisuuntausta edustava kirkko.

Arkeologinen museo on tavallaan aukion rumimpia rakennuksiaArkeologisen museon rakennus, mutta jotenkin se sittenkin sopii aukion tunnelmaan. Sen edustalla on arkeologisia löytöjä antiikin ajalta, ja niitä tutkimalla oppii yhtä sun toista alueen historiasta Rooman valtakunnan aikana ja muulloinkin. Siellä on eri osastoja, joissa käsitellään eri aikakausia, ja yksi mielenkiintoinen on läheisen rantapaikan eli Ninin antiikin ajan löytöjen esittely. Museossa on myös merenalaisia antiikin ajan löytöjä, ja siellä voi tutustua alueen historiaan esihistoriallisista ajoista keskiaikaan. Museoon on 30 kunan eli reilun neljän euron pääsymaksu yli 10-vuotiailta eli aikuisilta, ja se on avoinna eri vuodenaikoihin eri tavoin mutta matkustuskaudella se on avoinna aina vähintään klo 9–15.

Arkeologista museota vastapäätä sijaitseva kirkko on Crkva sv. Donata u Zadru (engl. Church of Saint Donatus). Zadarin Donat oli piispa ja diplomaatti, joka eli 700-luvun loppupuolella ja 800-luvun alkupuolella, ja hän on nykyisin kaupungin pyhimyksiä. Kirkkoa alettiin rakentaa 800-luvulla, ja se edustaa pitkälti hävinnyttä varhaisromaanista arkkitehtuuria, jossa on tällä ajalla Euroopassa paljon vaikuttaneiden karolingien vaikutusta. Se on Euroopan suurin tätä tyylisuuntausta edustava kirkko, sinne on pieni pääsymaksu ja siellä on konsertteja, etenkin heinä- ja elokuun musiikki-iltojen yhteydessä.

Forumilla on muitakin hienoja rakennuksia, kuten arkeologisen museon vieressä oleva Mariankirkko. Sen yhteydessä olevassa luostarissa on näyttelytila, joka yleisesti tunnetaan englanninkielisellä nimellä Gold and Silver of Zadar. Siellä on pysyvä, jo pitkään esillä ollut kirkkotaiteen näyttely, ja se on monin tavoin kaupungin ylpeydenaiheita ja alansa tasokkaimpia museoita Euroopassa. Siellä yksinkertaisesti on esillä melkoinen ja vaikuttava määrä paikallisista kirkoista pelastettua esineistöä, jonka joukossa on paljon merkittävää kirkkotaidetta. Museoon on viime aikoina ollut 25 kunan pääsymaksu, ja se on hyvin avoinna kaikkina viikonpäivinä mutta useina päivinä sinne ei pääse iltapäivisin, joten aukioloajat on hyvä katsastaa paikan päällä.

Päästäkseen aukion huomattavimmalle kirkolle voi kulkea St Donatin vasenta laitaa ohi kauniin pylvään ja siirtyä kohti Trg Svete Stošije -aukiota [kartalla]. Tämä Široka-kadun varrella oleva aukio on yksi vanhankaupungin mukavimpia ja mieleenpainuvimpia paikkoja mennä terassille, ja sen edustalla oleva kirkko on kaupungin tuomiokirkko eli Katedrala sv. Stošije (engl. Cathedral of St Anastasia)kuvaKatedrala sv. Stosije ]. Sen kellotorni on aukion näkyvin rakennelma, ja kirkossa on messu joka ilta klo 19. Kirkko edustaa varsin myöhäistä romaanista arkkitehtonista suuntausta, ja sen korkeaan ja ilmavaan sisätilaan on mielenkiintoista ainakin vähän tutustua. Suosittua on kävellä ylös 56 metriä korkeaan kellotorniin, jonne pääsee päivittäin huhti- ja lokakuun välisenä aikana muulloin kuin klo 13–17, pientä pääsymaksua vastaan.

Merenrantapromenadi
Pitkä rantapromenadi on paikka, jonne kannattaa tulla käymään.

Merenrannalla olevat nähtävyydet

Forumin lähellä oleva merenranta ja sen miellyttävä promenadi on koko kesäkauden ajan paikka, jossa on kaikenlaista tapahtumaa, taidetta ja joskus erikoisiakin asioita. Promenadilla paikalliset mielellään viettävät ympäri vuoden aikaa viikonloppuisin ja viikolla illan pimetessä, ja sillä on turistinkin mukava viettää aikaa. Pitkä rantapromenadi, nimeltään Obala kralja Petra Krešimira, on paikka, jonne kannattaa viimeistäänkin illan pimettyä tulla käymään, sillä siellä on kaksi kaupungin suosittua nähtävyyttä.

Meriurut
Meriveden aallot ja liike saavat Meriurut pitämään omaa konserttiaan, ja sitä tullaan ahkerasti kuuntelemaan niin pitkin päivää kuin illallakin.

MeriurutkuvaMeriurut ] [kartalla] eli englanniksi Sea Organ ja kroatiaksi Morske orgulje on ainutlaatuinen, täällä vuodesta 2005 ihmisiä viihdyttänyt ja hämmästyttänyt keksintö. Meriveden aallot ja liike saavat ”urut” pitämään omaa konserttiaan, ja sitä tullaan ahkerasti kuuntelemaan niin pitkin päivää kuin illallakin.

Meriurkujen lähellä oleva aurinkopaneeli, nimeltään Aurinkotervehdys (engl. Greetings of the Sun, kroatiaksi Pozdrav Suncu) [ kuvaAurinkotervehdys ] on jo toisen, Istarska obala -nimisen promenadin varrella, ja myös sitä kannattaa kävellä niin kauas kuin jaksaa. Aurinkopaneelit ovat aivan meriurkujen vieressä, ja ne keräävät päivän mittaan energiaa ja aloittavat sitten illan pimettyä oman, ympäristöystävällisen esityksensä. Aurinkopaneeli on yksinkertainen mutta hämmästyttävä keksintö, siitä on vaikea ottaa kunnon kuvaa mutta turistit ottavat itsestään ja toisistaan sen edessä siitä huolimatta jatkuvasti kuvia.

Muuta nähtävää Zadarin vanhassakaupungissa: mieleenpainuva aukio ja antiikin ajan lasia esittelevä museo

Zadarin vanhakaupunki (Stari grad) on mukava alue kävellä kaikkialla sen alueella, ja siellä kannattaa etenkin aamupäivällä ja alkuillasta kävellä mahdollisimman paljon. Yksi alueen parhaita paikkoja on Narodni trgNarodni trg [kartalla], vanhankaupungin arkisempi keskusaukio. Sen laidalla on turisti-info, josta kannattaa hakea kartta ja tietoa, miellyttävän näköisiä rakennuksia ja Lovre-kahvila, joka on kaupungin parhaita ja jonka terassi tarjoaa aitiopaikan aukion elämänmenon tarkkailulle. Sen laidalla on myös kansallismuseon etnologisia kokoelmia esittelevä näyttelytila, joka on kesäisin avoinna klo 9–20.

Melko lähellä tätä aukiota sijaitsee Muzej antičkog stakla [kartalla] eli antiikkia ja etenkin antiikin ajan lasia esittelevä museo. Siellä ei kuitenkaan ole pelkästään lasia vaan paljon Rooman valtakunnan aikaisia ruukkuja ja myös antiikin aikaisia hajustelasipulloja ja lasiuurnia. Museossa on mahdollisuus nähdä 10 minuuttia kestävä, englanninkielinen elokuva Rooman aikaisesta lasinpuhalluksesta, ja myös museon kauppa on mielenkiintoinen vierailupaikka. Sinne on 30 kunan pääsymaksu, ja museon etusivulla on näkyvästi kunkin vuodenajan aukioloajat.

Forum-aukio ja Mariankirkko
Trg Petra Zoranica on yksi vanhankaupungin pääpaikkoja terassilla nautituille juomille ja ruoille.

Muuta nähtävää vanhassakaupungissa

Vanhassakaupungissa on lukuisia kirkkoja, muita upeita rakennuksia, miellyttäviä ja varsin monipuolisia katunäkymiä ja myös ylhäällä kukkulalla oleva puistoalue [kartalla], jossa kannattaa vierailla. Siellä on mukavaa subtrooppista kasvillisuutta, näkymiä ympäristöön ja jonkin verran ylihintainen mutta tyylikäs terassi, jonka yhteydessä on ympäri vuoden tapahtumia ja suuriakin juhlia.

Puiston vieressä on muitakin puistoalueita, mutta niille ei pääse suoraan tältä puistoalueelta vaan on kierrettävä pitkiäkin matkoja. Puiston alapuolella olevalla aukiolla (Trg pet bunara) ja sen ympäristössä on myös mukavaa tunnelmaa ja jonkin verran nähtävää. Tämä on yliopiston hallitsemaa aluetta, ja tällä ”viiden kaivon aukiolla” ja sen ympäristössä on mukava mennä terassille. Varsinaisia aukion maamerkkejä ovat kapteenin torni (Kapetanova kula) ja puistoon johtava maaportti (Kopnena vrata). Tämän aukion vieressä on toinenkin aukio, Trg Petra Zoranića, joka monipuolisen rekvisiittansa ja lukuisten terassien ansiosta on yksi vanhankaupungin pääpaikkoja terassilla nautituille juomille ja ruoille.

Aukioiden lähellä on paljon kaikenlaista nähtävää ja myös vierailupaikkoja, ja niihin kuuluu Kneževa palača eli papin tai herttuan palatsikuvaKnezeva palaca ] [kartalla], jossa on näyttelyitä ja musiikkiesityksiä.

Aukion lähellä sijaitsee myös nukketeatteri [kartalla], jonne lapset voi viedä viihtymään joksikin aikaa.

Lisää asiaa nähtävyyksistä:

Zadar travel kertoo lisää nähtävyyksistä

Zadarin ajanvietemahdollisuudet

Zadarissa voi kesäkauden aikana harrastaa kaikenlaista. Siellä voi vaikka pyöräillä, pelata tennistä ja hoidattaa itseään tai rentoutua kylpylässä. Zadarin ympäristössä on päiväretkelle mieliville melkoinen määrä erilaisia kohteita, joissa voi vierailla.

Risteilyt ja veneretket

Suosituinta on lähteä risteilylle tai lautalla reittimatkalle, joka vie esimerkiksi läheisille saarille. Mahdollisuuksia on valtava määrä, ja saarille voi mennä monenmoisten kierrosten ja reittimatkojen yhteydessä.

Risteilyalus satamassa
Suosituinta ajanvietettä on lähteä risteilylle tai lautalla reittimatkalle, joka vie läheisille saarille.

Kesäkauden aikana Zadarin satamassa [kartalla] tarjotaan lippuja mitä erilaisimmille risteilyille, ja laivamatkalle lähteminen on helppoa ja edullista. Satama-altaan ylittävän sillan kummallakin puolella on kojuja ja pisteitä, joista saa tietoa erilaisista retkimahdollisuuksista. Satama-alueella on mukava kävellä, katsella veneitä ja laivoja ja nauttia etelämaan letkeästä ja lämpimästä tunnelmasta. Sillan voi ylittää ja mennä toiselle puolelle, mutta siellä ei ole juuri mitään näkemisen arvoista, joskin muutama kauppa toisella puolella satamaa on.

Yksi päiväretki on Mikado Toursin risteily Kornati-saarille, mutta tällaisia matkoja on paljon erilaisia. Lähes kaikki majapaikat ja matkatoimistot tietävät tai jopa järjestävät erilaisia risteilyjä ja retkiä, ja niistä saa tietoa majapaikoissa ja muuallakin jaettavista lentolehtisistä, jotka Zadarissa ovat hyviä tiedonlähteitä.

Edullisin ja autenttisin matka saaristoon tehdään niin, että mennään vanhankaupungin edustalla olevalle Liburnska obala -kadulle [kartalla] ja katsotaan mihin seuraavat reittialukset ovat matkalla. Tyypillinen hinta yhteen suuntaan on 25 kunaa, mutta hinnat vaihtelevat matkojen pituuksien mukaan. Laivan edessä olevassa taulussa on yleensä tietoa paitsi hinnasta myös ajasta ja niistä paikoista, joissa laiva pysähtyy. Laivojen edustalla seisovat lipunmyyjät ovat rehellisiä ja osaavat englantia, ja he kertovat mielellään myös paluumatkasta ja matkan kestosta. Lähellä siltaa on turisteille tarkoitettuja laivoja, mutta kun kävelee pitkin rantakatua kohti niemen kärkeä, tulee vastaan lukuisia reittilaivoja. Hyviä ja suosittuja paikkoja, joille lähdetään, ovat esimerkiksi Dugi otok, Ugljan ja Silba. Yksi aktiivinen laivayhtiö on Mia Tours, jonka sivuilta voi katsoa mahdollisuuksia.

Reittimatkat

Zadarin satamaan muiden reittialusten viereen saapuu kesäisin kerran päivässä ja muulloin kolme kertaa viikossa Kroatian rannikkoa pitkin kulkeva lautta. Lautoista vastaa Jadrolinija, jonka kyydissä pääsee moneen eri paikkaan, ja sillä on ystävällinen, kielitaitoinen piste sataman ja vanhankaupungin välisellä pääportilla, nimeltään meriportti (engl. Sea Gate). Matkat pohjoisesta etelään ja päinvastoin pitkin rannikkoa eivät kuitenkaan enää ole olleet mahdollisia vähään aikaan, ja pidempiä matkoja on hankala kulkea muuten kuin väliä Dubrovnik–Split.

Monet laivat ja lautat lähtevät nykyään uudesta satamasta [kartalla], joka tulevaisuudessa voi täysin korvata vanhankaupungin edustalla olevan sataman. Uuteen satamaan (Gaženica) kulkee esimerkiksi sama bussi, joka kulkee vanhankaupungin edustalta linja-autoaseman kautta lentoasemalle.

Zadarin ympäristön rannat

Zadarin ympäristössä on tietenkin rantoja, joista monet ovat paikalliseen tapaan pikkukivirantoja. Poikkeus on Nin [kartalla], jossa on paljon vanhaa nähtävää ja jossa on hiekkarantoja. Niniin voi mennä linja-autoasemalta busseilla, joita lähtee melko usein.

Zadarin ympäristössä on muitakin rantoja, ja jos mielii olla rannalla ja muutenkin enemmänkin lomatunnelmissa kuin kaupungissa, on Borik [kartalla] hyvä alue majapaikalle, sillä siellä on rantoja ja kaikenlaisia ajanvietemahdollisuuksia. Borikiin pääsee bussilinjalla 8A, joka kulkee Borikista vielä Dikloon, ja siihen voi nousta linja-autoasemalla tai vanhankaupungin edustalla olevan satama-altaan lähellä olevilla pysäkeillä.

Lisää asiaa ajanvietteistä:

Zadarin matkailusivut esittelevät melkoisen määrän ajanviete- ja harrastusmahdollisuuksia niin siellä kuin lähiympäristössäkin

TripAdvisor esittelee lisää nähtävää ja tekemistä Zadarissa

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ostokset, ravintolat ja yöelämä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti