Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Korcula
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Korčulan kaupunki, ilmakuva
Korčulan kaupunki, ilmakuva (täyskuva)
Ravintolan terassi Korčulan kaupungissa
Hyviä seutuja majoittua Korčulan saaren ovat sen pääkaupunki Korčula ja rauhallinen pikkukaupunki Vela Luka.

Mikä hotelli Korčulan saarella kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Korčulan paikkakunnista ja alueista, jotka ovat parhaita miellyttävälle yöpymiselle sijainnin ja palveluiden kannalta, sekä esitellään näiden alueiden pidetyimpiä hotelleja ja majoituspaikkoja.

Matkakohteena Korčulalla on hallussaan kaikki leppoisan lepoloman valttikortit: Sijainti Kroatian auringon lämmittämällä Adrianmeren rannikolla, lempeä ilmasto, viehättävä vanhakaupunki, jonka ansiosta Korčulaa kutsutaan myös "pieneksi Dubrovnikiksi" ja uimapaikat, jotka ovat kuin suoraan postikortista.

Korčula sopii hyvin omatoimisille matkailijoille, pariskunnille tai pienille porukoille, jotka järjestävät itse matkansa ja majoituksena ja jotka haluavat yhdistää lomaansa useita kohteita, vaikka kierrellen Dalmatian saaristossa tai tulla päiväretkelle esimerkiksi Dubrovnikista ja Mljetistä.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Kun matka suuntautuu Korčulaan, joka on samalla sekä saaren että sen suurimman kaupungin nimi, on hotellin valinta tärkeä osa matkan suunnittelua. Korčulassa on valittavissa laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa alkaen hotelleista ja resort-tyyppisistä lomakeskuksista, huoneistoihin ja yksityisiin huoneisiin.

Korčulan hotellit ovat pääsääntöisesti kohtuullisen hintaisia, ja täältä voi halvimmillaan löytää huoneita jopa 40–50 eurolla. Nämä edulliset majoitusvaihtoehdot sijaitsevat kuitenkin yleensä syrjässä pääpaikoilta tai pikkukylissä. Jos haluaa yöpyä keskeisellä paikalla, lähellä satamia tai Korčulan kaupungin vanhaakaupunkia, hinnat alkavat 80 euron paikkeilta. Satsaamalla 100–120 euroa saa jo huoneen, jossa on ylellisyyden tuntua, mutta kaikkein hienoimpien hotellien huoneet ja sviitit maksavat jopa 150–250 euroa. Kesä on matkailusesonkia ja kalleinta aikaa, mutta jos matkustaa kiivaimman matkustuskauden ulkopuolella, hotellien hinnat ovat tavallisesti noin kolmanneksen alempia.

Korčulalla on yleensä aina majoitustilaa tarjolla, varsinkin kaupunkien reunamilla, kauempana satamista tai kooltaan suurimmissa hotelleissa. Kuitenkin, erityisesti kesäkaudelle sijoittuvan matkailusesongin aikana, varausten tekeminen hyvissä ajoin ennen matkaa on suositeltavaa, jotta saa haluamansa majoituksen. Vilkkaimmat kuukaudet matkustaa Korčulan saarelle ovat heinä- ja elokuu, mutta myös niitä edeltävä kesäkuu ja seuraava syyskuu ovat suosittuja.

Parhaat alueet majapaikalle ja lomailulle

Korčulan saarella on kaksi merkittävää keskusta, jotka ovat myös hyviä seutuja majoittua: historiallinen saaren pääkaupunki Korčula sen itälaidalla sekä rauhallisempi pikkukaupunki Vela Luka, joka sijaitsee länsilaidalla, eli aivan toisessa päässä pitkulaista saarta. Vela Lukan ja Korčulan kaupungin väliä kulkevat linja-autot. Molemmista paikoista löytyy majoitusvaihtoehtoja, alkaen hotelleista aina huoneistoihin ja huoneisiin.

Nähtävyyksien ei Korčulassa kannata antaa liikaa rajoittaa sitä, mistäpäin hotellin valitsee. Korčulan saarella matkailun ydin ei ole niinkään nähtävyyksissä, vaan erilaisissa ajanvietemahdollisuuksissa. Kaupungin historialliset nähtävyydet on nopeasti katsottu, ja saaren todellinen viehätys piilee sen rentouttavassa ilmapiirissä ja aktiviteeteissa.

Suosittuja tapoja viettää aikaa Korčulassa ovat vene- tai laivamatkat Pelješac-kanaalin (Pelješki kanal) toisella puolella olevalle Pelješacin niemimaalle tai Orebićiin, jotka lähtevät vanhankaupungin meriportin "Morska vrata" vierestä kuten myös pyöräily pitkin saaren pyöräilyreittejä ja päivän viettäminen rannoilla. Erityisesti rantalomasta kiinnostuneiden kannattaa lukaista tältä sivulta kohta rantahotelleista.
Viineistä kiinnostuneiden kannattaa harkita vierailua viinitilalla tai ainakin maistella alueen tunnettuja viinejä, kuten Plavac Mali -rypäleistä valmistettua punaviiniä. Moreska-miekkatanssi on paikallinen erikoisuus, jota voi seurata esimerkiksi pääkaupungin vanhankaupungin aukiolla järjestettävissä esityksissä.

Korculan kaupunki
Korčulan kaupungin eri osista tunnelmallisin ja paras alue hotellille on vanhakaupunki.

Korčulan kaupunki

Saaren pääkaupunki Grad Korčula on lumoava yhdistelmä historiallista tunnelmaa ja moderneja palveluita, joihin kuuluvat ravintolat, kaupat ja kojut, joita pääkaupungissa on varsin mukava valikoima. Pääkaupunki sijaitsee niemenkärjessä saaren itärannikolla ja sitä hallitsee vanhakaupunki, joka on tunnettu erityisesti Trg svetog Marka -pääaukiolla sijaitsevasta Sveti Marko -tuomiokirkosta, jonka kellotorniin on mahdollista nousta ihailemaan maisemia.

Majoittumalla Korčulan kaupunkiin palvelut ovat hyvin saatavilla. Täällä on helppo tehdä ostoksia, joista suosittuja ovat luomuna myytävät laventelituotteet, oliiviöljyt ja saippuat, kuten myös paikallisten suunnittelijoiden tekemät vaatteet ja koristeet, mukaan lukien kravatit, nahkatuotteet ja korut. Myytävät elintarvikkeet, kuten pähkinät ja hedelmät ovat hankinnan arvoisia herkkuja. Viinin ystävien kannattaa tutustua erinomaisiin paikallisiin viineihin, joista arvostetuin on Dingač. Ravintoloiden osalta kaupunki ja siellä erityisesti rantapromenadi Kula Zakerjan -tornin kulmilla on erinomainen paikka tutustua alueen ruokakulttuuriin, johon kuuluvat niin merenelävät, oliivit, juustot kuin paikalliset viinit. Maksukorteilla voi nykyisin suorittaa ostoksensa useimmissa paikoissa. Kuitenkin etenkin majataloissa, toreilla ja busseissa maksukortin käyttö ei aina ole mahdollista, ja käteistä on hyvä nostaa automaateista ja pitää aina jonkin verran mukana.

Korčulan kaupungin eri osista tunnelmallisin ja paras alue hotellille on vanhakaupunki, saaren tärkein nähtävyys ja unohtumattomin vierailupaikka, missä riittää vaihtoehtoja ylellisestä majoituksesta pieniin kodinomaisiin majapaikkoihin. On kuitenkin hyvä huomioida, että vanhassakaupungissa hinnat voivat olla korkeita ja suosituimmat hotellit ja majapaikat varataan nopeasti. Näin tapahtuu varsinkin matkailukaudella, joten varauksen tekeminen hyvissä ajoin etukäteen on suositeltavaa.

Revelin vartiotorni, Korčulan kaupunki
Vanhankaupungin pääportti, joka on yhteydessä Revelin vartiotorniin. Portin jälkeen alkaa useilla nimillä tunnettu vanhankaupungin vilkas pääkatu.

Vanhastakaupungista löytyy suurin Korčulan saaren merkittävimmistä nähtävyyksistä, jotka kuitenkin on nopeasti katsottu. Nähtävyyksistä Kopnena vrata, tai "maaportti", joka ajoittuu 1400-1500 luvulle, on vanhankaupungin pääportti, joka on yhteydessä Revelin vartiotorniin. Portin jälkeen alkaa useilla nimillä tunnettu vanhankaupungin vilkas pääkatu, jonka viimeinen osuus, Roca, johtaa vanhaakaupunkia ympäröivälle promenadille. Promenadi on nimeltään Šetalište Petra Kanavelićalle, ja turistit käyvät siellä mielellään kahvilla, aterialla tai vain ihailemassa Korčulan kauneutta.
Marco Polo, joka eli vuosina 1254-1324 ja tunnetaan tutkimusmatkailijana, syntyi paikallisen uskomuksen mukaan Korčulassa, ja hänen vaiheisiinsa (kuten hänen väitettyyn kotitaloonsa) voi niin ikään vanhassakaupungissa ollessaan tutustua. Vanhankaupungin toinen näkemisen arvoinen portti on Morska vrata "meriportti", ja lähellä sitä olevan Trg Pomirenjen -aukion pienellä rannalla voi levähtää ihaillen lähistölle kiinnittyneitä kalastusveneitä.

Korčulan kaupunkiin matkustetaan Dubrovnikin kautta, jonka lentokentälle lennot Suomesta laskeutuvat. Dubrovnikiin saavuttuaan voi toki samankin päivän aikana jatkaa matkaa Korčulan saarelle, mutta harkinnan arvoista on myös yöpyä ensin Dubrovnikissa, ja vasta aikaisintaan seuraavana päivänä siirtyä katamaraanilla Korčulaan, mikä on noin parin tunnin merimatka. Korčulan saarella alukset saapuvat Vela Lukan kaupungissa olevaan saaren pääasialliseen satamaan, jonne saapuu aluksia myös muualta lähiseudulta. Vela Lukasta matkaa voi jatkaa bussilla kohti Korčulan kaupunkia ja saaren muita osia.

Korčulan kaupungista käsin on varsin helppoa liikkua muualle ja tutustua Kroatian rannikon tarjontaan. Kaupungin omasta satamasta kulkee aluksia muihin Adrianmeren kohteisiin, kuten Orebićiin, Lumbardaan, Stupeen, Badijaan ja Vrnikiin. Bussit saaren muihin osiin, kuten Vela Lukaan, lähtevät linja-autoasemalta, joka sijaitsee lähellä vanhaakaupunkia.

Lisätietoa: Korčulan kaupungin majapaikkoja Booking.comissa

Vela Luka
Vela Lukan rauhallinen ilmapiiri houkuttelee niitä, jotka kaipaavat lepolomaa.

Vela Luka

Vela Luka on mukava, rauhallinen pikkukaupunki saaren toisella puolella, jossa on hotelleja erityisesti rantakadulla. Vela Lukasta löytyy monenlaisia majoitusvaihtoehtoja perinteisistä hotelleista aina huoneistoihin saakka, jotka tarjoavat enemmän tilaa ja omatoimisuutta.

Vela Lukan rauhallinen ilmapiiri houkuttelee lähinnä niitä, jotka kaipaavat lepolomaa. Erityisen hiljaista täällä on ennen ja jälkeen heinä-elokuuta, jopa siinä määrin, että kaupunki saattaa pidempään viipyville tuntua tylsältä. Tästä syystä kaupunki ei ehkä ole perheiden suosikkilistalla, mutta sen autenttinen saaristotunnelma ja rauhallinen elämäntahti tekevät siitä mukiinmenevän paikan niille, jotka etsivät aitoa kokemusta Dalmatian saaristosta.

Ostosmahdollisuudet eivät yllä Korčulan kaupungin tasolle. Elintarvikkeita lukuun ottamatta tarjolla on lähinnä alueelle ominaisia paikallisia tuotteita. Ruokailumahdollisuudet ovat keskittyneet Vela Lukan rantakaduille, erityisesti Obala 3:n vilkkaimpiin osiin ja Obala 2:n varrelle. Kaupungin ravintoloissa voi nauttia monipuolisesta tarjonnasta pitsoista, pastoista ja kalaruoista. Ravintolat ovat yleisesti ottaen tasokkaita ja ruokajuomien hinnat ovat yleisesti ottaen matalammat verrattuna saaren pääkaupunkiin. Asiakaspalvelu on joustavaa, sillä palvelua saa useilla kielillä, mukaan lukien englanti.

Lisätietoa: Vela Lukan majapaikkoja Booking.comissa

Muut alueet

On hyvä huomioida, että Korčulan saarella on monia viehättäviä pieniä kyliä ja rantoja, joiden läheisyydessä majoittuminen voi olla oiva valinta. Majoittumalla hieman kauempana suuremmista keskuksista pystyy nauttimaan Korčulan saaren kauneudesta ilman suurimpia turistivirtoja. Niissä voi kokea aitoa paikallista tunnelmaa, ihailla perinteistä arkkitehtuuria, nauttia luonnonkauniista maisemista ja rentoutua rauhallisessa ympäristössä. Pikkupaikkoihin ja niiden välillä on koko ajan suositumpaa myös pyöräillä, ja pyöränvuokraus onkin helppoa ja kohtuuhintaista (noin 15 euroa per päivä).

Tällaisia mahdollisia paikkakuntia ovat esimerkiksi viininviljelystä ja rannoista tunnettu ja lähellä Korčulan kaupunkia sijaitseva Lumbarda, sisämaassa sijaitseva hiljainen Blato, Račišće ja etelärannikon kylät Prizba ja Brna, ja näiden lisäksi saarella on joukko muita viehättäviä paikkakuntia, joissa ei kylläkään välttämättä ole hotelleja mutta kuitenkin huoneistoja ja huoneita, joita vuokraavat myös yksityishenkilöt. Huoneet ja huoneistot näkyvät salmiakkisymboleina alla olevalla kartalla, joita klikkaamalla niistä saa lisätietoa.

Hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja ja muita majapaikkoja Korčulassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja majoituspaikan lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla kuvaketta kartalla.

Booking.com

Perhehotellit ja rantahotellit

Korčula soveltuu vain kohtuullisesti lapsiperheille matkakohteeksi. Korčulan vanhassakaupungissa on paljon mäkiä, mikä vaikeuttaa lastenrattaiden lykkimistä eikä alle kouluikäisten ole muutenkaan siellä mukava kävellä. Vanhankaupungin tunnelma, oli se miten taianomainen tai venetsialainen tahansa, ylläpitää lasten mielenkiintoa vain rajallisen ajan, ja kovin pitkäaikainen oleskelu täällä voi alkaa tuntua perheen pienimmistä tylsältä.

Korčulassa on kuitenkin perheystävällisiä hotelleja, jotka saattavat tarjota mukavuuksia, kuten lapsiystävällisiä ruokalistoja, lastenhoitopalveluita ja perhehuoneita sekä aktiviteetteja ja tiloja, jotka on suunniteltu pitämään lapset viihdytettynä loman aikana.

Hyviä lapsiperheille voivat olla myös rantoja lähellä olevat hotellit, joista käsin on helppo nauttia Korčulan kuuluisista rannoista, joiden kristallinkirkas merivesi houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

Saaren pohjoisosissa rannat ovat pääasiassassa pikkukivi- ja kalliorantoja, ja täällä Korčulan kaupungin läheisyydestä löytyy useita rantoja, kuten Banje ja kauniilla Punta Križa -niemimaalla lähellä pääkaupunkia sijaitseva Dominče. Hiekkarantoja löytyy saaren eteläosasta, jossa sijaitsevat Vela Przina ja Pupnatsa Luka. Korčulan saaren ulkopuolella, saaret kuten Badija, tarjoavat myös mielenkiintoisia mahdollisuuksia rantaelämään. Taksiveneet vievät matkailijat mukavasti näihin kohteisiin, jolloin samalla ihailla maisemia vesiltä käsin.

Parhaat ilmat rantalomaa ajatellen ovat yleensä toukokuun loppupuolelta tai kesäkuun alusta aina syyskuun loppuun tai lokakuun alkuun. Heinä- ja elokuu ovat saaren vilkkaimpia ja kalleimpia kuukausia. Niille, jotka haluavat nauttia parhaista ilmoista ilman suurta turistimäärää, suositeltavia matkustusajankohtia ovat touko-, kesä- tai syyskuu.

Lisätietoa Korčulasta

Korčulan viralliset matkailusivut  |  Kaikki Korčulan majapaikat Booking.comissa  |  Kaikki Korčulan majapaikat Hotels.comissa

Vinkkejä ja kokemuksia hotelleista ja muista majapaikaikoista

Seuraavaksi voit lukea hotellivinkkejä muilta matkailijoilta ja kertoa omista suosikeistasi. Ehkä tiedät majoituspaikan, joka erottuu massasta palvelunsa, sijaintinsa tai ainutlaatuisen tunnelmansa ansiosta. Kerro kokemuksiasi tai tietoja valitsemastasi hotellista, ja auta muita tekemään fiksuja valintoja.

Marko Polo Hotel by Aminess

Valintani on Korculan kaupungissa, ihanteellisesti vain viiden minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista ja linnoituksesta sijaitseva hotelli, jota vieraat kehuvat sen rauhallisuudesta, ystävällisestä palvelusta sekä riittävän kokoisista ja siisteistä huoneista, joista osasta avautuu merinäköala. Lisäksi hotellissa on uima-allasalue. Kuitenkin jotkut vieraat pitävät hotellin sisustusta aavistuksen vanhanaikaisena ja huomauttavat ohuista seinistä. Hinta-laatu-suhde tuntuu kuitenkin olevan kohdallaan.

www.booking.com/hotel/hr/marko-polo.fi.html

Setaliste Frana Krsinica 102, Korcula, Kroatia (kartalla)

Moro Inn - Siisti, mukava ja moderni hotelli Korculan kaupungissa

Moro Inn on Korculan uusimpia hotelleja, ja sen hienouksiin kuuluu ilmastoidut huoneet, joissa osassa on myös parveke. Vanhakaupunkiu on kävelyetäisyydellä, kuten myös rantoja, esim. Ispod Duvana ja Banje. Aamiainen on hieman suppea, mutta laadukas, sisältäen muun muassa mysliä, jogurttia, munia ja croissantteja. Hotellin valokuvat varaussivustoilla ovat realistisia. Hotellilta saa vuokralle pyörän ja lähellä on supermarket, josta voi ostaa elintarvikkeita. Henkilökunnastakaan ei valittamista.

www.booking.com/hotel/hr/moro-inn-bed-amp-breakfast.fi.html

Ulica 99, Korcula, Kroatia (kartalla)

Mikä on suosikkihotellisi Korčulassa?

Jaa kokemuksesi tai tietosi, ja auta muita matkailijoita löytämään miellyttävä majapaikka.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Verkkosivujen osoite, josta saa lisätietoa:
Sijainti, mielellään katuosoite (tai karttakoordinaatit):
Toimituksemme käy läpi vinkit ennen julkaisua. Julkaisemme vinkit, jotka ovat asiallisia, ajantasaisia ja liittyvät sivun aiheeseen. Tarpeen mukaan voimme stilisoida vinkkejä, kuten korjata kirjoitusvirheitä. Kun julkaistun vinkin tiedot vanhenevat tai muut syyt sitä edellyttävät, voimme poistaa vinkin. Lähettämällä vinkin hyväksyt nämä periaatteet.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti