Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Vanhakaupunki
Zadariin ensi kertaa matkustavan on kaikkein mukavin majoittua vanhaankaupunkiin, sillä se on tärkein ja miellyttävin alue.

Hotellit ja muut majapaikat Zadarissa

Zadarissa on vain vähän hotelleja, ja niitä paljon enemmän siellä on huoneita ja huoneistoja, joita on sekä vanhassakaupungissa että muualla kaupungissa. Zadarissa kannattaa majoittua joko vanhaankaupunkiin, aivan sen lähelle tai sitten Borikiin, joka on muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitseva lomailu- ja ranta-alue.

Hyvin lyhyellä kuten yhden yön vierailulla vanhankaupungin syöverit eivät välttämättä ole paras ratkaisu, sillä sieltä on matkaa linja-autoasemalle. Jos viettää Zadarissa vain yön tai pari, voi yöpyä esimerkiksi satama-altaan lähistöllä, mistä on lyhyt matka sekä vanhaankaupunkiin että linja-autoasemalle. Huomionarvoinen seikka on kuitenkin se, että lentokenttäbussi saapuu ja lähtee vanhankaupungin edustalta, joten jos ei saavu kaupunkiin tai lähde sieltä normaalilla pitkälinjan bussilla, voi lyhyelläkin vierailulla hyvin majoittua vanhaankaupunkiin.

Kaikkein parhaat alueet majapaikalle Zadarissa ovat vanhakaupunki ja sen edustalla olevan satama-altaan välitön lähistö. Näillä alueilla on parhaat palvelut ja ravintolat, eikä Borikia lukuun ottamatta ole juuri mieltä yöpyä muualla kuin vanhassakaupungissa tai sen portilta korkeintaan 500–800 metrin päässä.

Hintataso ja saatavuus

Huoneiston tai hotellihuoneen saa Zadarista alkaen 30–40 eurolla, ja muulloin kuin keskikesällä mutta suurin piirtein kesäkuun loppupuolelta syyskuun puoliväliin hinnat ovat tätä korkeampia (alkaen 50–70 euroa) ja varaukset on tehtävä hyvissä ajoin etukäteen. Jos Zadariin jostain syystä matkustaa marraskuun alun ja maaliskuun lopun välisenä aikana, kaikki majapaikat eivät ole toiminnassa ja hinnat ovat alhaisia ja ajoittain tasoon nähden jopa pilkkahintaisia.

Zadarin majapaikkojen hinnat ovat nykyään varsin korkeita juhannuksen jälkeisestä ajasta syyskuun puoliväliin. Etenkin Borikissa ja muualla kuin vanhassakaupungissa hinnat suurin piirtein tuplaantuvat viimeistään heinäkuun alussa ja nykyään myös syyskuu on hintava kuukausi. Kysymyksessä on osin korona-ajan laman aiheuttama hintapiikki, ja tulevat vuodet näyttävät miten majapaikkojen hinnat kehittyvät. Aina on kuitenkin kannattavaa tehdä majapaikkavaraus vähintään kuukausi etukäteen ja vilkkaina aikoina vähintään kaksi kuukautta etukäteen, sillä näin voi löytää keskimääräistä edullisemman majapaikan.

Elintarvikkeita torilla
Ne, jotka majoittuvat keittiöllä varustettuun majapaikkaan, voivat säästää ruokailukuluissa ja pääsevät parhaiten kärryille Kroatian ainutlaatuisista mauista ja antimista.

Jos Zadarissa majoittuu huoneistoon tai hosteliin, on mahdollista että kortilla ei voi maksaa, ja tämän takia majapaikalle kannattaa mennä mukanaan tarvittava määrä käteistä.

Parhaat alueet majapaikalle ja niillä sijaitsevia majapaikkoja

Zadariin ensi kertaa matkustavan on kaikkein mukavin majoittua vanhaankaupunkiin, sillä se on tärkein ja miellyttävin alue, johon kannattaa tutustua mahdollisimman tarkasti. Jos vierailu on lyhyt, on ehkä parempi majoittua lähemmäs linja-autoasemaa, etenkin jos matka jatkuu bussilla muualle Kroatiaan. Jos Zadariin saapuu toukokuulta syyskuulle, on Borik varteenotettava loma- ja rantapaikka muutaman kilometrin päässä vanhastakaupungista.

Liikenneyhteydet ja keittiö

Majoittui Zadarissa sitten minne tahansa, kulkevat bussit hyvin, ja lentoasemalta bussit saapuvat vanhankaupungin edustalle, mistä voi niin halutessaan laivalla tai lautalla siirtyä saarille. Taksit kulkevat erityisen hyvin linja-autoaseman edustalta muualle kaupunkiin ja vanhankaupungin edustalla olevalta rantakadulta minne sitten haluaakin mennä, kuten linja-autoasemalle.

Zadarissa kuten muuallakin Kroatiassa lomaan kuuluu olennaisena osana erilaisten paikallisten ruokien ja herkkujen maistelu. Tori ja valintamyymälät myyvät uskomattomia paikallisia antimia, joita varten on hyvä olla olemassa ainakin jonkinlainen keittokomero ja jääkaappi. Ne, jotka majoittuvat keittiöllä varustettuun majapaikkaan, voivat säästää ruokailukuluissa ja pääsevät parhaiten kärryille Kroatian ainutlaatuisista mauista ja antimista.

Vanhakaupunki, Zadar
Vanhakaupunki on ympäri vuoden hyvä paikka hotellille.

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki on ympäri vuoden hyvä paikka hotellille tai muulle majapaikalle, eikä siellä muulloin kuin aivan keskikesällä ole muuta kaupunkia korkeampia hintoja. Hinnat ovat kohtuullisia huhti-, touko-,ja lokakuussa, mutta muina kesäkuukausina hinnat nousevat ja varaukset pitää tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Vanhassakaupungissa on kaikki mahdolliset palvelut, eikä sieltä tarvitse lähteä esimerkiksi valintamyymälään muualle kaupunkiin. Lentokenttäbussi saapuu sen edustalla olevalle kadulle, ja taksit voivat viedä useimpiin vanhankaupungin osiin, mutta eivät kaikkiin.

Vanhakaupunki on ehdottomasti paras paikka yöpyä ja viettää lähes kaiken aikansa, mutta kaikki eivät siellä yöpymisestä välttämättä innostu. Vanhassakaupungissa ei ole juuri lainkaan normaaleja hotelleja, vaan siellä yövytään huoneistoissa ja siellä on muutama vähän vakiintuneempi huoneistohotelli. Jos vanhassakaupunkiin mielii yöpymään hotellissa, on siellä Art Hotel Kalelarga, joka on äärimmäisen hyvällä paikalla sijaitseva hieno ja hintava hotelli.

Muita Zadarin vanhankaupungin majapaikkoja:

Allegro Executive Suites

(Frederica Grisogona 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Äärimmäisen hyvällä paikalla sijaitseva tilava ja tyylikäs kahden huoneiston majapaikka, joka on tarkoitettu 2–4 hengelle. Varustelutaso ei jätä toivomisen varaa, eikä kenelläkään ole ollut huoneistoista huonoa sanottavaa, mutta kuten monissa muissakin Zadarin huoneistoissa, uloskirjautuminen on vähän turhan aikaisin.

Apartment Luci

(Ul Sv Nediljice 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Äärimmäisen suosittu ja pidetty 40 neliön avara ja valoisa huoneisto, joka on vanhankaupungin parhailla paikoilla. Asunnossa on täysin varusteltu keittiö, ja siinä on erillinen makuuhuone. Huoneisto on vähän tylsästi sisustettu ja väritön, mutta sitä on pidetty siistinä ja toimivana majapaikkana. Kuten lähes kaikissa vanhankaupungin huoneistoissa myös tässä uloskirjautuminen on aika aikaisin.

Main Street Studio and Rooms

(Siroka 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nimensä mukaisesti vanhankaupungin pääkadulla sijaitseva tilava ja luonnollisen tyylikäs majapaikka, jossa voi valita kolmesta erilaisesta huoneesta ja huoneistosta. Hinnat ovat tasoon nähden kohtuullisia, ja huoneet on tarkoitettu lähinnä 2–3 hengelle. Vain isossa huoneistossa on erillinen keittiötila, eikä se ole juurikaan hintavampi kuin pienemmät huoneet, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Myös tästä majapaikasta on uloskirjautuminen aamukymmeneltä.

Rooms Nekic

(Ulica Sime Ljubica 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuullisen hintainen huoneistohotelli, jossa on erilaisia lähinnä kahdelle hengelle tarkoitettuja pieniä huoneita. Ilmastointi on keskikesällä hyödyllinen, ja kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone. Asiakkaat ovat pitäneet huoneista ja sijainnista, joka on Zadarin parhaiden ravintoloiden ja illanviettopaikkojen keskellä. Tämä on yksinkertainen ja edullinen majapaikka, josta myös pitää lähteä aamukymmeneltä.

Satama-altaan tuntuma ja muu uudempi keskusta

Vanhankaupungin korttelit ulottuvat melko kauas, mutta lähimmät uusimpien osien kaupunkimaiset korttelit ovat satama-altaan vastakkaisella laidalla, jonne pääsee siltaa pitkinGradski most -silta. Sillan toisella puolella onkin hyvä määrä paitsi majapaikkoja ja kauppoja myös ruokapaikkoja ja muita palveluita eikä vastarannalta ole kuin pari minuutin matka siltaa pitkin vanhankaupungin portille.

Jos haluaa majoittua melko lyhyen kävelymatkan päähän linja-autoasemasta, jolloin on myös melko lyhyen matkan päässä vanhastakaupungista, on aukio nimeltään Trg kneza Višeslava [kartalla] satama-altaan (Jazine) päässä hyvää maastoa. Sen lähellä on hostel, huoneistoja ja hotelleja. Lähempänä linja-autoasemaa ei oikeastaan ole mieltä yöpyä, sillä se on ankeaa tienoota, mutta aukion ja linja-autoaseman välimaastossa on huomattava määrä erilaisia huoneistoja, jotka usein ovat hyvissä hinnoissa. Tällä alueella on paljon kauppoja, joista saa kaiken mahdollisen, ja alueella on myös pari ostoskeskusta.

Myöskään keskustan uusissa osissa ei juuri ole hotelleja eikä edes huoneistohotelleja, joten ajoittain vaihtuvat huoneet ja huoneistot ovat tässäkin kaupunginosassa kaikkein parhaiten saatavilla.

Keskustan uuden osan majapaikkoja:

El Mirador Rooms

(Stjepana Radica 4d)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhaankaupunkiin johtavan sillan vieressä oleva kahden 20 neliön huoneen majapaikka, joka sijaitsee yhdellä keskustan palveluiltaan parhaista kortteleista. Huoneissa on keittiö, parveke ja äänieristys. Hinnat ovat hyvin kohtuullisia, ja tämä on kaikin tavoin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen majapaikka.

La Dolce Vita

(Stjepana Radica 3d)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhaankaupunkiin johtavan sillan vieressä, palveluiltaan erinomaisella alueella sijaitseva kahden huoneen majapaikka, jonka huoneissa on jonkin verran eroja. Toisessa on parveke ja se on isompi mutta myös vähän hintavampi, joskin hintaero on pieni. Tämä on hintavampi majapaikka kuin jotkut muut lähialueen majapaikat, ja etenkin heinäkuun alusta syyskuun loppuun hinnat ovat huomattavasti korkeampia kuin keväällä tai myöhemmin syksyllä.

Lipotica Luxury Accommodation

(Obala kneza Branimira 2a)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla myös linja-autoasemaa ajatellen sijaitseva parin huoneen majapaikka, jonka huoneet ovat hivenen erilaisia ja vain jonkin verran eri hintaisia. Huoneiden joukossa on myös keittiöllä ja parvekkeella varustettuja ja tämä on suosittu majapaikka, joten varaus kannattaa ympäri vuoden tehdä ainakin kuukausi tai kaksi etukäteen.

The Hostel

(Trg Kneza Viseslava 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä on Zadarissa nykyään harvinainen hostel, joka sijaitsee hyvällä paikalla suurin piirtein puolimatkassa linja-autoaseman ja vanhankaupungin välillä. Hostelissa on sekä yksityishuoneita että yhteismajoitushuoneita, joissa voi nukkua mukavassa punkassa yön yleensä alle 20 eurolla. Yhteiset tilat ovat melko onnettomia mutta keittiö löytyy, ja jos haluaa omaa rauhaa, kannattaa majoittua yksityishuoneeseen, jonkalainen on kahdelle vain vähän kalliimpi kuin kaksi punkkaa yhteismajoitushuoneessa.

Borik

Jos Zadarissa on parhaimpaan kesäaikaan (toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun), on yksi hyvä alue majapaikalle Borik [kartalla], joka sijaitsee noin viiden kilometrin matkan päässä Zadarin ytimestä pohjoiseen. Se on loma- ja rantapaikka, joka on vilkkaimmillaan heinä- ja elokuussa. Monessa mielessä se onkin parhaimmillaan ennen tai jälkeen keskikesän, jolloin kaikki on toiminnassa mutta jolloin siellä ei ole suurta tungosta. Borikin ja ytimen välillä kulkee linja-autoja, ja matkan voi myös pyöräillä melko lyhyessä ajassa.

Vaikka Borik on vakiintunut lomapaikka ja siellä yövytään kesällä paljon, ei sielläkään ole juuri lainkaan perinteisiä hotelleja. Siellä on virallinen HI hostel, jossa on sekä yksityishuoneita että yhteismajoitushuoneita.

Muita majapaikkoja Borikissa:

Apartmets Babin

(Marina Drzica 5a)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Upea, tilava 120 neliön huoneisto lähellä rantaa ja Borikin pääpaikkoja, ja siihen mahtuu korkeintaan kuusi henkeä. Sellaiset herkut kuin iso oma keittiö, merinäköaloin varustettu parveke ja puutarha kuuluvat asiaan. Tämä hyvin tyypillinen kroatialainen majapaikka sijaitsee vain 100 metrin päässä bussipysäkiltä, joten Zadarin ytimeen on myös helppo tutustua.

B&B Demar Residence

(Nikole Bozidarevica 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotellimainen, uima-altaalla varustettu usean erilaisen hintavan huoneen ja huoneiston majapaikka, jonka joidenkin huoneiden hintaan sisältyy keittiö ja lisämaksusta aamiainen. Huoneisiin ja huoneistoihin voi majoittua 2–4 henkeä. Ranta sijaitsee jonkin matkan päässä, bussi keskustaan kulkee läheltä ja alueen palvelut ovat hyviä.

Hotel Mediteran

(Matije Gupca 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Yksi Borikin harvoista perinteisistä hotelleista, ja sen tarjontaan kuuluu uima-allas, jonkalainen on etenkin alku- ja loppukaudesta kätevä ja muulloinkin mukava. Tässä kolmen tähden hotellissa on muutamia erilaisia tilavia huoneita, joiden hintaan sisältyy aamiainen ja joissa voi yöpyä 1–2 henkeä. Hinnat ovat melko korkeita mutta Borik on suosittu alue keskikesällä, joten rahoilleen saa täällä yhtä hyvää vastinetta kuin hyvin varustelluissa asunnoissa mutta mitään keittiötä sen siisteissä ja avarissa huoneissa ei ole.

Julijana

(Ul Josipa Racica 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Borikin rannalla sijaitseva äärimmäisen miellyttävä 50 neliön huoneisto, jonka varustelutaso ja tilankäyttö on miellyttänyt lähes kaikkia. Oma keittiö, parveke, merinäköala, ilmastointi ja oleskelutilat kuuluvat asiaan. Huoneistossa voi vähän eri hinnalla yöpyä 2–4 henkeä, ja se on sen verran suosittu, että varaus kannattaa tehdä pari kuukautta etukäteen.

Lisää majapaikkoja Zadarissa ja sen lähellä:

Kaikki Booking.comin majapaikat Zadarissa ja lähiympäristössä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti