Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa

Mikä liikuttaa matkailijaa heinäkuussa 2016

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita heinäkuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan elokuussa 2016.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Legoland (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Mallorca (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Naantali (CC License: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic)
Doha, Qatar (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Tallink Tallinnassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Helsinki-Vantaa, Tuloaula 2 (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Luvassa makkaran kaipuuta Torremolinoksessa. Osallistu kilpailuihin!

Legoland (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Legoland on aina in!

Hyviä uutisia pienten Lego Ninjago -fanien vanhemmille! Tanskan Billundissa sijaitsevaan Legoland-teemapuistoon avattiin tämän vuoden keväällä yli 5 000 neliömetrin kokoinen Ninjago-alue. Muun muassa useita interaktiivisia ratoja ja ninjapelejä kattava alue on teemapuiston tähän mennessä suurin hankinta ja sen rakentamiseen on käytetty noin 1,5 tonnia legoja.

Legolandissa on Ninjago-alueen lisäksi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Vinkkejä täydelliseen Legoland-perhelomaan löytyy muun muassa Rantapallon kesäloma-artikkelista: kohteesta löytyy ninjojen lisäksi muun muassa perheen pienimmille suunnattu Duplo-maailma, huvipuistolaitteita ja merirosvoseikkailuja, legendaarista Minimaata tietenkään unohtamatta. Lisäksi puistossa järjestetään kesän aikana useita teemailtoja ja tapahtumia.

Billundiin voi matkustaa näppärästi suorilla lennoilla esimerkiksi Matkavekan valmismatkalla, johon sisältyy lentojen lisäksi muun muassa lentokenttäkuljetukset, majoitus ja kahden päivän Legoland-pääsylippu. Jos reissuaikataulu joustaa, voi Legolandiin toki matkustaa myös Kööpenhaminan kautta, josta pääsee junalla Billundiin noin kolmessa tunnissa.

Mallorca (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Uusia lentoreittejä Helsinki-Vantaalle ja Rovaniemelle

Suomen Lapin vetovoima kasvaa kasvamistaan. Saksalainen lentoyhtiö Germania on ilmoittanut lentävänsä Rovaniemelle talvikaudella 2016–2017 jo aiemmin julkaisemansa Berliinin reitin lisäksi myös Sveitsin Zürichistä. Reitillä lennetään kahdesti viikossa joulukuusta maaliskuuhun.

Norwegian taas aikoo lentää Helsinki-Vantaalta ensi talvikaudella suoraan rantalomakohteisiin Nizzaan ja Mallorcalle kolme ja kaksi kertaa viikossa. Lisäksi Norwegian avaa talvikaudeksi suoran reitin Helsingistä Dubliniin.

Venäläinen lentoyhtiö Ural Airlines on sen sijaan käynnistänyt reittilennot Venäjän Jekaterinburgista Helsinki-Vantaalle ja toisinpäin. Reitti tuo Suomeen Jekaterinburgin kautta varsinkin kiinalaisia matkustajia, ja sitä liikennöidään kahdesti viikossa aina lokakuuhun saakka.

Naantali (CC License: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic)

Kiva kesä kotimaassa (tai edullisesti Eurooppaan)

Kesälomalla ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä myös Suomesta löytyy rutkasti kivaa kesätekemistä. Suomen kaupungeista esimerkiksi Kuopio, Turku, Rauma, Naantali ja Porvoo ovat upeimmillaan juuri kesäaikaan, monet niistä juurikin kauniiden vanhojen kaupunkiensa ansiosta.

Vastapainoa kaupunkilomille tarjoavat Suomen lukuisat kansallispuistot, kuten Koli ja Nuuksio, sekä vaellusreitit, kuten Oulangan kansallispuiston läpi kulkeva Karhunkierros. Upeita hiekkarantoja löytyy niin Yyteristä ja Hailuodolta kuin Hangostakin, ja historian havinasta voi nauttia esimerkiksi Suomenlinnassa, Savonlinnassa tai Tammisaaressa. Etenkin sisämaan kasvatit löytävät eksotiikkaa myös suuntaamalla saaristoon: lomaa voi viettää yhtä hyvin Ahvenanmaalla kuin Saariston Rengastienkin kiertämällä!

Jos kotimaa ei kuitenkaan sytytä tai vesisade sammuttaa jo syttyneen matkailuliekin, älä huoli: Suomen lentoasemilta pääsee halpalentoyhtiöiden siivin edullisesti myös useisiin eurooppalaisiin kohteisiin, kuten Riikaan, Berliiniin, Kreetalle, Budapestiin ja Gdanskiin.

Doha, Qatar (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Ensi talvena lomaillaan Intian valtamerellä

Apollomatkat tarjoaa ensi talvikaudelle lukuisia eksoottisia uutuuskohteita, kun Qatar Airways avaa uuden lentoreitin Helsinki-Vantaan ja Qatarin pääkaupungin Dohan välille. Dohasta pakettimatka jatkuu Qatar Airwaysin siivin oman valinnan mukaan Intian eläväiseen ja edulliseen Goaan, kulturelliin Sri Lankaan, Balin paratiisisaarelle, aurinkovarmaan Omaniin tai vieraanvaraiseen Vietnamiin.

Uutuuskohteista varsinkin Vietnam on ollut länsimaalaisten matkailijoiden suosiossa jo jonkin aikaa, sillä hintataso on maassa erittäin edullinen ja se tarjoilee kävijöilleen niin suurkaupunkien sykettä kuin rentouttavaa rantaelämääkin. Myös Vietnamin rikas kulttuuri ja historia sekä herkullinen ruokakulttuuri houkuttavat paikalle matkailijoita kaikkialta maailmasta. Apollomatkojen Vietnamin lomat suuntautuvat kolmeen eri kohteeseen: rantalomaparatiiseihin Phan Thietiin ja Phu Quociin sekä Saigonin miljoonakaupunkiin.

Tallink Tallinnassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kesäkivaa aalloilla

Viking Line on lisännyt liikennettään Helsingin ja Tallinnan välillä kesän ajaksi, eikä suotta: Tallinna on suosittu ja edullinen kesälomakohde, jonne on helppo lähteä niin koko perheen voimin kuin kaveriporukallakin. Viking Line tarjoaa useita erilaisia Tallinnaan suuntautuvia risteilyjä, kuten kuuden tunnin piknik-päiväristeilyn ja yön yli kestävän miniristeilyn. Tarjolla on myös Tallinnan hotellipaketteja.

Silja Linella sen sijaan satsataan tänä kesänä lapsimatkustajiin. Harri Hylje ja Muumit viihdyttävät lapsia kesä-elokuussa Silja Serenadella ja Silja Symphonylla, ja laivojen kokoustiloista löytyy kesällä lasten oma Summer Center seikkailuratoineen, pomppulinnoineen ja peleineen. Laivoilla esitetään alkuillasta myös perheen pienimmille suunnattua Harri Hylje merellä -show’ta ja vanhemmille lapsille sekä teineille suunnattua Teen Pop -show’ta.

Helsinki-Vantaa, Tuloaula 2 (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Helsinki-Vantaan lentoaseman kesä

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on taas vipinää ja vilskettä, kun kesälomalaiset suuntaavat lomilleen Eurooppaan ja kaukolomakohteisiin.

Kesäkiireiden keskellä varsinkin lapsiperheiden kannattaa rientää lentoasemalle hyvissä ajoin ennen lennon lähtöä. Finavia on koonnut sivustolleen käytännöllisiä vinkkejä siitä, mitä lapsiperheiden on hyvä ottaa huomioon ennen lentokentälle saapumista. Monet eivät esimerkiksi tiedä, että lentoasemalta voi lainata lapsille näppäriä rattaita, jos omat rattaat joutuvat ruumaan jo lähtöselvityksen yhteydessä, tai että lentoasemalla on erillinen turvatarkastus vain lapsiperheitä varten. Lue vinkit, niin koko perheen matka sujuu varmasti mukavammin!

Kaukokohteisiin matkustaville tiedoksi, että Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin kesäkuun alussa sen kapasiteetin kasvattamiseksi 12 uutta lähtöporttia ja uusi odotusalue, jotka sijaitsevat lentoaseman äskettäin valmistuneessa laajennusosassa. Laajennus palvelee matkustajia, jotka kuljetetaan porteilta bussilla Schengen-maiden ulkopuolelle suuntautuville lennoille, ja siinä on pyritty tuomaan esille Suomen kaunista luontoa ja saaristoa muun muassa luonninkivien ja erilaisten puupenkkien kautta. Kokoa laajennuksella on noin 3 000 neliömetriä ja se palvelee kerrallaan noin tuhatta matkustajaa. Tiloista löytyy myös upouusi kestävää kehitystä edustava Fair Taste -kahvila.

Teksti: Nelli Kelonen
2016/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti