Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa

Mikä liikuttaa matkailijaa tammikuussa 2017

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita tammikuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan helmikuussa 2017.

Matkamessut 2013
Photo by Viking Line Abp
Harry Potter -studiot (CC Attribution 2.0 Generic)
Turisteja Helsingissä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Rovinj, Istria (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Ruka-tunturi, hiihtokeskus (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Voita Pariisin matka... tai kaksi!

Matkamessut 2013

Matkamessut lähestyvät

Matka 2017 -messut eli tutummin Matkamessut tulevat taas! Tammikuun 20.–22. päivä Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä messuilla nautitaan tälläkin kertaa monista erilaisista teema-alueista, mielenkiintoisesta ohjelmasta ja huippuesiintyjistä, joihin lukeutuvat muun muassa Diandra ja Arman Alizad.

Messut ovat avoinna perjantaina kello 10–20 ja lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18, ja liput maksavat aikuisilta etukäteen ostettuina 16 euroa henkilöä kohden. Lisäksi saatavilla on muun muassa 10 euron lippuja vähintään kymmenen hengen ryhmille sekä 36 euron perhelippuja, joilla tapahtumaan pääsee osallistumaan kaksi aikuista ja perheen alle 16-vuotiaat lapset. Ovelta ostettuina kaikki liput maksavat muutaman euron enemmän.

Messujen partnerimaana toimii tällä kertaa monipuolinen Turkki, joka haluaa esitellä suomalaisille messujen myötä kiinnostavia kohteitaan niin kaupunki- ja kulttuuri- kuin ranta- ja luontolomienkin osalta.

Photo by Viking Line Abp

Uusi vuosi ja uutta kivaa risteilyillä

Itämeri täyttyy kivasta tekemisestä myös vuonna 2017. Yksi vuoden ensimmäisistä viihdepläjäyksistä on Viking Gracella tammikuussa esitettävä musiikki-ilottelu Soitellen soteen. Uuden Iloisen Teatterin Soitellen soteen -musikaali käsittelee ajankohtaisia kysymyksiä hersyvän huumorin sävyttämänä ja viihdyttää Viking Gracen matkustajia joka päivä 10.–20. tammikuuta.

Viking Line tarjoilee risteilykivaa myös lapsille Tallinnaan suuntaavilla Ville Viking -perheristeilyillään. Kerran kuussa aina kesäkuulle saakka järjestettävillä päiväristeilyillä on mukana paitsi itse Ville Viking, myös monia muita lasten suosikkeja, kuten Jokeri Pokeri Box ja Mimi & Kuku. Päiväristeilyn hintaan sisältyy lisäksi buffetruokailu.

Myös nuoret on huomioitu kevään risteilyohjelmassa. Tallink Siljan Baltic Princessillä järjestetään nimittäin aprillipäivänä 1. huhtikuuta jo toista kertaa TubeTour-risteily, joka kokoaa yhteen Suomen suosituimmat tubettajat. Tubettajien tapaamistilaisuuden lisäksi risteilyllä on luvassa muun muassa lavashow sekä paljon ohjelmaa, johon myös yleisö pääsee osallistumaan.

Harry Potter -studiot (CC Attribution 2.0 Generic)

Suosituimmat nähtävyydet kaikkialla maailmassa

Suuntaisitko Pariisissa ensimmäiseksi Eiffel-tornille? Tämä ikoninen maamerkki on toki upea kuvauskohde, mutta jos nykymatkailijoilta kysytään, se ei enää ole Ranskan suosituin nähtävyys. Matkailusivusto TripAdvisorin Top Things to Do -listauksen perusteella luotu maailman kartta näyttää kunkin maan suosituimman nähtävyyden matkailijoiden suosituksiin perustuen.

Ranskassa suosituin turistinähtävyys onkin kaikkien yllätykseksi taidemuseo Musée d’Orsay. Toinen suuri yllätys löytyy Yhdistyneestä kuningaskunnasta, jossa matkailijat eivät enää suuntaakaan ensimmäiseksi Buckinghamin palatsille tai Big Benille vaan Harry Potterin kuvausstudiolle! Muiden maiden suosituimmiksi nähtävyyksiksi listattiin muun muassa Yhdysvaltojen New Yorkissa sijaitseva Keskuspuisto eli Central Park, Espanjan Barcelonassa sijaitseva kirkko Sagrada Familia sekä Italian Roomasta löytyvä ikisuosikki Colosseum. Suomessa ykkösnähtävyydeksi nousi Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna.

Turisteja Helsingissä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Suomella menestyksekäs matkailuvuosi 2016

Helsingin kaupunki nautti viime vuonna niin National Geographicin, Slushin ja uusien kaupunkisaunojen kuin Saara Aallonkin tuomasta julkisuudesta, joka näkyi, ja näkyy varmasti jatkossakin, myös kaupungin matkailutilastoissa.

Vaikka venäläisiä matkailijoita oli vuonna 2016 edelleen vähemmän kuin muutama vuosi sitten, yöpymismäärät pääkaupungissa lisääntyivät vähintään kolmella prosentilla vuoteen 2015 nähden. Eniten matkailijoita on kotimaata lukuun ottamatta tullut Saksasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista, mutta myös brittien, japanilaisten ja kiinalaisten vierailut Helsinkiin ovat kasvussa.

Muukin Suomi nautti menneenä vuonna kasvaneesta matkailusta, kuten Finavian matkustajatilastoista käy ilmi. Helsinki-Vantaan lentoasema saavutti viime vuonna ensimmäistä kertaa yli 17 miljoonan matkustajan rajan, ja Oulun lentoasemaakin käytti vuonna 2016 huimat yli miljoona matkustajaa. Lisäksi matkustajien määrää on lisännyt Suomen Lapin asema entistäkin vetovoimaisempana turistikohteena: Lapin lentoasemien kautta kulki viime vuonna yhteenlaskettuna niin ikään yli miljoona matkustajaa!

Rovinj, Istria (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Uusi, upea kesälomakohde Kroatiassa

Kaipaatko kesäksi uudenlaista lomaa, mutta et halua tinkiä niin lämmöstä kuin auringonpaisteestakaan? Aurinkomatkojen uutuuskohde Istrian niemimaa Kroatiassa täyttää varmasti vaativammankin kulttuuri- ja rantalomailijan toiveet ja, mikä parasta, on vain muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomesta.

Istrian niemimaa hellii vierailijoitaan herkullisella ruoallaan, kauniilla viiniviljelmillään ja elämänmakuisilla pikkukylillään, joihin on helpoin tutustua omaan tahtiinsa vuokra-auton ratissa. Alueella on lukuisia kaupunkeja ja kyliä, joiden historia ulottuu aina antiikin ajoille saakka.

Ostosmahdollisuuksien ja kaupunkielämän perässä suunnaksi otetaan tietysti Pula, kun taas lapsiperheet nauttivat varmasti olostaan Porecin ja Umagin lapsiystävällisillä rannoilla ja lukuisissa aktiviteeteissa. Boheemia tunnelmaa taas löytyy esimerkiksi kuvankauniista Rovinjista. Nyt kesälomaa suunnittelemaan!

Ruka-tunturi, hiihtokeskus (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Hiihtolomalla kylpylään, laskettelemaan tai kaupunkilomalle

Vastahan sitä on joululomista selvitty, ja jo on aika ruveta suunnittelemaan hiihtolomaa. Mikäpä sen mukavampaa!

Hiihtolomaa voi viettää mukavasti niin Pohjois-Suomen laskettelukeskuksissa, joissa on helmi- ja maaliskuussa taatusti lunta, kuin vaikkapa kylpylässä tai ulkomaillakin. Ruka on erinomainen hiihtolomakohde, sillä hiihtokeskuksessa pääsee laskettelun ja lumilautailun lisäksi muun muassa syöttämään poroja, lumikenkäilemään ja juhlimaan after skihin!

Jos talvi ei innosta, voi hiihtolomasta toki nauttia myös vaikkapa Turun Caribia-kylpylän lämmössä lillutellen. Myös Tallinnaan ja Tukholmaan kerkeää hyvin lomailemaan hiihtoloman aikana. Vaikka sää saattaa naapurimaiden pääkaupungeissa olla vähemmän talvinen, on niissä rutkasti muuta kivaa tekemistä koko perheelle. Katso hiihtolomatarjoukset ja varaa oma lomasi jo ennen muita!

Teksti: Nelli Kelonen
2017/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti