Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hotelleja – Oslo
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Fram-museo (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Fram-museon kohokohta on tutkimusretkeilijä Fridtjof Nansenin käyttämä Fram-laiva.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla nostetaan esiin muutama hyvä vierailukohde lapsiperheille.

Frognerparken

Frogner-kaupunginosassa sijaitseva Frognerparken on lapsiperheille kaupungin parhaita vierailupaikkoja. Tämä suuri monipuolinen puisto on turistien keskuudessa tunnettu Vigelandsparken-veistospuistosta, joka sijaitsee Frognerparkenin keskellä, ja tänne suuntaa kesällä aamukymmenen jälkeen bussilasteittain turisteja. Veistospuistoon onkin parasta tutustua lasten kanssa aamulla tai sitten alkuillasta, ja puisto onkin avoinna ympäri vuorokauden kaikkina vuodenaikoina.

Paikalliset tuntevat Frognerparkenin sen hyvien harrastusmahdollisuuksien takia, sillä siellä sijaitsee stadion, tenniskenttiä ja kaupungin pääasiallinen maauimala, jonne pääsee suoraan kulkemalla raitiovaunulla numero 12 pysäkille Frogner Stadion.

TusenFryd-huvipuisto

Norjan ykköshuvipuisto on TusenFryd, joka sijaitsee 20 kilometrin päässä Oslon ydinkeskustasta. Puiston tarjontaan kuuluu paljon erilaisia härveleitä, joista monet ovat uusinta uutta, ja kesäkautena BadeFryd eli maauimala ja vesipuisto vetävät puoleensa lapsia. Täällä voi pelata rantalentopalloa, ja perheen pienimmät viihtyvät Barnas Fryd -alueella, joka on pienille lapsille tarkoitettu tila.

Alle 95 sentin pituiset lapset pääsevät koko kauden toukokuun alusta lokakuun alkuun huvipuistoon ilmaiseksi sisään. Muille sisäänpääsymaksut vaihtelevat melkoisesti ajankohdan mukaan, ja huvipuisto saattaa olla ajoittain myös kiinni, joten verkkosivuja kannattaa tutkia tarkkaan ennen paikalle lähtemistä. Omalla autolla huvipuistolle voi suunnata käyttämällä GPS-paikannetta "Høyungsletta 19, 1407 Vinterbro". Julkisilla bussi numero 541 kulkee 20 minuutissa Jernbanetorget-pysäkiltä päärautatieaseman edestä.

Fram Museum

Oslon museoista Bygdøyssa sijaitseva Fram Museum on lapsiperheitä eniten kiinnostavia museoita kaupungissa. Museo kertoo etelä- ja pohjoismantereiden elämästä ja luonnosta. Sen sisällä on kaikenlaista uusinta uutta interaktiivisista esityksistä erikoisiin näyttelyihin, ja kohokohta on tietenkin tutkimusretkeilijä Fridtjof Nansenin käyttämä Fram-laiva.

Museo sijaitsee niin sanotulla museoniemimaalla eli Bygdøyssa, jonne pääsee päärautatieaseman edestä ympäri vuoden bussilla numero 30 noin puolessa tunnissa (pysäkki: Bygdøynes). Kesällä sen lähelle pääsee lautalla numero 91 Rådhusbrygge-laitureista. Museo on avoinna eri kuukausina eri aikoihin, joten verkkosivuja kannattaa tutkia ennen paikalle lähtemistä. Bygdøyn niemimaalla on paljon muutakin mielenkiintoista lapsiperheille, kuten Bygdøyn kartano, josta Oslon verkkosivut antavat lisätietoa.

Norsk Teknisk Museum - Tekniikan museo

Norjan tekniikan museo on toinen lapsiperheitä kiinnostava museo, jossa voi niinikään oppia uutta hauskasti ja mielenkiintoisesti. Museo edustaa alansa uusinta uutta ja on miltei täysin interaktiivinen, niin että siellä pääsee kokeilemaan kaikenlaista ja räpeltämään mielensä mukaan. Museossa voi säveltää itse musiikkia niin sanotussa musiikkikoneessa, tiedekeskuksessa voi tehdä erilaisia kokeita, ja kesäkautena ja koulujen lomien aikaan museossa on kaikenlaista ohjelmaa.

Paikalle pääsee omalla autolla menemällä osoitteeseen Kjelsåsveien 143 tai bussilla 54 Aker Bryggestä tai busseilla 22 tai 25 Majorstuen-asemalta. Myös raitiovaunut numerot 11 ja 12 kulkevat keskustasta Kjelsås stasjon -asemalle. Museo on maanantaisin kiinni ja avoinna eri tavalla viikolla ja viikonloppuisin ja eri vuodenaikoihin, joten verkkosivuilta kannattaa varmistaa aukioloajat ennen paikalle lähtemistä.

Tietoa Oslon aktiviteeteista lapsiperheille on virallisilla Visit Olso -sivuilla.

Teksti: Peter Forsberg
2012/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti