Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Oslo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli ydinkeskustassa
Ydinkeskustassa on hotelleja etenkin pääkadun eli Karl Johans gaten varrella, ja tämän keskeisen ja tyylikkään alueen hotellit ovat usein hintavampia lähempänä kuninkaanlinnaa kuin päärautatieasemaa.

Minkälainen hotelli Oslossa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Oslo on hintava ja varsin yksipuolinen kaupunki majapaikkojen osalta, ja yhdessä ruokailun ja yöelämän kanssa se on yksi Oslon-matkan suurimmista kustannuksista. Oslossa yövytään lähinnä hotelleissa, ja niiden joukossa on entistä enemmän itsepalvelumenetelmällä toimivia majapaikkoja, joissa ei välttämättä olla juuri lainkaan henkilökunnan kanssa tekemisissä.

Muista majapaikoista hostelit ovat huomattavasti edullisempia kuin hotellit, mutta ne ovat silti Euroopan kalleimpia. Huoneistoja ja muita vastaavia majapaikkoja Oslossa on melko vähän, joten valtaosa Osloon matkustavista yöpyy hotellissa ja jotkut hostelissa.

Majoituksen löytäminen Oslosta

Ydinkeskusta ja etenkin rautatieaseman ympäristö ovat kaikkein parhaat alueet majoittua Oslossa, sillä näin kaikki on vaivatonta ja lyhyessä ajassa näkee mahdollisimman paljon. Jos Oslossa on vieraillut aiemmin tai jos on jokin erityinen syy majoittua muualle kaupunkiin, on Oslossa koko joukko mukavia kaupunginosia, joista kaikissa on ainakin jonkinlaisia majapaikkoja.

Ydinkeskusta: Erilaisia hotelleja korkeintaan vartin kävelymatkan päässä rautatieasemasta

Oslon ydinkeskusta (Sentrum) on laajahko alue, jonka halki tosin kävelee reilussa vartissa ja jonka koko alueelta on erinomaiset liikenneyhteydet eri puolille kaupunkia bussilla, metrolla, lautalla, raitiovaunulla ja paikallisjunalla, joista turistit käyttävät yleensä vain lentokenttäjunaa.

Paras yöpymispaikka keskustassa ja koko Oslossa on päärautatieaseman tienoo [kartalla], jolla onkin kaupungin monipuolisin valikoima majapaikkoja hosteleista kaupungin parhaisiin hotelleihin. Vaikka päärautatieaseman edessä olevat korttelit ovat vähän rauhattomia ja kaikenlaisten laitapuolen kulkijoiden suosimia, on tämä ongelmallinen alue hivenen syrjässä matkalla kohti merenrantaa asemalta katsoen, eikä tällä alueella olekaan varteenotettavia majapaikkoja.

Ydinkeskustassa melko lähellä päärautatieasemaa sijaitseva majapaikka on Radisson Blu Plaza, joskin muitakin hotelleja samoissa kortteleissa on.

Muualla ydinkeskustassa on hotelleja siellä täällä. Niitä on etenkin pääkadun eli Karl Johans gaten varrella, ja tämän keskeisen ja tyylikkään alueen hotellit ovat hintavia ja usein hintaa on enemmän lähellä kuninkaanlinnaa kuin lähempänä päärautatieasemaa. Kulkuyhteydet ovat hyvät, etenkin jos yöpyy lähellä kaupungintaloa (Rådhus) tai joko Stortinget- tai Nationaltheatret-metroasemia. Kaikki palvelut ja nähtävyydet ovat lähellä, ja tuurilla tältä seudulta voi löytyä kohtuullisen hintaisiakin majapaikkoja, mutta ne ovat harvassa.

Ytimen näiden kortteleiden monista varteenotettavista hotelleista suomalaisten suosiota nauttivat ja hinta-laatusuhteeltaan moitteettomat hotellit ovat esimerkiksi Citibox, Clarion Collection Hotel Savoy ja Hotell Bondeheimen.

Grünerløkka - Värikas mutta rauhallinen alue majapaikalle aivan ytimen vieressä

Grünerløkka [kartalla] on laaja kaupunginosa aivan ytimen ja päärautatieaseman vieressä, mutta se on laaja alue, jonka pääkatu (Storgata) jatkuu melko kauas rautatieasemasta. Periaatteessa linja-autoasema ja sen ympäristössä olevat majapaikat ovat jo tämän kaupunginosan puolella, mutta nämä alueet tuntuvat kuitenkin kuuluvan ydinkeskustaan.

Grünerlokka
Grünerløkka on värikäs mutta silti rauhallinen laaja alue, jolta kävelee päärautatieasemalle ja Karl Johans gatelle 10–20 minuutissa.

Monet hyvät hotellit sijaitsevat rautatieaseman lähistöllä, etenkin Storgata-kadun [kartalla] varrella ja vaiheilla. Tällä alueella yöpyvät pääsevät nauttimaan erinomaisista kulkuyhteyksistä, läheisistä monipuolisista ostospaikoista ja kaikista palveluista mahdollisimman helposti niin päivällä kuin illallakin.

Grünerløkka on värikäs mutta silti rauhallinen laaja alue, jolla on paljon puistoja ja jota entisestään elävöittää sen läpi virtaava Akerselva-joki. Grünerløkkasta on hyvät kulkuyhteydet raitiovaunulla keskustaan ja muuallekin kaupunkiin, ja sieltä kävelee päärautatieasemalle ja Karl Johans gatelle 10–20 minuutissa. Grünerløkkassa on hyvät ostosmahdollisuudet, kaupungin monipuolisin yöelämä ja paljon kaikenlaisia ravintoloita joka kukkarolle.

Majapaikkoja kaupunginosassa on eniten Storgatan varrella ja tuntumassa. Jos yöpyy täälläpäin, varteenotettavia majapaikkoja ovat Anker Hostel ja Anker Hotel, jotka sijaitsevat noin kilometrin päässä rautatieasemasta. Samalla tienoolla mutta lähempänä rautatieasemaa sijaitsee Comfort Hotel Xpres.

Frogner-Majorstuen - Hienostokaupunginosa

Oslossa ennenkin aikaa viettäneet voivat valita hotellinsa joltakin muultakin alueelta kuin ydinkeskustasta tai Grünerløkkasta. Yksi parhaista lähellä keskustaa sijaitsevista tienoista on Frogner [kartalla] [ kuvaFrogner ], johon on kiinteässä yhteydessä toinen samantyylinen kaupunginosa, Majorstuen [kartalla]. Nämä ovat hienostokaupunginosia, joissa on erinomaiset ostospaikat, ravintolat ja yöelämä. Metrolla pääsee Majorstuen-asemalta hetkessä ydinkeskustaan ja vähän alle puolessa tunnissa Holmenkollenille ja Nordmarkalle. Jos majapaikka sijaitsee Frogner-kaupunginosan puolella, voi sieltä kulkea keskustaan ja aina Grünerløkkaan asti raitiovaunulla. Näissä kaupunginosissa ei ole yhtä paljon hotelleja kuin ytimessä, ja jos Oslossa haluaa yöpyä huoneistossa, on tämä yksi keskeisimpiä alueita.

Jos haluaa yöpyä täälläpäin, kannattaa sijainti ja kulkuyhteydet tutkia tarkkaan, sillä kaupunginosat ovat laajoja ja niissä on monenmoisia osia, joista jotkut ovat aivan Kuninkaanlinnan takana ja kivenheiton päässä ytimen parhaista osista.

Näiden kaupunginosien majapaikoista yksi keskeisimpiä on edullinen Cochs Pensjonat ja hivenen syvemmällä Frognerin syövereissä sijaitseva Saga Hotel.

Voksenkollen-Holmenkollen - Rauhaa luonnon helmassa

Keskustan ulkopuolella alue Voksenkollen-Holmenkollen [kartalla] on tunnettu hiihtokilpailuistaan ja hyppyrimäestään. Tämä on rauhallinen, osittain metsämäinen ja jylhä paikka Oslon korkeuksissa, josta on kirkkaalla ilmalla hienot näkymät keskustaan ja muualle kaupunkiin.

Alueelle pääsee varsin nopeasti nykyisin metrolla, alle puolessa tunnissa päärautatieasemalta, ja luonnon helmaan majoittuva voi olla varma, että rauhaa riittää ja ilma on puhdasta. Holmenkollen ja Voksenkollen ovat erinomaisia paikkoja harrastaa kesät talvet, ja niin patikointi, uinti, murtomaahiihto, laskettelu kuin lumilautailukin ovat siellä helposti harrastettavissa.

Hyvä majapaikka tällä alueella on Voksenaasen Kultur og Konferanse Hotel.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Oslossa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Oslossa

Anker Hostel

(Storgata 55)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Noin kilometrin päässä päärautatieasemasta, Grünerløkkassa mutta keskustan lähellä sijaitseva hosteltyylinen majapaikka, jossa on sekä yksityis- että yhteismajoitushuoneita. Tämä on yksi harvoja edullisia Oslon majapaikkoja, joskin vain harvassa kaupungissa hostelpedistä joutuu maksamaan näin paljon.

Anker Hotel

(Storgata 55)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Anker-hostelin vieressä oleva, Grünerløkka-kaupunginosan pääkadulla sijaitseva kolmen tähden pidetty hotelli, jossa suomalaiset ovat viihtyneet hyvin. Sijainti, aamiainen ja äänieristetyt huoneet ovat saaneet paljon kiitosta. Rautatieasemalle, jonne lentokenttäjuna saapuu, on vain 10 minuutin matka, ja hotellin edessä on neljän ratikkalinjan käyttämä pysäkki. Huoneen hinta, johon sisältyy aamiainen, ei ole halpa, mutta kalliissa Oslossa tällainen huone edustaa keskikastin hintatasoa.

Citibox

(Prinsens gate 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Oslon ytimessä, kaikkein kätevimmillä paikoilla sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on kivenheiton päässä rautatieasemalta ja jonka vierestä kulkee melkoinen määrä julkisia liikennevälineitä. Hotelli on siisti ja modernisti sisustettu, ja siellä kirjaudutaan sisään ja muutenkin toimitaan itsepalvelumenetelmällä. Hotellissa ei ole aamiaista, joissain huoneissa on parveke ja kahden hengen huone on edullisempi kuin monissa muissa ytimen tai sen lähistön hotelleissa.

Clarion Collection Hotel Savoy

(Universitetsgata 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, aivan Karl Johans gaten ja Grand Hotelin lähellä sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan. Huoneet ovat pieniä mutta nykyaikaisesti sisustettuja, ja niin aamiainen kuin etenkin illallisbuffet ovat saaneet asiakkailta paljon kiitosta.

Cochs Pensjonat

(Parkveien 25)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Frognerissa mutta aivan lähellä Kuninkaanlinnaa ja Oslon pääkävelykatua sijaitseva pidetty yksinkertainen pensionaatti, joka on huomattavasti keskimääräistä edullisempi. Hotellin sisustus puulattioineen, rakennus jossa hotelli on, henkilökunta, siisteys ja sijainti ovat saaneet paljon kiitosta. Tänne majoittuvien kannattaa huomata, että hissillä ei pääse kaikkiin kerroksiin ja että joidenkin huoneiden yhteydessä ei ole omaa kylpyhuonetta. Erilaisia huoneita on niin, että niitä on myös 3 ja 4 hengelle, ja matkakustannuksia voivat alentaa myös jääkaappi ja keittotila.

Comfort Hotel Xpress Youngstorget

(Møllergata 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, hyvän ostoskadun varrella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee erittäin kätevällä paikalla Grünerløkkan ja Karl Johans gaten välimaastossa, kävelymatkan päässä kummastakin. Näin ostospaikat, ravintolat ja yöelämä ovat lähellä, ja lähimmille raitiovaunupysäkeille on 300 metriä.

Hotell Bondeheimen

(Kristian IVs gate 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden pitkälti vanhanajan tyyliä edustava hotelli, joka kuitenkin kuntosaleineen ja varustetasoineen on hyvin moderni paikka viettää yönsä. Sijainti sadan metrin päässä pääkadusta ja muutaman minuutin päässä rautatieasemasta on erinomainen, sillä kävellä voi kaikkialle ja hotellin läheltä voi julkisin siirtyä minnepäin kaupunkia tahansa. Tässä suomalaisten suosimassa hotellissa on erinomaisena pidetty buffetaamiainen, kaikki on siistiä ja tarvittaessa henkilökunta on osoittautunut avuliaaksi. Tämä on kuitenkin normaalia hintavampi hotelli, jonka huoneet maksavat lähes tuplasti sen mitä keskustan edullisimmissa hotelleissa normaalisti maksaa.

Radisson Blu Plaza Hotel

(Sonia Henies plass 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman vieressä sijaitseva hotelli, joka on kaupungin korkein rakennus ja yksi sen parhaiten varustelluista hotelleista. Täällä yöpyvä voi nauttia paitsi erinomaisesta sijainnista ja palveluista usein myös erinomaisista näkymistä, joita tarjoaa etenkin yläkerran sviitti.

Saga Hotel

(Eilert Sundts Gate 39)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Frognerin parhaissa kortteleissa sijaitseva viehättävä, pidetty neljän tähden hotelli, jolta on reilun puolen kilometrin kävelymatka Kuninkaanlinnalle ja jonka tuntumassa on myös ratikkapysäkki. Hotelli on tyylikkäästi sisustettu, huoneet ovat tilavia ja läheiseltä Bogstadsveien-kadulta löytyvät kaupat, kahvilat, baarit ja ravintolat. Sijainti, aamiainen, palvelutaso ja alueen elämänmeno ovat saaneet asiakkailta paljon kiitosta. Huoneita on oikeastaan vain 1?2 hengelle, ja ne ovat hivenen keskikastia hintavampia.

Smarthotel Oslo

(St Olav's gate 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä kuninkaanlinnaa ja joka on lähes puolentoista kilometrin päässä rautatieasemasta. Hotellissa on sekä moderneja että perinteisesti sisustettuja tiloja. Huoneet ovat melko pieniä mutta hyvin varusteltuja ja äänieristettyjä, ja niiden hintaan kuuluu paljon ylistystä saanut aamiainen. Tämän suomalaisten suosiota nauttivan hotellin hinnat ovat melko lähellä keskitasoa, mutta ytimessä sen hinnat ovat aavistuksen verran alakanttiin. Lähistöllä on paljon kaikenlaista kuten kansallisteatteri ja museoita, ja kulkuyhteydet julkisilla ovat näistä Oslon ytimen osista hyvät.

Voksenaasen Kultur og Konferanse Hotel

(Ullveien 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Voksenkollenissa, lähellä Holmenkollenia ja sekä talvi- että kesäharrastusmahdollisuuksia sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka tarjoaa erinomaiset näköalat Oslon tienoon kauneimmille paikoille. Hotelli on saanut asiakkailtaan pelkkää kiitosta, ja se sopii erityisen hyvin rauhaa hakeville matkailijoille, jotka kenties ovat tulevat Osloon harrastamaan talvi- tai kesäurheilulajeja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti