Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Oslo
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli ydinkeskustassa
Oslon hulppeimmat hotellit ovat ydinkeskustassa. Näiltä tienoilta voi silti löytyä edullisiakin vaihtoehtoja, joista esittelemme tällä sivulla muutaman.

Minkälainen hotelli Oslossa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Oslon alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Oslosta

Seuraavaksi käydään läpi alueita Oslossa ja niiden erityispiirteitä hotellin sijainnin näkökulmasta.

Keskusta ja rautatieaseman tienoot - Vaihtoehtoja laidasta laitaan

Oslon ydinkeskusta (Sentrum) on laajahko alue, jonka halki tosin kävelee reilussa vartissa ja jonka koko alueelta on erinomaiset liikenneyhteydet eri puolille kaupunkia bussilla, metrolla, lautalla tai raitiovaunulla.

Paras yöpymispaikka keskustassa ja koko Oslossa on päärautatieaseman tienoo, jolla onkin varsin monipuolinen valikoima majapaikkoja hostelleista kaupungin parhaisiin hotelleihin. Vaikka päärautatieaseman edessä olevat korttelit ovat vähän rauhattomia ja kaikenlaisten laitapuolen kulkijoiden suosimia, on tämä ongelmallinen alue hivenen syrjässä matkalla kohti merenrantaa asemalta katsoen, eikä tällä alueella olekaan varteenotettavia majapaikkoja.

Monet hyvät hotellit sijaitsevat rautatieaseman etelä- tai pohjoispuolella, ja niitä on melkoisesti myös lähikaduilla, kuten matkalla kohti Grünerløkkaa, etenkin Storgata-kadun varrella ja vaiheilla. Tällä alueella yöpyvät pääsevät nauttimaan erinomaisista kulkuyhteyksistä, värikkäistä shoppailumahdollisuuksista kivenheiton päässä ja kaikista palveluista mahdollisimman helposti niin päivällä kuin illallakin. Ydinkeskustassa melko lähellä päärautatieasemaa sijaitsevia majapaikkoja ovat Anker Hostel, Comfort Hotel Xpress ja Radisson Blu Plaza.

Muualla ydinkeskustassa on hotelleja siellä täällä. Niitä on Karl Johans gaten varrella, mutta alueen hotellit ovat hintavia ja usein hintaa on enemmän lähellä kuninkaanlinnaa kuin lähempänä päärautatieasemaa. Kulkuyhteydet ovat hyvät, etenkin jos yöpyy lähellä Rådhus-kaupungintaloa tai joko Stortinget- tai Nationaltheatret-metroasemia. Kaikki palvelut ja nähtävyydet ovat lähellä, ja tuurilla tältä seudulta voi löytyä edullisiakin vaihtoehtoja. Näihin kuuluu tällä sivulla mainittu Perminalen Hotel. Huippuluokan majapaikan tältä tienoolta mielivät voivat varata vaikka Clarion Collection Hotel Savoy -hotellin.

Grünerløkka - Värikas mutta rauhallinen

Grünerløkka on ydinkeskustan pohjoispuolella sijaitseva kaupunginosa, joka on lähellä keskustaa mutta kaukana ydinkeskustan luonteeltaan varsin virallisesta humusta. Grünerløkka on värikäs mutta silti rauhallinen laaja alue, jolla on paljon puistoja ja jota entisestään elävöittää sen läpi virtaava Akerselva-joki. Grünerløkkasta on hyvät kulkuyhteydet raitiovaunulla keskustaan ja muuallekin kaupunkiin, ja sieltä kävelee päärautatieasemalle ja Karl Johans gatelle 10-20 minuutissa. Grünerløkkassa on hyvät shoppailumahdollisuudet, kaupungin monipuolisin yöelämä ja paljon kaikenlaisia ravintoloita joka kukkarolle. Hyvä vaihtoehto yöpymiselle siellä on Grüner Apartments.

Frogner-Majorstuen - Hienostokaupunginosa

Oslossa ennenkin aikaa viettäneet voivat valita hotellinsa joltakin muultakin alueelta kuin ydinkeskustasta tai Grünerløkkasta. Yksi parhaista lähellä keskustaa sijaitsevista tienoista on Frogner-Majorstuen. Nämä ovat kaupunkimaisia hienostokaupunginosia, joissa on erinomaiset shoppailumahdollisuudet, ravintolat ja yöelämä. Metrolla pääsee Majorstuen-asemalta hetkessä ydinkeskustaan ja vähän alle puolessa tunnissa Holmenkollenille ja Nordmarkalle. Jos majapaikka sijaitsee Frogner-kaupunginosan puolella, on sieltä hyvä kulkea keskustaan ja aina Grünerløkkaan asti raitiovaunulla numero 12.

Voksenkollen-Holmenkollen - Rauhaa luonnon helmassa

Keskustan ulkopuolella alue Voksenkollen-Holmenkollen on tunnettu hiihtokilpailuistaan ja hyppyrimäestään. Tämä on rauhallinen, osittain metsämäinen ja jylhä paikka Oslon korkeuksissa, josta on kirkkaalla ilmalla hienot näkymät keskustaan ja muualle kaupunkiin. Tänne pääsee varsin nopeasti nykyisin metrolla, alle puolessa tunnissa päärautatieasemalta, ja luonnon helmaan majoittuva voi olla varma, että rauhaa riittää ja ilma on puhdasta. Holmenkollen ja Voksenkollen ovat erinomaisia paikkoja harrastaa kesät talvet, ja niin patikointi, uinti, murtomaahiihto, laskettelu kuin lumilautailukin ovat siellä helposti harrastettavissa. Hyvä majapaikka tällä alueella on Voksenaasen Kultur og Konferanse Hotel.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Oslossa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Oslossa

Anker Hostel

(Storgata 55)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Puolen kilometrin päässä päärautatieasemasta, lähellä Grünerløkkaa mutta aivan keskustassa sijaitseva hostellityylinen majapaikka, jossa on sekä yksityis- että yhteismajoitushuoneita.

Clarion Collection Hotel Savoy

(Universitetsgata 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, aivan Karl Johans gaten ja Grand Hotelin lähellä sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan. Huoneet ovat pieniä mutta nykyaikaisesti sisustettuja, ja niin aamiainen kuin etenkin illallisbuffet ovat saaneet asiakkailta paljon kiitosta.

Comfort Hotel Xpress

(Møllergata 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, hyvän shoppailukadun varrella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee erittäin kätevällä paikalla Grünerløkkan ja Karl Johans gaten välimaastossa, kävelymatkan päässä kummastakin. Näin ostospaikat, ravintolat ja yöelämä ovat lähellä, ja lähimmille raitiovaunupysäkeille on 300 metriä.

Grüner Apartments

(Trondheimsveien 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Grünerløkkassa mutta myös lähellä Grønland-kaupunginosaa ja kasvitieteellistä puutarhaa sijaitseva huoneistohotelli, josta on lyhyt matka niin shoppailemaan kuin yöelämäänkin. Täällä on mahdollisuus tehdä omia ruokia aineksista, joita on jo keittiössä, ja huoneistohotellissa on myös iso yhteinen oleskeluhuone.

Perminalen Hotel

(Øvre Slottsgate 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan ydinkeskustan parhailla paikolla sijaitseva hostellityylinen majapaikka, joka on saanut miltei pelkkää kiitosta asiakkailtaan. Hyvä yöpymispaikka niille, jotka haluavat tavata muitakin matkustajia ja jotka pitävät vähän erilaisista yöpymisvaihtoehdoista.

Radisson Blu Plaza Hotel

(Sonia Henies plass 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman vieressä sijaitseva hotelli, joka on kaupungin korkein rakennus ja yksi sen parhaiten varustelluista hotelleista. Täällä yöpyvä voi nauttia paitsi erinomaisesta sijainnista ja palveluista usein myös erinomaisista näkymistä, joita tarjoaa etenkin yläkerran sviitti.

Voksenaasen Kultur og Konferanse Hotel

(Ullveien 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Voksenkollenissa, lähellä Holmenkollenia ja sekä talvi- että kesäharrastusmahdollisuuksia sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka tarjoaa erinomaiset näköalat Oslon tienoon kauneimmille paikoille. Hotelli on saanut asiakkailtaan pelkkää kiitosta, ja se sopii erityisen hyvin rauhaa hakeville matkailijoille, jotka kenties ovat tulevat Osloon harrastamaan talvi- tai kesäurheilulajeja.

Muut Oslon hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Oslossa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2012/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti