Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Oslo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Uimareita Bygdøyn niemimaalla (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Kesäaikaan Oslonvuonon vedet ovat melko lämpimiä, ja uida voi esimerkiksi Bygdøyn niemimaalla.

Ajanviete

Oslossa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama tavallisuudesta poikkeava ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Lähde uimaan

Kesäaikaan Oslonvuono on hyvä uintipaikka, sillä sen vedet ovat melko lämpimiä, keskikesällä yleensä muutaman asteen päälle 20. Uida voi paitsi Oslonvuonon vesissä vaikkapa Bygdøyn niemimaalta tai Hovedøya-saaren rannoilta myös maauimaloissa. Paras maauimala kaupungissa on Frogner Baden, jonka vesi on aina vähintään 25-asteista. Muitakin uima-altaita ja uimahalleja kaupungissa on, ja niistä Visit Oslo -sivut antavat kattavan listan.

Uimaan voi kesällä lähteä myös saarille ja muualle Oslonvuonon alueelle, ja niin bussit kuin lautatkin kuljettavat mitä erilaisimmille rannoille eri puolille lahtea. Hyviä vaihtoehtoja lämpiminä kesäpäivinä ovat aina Hovedøya, jonne lähtee lauttoja Vippetangen-laiturista Akershus-linnakkeen vierestä pari kertaa tunnissa, Langøyene, joka on karumpi ja eristäytyneempi vaihtoehto ja johon lähtee lauttoja samoilta laitureilta, ja Bygdøy, jonka Huk- ja Paradisbukta-rannat ovat helposti saavutettavissa bussilla numero 30 rautatieaseman edestä. Uida voi myös sisämaassa järvillä. Luonnollisista ulkouintimahdollisuuksista Visit Oslo -sivut kertovat enemmän.

Käy hautausmaalla

Lyhyen kävelymatkan päässä Karl Johans gatelta, Hammersborgin kaupunginosassa sijaitseva Vår Frelsers gravlund -hautausmaa on hyvä vierailupaikka niille, joille Oslo on muuten tullut tutuksi. Hautausmaalle, joka sijaitsee kauniin 1000-luvulta peräisin olevan Gamle Aker Kirke -kirkon lähellä, haudattiin vuoden 1808 koleraepidemiasta lähtien sen täyttymiseen asti vuonna 1952 monia merkkihenkilöitä. Näiden joukossa ovat kaikkein kuuluisimmat norjalaiset, kuten Henrik Ibsen ja Edvard Munch.

Käy katsomassa paikallisia puutaloalueita

Suomalaisia eivät puutaloalueet outoudessaan viehätä yhtä hyvin kuin vaikkapa keskieurooppalaisia tai amerikkalaisia, mutta Oslossa vierailevat suomalaiset saattavat innostua lähtemään katsomaan, minkälaisia puisia asuinalueita siellä on. Puutaloalueilla ei ole sinänsä mitään nähtävyyksiä, mutta Kampenissa ja Vålerengassa on mukavia ravintoloita ja kahviloita, kummassakin kirkon vieressä.

Hyviä puutaloalueita käydä katsastamassa ovat Kampen (bussi numero 60), Rodeløkka (bussi numero 31, raitiovaunu numero 12, pysäkki Sofienberg), Telthusbakken (bussit 34 ja 54) ja Vålerenga (bussi numero 37). Oslossa on muitakin mielenkiintoisia asuinalueita, joihin kannattaa tutustua, ja niistä Visit Oslo -sivut antavat lisätietoa.

Mene hiihtämään tai patikoimaan

Kesällä patikoiminen ja talvella hiihtäminen ovat Oslossa suosittua puuhaa, ja kummallekin on aivan keskustan liepeillä mitä upeimmat ja parhaimmat mahdollisuudet.

Kesäisin uimisen lisäksi patikoiminen on suosittua ja antaa hyvän kuvan Oslon tienoon jylhästä ja kauniista luonnosta. Patikointi onnistuu hyvin Nordmarka-metsässä, jonne voi tulla metrolinjalla numero 1 Frognerseteren-asemalle. Myös Sognsvann-asemalle pääsee kaupungista metrolinjalla numero 5. Jos patikointi tuntuu tylsältä, on Oslo Sommerpark eli kesäpuisto hyvä vierailupaikka metrolinja 1:n Voksenkollen-aseman vieressä.

Talvella riittää tekemistä silloinkin, ja niin laskettelu kuin murtomaahiihtokin ovat suosittua puuhaa. Hiihtää voi yleensä joulukuusta maaliskuulle. Nordmarka on paras paikka harrastaa murtomaahiihtoa, ja niin Frognerseteren kuin Sognsvann-metroasemien vierestä lähtee noin 1 000 kilometriä valaistuja latuja. Laskettelemaan haluavat voivat puolestaan suunnata Voksenkollen-metroaseman vieressä olevaan Tryvann Skisenter -keskukseen, jossa voi vuokrata välineitä ja ottaa osaa kursseille. Talvisin on tarjolla muitakin talviurheilumahdollisuuksia muuallakin kuin Nordmarkissa ja Holmenkollenin tienoilla, ja niistä Visit Oslo -sivut antavat lisätietoa.

Lisää hyvää tekemistä Oslossa listataan TripAdvisor-sivuilla.

Teksti: Peter Forsberg
2012/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti