Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pariisi
Pariisi
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Pariisi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hautausmaa, Chopinin hauta
Père Lachaisen hautausmaa on suosittu vierailupaikka, sillä siellä käy 3,5 miljoonaa vierailijaa vuosittain, ja sinne on paras suunnata aamupäivällä.
Kuva: Peter Forsberg

Muuta ajanvietettä Pariisissa

Pariisissa on kaikenlaista muutakin tekemistä kuin pyöriä turistien kanssa nähtävyyksiä katselemassa, syödä tai kierrellä kaupunkia. Siellä voi nähdä kuuluisuuksien hautoja, kohennella kokkaustaitojaan, opiskella ranskan kaunista kieltä, maistella erinomaisia ranskalaisia viinejä tai ruskettua keskikesällä Seinen rannoilla.

Vieraile hautausmaalla

Pariisissa jos missä kannattaa vierailla hautausmaalla, sillä sinne on haudattu enemmän ansioituneita ja kuuluisia ihmisiä kuin mihinkään toiseen kaupunkiin. Pariisin hautausmaat ovat suosittuja vierailupaikkoja, mutta niissä on harvoin mitään tungoksia tai suuria turistimassoja.

Cimetière du Père Lachaise [kartalla] on kuuluisin ja suurin Pariisin hautausmaista. Sinne on helppo suunnata metrolinjalla 2 samannimiselle asemalle, ja se on avoinna aamukahdeksasta tai sunnuntaisin yhdeksästä asti aina klo 18 saakka. Hautausmaalle on haudattu kirjailijat Balzac, Oscar Wilde, Colette ja Marcel Proust, ja siellä lepäävät myös säveltäjä Frédéric Chopin, oopperalaulaja Maria Callas ja laulaja Edith Piaf. Yksi uusimpia ja suosituimpia vierailupaikkoja siellä on Jim Morrisonin hauta, josta jo aikoja sitten tuli eräänlainen pyhiinvaelluskohde.

Kuuluisien kuolleiden hautojen lisäksi hautausmaalla on paljon täysin ainutlaatuisia ja unohtumattomia hautakiviä, veistoksia ja kaikenlaista muuta. Père Lachaise on suosittu vierailupaikka, sillä siellä käy 3,5 miljoonaa vierailijaa vuosittain, ja sinne on paras suunnata aamupäivällä.

Toinen kuuluisa hautausmaa on Cimetière du Montparnasse [kartalla], joka on lähellä Montparnassen pääpaikkoja. Sen vieressä on useita metroasemia, kuten Raspail, ja se on avoinna samoin tavoin kuin muutkin hautausmaat, eli se avataan klo 8 muulloin kuin sunnuntaisin, jolloin se avataan klo 9, ja se suljetaan klo 18. Tälle hautausmaalle on haudattu paljon kirjailijoita kuten Baudelaire, jolle täällä on myös oma muistomerkki, Maupassant, Simone de Beauvoir, Sartre ja Samuel Beckett.

Kolmas kuuluisa hautausmaa, jolla turistit vierailevat, on Cimetière de Montmartre [kartalla]. Sen lähin asema on La Fourche, jolta tosin on kävelymatkaa, ja hautausmaa on avoinna samoin kuin muutkin hautausmaat, eli se suljetaan klo 18. Sielläkin on paljon kirjailijoita, joista kuuluisimpia on Alexander Dumas, sinne on haudattu impressionisti Degas, siellä lepää saksalainen runoilija ja kirjallisuudentutkija Heinrich Heine ja tämä on myös venäläisen balettitanssija Nižinskin viimeinen leposija.

Paris Cemeteries kertoo lisää kaupungin hautausmaista.

Osallistu kokkauskurssille

Ranskalaiset ruoat ovat erinomaisia, ne innoittavat itseäkin oppimaan enemmän ja Pariisi on hyvä paikka kohentaa kokkaustaitojaan.

Cook‘n with Class on kokkauskoulu, joka järjestää englannin kielellä mitä erilaisimpia kokkauskursseja. Kursseille voi ilmoittautua verkkosivujen kautta, ja niiden joukossa on kaikenlaista kroisanttien leipomisesta kastikkeiden tekemiseen.

Le Cordon Bleu on kuuluisa kokkikoulu, ja se järjestää myös lyhyitä kokkauskursseja. Niillä voi opetella leipomisen saloja, tehdä kastikkeita ja nimenomaan oppia paljon leipomisesta, ja kurssit pidetään lähellä Eiffelin tornia.

La Cuisine Paris on kenties monipuolisin koulu, jossa voi englanniksi opetella kaikenlaista leipomiseen ja ruoanlaittoon liittyvää. Sen repertuaariin kuuluvat mm. bistro-lounaiden tekeminen ja markkinakierrokset. Le Cuisine Paris järjestää ruokakierroksia, joilla käydään toreilla ja opitaan yhtä ja toista ruoasta ja juomista.

TripAdvisor esittelee lisää kokkauskouluja.

Maistele viinejä

Ranskalaiset viinit ja muut alkoholijuomat ovat laadultaan kaikkein parhaita, ja Pariisissa voi oppia lisää viineistä ja muistakin juomista.

Viinien maistelua (License: CC0 Creative Commons)
Viininmaistelukurssilla voi tutustuttaa itsensä ranskalaisiin viineihin.

O Chateau on monipuolinen paikka, jossa on monenmoisia viininmaistelukursseja ja myös samppanjan ja kuohuviinien maistelua. 40 eurolla voi osallista “samppanjalennolle”, joka vie kahden ja puolen tunnin matkalle samppanjan maailmaan ja jolla tutustutaan kolmeen eri samppanjaan.

Le Foodist, joka on tunnettu kokkauskurssien järjestäjä, järjestää myös viininmaistelua. Alle 40 eurolla voi tutustuttaa itsensä ranskalaisiin viineihin, ja kuten moni muukin kurssipaikka tämäkin tarjoaa yhteisiä viinin- ja juustonmaistelukursseja.

Yksi pidetyimpiä viininmaistelukursseja tarjoavia paikkoja on Wine Tasting in Paris, jolla on myös viini- ja juustokursseja.

TripAdvisor listaa lisää viininmaistelukursseja.

Opiskele ranskaa

Ranska on kaunis, hyödyllinen kieli, jonka opiskelu on Pariisissa mukavampaa kuin kotimaassa.

LSI on yksi paikka, jossa on monenmoisia kursseja. Paikassa on myös ilmaisia keskustelukerhoja, ja joka maanantai näytetään ranskankielinen elokuva, jonka voi katsoa ilmaiseksi.

Sprachcaffe on toinen paikka, joka opettaa ranskaa.

Hiekkaranta Pariisissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Seinen rannalla pääsee myös rantalomatunnelmiin aina heinäkuun alusta elokuun loppuun.
Kuva: Sharat Ganapati /Flickr (CC BY 2.0)

Mene uimarannalle

2000-luvun alusta lähtien Seinen rannoille, aivan keskustaan, on ilmestynyt rantoja, jotka nykyisin tuovat Pariisiin rantalomatunnelmaa heinäkuun alusta elokuun loppuun. Rannoille ei ole pääsymaksua, ja ne ovat avoinna klo 9 alkaen aina puoliinöihin.

Rantoja on yleensä kolme [kartalla], ja keskeinen on Pont Neufilta kaupungintalolle (Hôtel de Ville) ulottuva ranta. Toinen on perinteisesti ollut Tuileries-puistoa vastapäätä, ja kolmas on Villetten järvellä, joka on Stalingrad-metroaseman vieressä.

Paris info kertoo lisää uimarannoista.

Lisää tekemistä:

TripAdvisor listaa lisää tekemistä Pariisissa.

Teksti: Peter Forsberg
2018/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti