Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pariisi
Pariisi
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Pariisi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Shakespeare & Company -kirjakauppa Latinlaiskorttelistossa
Latinalaiskorttelistossa on hyviä ostospaikkoja, joista kuuluisimpia on kirjakauppa Shakespeare & Company, joka on legendaarinen, jo Hemingwayn aikoihin toiminnassa ollut kirjakauppa.

Pariisin parhaat ostosseudut

Pariisi on ykkösluokan ostoskaupunki, jonka jokaisessa kaupunginosassa on omia ostospaikkojaan ja jossa voi tehdä erilaisia ostoksia monipuolisuudella, joka hakee vertaistaan. Vaikka Pariisi on tunnettu trendikkäistä vaatteistaan, kengistään ja asusteistaan, on siellä kaupan paljon muutakin. Suuret ketjuliikkeet ovat vallanneet monia tunnettuja ostoskatuja, mutta Pariisista löytyy monesta eri osasta, kuten Le Maraisista ja St-Germainista pieniä putiikkeja, jotka toimivat samoin periaattein kuin vuosikymmeniä sitten.

Parhaat ostosseudut

Pariisissa on kauppoja kaikkialla, mutta siellä on tiettyjä alueita ja katuja, joilla ostosten tekeminen on mukavampaa kuin toisilla. Niitä on sekä joen etelä- että pohjoispuolella, mutta yleisesti ottaen parhaat ostospaikat sijaitsevat melko lähellä jokea ja vain harvoin keskustan laitaosissa.

St-Germain

Joen eteläpuoli eli “vasen ranta” on paikka, jossa parhaat ostokset tehdään St-Germainin hienossa ja tyylikkäässä kaupunginosassa. Siellä on kaupan muodikkaita ja ajattomia vaatteita, kenkiä ja asusteita, huonekaluja ja kaikenlaista muuta kotiin, taidetta, antiikkia ja kaikenlaista suunnittelua. St-Germain (eli Saint-Germain-des-Prés) on hyvä alue sekä trenditietoisille että klassisen tyylin suosijoille, ja siellä voi tehdä monenmoisia mutta yleensä normaalia laadukkaampia ja hintavampia ostoksia. Muiden ostosten lisäksi siellä on hyvä tehdä elintarvikeostoksia, ja ruokia ja juomia on kaupan paitsi lukuisissa erikoisliikkeissä myös parissa kauppahallissa ja torikaduilla.

Rue de Rennes [kartalla] on katu, jolla on suuria kaikkialla muuallakin olevia ketjuliikkeitä. Se on katu, jonka ketjuliikkeiden muotiin mieltyneiden kannattaa kävellä päästä päähän, toiselta hyvältä ostosalueelta Montparnassesta St-Germainin pääkadulle.

Boulevard Saint-Germain
Boulevard Saint-Germain

St-Germainin pääkatu eli Boulevard Saint-GermainBoulevard Saint-Germain on ostoskatu vailla vertaa, ja sen putiikeista voi löytää mitä tahansa korkeatasoista ja normaalia hintavampaa. Sen varrella on keittiökalusteita ja sateenvarjoja myyviä liikkeitä, mutta myös kaikkien kuuluisimpien muotitalojen liikkeitä, kuten numerossa 194 oleva Karl Lagerfeldin liike.

Yksi huomionarvoinen ostoskatu on myös Rue de Bac [kartalla], jolta löytyy huonekalu- ja sisustusliikkeitä, mutta myös muita liikkeitä. Sen loppupäässä, aivan “Sévres-Babylone”-metroaseman vieressä on useita mielenkiintoisia liikkeitä, kuten sisustukseen erikoistunut The Conran Shop, yksi Pariisin kuuluisista tavarataloista eli Le Bon Marché ja sitä vastapäätä oleva kuuluisa kauppahalli. Lisäksi samassa korttelissa on Louis Vuittonin liike ja useita nahkatuotteita myyviä liikkeitä. Kadun päässä oleva Rue de Sévres kuuluu sekin Pariisin parhaisiin ostoskatuihin, ja sen varrella on nimenomaan Rue de Bacin loppupään tienoilla useita naistenvaatteisiin keskittyviä liikkeitä.

Montparnasse

Vähemmän hohdokas mutta myös merkittävä ostosalueena on Montparnasse, jonne pääsee helpoiten kulkemalla metrolla asemalle “Gare Montparnasse”. Alueen pääkatu on Boulevard du MontparnasseBoulevard du Montparnasse [kartalla], jonka varrella on Galeries Lafaytte -tavaratalon piste. Montparnassen pitkälle näkyvän tornin vieressä on paljon muitakin liikkeitä, ja Boulevard Saint Germainin ja Boulevard du Montparnassen välimaastossa kulkevalla Rue de Rennesillä on paljon erilaisia liikkeitä, kuten elektroniikkaan, kirjoihin, levyihin ja muuhun vastaavaan erikoistunut FNAC.

TimeOut esittelee Montparnassen pikkuliikkeitä.

Quartier Latin

Latinalaiskorttelisto, joka kansainvälisesti tunnetaan parhaiten sen englanninkielisellä nimellä “Latin Quarter” on alue, jolla on paljon turisteja ja kaikenlaista turisteille suunnattua.

Shakespeare & Company -kirjakauppa
Shakespeare & Company -kirjakauppa

Latinalaiskorttelistossa on myös hyviä ostospaikkoja, joista kuuluisimpia on kirjakauppa Shakespeare & Company [kartalla], joka on legendaarinen, jo Hemingwayn aikoihin toiminnassa ollut kirjakauppaShakespeare & Company -kirjakauppa. Vaikka turistibuumi onkin vienyt kirjakaupalta suurimman hohtonsa, on se edelleen vierailunarvoinen paikka, jossa on hyvät valikoimat englanninkielisiä kirjoja. Kirjakaupan uusi, vilkas vetonaula on sen kahvilaShakespeare & Company -kirjakaupan kahvila, jolla on mukava kesäterassi ja jolla voi turistikatuja paremmin nauttia alueen tunnelmasta.

Aivan kirjakaupan lähellä oleva Rue Dante [kartalla] on tunnettu siitä, että sen varrella on lukuisia sarjakuviinSarjakuvakauppa Rue Dante -kadulla erikoistuneita kauppoja. Kadun varrella viihtyvätkin normaalia paremmin japanilaiset nuoret, ja myös kadun kahviloilla on sarjakuvateemoja.

Latinalaiskortteleissa on myös muita kirjakauppoja, musiikki myyviä kauppoja ja huomionarvoisia ovat myös Place Saint-Michelin [kartalla] kirjakaupat. Kirjakaupoista saa kirjoja ja etenkin taidekirjoja melko edullisesti, ja kuten muuallakin Pariisin kirjakaupoista saa entistä enemmän muitakin tuotteita. Muotitietoiset voivat jatkaa Boulevard de Saint Micheliä joelta poispäin, ja silloin vastaan tulee kenkä- ja vaateliikkeitä, kuten myös muita liikkeitä.

Ostoskeskus, Les Halles
Les Hallesissa paljon liikkeitä on metroaseman ympäristössä, jossa on uusittu suuri ostoskeskus.

Les Halles

Joen pohjoispuolella on paljon liikkeitä laidasta laitaan, ja yksi perinteisimpiä mutta nykyään myös erikoisimpia ostosalueita on Les Halles, joka on samannimisen metroaseman ympäristössä. Paljon liikkeitä on metroaseman ympäristössä, jossa on uusittu suuri ostoskeskus, halpoja vaatteita ja muita tuotteita myyviä liikkeitä, joita on esimerkiksi kävelykadulla nimeltään Rue de RambuteauRue de Rambuteau [kartalla] ja kaikilla sen sivukaduilla. Valikoimia riittää, alue on etenkin nuorten ja nuortenmielisten mieleen ja myös sunnuntaisin on paljon liikkeitä avoinna.

Muualla kaupunginosassa ja sen ympäristössä paljon matkamuistoliikkeitä ja liikkeitä, jotka myyvät erikoistakin tavaraa, on muutaman sadan metrin päässä metroasemalta olevan Pompidou-keskuksen ympäristössä.

Champs-Elysees
Pariisin kuuluisin ja hohdokkain katu on Champs-Élysées, jonka varrella on useita lippulaivaliikkeitä.

Champs-Élysées

Pariisin kuuluisin ja hohdokkain katu on Champs-Élysées [kartalla], jolle ostoksille mielivän kannattaa mennä metrolla Riemukaaren vieressä olevalle metroasemalleChamps-Elysees -kadun metroasema (Charles de Gaulle - Étoile). Jos siltä lähtee kohti ydinkeskustaa, tulee vastaan melkoinen määrä kauppoja, jotka kaikki ovat avoinna sunnuntaisin. Kadun varrella on useita lippulaivaliikkeitä, kuten Louis Vuittonin, Banana Republicin, Aberscombie & Fitchin, Marks & Spencerin ja Hugo Bossin. Liikkeet voivat olla yli 1000 neliön laajuisia, niissä on muotinäytöksiä ja muita tapahtumia ja tämä on todellinen himoluksusshoppaajan unelmakohde.

Katua voi jatkaa pitkään eteenpäin, sivukaduille kannattaa kurkistella, ja kannattaa myös varautua siihen, että kadulla voi ostosten katselemiseen mieltyneille kulua koko päivä. Kadun kahvilat ja ravintolat ovat normaalia kalliimpia, joten pienellä budjetilla liikkeellä olevien on hyvä ruokailla ja kahvitella muualla.

Suuret bulevardit

Grands Boulevards eli suuret bulevardit olivat osa arkkitehti Haussmannin uutta Pariisia, joka alkoi ilmaantua vanhan Pariisin tilalle 1850-luvulta lähtien. Ostoksia näkemään mieliville nimenomaan Boulevard Haussmann [kartalla] on paikka, jossa riittää ihmettelemistä, ja alueella on paljon muutakin olennaista, kuten oopperatalo, Madeleine-kirkko ja Pariisin pörssitalo. Alueelle pääsee sen ytimeen eli Galeries Lafaytte -tavaratalon viereen saapumalla tänne metrolla asemalle nimeltään “Havre - Caumartin”, mutta aivan lähellä on myös muita metroasemia, joihin kuuluu “Opera”.

Boulevard Haussmannilla on monta Galeries Lafyetten tavarataloa, ja jos niiden jälkeen on vielä energiaa, etenkin bulevardin sivukadulla, Rue Tronchetilla, on lukuisia muodikkaita liikkeitä. Liikkeitä on muillakin kaduilla, kuten bulevardin kanssa samansuuntaisella Rue de Provencella, ja täällä kannattaa kierrellä niin paljon kuin vain jaksaa. Liikenne on viikolla vilkasta mikä tekee alueesta epämiellyttävän, ja viikonloppuisin autoja on yleensä vähemmän mutta ostiskelijoita enemmän.

Le Marais ja lähitienoot

Le Marais on jo vuosisatoja ollut yksi Pariisin trendikkäimmistä kaupunginosista, ja yhä edelleenkin se lähitienoiden kanssa on yksi Pariisin parhaista ostosalueista. Siellä on kaupan monenlaisia tuotteita, mutta se ei ole mikään ketjuliikkeiden hallitsema alue, vaan siellä on enemmänkin yksilöllisiä liikkeitä.

Rue de Sévigné [kartalla] on yksi alueen pääostoskatuja, ja monet sen sivukadut, kuten Rue des Francs Bourgeois ovat myös erinomaisia ostoskatuja. Myös Rue Vielle du Temple [kartalla] ja Rue des Archivés [kartalla] ovat kaupoiltaan hyviä katuja. Hyvä katu vaatteiden ja muidenkin tuotteiden puolesta on myös Rue des Rosiers [kartalla].

Paris Marais esittelee alueen kauppoja.

Lisää ostoksista:

Paris Info kertoo kattavasti ostosten tekemisestä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Matkamuistojen hinnosta - riemukaaren ja eiffelin tykönä muistomyymälöiden hinnat ovat kalleimmat. Notre damen vieressä on mukavia pieniä kojuja, jossa saa 3-5 eurolla kivan erilaisemman ja ehkä laadukkaamman muistoesineen. "käteentyrkkääjiltä" saa tornin pienoismalleja eurolla. Pashminat ovat kojuissa edullisa, varsinkin Eiffelin tykönä. /srii

Tavarataloissa voi kätevästi hoitaa myös lounaan syömisen. Salaattia vanhojen varakkaiden pariisilaisrouvien kanssa. Tavarataloista löytää myös kohtuusiistit yleisövessat. /Amelie

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti