Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pariisi
Pariisi
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Pariisi
Varaamalla majapaikan oppaamme sivujen kautta tuet matkaoppaan tekemistä ja kehittämistä ja varmistat että pysymme ilmaisena matkaoppaana, josta hyötyvät kaikki suomalaiset.
Booking.com
Ilmoitus
Matkailutoimiston turisti-info kertoo milloin kannattaa jonottaa ja minne, esimerkiksi Louvren pyramidiin kuten kuvassa.

Matkailijan palvelut

Tällä sivulla kerrotaan Pariisin matkailutoimistoista, internetin saatavuudesta, pankeista ja posteista sekä annetaan ohjeita sairastumisen ja apteekkitarpeen varalle.

Matkailutoimistot

Pariisissa on useita matkailutoimistoja (Office du Tourisme) ympäri kaupunkia, jotka tarjoavat tietoa kaupungista ja tapahtumista, neuvoja kaupungilla liikkumiseen sekä Pariisin karttoja ja taskuoppaita. Lisäksi useimmista Pariisin matkailutoimistoista voit mm. varata hotellin tai kiertoajelun sekä ostaa museokortin tai julkisen liikenteen matkakortin. Pariisin matkailutoimen sivuilla on lisätietoa matkailutoimistojen sijainneista.

Internet

Jos yhteys muuhun maailman huolettaa, niin ainakin internetiin on helppo päästä kaupungissa. Lukuisten nettikahviloiden (Cyber Café) lisäksi Pariisissa monet paikat, kuten lukuisat kahvilat, tarjoavat ilmaisen langattoman verkon. Lisäksi Pariisin kaupunki on panostanut langattomaan verkkoon ja kaupungin Wi-Fi hotspotteja löytyy eri aukioilta, puistoista, museoista, kirjastoista ym.

Sairastuminen matkalla, lääkäri

Kuten aina ulkomaille matkustettaessa, myös Pariisiin lähtiessä on hyvä hankkia matkavakuutus, joka kattaa matkatavaroiden lisäksi myös sairastumisesta aiheutuvat kulut. Sairastapauksissa helpoimmalla pääsee menemällä yksityisen lääkärin vastaanotolle, vakuutus yleensä korvaa lääkärikäynnin ja vältyt julkiselle puolelle jonottamiselta sekä aikaa vievältä paperisodalta.

Tietysti hätätapauksissa soita yleiseen hätänumeroon 112. Jokaisessa arrondissementissa on oma poliisiasema, "commissariat", ja ne ovat vastuussa oman alueensa turvallisuudesta.

Apkteekki

Apteekit tunnistaa vihreästä rististä, ja useimmat ovat auki klo 8-20 välillä. Apteekit ovat auki vuorotellen sunnuntaisin, ja jos apteekki on kiinni, niin usein sen ovesta löytyy lista avoinna olevista apteekeista.

Posti ja pankki

Postit ovat Pariisissa auki maanantaista perjantaihin noin kello 19 asti, lauantaina postit menevät kiinni jo puolelta päivin. Pankit ovat yleensä auki klo 17 asti, osa konttoreista on auki myös lauantaisin. Kuten Ranskassa monet paikat, useat julkiset palvelut saattavat mennä kiinni lounastauon ajaksi (noin 12.30-14). Käteisen nostoa varten löytyy useita pankkiautomaatteja, myös luottokortilla ja Visa Electronilla maksaminen onnistuu monissa paikoissa.

Teksti: Anniina Simula
2010/02

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti