Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pariisi
Pariisi
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Pariisi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Taskuvarkaudet ovat turistien suurin riesa. Ne keskittyvät tietyille alueille, kuten esim. Gare du Nordin asemalle.

Pariisin turvallisuus

Pariisi on suhteellisen turvallinen suurkaupunki, tietysti kaupungin suosio matkakohteena asettaa sille tiettyjä haasteita, mutta mitään erityisiä turvallisuusriskejä kaupungissa ei ole. Matkailijoiden suosimat alueet, kuten Louvren ympäristö, Latinalaiskortteli, Montmartre sekä Champs-Élysées ovat turvallisia paikkoja sekä päivällä että yöllä, mutta koska kaikilla alueilla liikkuu aina paljon ihmisiä, niin ne ovat myös taskuvarkaiden suosiossa.

Taskuvarkaudet

Taskuvarkauksilta välttyy, jos ei levittele tavaroitaan, kalliita kameroitaan ja rahojaan näkyvästi, pitää laukusta kiinni tiukasti ja laukun suljettuna (ruuhkaisilla alueilla esim. selkärepun voi siirtää etupuolelle), arvotavarat muualla kuin takataskussa ja luottaa maalaisjärkeen. Jotkut alueet, kuten Les Halles tai Pariisin pohjoisosa (mm. Gare du Nordin asema, jossa varkaudet ovat melko yleisiä) voivat olla hieman turvattomampia varsinkin yöllä, muutenkaan öisin ei kannata liikkua yksin.

Suosittujen nähtävyyksien lähellä saattaa myös törmätä huijareihin sekä myyjiin, jotka yrittävät keinotella ihmisiltä rahaa. Kuuluisien monumenttien ympärillä on aina kaikenlaisten tavaroiden myyjiä, ja jotkut saattavat pyytää sinua kokeilemaan jotakin "hauskaa" juttua tai taikatemppua, jossa he sitovat esim. sormeesi langanpätkän (jolloin toinen kätesi on "poissa pelistä" etkä voi huolehtia tavaroistasi). Älä suostu siihen tai pidä ainakin tavaroitasi silmällä, jos sinua yritetään viihdyttää tai joku tulee kyselemään sinulta jotakin, sillä se on usein vain keino kiinnittää huomiosi muualle samalla kun joukon muut jäsenet ovat tavaroidesi kimpussa. Jotkut myös utelevat mistä olet kotoisin, ja tarjoavat "ystävyyden ranneketta" tai muuta vastaavaa, josta sitten kuitenkin pitää maksaa. Perussääntönä on, että älä ota vastaan mitään, mistä et ole valmis maksamaan!

Metro

Pariisin metro on melko turvallinen verrattuna moniin muihin suurkaupunkeihin, eikä metrossa tai asemilla tarvitse erityisemmin pelätä, kunhan muistaa perussäännöt. Suosittuja linjoja taskuvarkaiden keskuudessa ovat mm. useimpien nähtävyyksien kautta kulkeva linja 1 sekä Charles de Gaullen lentokentältä Pariisin keskustaan kulkeva RER-junan linja. Paras tapa toimia junissa tai asemilla on käyttäytyä luonnollisesti ja olla esittelemättä tavaroitasi ja rahojasi muille. Jos sinua ei tunnista turistiksi, niin todennäköisesti varas jättää rauhaan. Yleisimpiä ongelmia metrossa on mm. käsilaukkujen varastaminen ovien sulkeutuessa - pidä käsilaukku tiukasti edessäsi koko ajan, varsinkin metron ovien lähettyvillä sekä kääntöporteissa; taskuvarkaudet - ainakaan takataskussa ei tietenkään kannata säilyttää mitään; puhelinten/rahojen varastaminen suoraan kädestä - älä käytä puhelinta metrossa pelaamiseen tai tekstailuun ja pidä rahasi visusti poissa muiden silmistä.

Ravintolat

Turistialueiden ravintoissa matkailijoiden lasku saattaa olla joskus odotettua suurempi - tämän voi välttää näyttämällä listalta selvästi, mitä tilaa ja toistaa vielä hinnan (ranskaksi jos mahdollista). Jos laskun loppusumma on silti aivan jotain muuta kuin pitäisi, valita tai pahimmassa tapauksessa lähde kävelemään.

Taksit

Taksit ovat yleensä turvallisia, joskus ne saattavat ajeluttaa hieman pidemmän reitin kautta, jos asiakas ei tunne kaupunkia. Tarkista aina, että kyseessä on laillinen taksi, Pariisissa on myös paljon pimeitä takseja, jotka eivät aina ole turvallisia.

Teksti: Anniina Simula
2010/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti