Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Praha
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotellin julkisivu Prahan vanhassakaupungissa
Paras paikka yöpyä Prahassa on eittämättä hyvien liikenneyhteyksien varrella oleva vanhakaupunki (Staré Město). Hotelleja ja muita majapaikkoja siellä on paljon, ja niitä on joka lähtöön.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Prahassa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Prahan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Suomalaisten kanssamatkustajien hyviksi arvioimien hotellien joukosta voi myös löytyä sopiva. Näitä ovat mm. Ariston & Ariston Patio Hotel, Novomestský hotel ja Máchova.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Kahden hengen hotellihuoneen hinta on Prahassa kohonnut keskimäärin yli 80 euron, eikä sen hotelleissa välttämättä ole yhtään sen edullisempaa kuin sellaisissa huomattavasti kalliimmissa kaupungeissa kuin Wien. Huoneen hinnassa voi säästää jos ei välttämättä halua yöpyä vanhassakaupungissa tai linna-alueen tuntumassa, ja huoneen voi saada hyvinkin edullisesti. Säästää voi jos yöpyy muualla kuin ytimessä ja tyytyy korkeintaan kolmen tähden hotelliin, ja huoneen voi saada koska tahansa alle kolmellakymmenellä eurolla. Jos mielii edulliseen huoneeseen, pitää varaus tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Praha on suosittu kaupunki, jonne matkustaa paljon ihmisiä itäisestä Euroopasta, ja näin edulliset huoneet menevät siellä aina ensimmäiseksi. Suurissa kansainvälisissä ketjuhotelleissa on aina tilaa, mutta pienissä yksilöllisissä hotelleissa tai huoneistohotelleissa huoneet voivat olla varattuja monta kuukautta etukäteen. Vilkkainta on pääsiäisenä, joka aloittaa kesäkauden, heinä- ja elokuussa, lokakuun lomaviikkojen aikaan ja joulun ja loppiaisen välisenä aikana. Nykyään matkustajia saapuu melkoisesti kaikkina vuodenaikoina, mutta tästä huolimatta aika marraskuulta maaliskuulle on valtaosin edullisin ja väljin ajankohta löytää hotellihuone. Jos Prahaan saapuu toukokuun alun ja lokakuun alun välisenä aikana, kannattaa huonetta alkaa katsella ainakin pari kolme kuukautta etukäteen. Keskustan ulkopuolelta voi löytyä lyhyellä varoajalla edullinen huone, mutta kesällä tämä ei ole taattua.

Majoituksen löytäminen Prahasta

Hotellin löytäminen Prahasta on helppoa, sillä kaupungissa on tunnetusti liikaa hotellihuoneita ja hinnat ovat hienoimpia hotelleja lukuun ottamatta edullisempia kuin läntisen Euroopan pääkaupungeissa. Hotelleja, hosteleita ja muita majoitusmahdollisuuksia on ympäri kaupungin, mutta nykyisin majapaikka kannattaa valita keskeiseltä paikalta, kuten vanhastakaupungista tai keskustan uusista osista (Nové Město).

Hotelli Zizkovissa
Pienellä budjetilla liikkeellä oleville paras kaupunginosa on Žižkov keskustan ulkopuolella. Sieltä on parhaimmillaan vain parin minuutin raitiovaunumatka vanhankaupungin liepeille.

Keskustan ulkopuolelta löytyy etenkin kiireisinä aikoina parempia tarjouksia, ja huoneet ovat joskus mutta eivät aina ydinkeskustan huoneita suurempia ja paremmin varusteltuja. Kaikkein järkevintä Prahassa on kuitenkin majoittua vanhaankaupunkiin, lähellä sitä oleviin keskustan uuden puolen kortteleihin tai sitten I.P. Pavlovan metroaseman lähelle, missä on huoneita lyhyelläkin varoajalla.

Paras kaupunginosa keskustan ulkopuolella ja pienellä budjetilla liikkeellä oleville on Žižkov, joka alkaa heti päärautatieaseman takaa ja josta on parhaimmillaan parin minuutin raitiovaunumatka vanhankaupungin liepeille.

Muista kaupunginosista voi katsella majapaikkoja, jos vain kiinnittää huomiota sijaintiin ja kulkuyhteyksiin. Erityisen hyviä paikkoja ovat ne, jotka ovat raitiovaunulinjojen 9 tai 22 varrella, ja myös ne, jotka ovat metroaseman tuntumassa. Esimerkiksi Letná-nimellä tunnettu alue joen toisella puolella, melko lähellä linnaa ja vanhaankaupunkiin näkyvää metronomia, on hyvä korttelisto majapaikalle, ja siellä kannattaa majoittua lähelle sen pääkatua (Milady Horákové).

Keskustan ulkopuolelle ei kuitenkaan lyhyellä lomalla ole mieltä majoittua, ja ytimen ulkopuolella kannattaa harkita vain jos kaupunki on entuudestaan tuttu tai siellä viihtyy ainakin viisi vuorokautta. Keskustan ulkopuolelta voi saada edullisen huoneen, mutta varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Vanhakaupunki (Staré Město)

Hyvien liikenneyhteyksien varrella oleva vanhakaupunki (lausutaan ”Staree mjesto”) on eittämättä paras paikka yöpyä Prahassa. Hotelleja ja muita majapaikkoja vanhassakaupungissa on paljon, ja niitä on joka lähtöön. Vanhankaupungin hotellit ovat monipuolistuneet viime vuosina, ja nykyään sen kaduilla tulee vastaan mitä erilaisimpia vaihtoehtoja ja usein täysin kilpailukykyisin hinnoin ydinkeskustan muiden osien kanssa. Huoneet saattavat halvimmissa hotelleissa olla pieniä, varustelutaso saattaa olla vaatimaton eikä henkilökuntaa pienissä halvoissa hotelleissa paljonkaan ole. Vanhassakaupungissa on nykyisin kuitenkin melkoisesti hotelleja, joissa on tilavat, hyvin varustellut huoneet ja joista kahden hengen huoneen saa 70–120 eurolla.

Vanhankaupungin aukio
Nykyään vanhankaupungin kaduilla tulee vastaan mitä erilaisimpia hotellivaihtoehtoja ja usein täysin kilpailukykyisin hinnoin ydinkeskustan muiden osien kanssa.

Vanhaankaupunkiin on helppo päästä lentokentältä, rautatieasemalta ja linja-autoasemalta, ja sieltä on helppo kulkea metrolla, raitiovaunulla tai bussilla mihin osaan kaupunkia tahansa. Sen kaduilla on valtava valikoima ravintoloita, joiden hintahaitari on tarpeeksi suuri sopiakseen kaikille lompakoille.

Myös ostosmahdollisuudet ovat vanhassakaupungissa hyvät, ja kaikki varsinaisen liikekeskustan putiikit ovat nekin lähellä. Václavské náměstí -pääaukiolle, jonka varrella ja sivukaduilla sijaitsee valtava määrä kauppoja, on vain kivenheitto vanhankaupunginaukiolta. Vanhankaupungin omiin shoppailuvetonauloihin kuuluvat Havelská-torikatu ja vanhankaupungin sivukatujen antiikkikaupat ja muut kiinnostavat löydöt.

Pubeja, baareja ja yökerhoja vanhankaupungin kaduilla on valtavat määrät, ja myös niiden hintahaitari on melkoinen: kun vanhankaupunginaukiolla joutuu tuopista pulittamaan usein jopa kolme euroa, on niitä tarjolla vähän syrjemmällä ja joskus hyvin lähellä aukiotakin 1–2 eurolla. Vanhakaupungin monipuolisuus onkin yksi sen monista valttikorteista, ja siellä on monenmoista osaa, kaupungin kalleimmasta kadusta (Pařížská) syrjäkujiin, joita on etenkin vanhankaupungin laitamilla.

Vanhassakaupungissa sijaitsee paljon kaikenlaisia majapaikkoja, ja sen tarjoamiin huoneisiin kannattaa tutustua ennen kuin tutustuu minkään muun kaupunginosan tarjontaan. Varteenotettavia hotelleja vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi Hotel Astoria, Residence Leon D’Oro, Hotel Melantrich, Hotel Metamorphis, Old Prague Hotel ja Prague Boutique Residence.

Staré Měston TOP-10 hotellit Booking.comissa

Keskustan uudet osat (Nové Město)

Laaja uusikaupunki (lausutaan ”Novee mjesto”), joka perustettiin vanhankaupungin jatkeeksi, ei ole mikään yhtenäinen kaupunginosa, ja useimmat Prahassa vierailevat majoittuvat tälle laajalle alueelle. Hotelleja kaupunginosassa on miltei joka korttelissa, ja niistä parhaat ovat lähellä vanhaakaupunkia.

Erityisen suuri valikoima hotelleja on I. P. Pavlova -metroaseman vieressä olevien vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla, etenkin Legerova- ja Sokolska-kaduilla. Tämä onkin monien kotimaisten matkanjärjestäjien suosikkimaastoa hotellille, ja hotellit täällä ovat usein hivenen edullisempia kuin aivan ydinkeskustan hotellit. I.P. Pavlovalta on erinomaiset liikenneyhteydet muualle kaupunkiin, ja alueella on melkoinen määrä ravintoloita ja yöelämää.

Tavaratalo uudessakaupungissa
Shoppailumahdollisuudet ovat keskustan uusissa osissa (Nové Město) Prahan parhaat.

Parhaita tienoita hotellille keskustan uusissa osissa ovat I.P. Pavlovan lisäksi kaikki vanhankaupungin läheiset osat, kuten alue Náměstí Republikyn vierestä aina päärautatieasemalle saakka. Václavské náměstí on keskeinen, kätevä aukio hotellille, mutta kannattaa huomata, että nykyisin ympäri vuoden se on iltaisin ja öisin rauhaton alue, jolla liikkuu sekalaista juhlakansaa ja jolla ainakaan lapsiperheiden ei turhaan kannata iltaiseen aikaan liikuskella. Viihteestä vastaavat yksinomaan turistit, sillä täälläpäin ei juuri paikallisia iltaisin liikuskele, ja tämä on suurten polttariporukoiden ja muiden äänekkäiden ryhmien lempimaastoa.

Hyviä ravintoloita on kaikkialla uuden keskustan alueella, etenkin tienoilla, jotka ovat lähinnä vanhaakaupunkia. I. P. Pavlovan tuntumassa parhaat ravintolat ovat Bělehradská-kadun varrella ja sen lähettyvillä. Baareja on joka lähtöön, ja yökerhoja, strippiklubeja, irkkupubeja ja urheilua suurista ruuduista jatkuvasti näyttäviä kansainvälisiä baareja on joka lähtöön. I.P. Pavlovalta on yllättävän lyhyt kävelymatka moneen paikkaan, jos vain viitsii etukäteen tutkia karttaa ja löytää nopeimmat reitit.

Ostosmahdollisuudet ovat kaupungin parhaat, ja erityisen hyviä keskitettyjä ostosmahdollisuuksia tarjoavat Václavské náměstí ja sen ohi kulkeva Na Příkopě, jotka molemmat ovat lähinnä kansainvälisten merkkibrändien ja muun mainstream-shoppailun luvattua maata. Uniikkeja shoppailumahdollisuuksia tuovat aivan Václavské náměstín vieressä olevat Havelskán katumarkkinat ja vanhankaupungin pikkuputiikit.

Hyviä pidettyjä majapaikkoja keskustan uusissa osissa ovat esimerkiksi Amigo City Hotel, Hotel Exe City Park, Hotel Salvator ja Hotel Atlantic.

Joen toinen puoli (Malá Strana)

Malá Strana (lausutaan ”Malaa strana”) eli Prahan niin sanottu pieni puoli sijaitsee joen takana, lyhyen kävelymatkan päässä vanhankaupunginaukiolta, jolta kulkeekin hyvä turistien suosima reitti pitkin Husova-katua Kaarlensillalle ja Malostranské náměstín kautta Nerudova-kadulle, joka vie läpi Malá Stranan kohti -linna-aluetta (Hrad tai Hradčany).

Raitiovaunu Mala Stranassa
Malá Strana on monin tavoin mukava kaupunginosa, ja joen toisella puolella on mukava vierailla ja siihen kannattaa tutustua kunnolla, mutta se ei ole kovin hyvä alue majapaikalle.

Malá Strana on monin tavoin mukava kaupunginosa, mutta siellä on paljon turisteja ja se on vilkkaina aikoina melko rasittava paikka. Alue on mäkinen, eikä joka paikkaan pääse helposti kuin taksilla. Samat asiat pätevät linna-alueeseen, jonka tuntumassa on vähän majapaikkoja.ftumassa on vähän majapaikkoja.

Joen toisella puolella on mukava vierailla, siihen kannattaa tutustua kunnolla, mutta se ei ole kovin hyvä alue majapaikalle. Ne ovat siellä ylihintaisia ja suosittuja, niin että huonetta ei välttämättä lyhyellä varoajalla saa tai sitten sellainen maksaa yli 150 euroa yöltä. Jos mielii yöpyä Prahan kaikkein hienoimmissa kortteleissa, on vanhakaupunki alue, jolla on valtavasti majapaikkoja ja joka on kaikin tavoin parempi alue majapaikalle kuin joen toinen puoli, jonne vanhastakaupungista kävelee viidessä minuutissa.

Malá Stranan TOP-10 hotellit Booking.comissa

Žižkov

Opiskelijoiden ja työläisten suosiossa oleva Žižkovin (lausutaan ”Zhizhkov”) kaupunginosa on kaupungin suurimpia, ja siellä jos missä pääsee kiinni Prahan arkiseen elämään. Sen alueella ja liepeillä on nähtävyyksiä, ja sen yöelämä on edullista ja eläväistä. Ravintoloita sen kaduilla on valtavat määrät, ja vain murto-osa niistä on turisteille suunnattuja. Kaupunginosan baarit ja pubit ovat legendaarisessa maineessa, ja kaupunginosassa on enemmän kesäterasseja kuin monissa muissa kaupunginosissa.

Liikenneyhteydet ovat suuresta osasta kaupunginosaa metron puuttumisesta huolimatta hyviä, ja etenkin raitiovaunut 9 ja 26 vievät Žižkovin peräosistakin vanhankaupungin porteille 10–15 minuutissa. Ohrada-risteyksestä, jossa näillä sivuilla mainittu Hotel Vitkov sijaitsee, on mahdollista siirtyä raitiovaunun lisäksi bussilla vanhaankaupunkiin, ja kahden eri metrolinjan asemat ovat lyhyehkön ratikkamatkan päässä. Päärautatieasemalle ja Florenc-bussiasemalle on hyvät yhteydet Žižkovista, ja lentokenttämatkakin hoituu huolettomasti Flora-metroaseman kautta. Želivskéhon metroasemaa kannattaa lentokenttä- ja muilla matkoilla vältellä, sillä sen lähimmät ratikkapysäkit ovat hankalan matkan päässä.

Zizkovin TV-torni
Žižkovin TV-torni on hyvä maamerkki, joka näkyy kaikkialle kaupunkiin.

Žižkovissa on jonkin verran nähtävää, kenties turistille kiinnostavimpina juutalaisella hautausmaalla (metro: Želivského) sijaitseva Franz Kafkan hauta ja kaikkialle kaupunkiin näkyvä TV-torni. Ravintoloita on helppo löytää mistä tahansa kaupunginosan alueelta. Kaupunginosassa on ravintoloita monessa eri paikassa, ja niitä on hyvä valikoima esimerkiksi Lipanská-pysäkin tuntumassa ja Jiřího z Poděbrad -aukion ja metroaseman tuntumassa. Ostospaikkoja kaupunginosassa on rajallisesti, ja varsinaisia ostoksia täältä lähdetäänkin tekemään keskustaan. Žižkovin hotellit ovat ennen kaikkea edullisia, ja mikäli haluaa kahden hengen huoneen 25–50 eurolla, on sellaisia täällä tarjolla.

Hyvä hotelli alueella on kohtuuhintainen Vitkov.

Žižkovin TOP-10 hotellit Booking.comissa

Smíchov ja Letná

Smíchov (lausutaan ”Smiikhov”) sijaitsee lähellä Malá Strana -kaupunginosaa joen toisella puolella vanhastakaupungista katsottuna. Sinne on nopea päästä metrolla Anděl-metroasemalle, ja myös monet raitiovaunut kulkevat tänne Malá Stranasta Újezd-katua pitkin. Joen toiseltakin puolelta kulkee tänne raitiovaunuja, ja esimerkiksi raitiovaunut 9 ja 16 keskustan uusien osien läpi aivan vanhankaupungin vierestä Anděl-metroasemalle. Smíchovista on myös hyvät yhteydet lentoasemalle, samoin kuin päärautatieasemalle, ja siellä on myös oma rautatieasema. Alue soveltuu majapaikalle lähinnä niille, jotka tuntevat Prahaa ja jotka eivät välitä siitä, että kaupunginosa on uusi, vilkas ja vähän epämukava paikka.

Linna-alueen toisella puolella sijaitseva Letná on tunnettu suuresta jalkapallostadionista ja puistosta, jonka terassilta on uskomattomat näkymät joen yli vanhaankaupunkiin ja keskustan uusiin osiin. Se on vähän hankala paikka hotellille, mutta siellä on etenkin Letenské náměstín tuntumassa erilaisia majapaikkoja hotelleista hosteleihin. Jos Letnáan majoittuu, kannattaa tutkia tarkkaan liikenneyhteyksiä. Raitiovaunut kulkevat alueen läpi, ja sen molemmilla puolilla on metroasemat, joista toisesta on hyvä yhteys lentoasemalle. Letnán pääkadulla (Milady Horákové) on erinomainen valikoima ravintoloita, mutta tämä on melko autiota aluetta viikonloppuisin, jolloin monet kaupat ovat kiinni ja paikalliset ovat maalla.

Panimo Smichov-alueella
Staropramenin oluttehdas sijaitsee Smíchovissa.

Hostelit ja muut edullisimmat vaihtoehdot

Praha on hostelien luvattua maata, ja hostelissa voi niin halutessaan yöpyä lähes missä kaupunginosassa tahansa. Perinteisimpiä paikallisia hosteleita ovat ”ubytovna”-nimellä kulkevat asuntolat, joista Prahassa lomailevien on paras pysytellä kaukana.

Kansainväliset hostelit, joita on joka lähtöön ns. ”party hosteleista” rauhallisiin, ovat kaikkein parhaita, ja niissä on sekä yhteismajoitushuoneita että huoneita yhdelle tai useammalle hengelle. Hostelissa yöpyminen on kaikkein edullisinta, ja pedin voi saada alle kymmenellä eurolla. Hostelien yksityishuoneet voivat joissain tapauksissa olla edullisia mutta eivät aina, ja yksityishuoneiden yhteydessä ei välttämättä ole kylpyhuonetta.

Keskeisin perinteinen hostel on vanhankaupungin pitkällä kadulla sijaitseva Travellers’ Hostel. Siellä voi nukkua yhteismajoitushuoneissa alkaen reilulla kympillä, mutta siellä on melkoinen määrä yksityishuoneita perhehuoneista mitä erilaisimpiin. Jos tänne mielii yksityishuoneeseen, kannattaa varaus tehdä kesäkautta varten jopa puoli vuotta etukäteen.

Žižkovissa sijaitsee suosittu hostel Clown and Bard, jossa on melkoinen määrä kohtuuhintaisia yksityishuoneita ja tietenkin myös yhteismajoitushuoneita. Metroasema on melko lähellä, ratikalla pääsee myös muualle ja lähellä on kaksi aluetta, joilla on paljon mitä erilaisimpia ravintoloita. Yöelämä on aivan vieressä, mutta katu on nykyään melko rauhaton eikä alue sovi rauhaa etsiville. Alueella pääsee kuitenkin hyvin sisään Prahan todelliseen elämänmenoon, ja tämä on suositeltava alue ainakin maaliskuulta marraskuulle.

Katso kaikki Booking.comin hostelit Prahassa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Prahassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Hotel Astoria

(Rybna 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rauhallisella paikalla mutta aivan vanhankaupunginaukion takana sijaitseva erinomaisesti varusteltu hotelli, joka on kohtuuhintainen mutta jonka palvelutaso on erityisen hyvä. Kävelyetäisyys kaikkialle ydinkeskustan alueelle ja mahdollisuus valita illanviettopaikka kaupungin tunnelmallisimpien katujen varsilta.

Residence Leon D’Oro

(Havelská)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Torikadun varrella sijaitseva hotelli, jonka ympäristö kuhisee turisteista mutta jonka lähellä on kätevästi kaikki. Keskustassa voi kävellä paikasta toiseen ja julkiset metron johdolla kulkevat aivan vierestä. Korttelit ovat tunnelmallinen osa vanhaakaupunkia, ja turistivirroista huolimatta tienoon luonteesta pääsee nauttimaan yöpymällä tässä pidetyssä ja täysin moitteettomassa huoneistohotellissa.

Hotel Melantrich

(Melantrichova 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin keskeisellä paikalla jopa vanhankaupungin mittapuun mukaan sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, josta on kävelyetäisyys Nové Měston ostoskaduille mutta myös vanhankaupunginaukiolle, Kaarlensillalle ja Malá Stranaan. Huoneet ovat tilavia ja siistejä, ja alue on kiireisimpinäkin matkustusaikoina iltaiseen aikaan melko rauhallinen.

Hotel Metamorphis

(Mala Stupartska 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tunnelmallisen Ungelt-sisäpihan laidalla sijaitseva hotelli, jolta on kivenheitto vanhankaupunginaukiolle ja joka on myös lähellä Náměstí Republiky -aukion metroasemaa. Hotelli on saanut paljon kiitosta tilavien huoneidensa, siisteytensä sekä historiallisen ja rauhallisen tunnelmansa vuoksi.

Hotel Exe City Park

(Opletalova 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rautatieasemaa ja Václavské náměstí -pääaukiota sijaitseva hotelli, joka on kaupungin uuden puolen pidetyimpiä. Tässä 3½ tähden hotellissa on 80 ilmastoitua huonetta, tänne on helppo tulla lentoasemalta ja täältä on helppo niin tutustua Prahan keskustaan kuin lähteä päiväretkelle kaupungin ulkopuolellekin.

Hotel Atlantic

(Na Porící 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uusissa osissa, kivenheiton päässä vanhastakaupungista ja metroasemasta sijaitseva hotelli, joka on yksi alueen pidetyimpiä. Kaikki kaupoista ravintoloihin, yöelämään ja nähtävyyksiin on lähellä, ja matka lentokentälle taittuu vaivattomasti. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäitä, ja alue on urbaani ja iltaisin aika rauhallinen.

Old Prague Hotel

(Skorepka 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin viehättävimmissä osissa mutta aivan lähellä metroasemaa ja keskustan uuden puolen kauppoja ja ravintoloita sijaitseva pidetty boutique-tyylinen hotelli. Huoneet ovat siistejä ja kukin vähän eri tavoin sisustettu, ja aamiainen kuuluu hintaan.

Hotel Salvator

(Truhlarska 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uusissa osissa mutta aivan vanhankaupungin ja metroaseman vieressä sijaitseva hotelli, johon majoittuva on keskeisellä mutta rauhallisella alueella. Kaikki palvelut ovat lähellä, liikenneyhteydet ovat hyvät myös ratikalla ja bussilla ja hotelli on viihtyisä, siisti ja tyylikäs.

Hotel Vitkov

(Konevova 114)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Žižkovissa, 15 minuutin raitiovaunu- tai bussimatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva hotelli, joka sopii kuin nakutettu niille, jotka etsivät halpaa mutta silti kelvollista huonetta. Hotellin varustelutaso on hyvä, alueella on runsaasti baareja ja ravintoloita ja sijainti keskustan laitaosissa, kivenheiton päässä Kafkan haudalta antaa hyvää tuntumaa Prahan todelliseen elämänmenoon.

Amigo City Hotel

(Legerova 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uudella puolella, I.P. Pavlovan metroaseman lähellä, Prahan perinteisimmällä hotellialueella sijaitseva neljän tähden kohtuuhintainen hotelli. Ohi menevä katu on vilkas, sen varrella on lähinnä turisteille suunnattuja ravintoloita mutta sekä metrolla että raitiovaunulla voi hurauttaa nopeasti minne tahansa. Ytimeen on vartin kävelymatka, ja hotellin lähellä on muitakin kuin turistipaikkoja, kuten erinomainen ravintolakatu ja paikallisten suosiossa olevia baareja.

Prague Boutique Residence

(Jilská 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jolta on kivenheitto vanhankaupunginaukiolle ja Kaarlensillalle. Kulkuyhteydet ovat läheisen metroaseman takia hyvät esimerkiksi lentoasemalle, ja lähellä on melkoinen määrä kauppoja, ravintoloita ja baareja. Hotelli on erittäin vilkkaassa kulmauksessa, jossa pyörii paljon turisteja, ja kortteli voi olla turhan hektinen kaikkein vilkkaimpina aikoina.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti