Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia

Zagrebin parhaat paikat kartalla

Katsotuimmat vinkit

Zagrebin matkaoppaamme katsotuimmat paikkavinkit listataan alla. Kartta siirtyy vinkin kohdalle kun klikkaat vinkin järjestysnumeroa. Kartalla ovat kaikki 73 oppaassamme mainittua paikkaa Zagrebissa höystettynä poiminnoilla Wikipediasta. Paikkoihin kuuluu niin nähtävyyksiä, kauppoja, ravintoloita kuin muutakin mielenkiintoista. Klikkaamalla paikkamerkkiä kartalla, saat siitä lisätietoa.

1 Trg bana Jelačićan yläpuolella sijaitsee Dolac, jossa on sekä kauppahalli että ylätasanteella pieni tori. Torin alueella ja lähiympäristössä on hyviä kahviloita, jotka avautuvat kukonlaulun aikaan, ja erityisen vilkasta täällä on kesäkaudella (maaliskuusta marraskuulle) aamuisin, jolloin paikallisilla on tapana tulla Dolacin terasseille kahville tai sitä väkevämmälle drinkille.
Koordinaatit: 45.8138, 15.9771
2 Vanhanajan tyyliä edustava Europa (Varšavska 3) on erikoistunut eurooppalaiseen korkeatasoiseen elokuvaan, ja sen elokuvat ovat yleensä elokuvafestivaalien parhaita. Teatteri sijaitsee aivan ytimessä, helposti löydettävissä olevalla paikalla.
Koordinaatit: 45.8118, 15.9734
3 Merkittävä katu on pääaukiolta alkava ja Dolacin etuoven edestä kulkeva katu, nimeltään Radićeva. Se on nykyään yksi pääasiallinen ostoskatu, Zagrebin “design-katu”, mutta se on entistä turistivoittoisempi, mikä näkyy etenkin sen kahviloissa ja ravintoloissa.
Koordinaatit: 45.8162, 15.9755
4 Kamarimusiikin konserttien pääasiallinen esityspaikka on Hrvatski glazbeni zavod eli Krotian musiikki-instituutti (Gundulićeva 6). Se sijaitsee aivan ydinkeskustassa, kaupungin pääostoskadun eli Ilican viereisellä kadulla.
Koordinaatit: 45.8125, 15.9718
5 Medveščak Zagreb -jääkiekkojoukkue on perinteisesti pelannut Zagrebin ainoassa jäähallissa (Dom Sportova) (Trg Krešimira Ćosića 11). Sinne on tietysti vaivattomin siirtyä taksilla, mutta se on aivan läntisen rautatieaseman (Zapadni kolodvor) vieressä.
Koordinaatit: 45.807, 15.952
6 Lapsiperheitä kiinnostava Zagrebin nukketeatteri (Trg kralja Tomislava 19) (Zagrebačko kazalište lutaka) sijaitsee sekin aivan ydinkeskustassa. Esityksiä on yleensä klo 12 ja klo 18, ja lippuja voi hankkia alkaen tuntia ennen esitystä, mutta suomalaisen kannattaa hankkia ne etukäteen verkkosivujen kautta.
Koordinaatit: 45.8073, 15.9774
7 Trg kralja Tomislava on ensimmäinen puistoalue, ja sen huomionarvoisimmat asiat ovat suihkulähde ja toisessa päässä oleva rakennus. Tämä kaunis rakennus on Umjetnički paviljon u Zagrebu eli “ Zagrebin taidepaviljonki”.
Koordinaatit: 45.8063, 15.9786
8 Toisen maailmansodan aikana rakennettu tunneli, joka yhdistää kaksi katua, on melko uusi nähtävyys, joka ei ainakaan vielä ole kovin suosittu vierailupaikka. 350 metriä pitkä tunneli on 3,2 metriä leveä, ja sen tarkoitus oli sekä tarjota oikotie kahden kadun (Mesnička ja Radićeva) välillä että tarjota suojaa pommeilta.
Koordinaatit: 45.8149, 15.971
9 Muzej Mimara (Rooseveltov trg 5) sijaitsee ydinkeskustan laitamilla, alueella, jota hallitsevat yliopistojen rakennukset, suuret julkiset rakennukset ja museot, joita alueella on moneen lähtöön. Museon kokoelmat ovat taustaltaan hämäräperäiseksi jääneen dalmatialaisen Ante Topić Mimaran museolle testamenttaamia, ja ne muodostavat hyvin korkeatasoisen ja monipuolisen taidekokoelman.
Koordinaatit: 45.8082, 15.9672
10 Vanhojen mestarien taidegalleria eli Strossmayer-galleria (Zrinski trg 11), joka on sijoitettu Kroatian tiede- ja taideakatemian rakennukseen. Museo esittelee taiteen mestareita 1300-luvulta eteenpäin, ja heistä monet maalasivat renessanssiaikoina. El Greco, Tintoretto, van Cleve ja Boucher ovat kaikki esillä, ja kokoelmat ovat Juraj Strossmayerin omia kokoelmia.
Koordinaatit: 45.8091, 15.9784
11 Zagrebin arvostettu tekniikan museo eli Tehnički muzej Nikola Tesla (Savska cesta 18) sijaitsee korkean Cibona-tornin vieressä. Museon anti on korkeatasoista ja monipuolista, ja perheet, joilla on lähes minkäikäisiä lapsia tai nuoria mukana, viihtyvät täällä hyvin. Museossa oppii kouriintuntuvasti tieteen ja tekniikan kehitystä, ja museon alapuolella on 350 metrinen kaivoksen pienoismalli.
Koordinaatit: 45.8041, 15.9641
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti