Booking.com
Zagrebilaisen hotellin sisäänkäynti
Hyvä alue hotellille Zagrebin keskustassa on esimerkiksi Trg bana Jelacica -aukion tienoo, josta on lyhyt matka nähtävyyksille ja shoppailemaan.

Minkälainen hotelli Zagrebissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Zagrebin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Zagrebista

Zagrebissa on hyvä majoittua lähelle päärautatieasemaa ja Trg bana Jelačića -aukiota. Muualla kaupungissa hotelleja on vähän. Keskustan ulkopuolella on jonkin verran hostelleja ja muita edullisia vaihtoehtoja, ja myös lentokentän lähellä on hotelleja. Ne ovat sopivia niille, jotka eivät viihdy keskustassa tai jotka aikovat liikkua omalla autolla tai vuokrata auton paikan päältä.

Ydinkeskusta: Rautatieaseman lähistö

Rautatieaseman lähistö, jolta on noin puolen kilometrin matka pääaukiolle, on erinomainen tienoo majapaikalle, sillä lentokenttäbussit tulevat linja-autoasemalle lähelle sitä. Linja-autoasemalta voi kävellä rautatieaseman lähistölle muutamassa minuutissa tai sitten tulla raitiovaunulla päärautatieaseman tienoille. Täällä on jonkin verran nähtävyyksiä ja hyvin lyhyt matka Kaptoliin, Gradeciin ja Trg bana Jelačića -aukiolle, joiden läheisyydessä monet tärkeät nähtävyydet sijaitsevat ja jotka ovat pääasiallisia shoppailu- ja illanviettopaikkoja kaupungissa.

Rautatieaseman lähistöltä on lyhyt matka Trg maršala Tita -aukiolle, jonka lähimaastossa on oopperatalo ja museoita. Rautatieaseman vieressä sijaitseva puistoalue, joka jatkuu aina Trg bana Jelačića -aukiolle asti, on kaupungin kolmas tärkeä aukio, ja myös sen lähellä on paljon nähtävyyksiä, kulttuurielämää ja kaikkea muuta. Rautatieaseman lähistöltä on myös hyvä julkisin menopelein tai taksilla nopeasti hurauttaa jäähallille tai jalkapallostadionille, jotka sijaitsevat keskustan ulkopuolella. Rautatieaseman lähistöllä sijaitsevista majapaikoista hyviä ovat esimerkiksi Arcotel Allegra, Hotel Esplanade ja Palace Hotel.

Ydinkeskusta: Trg bana Jelačića -aukion tienoo

Toinen hyvä alue hotellille keskustassa on Trg bana Jelačića -aukion tienoo. Kaupungin parhaat shoppailupaikat toreista pääshoppailukatuun ja kauppakeskuksiin ovat aivan vieressä, ylhäälle Gradeciin on lyhyt matka museoihin ja myös Kaptol-alue ja Trg maršala Tita -aukio museoineen ja konserttisaleineen ovat lähellä. Kaupungin yöelämän keskus eli Tkalčićeva-katu on sekin aivan vieressä, samoin Trg bana Jelačića -aukio, joukkoliikenteen solmukohta, josta pääsee raitiovaunulla nopeasti minnepäin kaupunkia tahansa.

Alue on vilkas päivisin, mutta ei rauhaton kesäviikonloppuisinkaan, ja täällä yöpyvä pääsee nauttimaan Zagrebin parhaista paloista helposti. Aukion tuntumaan tulee raitiovaunu linja-autoasemalta, minne lentokenttäbussi saapuu, ja sieltä on lyhyt raitiovaunumatka Trg bana Jelačića -aukiolle. Hyviä tällä alueella sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Hotel Dubrovnik ja Hotel Jägerhorn.

Ydinkeskustan ulkopuolella

Ydinkeskustan ulkopuolella on edullisempaa kuin aivan keskustassa. Keskustan ulkopuoliset alueet ovat hyviä yöpymispaikkoja perheille, autolla liikkeellä oleville ja niille, jotka yksinkertaisesti eivät viihdy keskustassa. Myös ne, jotka tulevat kaupunkiin ensisijaisesti jääkiekko-otteluun, saattavat mielellään yöpyä lähempänä jäähallia kuin keskustaa. Mistäpäin tahansa kaupunkia pääsee julkisilla kulkuneuvoilla nopeasti keskustaan, ja kaupungin joukkoliikenneverkosto on paitsi edullinen myös toimiva. Hyviä keskustan ulkopuolella sijaitsevia majapaikkoja ovat Funk Lounge Hostel, lähellä jäähallia sijaitseva Hotel Laguna ja puolen kilometrin päässä lentokentästä sijaitseva Hotel Pleso.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja Zagrebissa

Arcotel Allegra Zagreb

(Branimirova 29)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hyvin lähellä lentokenttäbussin pysäkkiä, rautatieasemaa ja keskustan parhaita paikkoja sijaitseva kolmen tähden moderni hotelli, joka on kaikin nykyaikaisin mukavuuksin varustettu. Tämä kohtuuhintainen hotelli on kesällä ilmastointinsa takia mukava yöpymispaikka, ja hotellissa yöpyvällä on lähellä kaikki nähtävyyksistä ravintoloihin ja yöelämään.

Funk Lounge Hostel

(Rendićeva 28b)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Huokeahintainen, hostellityylinen majoitus, joka sijaitsee reilusti keskustan ulkopuolella mutta joka on kaikin puolin tasokas majapaikka. Hostellin henkilökunta on ystävällistä, huoneita on yhteismajoitushuoneista en suite -yksityishuoneisiin, ja joka ilta klo 22 alkavista bileistä huolimatta huoneet ovat meluttomia.

Hotel Dubrovnik

(Ljudevita Gaja 1)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Pääaukion vieressä sijaitseva tasokas neljän tähden hotelli, jossa yöpyvällä on kaikki tarpeellinen lähellä ja jolta pääsee julkisilla vaivatta minnepäin kaupunkia tahansa. Täällä yöpyneet ovat löytäneet hyvin vähän huomautettavaa hotellista, ja tämä on kaikin puolin varma valinta majapaikalle kaupungissa.

Hotel Esplanade Zagreb

(Mihanovićeva 1)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hieno viiden tähden hotelli, joka on kaupungin kuuluisin ja kenties hienoin majapaikka. Hotelli sijaitsee päärautatieaseman vieressä, hyvin lähellä kaikkea mahdollista museoista kauppoihin ja ravintoloihin. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset kaikkialle kaupunkiin, mukaan lukien jäähalli ja keskustan ulkopuolella sijaitsevat vierailupaikat.

Hotel Jägerhorn

(Ilica 14)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Pääshoppailukadun varrella sijaitseva pidetty kolmen tähden hotelli, jossa yöpyvällä on kaikki hyvin lähellä ja kulkuyhteydet kaikkialle kaupunkiin ovat raitiovaunulla hyvät. Hotelli poikkeaa monista muista keskustan hotelleista siinä, että se on pieni ja kodikas, ja asiakkailla on ollut yksinomaan hyvää sanottavaa tästä hotellista.

Hotel Laguna

(Kranjčevićeva 29)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Ydinkeskustan ulkopuolella, lähellä jäähallia sijaitseva hotelli, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen yöpymispaikka. Huoneet ovat hyvin varustettuja, ja hotelli edustaa sosialistiajan suunnittelua, joka on varsin miellyttävää. Hotelli on kooltaan suuri ja siellä on aina tilaa, ja sen aamiaispöytä on saanut monelta kehuja.

Hotel Pleso

(Mikulčićeva 7/a)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hyvin lähellä lentokenttää sijaitseva hotelli, joka soveltuu majapaikaksi niille, jotka lentävät aikaisin aamulla tai ovat liikkeellä omalla autolla. Lentoasemalle on kävelymatka, hotelli on hyvin varustettu ja hinta-laatusuhde on täällä kohdallaan.

Palace Hotel

(Trg Josipa Jurja Strossmayera 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Keskustan parhailla paikoilla sijaitseva kohtuuhintainen neljän tähden hotelli, joka kuuluu keskustan pidetyimpiin. Aamiainen on saanut erityisen paljon kehuja, ja sijainti on sellainen, että aivan naapurissa on valtavasti nähtävyyksiä ja myös yöelämä, ravintolat ja kaupat ovat kaikki lähellä. Kulkuyhteydet lentokentälle ja muualle kaupunkiin ovat niin ikään hyvät.

Muut Zagrebin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Zagrebissa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti