Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Zagreb
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Zagrebilaisen hotellin sisäänkäynti
Zagrebissa kannattaa majoittua lähelle päärautatieasemaa ja pääaukiota. Muualla kaupungissa hotelleja on vähän, mutta huoneita ja huoneistoja löytyy nykyään myös muilta alueilta.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Zagrebissa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Zagrebin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Hinnat ja saatavuus

Zagreb on kaupunki, jossa tulee vastaan monenmoisia hintoja, mutta sieltä voi saada huoneen alkaen 30–40 eurolla. Jos maksaa 50–60 euroa, on selvästi enemmän valinnanvaraa, ja yli 70 eurolla alkaa jo saada jonkinlaista tyyliä ja jopa luksusta. Neljän tähden hotellit voivat maksaa yli 100 euroa, mutta yli 120 euron huoneet ovat suhteellisen harvinaisia. Kaiken kaikkiaan hinta-laatusuhteiltaan parhaat huoneet maksavat 60–80 euroa.

Zagreb on etenkin kesäkauden aikana entistä suositumpi lomakohde, mutta monet saapuvat sinne vain päiväretkelle rannikolta. Näin ollen huoneita Zagrebista voi saada lyhyelläkin varoajalla, mutta valinnanvaraa on erittäin hyvin niille, jotka varaavat huoneensa ainakin pari kuukautta etukäteen.

Majoituksen löytäminen Zagrebista

Zagrebissa kannattaa majoittua lähelle päärautatieasemaa ja pääaukiota (Trg bana Jelačića). Muualla kaupungissa hotelleja on vähän, mutta huoneita ja huoneistoja löytyy nykyään myös muilta alueilta. Keskustan ulkopuolella on jonkin verran myös hosteleja ja muita edullisia vaihtoehtoja, ja myös lentokentän lähellä on hotelleja. Ne ovat sopivia niille, jotka eivät viihdy keskustassa tai jotka aikovat liikkua omalla autolla tai vuokrata paikan päällä auton.

Ydinkeskusta: Rautatieaseman lähistö

Rautatieaseman lähistö, jolta on noin puolen kilometrin matka pääaukiolle, on erinomainen tienoo majapaikalle, sillä lentokenttäbussit tulevat lähelle sitä sijaitsevalle linja-autoasemalle. Linja-autoasemalta voi niin halutessaan kävellä rautatieasemalle, mutta matka on yllättävän pitkä ja puuduttava. Kaikkein paras linja-autoasemalta on siirtyä taksilla tai raitiovaunulla päärautatieaseman tienoille. Rautatieaseman ympäristössä on jonkin verran nähtävyyksiä ja siitä on lyhyt matka Kaptoliin, Gradeciin ja pääaukiolle, joiden läheisyydessä monet tärkeät nähtävyydet sijaitsevat ja jotka ovat kaupungin pääasiallisia ostos- ja illanviettopaikkoja.

Rautatieaseman lähistöltä on lyhyt matka museoiden ja muiden nähtävyyksien hallitsemalle alueelle, jolla sijaitsevat kasvitieteellinen puutarha, koripalloareena, oopperatalo ja lukuisia museoita. Rautatieaseman vieressä sijaitseva puistoalue, joka jatkuu aina pääaukiolle asti, on kaupungin kolmas tärkeä aukio, ja myös sen lähellä on nähtävyyksiä, kulttuurielämää, ja yöelämää. Rautatieaseman lähistöltä on myös helppo julkisin menopelein tai taksilla nopeasti hurauttaa keskustan ulkopuolelle, jossa on jonkin verran nähtävää ja illanviettopaikkoja.

Rautatieaseman lähistöllä sijaitsevista majapaikoista hyviä ovat esimerkiksi Best Western Premier Hotel Astoria, Hotel Central ja Palace Hotel.

Pääaukio (Trg bana Josipa Jelacica)
Pääaukion tienoilla pääsee helposti nauttimaan Zagrebin parhaista paloista.

Ydinkeskusta: pääaukion tienoo

Toinen hyvä alue hotellille keskustassa on pääaukion (Trg bana Jelačića) tienoo. Kaupungin parhaat ostospaikat toreista pääasiallisiin ostoskatuihin ovat aivan vieressä, ylhäälle Gradeciin on lyhyt matka museoihin ja myös monet muut alueet, joilla on tapana vierailla, ovat lähellä. Kaupungin yöelämän pääkatu (Tkalčićeva) on sekin aivan vieressä, samoin muitakin hyviä illanviettokatuja ja tietenkin joukkoliikenteen solmukohdat, joista pääsee raitiovaunulla nopeasti minnepäin kaupunkia tahansa. Aukio on myös kauppahallin ja torin (Dolac) naapurissa, ja se on erinomainen paikka mennä heti aamulla tutustumaan paikalliseen elämänmenoon, ja se on myös aamusta iltaan hyvä alue löytää nopeasti ravintola.

Alue on vilkas päivisin, mutta ei rauhaton kesäviikonloppuisinkaan, ja täällä yöpyvä pääsee helposti nauttimaan Zagrebin parhaista paloista. Aukion tuntumaan tulee raitiovaunu linja-autoasemalta, jonne lentokenttäbussi saapuu, ja myös rautatieasemalta on suora raitiovaunuyhteys pääaukiolle. Varteenotettavia majapaikkoja tällä alueella ovat esimerkiksi B&B Downtown Zagreb, Flowers Zagreb Downtown, Garden Hotel, Hotel Jadran ja Piu Trendy Rooms.

Ydinkeskustan ulkopuolella

Ydinkeskustan ulkopuolella on edullisempaa kuin aivan keskustassa, mutta sitä, että viettää yönsä kaukana joko rautatieasemalta tai pääaukiolta, ei kannata tehdä kuin jostakin erityissyystä. Keskustan ulkopuoliset alueet ovat kaikkein soveltuvimpia yöpymispaikkoja perheille, autolla liikkeellä oleville ja niille, jotka yksinkertaisesti eivät viihdy keskustassa. Myös ne, jotka tulevat kaupunkiin ensisijaisesti johonkin tapahtumaan, saattavat mielellään yöpyä keskustan ulkopuolella. Mistäpäin tahansa kaupunkia pääsee julkisilla kulkuneuvoilla nopeasti keskustaan, ja kaupungin joukkoliikenneverkosto on paitsi edullinen myös toimiva.

Hyviä keskustan ulkopuolella sijaitsevia majapaikkoja ovat Guesthouse Dubai, Lobagola B&B.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Zagrebissa

Palace Hotel

(Trg Josipa Jurja Strossmayera 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Keskustan parhailla paikoilla sijaitseva kohtuuhintainen neljän tähden hotelli, joka kuuluu ytimen pidetyimpiin. Aamiainen on saanut erityisen paljon kehuja, ja sijainti on sellainen, että aivan naapurissa on valtavasti nähtävyyksiä ja myös yöelämä, ravintolat ja kaupat ovat kaikki lähellä. Kulkuyhteydet lentokentälle ja muualle kaupunkiin ovat niin ikään hyvät.

B&B Downtown Zagreb

(Trg žrtava fašizma 7)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Erinomaisella paikalla ja kaikkein parhaiden kulkuyhteyksien varrella sijaitseva huoneistohotelli, jossa on huoneita 1–3 hengelle. Tämä on tasokas, hyvin varusteltu majapaikka, jossa on tilavat, tyylikkäät huoneet, ja aamiainen on saanut kehuja. Majapaikan tuntumassa on jonkin verran ravintoloita ja nähtävyyksiä, mutta pääaukio on vain muutaman sadan metrin päässä.

Best Western Premier Hotel Astoria

(Petrinjska 71)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
300 metrin päässä rautatieasemalta ja lyhyen matkan päässä kaikesta tärkeästä sijaitseva tasokas, perinteinen neljän tähden hotelli. Hotelli soveltuu paitsi niille, jotka ovat liikkeellä julkisilla, myös niille, jotka ovat matkassa autolla. Henkilökunnan ystävällisyys ja avuliaisuus, aamiainen, tilavat huoneet ja tyylikäs sisustus ovat saaneet siellä yöpyneiltä hyvää palautetta.

Flowers Zagreb Downtown

(Jurišiceva ulica 26)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Tämä neljän tähden tyylikäs majatalo sijaitsee parhailla mahdollisilla paikoilla lähellä pääaukiota, lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta tärkeästä. Majatalo on huomattavasti lähempänä tuomikirkkoa ja kauppahallia kuin varauspalveluissa väitetään, ja siltä on vain 5–10 minuutin kävelymatka pääaukiolle. Alueelta on helppo siirtyä muualle myös raitiovaunuilla, ja majatalon lähiympäristössä on useita ravintoloita, kauppoja ja illanviettopaikkoja. Huoneita on 1–3 hengelle, ja edullisimmillaan huoneen saa alle 70 eurolla.

Garden Hotel

(Ulica Valentina Vodnika 13)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kohtuuhintainen mutta tasokas hotelli, joka sijaitsee kasvitieteellisen puutarhan vieressä, melko lähellä rautatieasemaa ja monia museoita, Kansallisteatteria ja koripalloareenaa. Raitiovaunut kulkevat ytimestä ja linja-autoasemalta hotellin eteen, ja hotellissa on eniten kahden hengen huoneita. Hotellilla on parkkipaikkoja, ja näin se soveltuu myös niille, jotka ovat omalla kulkuneuvolla liikkeellä. Huoneet ovat uudenkarheita ja tilavia, ja tämän neljän tähden hotellin huoneet on hyvin varusteltu.

Guesthouse Dubai

(Trnjanska cesta 126)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Neljän tähden kohtuuhintainen majatalo, joka sijaitsee rautatieaseman ja uuden Zagrebin (Novi Zagreb) välimaastossa. Rautatieasemalle on vartin kävelymatka ja pääaukiolle kävelee alle puolessa tunnissa, mutta tähän majataloon yöpyvän on lähes pakko käyttää julkisia tai taksia. Tämä on pieni, persoonallinen majatalo, jossa ei ole juurikaan hotellin tuntua ja joka on varsin kotoisa. Hotellin siisteys ja hiljaisuus ovat saaneet kehuja, ja huoneita on 1–3 hengelle.

Hotel Central

(Ulica Kneza Branimira 3)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Aivan rautatieaseman vieressä, mahdollisen kävelymatkan päässä lentokenttäbussin päätepysäkiltä sijaitseva kolmen tähden perushotelli, josta on kuitenkin suhteellisen hankala saada huonetta alle sadalla eurolla. Etenkin aamiainen on kerännyt paljon kiitosta, mutta myös sijainti, siisteys, ilmastointi ja tilavat huoneet ovat olleet asiakkaiden mieleen. Hotellissa on huoneita 1–3 hengelle, ja huoneiden joukossa on monen moisia.

Hotel Jadran

(Vlaška ulica 50)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Melko lähellä pääaukiota ja muita parhaita paikkoja sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa voi parhaimmillaan yöpyä alle 70 eurolla. Hotellia ja sen henkilökuntaa on kuvailtu ammattimaiseksi, aamiainen on saanut kokeneetkin matkailijat tyytyväisiksi, huoneiden varustelutaso jääkaappeineen on ollut monen mieleen ja sijainti on ollut monelle ilonaihe. Aamiaisen saa vähän normaalia edullisemmin, jos äkkää yhdistää sen huoneen hintaan jo varausvaiheessa.

Lobagola B&B

(Bosanska ulica 3)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vähän ytimen ulkopuolella, lähellä monia tärkeitä paikkoja sijaitseva Bed&Breakfast, josta voi hyvällä tuurilla saada huoneen alle 60 eurolla. Huoneet ovat jossain määrin erikoisesti ja jopa hipahtavasti sisustettuja, mutta niistä on pidetty ja muutenkin koko rakennuksessa on persoonallinen ote, josta on pidetty. Vaikka sijaintia on kehuttu, joutuvat muut kuin kaikkein kovimmat kävelijät käyttämään raitiovaunua, jolla tosin pääsee moneen tärkeään paikkaan muutamassa minuutissa. Sijainti on siinä mielessä hyvä, että muutkin kuin ytimen alueet tulevat tutuiksi, ja täälläpäin pääsee ydintä paremmin kärryille Zagrebin normaalista elämänmenosta.

Piu Trendy Rooms

(Mesnicka 6)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Lähellä pääaukiota ja kaikkea tärkeää sijaitseva kolmen tähden huoneistohotelli, jonka huoneet ovat tilavia ja joka on siisti ja toimiva paikka viettää yönsä. Huoneita on hyvin rajallisesti, joten varaus kannattaa tehdä muutama kuukausi etukäteen. Vaikka monet kehuvat huoneistojen olevan vanhassakaupungissa, ei alue sinänsä ole varsinaista yläkaupunkia, vaan se on pääkadun (Ilica) vieressä, parin sadan metrin päässä pääaukiolta ja monesta muusta tärkeästä paikasta, joihin pääsee myös raitiovaunulla.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti