Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Zagreb
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pulahdetaan uimaan
Zagreb on kesällä kuuma kaupunki, ja tällöin siellä on hyvä lähteä järvelle tai maauimalaan, ja talvisin kaupungissa on hyvä virkistäytyä yhdessä sen uimahalleista.

Muuta ajanvietettä

Zagrebissa riittää kaikenlaista puuhaa loman aikana, mutta jos nähtävyydet eivät kiinnosta tai kaupungissa on muusta syystä kuin virkistysmielessä, on siellä kaikenlaista tekemistä kesät talvet. Uiminen ja siihen liittyvät aktiviteetit ovat yleisiä, mutta yleensä uima-altaiden yhteydessä ei ole saunaa. Muihin mahdollisiin harrastuksiin kuuluvat monenmoiset urheilulajit, ja Zagrebin hautausmaa on normaalia parempi vierailupaikka.

Lähde uimaan ja kuntoilemaan

Zagreb on kesällä kuuma kaupunki, ja tällöin siellä on hyvä lähteä järvelle tai maauimalaan, ja talvisin kaupungissa on hyvä virkistäytyä yhdessä sen uimahalleista. Jarun-järvellä, jonne raitiovaunulinjat 5 ja 17 kulkevat, on kesällä suosittu hiekkaranta [kartalla].

Helpointa on kuitenkin kävellä keskustasta on noin 10 minuutissa Trg bana Jelačića -aukiolta Š alatan uima-altaalle [kartalla], joka on avoinna kesäkuun alusta syyskuulle joka päivä. Se sijaitsee urheilukeskuksessa, ja siellä voi uida viikolla klo 13.30–18 ja viikonloppuisin klo 11–19. Tämä on muutenkin erinomainen paikka niille, jotka haluavat kuntoilla tai harrastaa jotakin, sillä keskuksessa on tenniskenttiä, kuntosali, keilahalli ja talvisin luistinrata.

Muina vuodenaikoina Novi Zagrebissa sijaitseva Bazen Utrine -uimahalli [kartalla] on hyvä paikka lähteä uimaan, ja sinne pääsee hyvin keskustasta raitiovaunulinjoilla 6 ja 7 (pysäkki: Utrina).

Info Zagreb esittelee lisää uima-altaita.

Lähde kuntoilemaan tai urheilemaan

Zagreb on hyvä paikka harrastaa kuntoilua tai urheiluakin, ja mahdollisuuksia siellä riittää kesällä ja talvella, niin sisätiloissa kuin ulkonakin.

Monipuolisimpia harrastuspaikkoja on Jarun-järvi, jonka urheilukeskuksessa [kartalla] voi harrastaa kaikenlaista kesät talvet.

Lisätietoa Zagrebin harrastusmahdollisuuksista saa turisti-infon sivuilta. Zagrebissa voi pelata golfia, lasketella ja harrastaa kaikenlaista muuta.

Käy hautausmaalla

Parin kilometrin matkan päässä Zagrebin keskustasta sijaitseva Groblje Mirogoj [kartalla] on kaupungin päähautausmaa, joka sai alkunsa 1870-luvulla. Hautausmaalla on eri uskontokuntiin kuuluvien hautoja, ja sen rakennukset sisäänkäyntiportteja myöten ovat vaikuttavia. Tänne on haudattu ortodokseja, muslimeja, roomalaiskatolisia, juutalaisia ja protestantteja, ja hautausmaalla on tavallista kosmopoliittisempi tunnelma. Monet hautausmaan veistokset ovat huippuluokkaa ja alansa mestarien tekemiä, ja täällä voi kävellä ja ihailla hautoja ja veistoksia pitkänkin tovin.

Paikalle pääsee parhaiten bussilla numero 106 Kaptol-pysäkiltä, joka kulkee monta kertaa tunnissa, tai raitiovaunulinjalla numero 14 Trg bana Jelačića -aukiolta (suunta: Mihaljevac), jonka varrella olevalta Gupceva Zvijezda -pysäkiltä on 10 minuutin kävelymatka Mirogojska cesta -katua pitkin hautausmaalle.

Lisää aiheesta:

Info Zagreb esittelee urheiluhalleja.

TripAdvisor-sivusto esittelee lisää tekemistä ja näkemistä Zagrebissa.

Teksti: Peter Forsberg
2019/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti