Pulahdetaan uimaan
Zagreb on kesällä kuuma kaupunki, ja tällöin siellä on hyvä lähteä järvelle tai maauimalaan, ja talvisin kaupungissa on hyvä virkistäytyä yhdessä sen uimahalleista.

Muuta ajanvietettä

Zagrebissa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta entä kun perusnähtävyydet on käyty läpi. Tällä sivulla annetaan muutama ajanvietevinkki.

Lähde uimaan

Zagreb on kesällä kuuma kaupunki, ja tällöin siellä on hyvä lähteä järvelle tai maauimalaan, ja talvisin kaupungissa on hyvä virkistäytyä yhdessä sen uimahalleista. Jarun-järvellä, jonne raitiovaunu numero 17 kulkee, on kesäinen hiekkaranta.

Helpointa on kuitenkin kävellä keskustasta on noin 10 minuutissa Trg bana Jelačića -aukiolta Salatan uima-altaalle, joka on avoinna kesäkuun alusta syyskuulle joka päivä. Muina vuodenaikoina Novi Zagrebissa sijaitseva Bazen Utrine -uimahalli on hyvä paikka lähteä uimaan, ja sinne pääsee hyvin keskustasta raitiovaunulinjoilla 6 ja 14 (pysäkki: Utrina).

Lähde kuntoilemaan tai urheilemaan

Zagreb on hyvä paikka harrastaa kuntoilua tai urheiluakin, ja mahdollisuuksia siellä riittää kesällä ja talvella, niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Monipuolisimpia harrastuspaikkoja on Jarun-järvi, jonka urheilukeskuksessa voi harrastaa kaikenlaista kesät talvet. Lisätietoa Zagrebin harrastusmahdollisuuksista saa turisti-infon sivuilta ja myös tietenkin vierailemalla kielitaitoisessa turisti-infossa paikan päällä (Trg bana Jelačića 11).

Käy hautausmaalla

Parin kilometrin matkan päässä Zagrebin keskustasta sijaitseva Mirogoj on kaupungin päähautausmaa, joka sai alkunsa 1870-luvulla. Hautausmaalla on eri uskontokuntiin kuuluvien hautoja, ja sen rakennukset sisäänkäyntiportteja myöten ovat vaikuttavia. Tänne on haudattu ortodokseja, muslimeja, roomalaiskatolisia, juutalaisia ja protestantteja, ja hautausmaalla on tavallista kosmopoliittisempi tunnelma. Monet hautausmaan veistokset ovat huippuluokkaa ja alansa mestarien tekemiä, ja täällä voi kävellä ja ihailla hautoja ja veistoksia pitkänkin tovin.

Paikalle pääsee parhaiten bussilla numero 106 Kaptol-pysäkiltä, joka kulkee monta kertaa tunnissa, tai raitiovaunulinjalla numero 14 Trg bana Jelačića -aukiolta (suunta: Mihaljevac), jonka varrella olevalta Gupceva Zvijezda -pysäkiltä on 10 minuutin kävelymatka Mirogojska cesta -katua pitkin hautausmaalle.

Lisää

TripAdvisor-sivusto esittelee lisää tekemistä ja näkemistä Zagrebissa.

Teksti: Peter Forsberg
2013/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti