Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Zagreb
Zagreb
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Adrianmeren rannalla, maailman kirkkaimpien vesien äärellä sijaitseva Kroatia on noussut yhdeksi kaikkein korkeatasoisimmista matkailumaista, jossa on kuitenkin täysin erilaista rauhallista tunnelmaa kuin monissa muissa Välimeren maissa. Lue lisää Kroatian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hyppysellinen maailmaa -uutiskirje
Maailmalla
Tuoreita kuulumisia Pienestä matkaoppaasta höystettynä lisukkeilla maailman ääristä, katetaan kuukausittain uutiskirjeessämme.
Hotelleja – Zagreb
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Päärautatieasema
Omatoimimatka tarjoaa tilaisuuden vähän seikkailla: Zagrebista on vain 2-3 tunnin matka lähimpiin rannikkokaupunkeihin ja Istriaan, ja Splitiin pääsee bussilla viidessä tunnissa tai yön yli rautateitse.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Zagrebiin

Zabrebiin voi matkustaa omatoimisesti, jolloin lennot ja majapaikka varataan itse, tai matkatoimiston järjestämälle matkalle. Nykyään omatoimimatkan tekeminen on entistä helpompaa, sillä monet varauspalvelut ovat täysin suomenkielisiä. Omatoimimatka on myös siitä hyvä, että se tarjoaa tilaisuuden ainakin vähän seikkailla: Zagrebista on vain parin kolmen tunnin matka lähimpiin rannikkokaupunkeihin ja Istriaan, ja Splitiin pääsee bussilla viidessä tunnissa tai yön yli rautateitse. Pakettimatkoja Zagrebiin tehdään myös, mutta Kroatian pääkaupunki ei kuulu monenkaan kotimaisen matkatoimiston ohjelmaan.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkailijan kannattaa ensin varmistaa, että aiottuna matkustusaikana on tarjolla hyviä majapaikkoja ja että ajankohta ei ole turhan vilkas tai kallis Zagrebissa. Kroatian pääkaupunki on rannikkokaupungeista poiketen aivan normaali kaupunki, mutta siellä on ajoittain tapahtumia, jotka voivat viedä hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat. Omatoimimatkailijan on aina kannattavaa olla liikkeellä hyvissä ajoin ennen matkaa, ja sekä lento että majapaikka kannattaa varata vähintään kuukausi pari ennen matkan alkamista. Suora lento Zagrebiin kestää noin 2 tuntia 40 minuuttia, ja matkan voi edullisimmillaan tehdä vähän alle 100 eurolla suuntaansa.

Espanjalainen Air Nostrum lentää suoraan Helsingin ja Zagrebin väliä.

Czech Airlines tekee kohtuuhintaisia, välilaskullisia lentoja Helsingistä Prahan kautta Zagrebiin. Hinta voi hyvinkin olla alle 100 euroa suuntaansa, mutta matkaan voi kulua 8 tuntia.

Helsingistä Finnair lentää suoraan Zagrebiin, mutta lippujen hinnat ovat kalliita. Edestakainen lippu maksaa yleensä vähintään 500 euroa mutta usein enemmänkin.

Norwegian lentää huomattavasti edullisemmin Helsingistä Zagrebiin. Ongelma on se, että lentoja on vähän eivätkä ne ole suoria.

Skyscanner näyttää lisää lentoja, joissa monissa käytetään useampaa kuin yhtä lentoyhtiötä.

Järjestetyt matkat

Kotimaiset matkatoimistot tekevät tällä hetkellä vähän matkoja Zagrebiin, sillä Kroatian-matkojen pääpaino on rannikon ja saariston lomapaikoissa. Monet pienet kotimaiset matkatoimistot voivat kuitenkin tehdä räätälöityjä matkoja, joihin ainakin kuuluu myös Zagreb, ja tällaisia matkoja voi tiedustella oman kaupungin matkatoimistoista.

Naantalin matkatoimisto järjestää ryhmämatkoja vähintään 25 hengelle. Tällainen matka on hyvä porukoille, jotka haluavat vierailla Kroatian pääkaupungissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti