Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Zagreb
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Päärautatieasema
Omatoimimatka tarjoaa tilaisuuden vähän seikkailla: Zagrebista on vain 2-3 tunnin matka lähimpiin rannikkokaupunkeihin ja Istriaan, ja Splitiin pääsee bussilla viidessä tunnissa tai yön yli rautateitse.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Zagrebiin

Zabrebiin voi matkustaa omatoimisesti, jolloin lennot ja majapaikka varataan itse, tai matkatoimiston järjestämälle matkalle. Nykyään omatoimimatkan tekeminen on entistä helpompaa, sillä monet varauspalvelut ovat täysin suomenkielisiä. Omatoimimatka on myös siitä hyvä, että se tarjoaa tilaisuuden ainakin vähän seikkailla: Zagrebista on vain parin kolmen tunnin matka lähimpiin rannikkokaupunkeihin ja Istriaan, ja Splitiin pääsee bussilla viidessä tunnissa tai yön yli rautateitse. Pakettimatkoja Zagrebiin tehdään myös, mutta Kroatian pääkaupunki ei kuulu monenkaan kotimaisen matkatoimiston ohjelmaan.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkailijan kannattaa ensin varmistaa, että aiottuna matkustusaikana on tarjolla hyviä majapaikkoja ja että ajankohta ei ole turhan vilkas tai kallis Zagrebissa. Kroatian pääkaupunki on rannikkokaupungeista poiketen aivan normaali kaupunki, mutta siellä on ajoittain tapahtumia, jotka voivat viedä hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat. Omatoimimatkailijan on aina kannattavaa olla liikkeellä hyvissä ajoin ennen matkaa, ja sekä lento että majapaikka kannattaa varata vähintään kuukausi pari ennen matkan alkamista. Suora lento Zagrebiin kestää noin 2 tuntia 40 minuuttia, ja matkan voi edullisimmillaan tehdä vähän alle 100 eurolla suuntaansa.

Espanjalainen Air Nostrum lentää suoraan Helsingin ja Zagrebin väliä.

Czech Airlines tekee kohtuuhintaisia, välilaskullisia lentoja Helsingistä Prahan kautta Zagrebiin. Hinta voi hyvinkin olla alle 100 euroa suuntaansa, mutta matkaan voi kulua 8 tuntia.

Helsingistä Finnair lentää suoraan Zagrebiin, mutta lippujen hinnat ovat kalliita. Edestakainen lippu maksaa yleensä vähintään 500 euroa mutta usein enemmänkin.

Norwegian lentää huomattavasti edullisemmin Helsingistä Zagrebiin. Ongelma on se, että lentoja on vähän eivätkä ne ole suoria.

Skyscanner näyttää lisää lentoja, joissa monissa käytetään useampaa kuin yhtä lentoyhtiötä.

Järjestetyt matkat

Kotimaiset matkatoimistot tekevät tällä hetkellä vähän matkoja Zagrebiin, sillä Kroatian-matkojen pääpaino on rannikon ja saariston lomapaikoissa. Monet pienet kotimaiset matkatoimistot voivat kuitenkin tehdä räätälöityjä matkoja, joihin ainakin kuuluu myös Zagreb, ja tällaisia matkoja voi tiedustella oman kaupungin matkatoimistoista.

Naantalin matkatoimisto järjestää ryhmämatkoja vähintään 25 hengelle. Tällainen matka on hyvä porukoille, jotka haluavat vierailla Kroatian pääkaupungissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti